סקר צריכת דלק של רנגלרים מכל הסוגים וכל המינים
לאחר שקניתי רוביקון חדש, נראה שהציפיות שלי לצריכת דלק נורמלית ממנוע 2.0 טורבו התפוצצו לי בפנים , אשמחעם בעלי רוביקון\רנגלר ספורט\סהרה\אקסטרים ריקון מדגם JL ישתתפו בסקר וירשמו את הממוצע צריכת דלק שלהם על מנת להבין מספרדברים .
1. האם יש הבדל בין ה3.6 ,2.0 , דיזל ול 2.0 היברידי ששוה התייחסות .
2. האם הצריכה של רכביםמשופרים עלתה בצורה דרמתית וכמה באמת אנחנו משלמים על השיפורים בליטרים .
3. בכלל אחד ולתמיד שנדע מה הצריכה של הגיפים האלו לפני שאנחנו קונים אותם.
אשמח לדעת מספר דברים
* שיפורים ברכב(הגדלת צמיגים , הגבהה.....)
* מנוע (2.0 / 3.6 / היברידי 2.0 או HEMI)
* מודל של הרכב שלכם 18-22 דגם (ספורט , רוביקון,סהרה...)
* צריכה ממוצעת במחשב של הרכב ואםאתם מחשבים ממוצע בתדלוקים
* אחוזי נסיעה בין עירוני\עירוני
* אם הצריכה של הרכב בכלל מעניינת אותכם בחיי היום יום.
אולי המידע הזה יעזור לאנשים להחליט איזה דגם לקנות ואם הרכב שלהם בעל צריכה נורמלית.
אצלי :
רוביקון 2022\9 4000 ק"מ
סטנדרטי לחלוטין רק מיגונים וו גרירה.
צריכה ממוצעת במחשב כ5.5 ק"מ לליטר נסיעה 50/50 עירוני בין עירוני , בבדיקה בתדלוקים 4.9-5.3 ק"מ לליטר.
בנסיון נסיעה מחוץ לעיר במיוחד לבדיקה צריכת דלק מינימלית (90-100 קמ"ש 95% בין עירוני) 8.2 ק"מ לליטר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נושא צריחת הדלק-
הופתעתי שמי שרוכש רכב בכזה סכום מסתכל על עלות הדלק בכלל. ג׳יפ זה לא רכב חסכוני ואני מניח שעם מנוע 3.6 זה בטח יהיה סביב 1:7
עם מנוע ה2 ליטר זה סביב 5 ק"מ לליטר ממוצע 50/50 עירוני בין עירוני
ואני לא מבין את היציאה הזאת , מי שקנה רוביקון יכול לזרוק כסף על דלק בלי חשבון רק כי יש לו את היכולת לקנות רוביקון?
תגובה: האם זה היה חכם? רכישת רוביקון s שבוע שעבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
ואני לא מבין את היציאה הזאת , מי שקנה רוביקון יכול לזרוק כסף על דלק בלי חשבון רק כי יש לו את היכולת לקנות רוביקון?
אשכרה?
בסיקס עם צמיגי 100% שטח אני עושה 1/4-5 עם קרבורטור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
אשכרה?
בסיקס עם צמיגי 100% שטח אני עושה 1/4-5 עם קרבורטור.
לצערי כן , אני כבר 5 תדלוקים בודק ק"מ לליטר והתוצאה בין 4.9-5.3 ק"מ לליטר , אני כבר נוסע כמו זקן בן 100 כדי להוריד את הצריכה ולא מצליח, בנסיעה בין עירונית הצריכה סבירה , אפשר להגיע ל8-9 ק"מ לליטר אם אתה יודע לגלוש ולשמור על הגז.
האם זה היה חכם? רכישת רוביקון s שבוע שעבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
מה, לא?
וברצינות, מי שחשבון ההוצאות שלו מאפשר להחזיק רכב בעלות כזו אז הדלק זה פיצוחים לשבת באופן יחסי. מדובר ברכבים בזבזניים בהגדרה. לחפש בגיפ צריכת דלק חסכונית זה די מיותר באופן כללי.
הגביע הקדוש
במקום צריכה של 1:5 היית על 1.7, ההפרש בחודש מאות בודדות של שקלים. זניח בין שאר ההוצאות על רכב כזה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה, לא?
וברצינות, מי שחשבון ההוצאות שלו מאפשר להחזיק רכב בעלות כזו אז הדלק זה פיצוחים לשבת באופן יחסי. מדובר ברכבים בזבזניים בהגדרה. לחפש בגיפ צריכת דלק כסחונית זה
די מיותר באופן כללי.
הגביע הקדוש
בועז
לא כל מי שקונה רוביקון או רנגלר ספורט הוא טייקון , והבדל תחזוקה שנתית באלפי שקלים משפיעה גם על אנשים שמרוויחים טוב, כמובן שאם הייתי מחפש חיסכון אמיתי הייתי קונה טסלה או טיוטה היברידית ועובר את ה15 ק"מ לליטר , אבל שקניתי את הרוביקון ציפיתי לצריכה הגיונים בהתאם לנתונים של היבואן 10ליטר ל100 ק"מ , ידעתי שאני יכול לחיות גם עם פחות , אבל 20 ליטר ל100 ק"מ גורמים לך לחשוב פעמיים לפני שאתה מדליק את הרכב , וזה מוריד את הכיף בכל יציאה.
אני אישית עושה 1500 ק"מ בחודש מעט, בצריכה ממוצעת של 5 ק"מ לליטר אני אשלם 1950 שקל, בצריכה הגיונית של 8 ק"מ לליטר אני אשלם 1250 שקל , בצריכה שהיבואן פרסם אני אשלם 1000 שקל . אני מעדיף להוציא את ה700 שקל הנוספים על הילדים שלי ואולי לבילויים , זה לא שיש לי תקציב בלתי מוגבל למרות שאני יכול להרשות לעצמי רוביקון, אני אישית קצת מאוכזב , לא שאפשוט את הרגל אבל מרגיש מרומה .
הייתי בטוח שצריכת הדלק השתפרה משמעותית בדגמים החדשים, במיוחד בJL
מוזר לשמוע שנתונים כמעט זהים ל-jk 3.8 העצלן שלי..
נשמע קצת לא הגיוני צריכה של 1:5 ב 2.0.
אולי יש פה עוד בעלים, שיכתבו.
תגובה: סקר צריכת דלק של רוביקונים JL מכל הסוגים וכל המינים
היות שבגוף השאלה שאלת גם על ספורט
אני אענה על רנגלר ספורט קצר 2.0T
בשנה הראשונה היה סטוק (למעט מיגון ,וו גרירה )
רוב הנסיעה שלי היא בינעירונית (גר ברחובות , עובד בראשון , מדי פעם גם נוסע לחולון , ירושלים)
ובסופי שבוע טיולים (כמעט כל סוף שבוע בשנה ב 10 חודשים הראשונים עד שהגיע הקיץ והכל הפך חם מדי )
שאז יש נסיעה של הרבה כביש ומעט שטח (נסיעה למשל לטיול בנגב , זה אומר 350 קמ כולל, שמתוכם פחות מ50 זה בשטח )
באותה שנה נסעתי קצת מעל 25K קמ
הצריכה הממוצעת לפי מחשב הרכב הייתה לרוב נעה על 1:8.5 לעיתים גם ראיתי 1:9 ואפילו קצת יותר.
לאחרונה ביצעתי הגבהה של הרכב , ( 2" של מופאר , ) + הגדלה של הצמיגים ל 33
הצריכה ירדה , לאיזור ה 7.5 ק"מ לליטר.
1 קבצים מצורפים
רוביקון XR 22 מנוע 3.6
מאפס מחשב כל תדלוק, בהתחלה עשיתי את החישובים ואחרי 5 תדלוקים הבנתי שהמחשב דרך נותן לי את אותה תוצאה.
לחץ האוויר בצמיגים משנה המון לדוגמא.
נסיעה לאילת על 32 PSI בסוף הנסיעה 6.5 קמ לליטר
לאחר כמה שבועות שוב לדרום, על 37 PSI ולרדת ל 95 קמ"ש ראיתי גם 10 קמ לליטר ( תדלוק במשאבי שדה עד אילת)
בתוך העיר סביב 6.5 +-ללא קשר ללחץ אויר.
בשטח הרבה פחות
קובץ מצורף 141012
סקר צריכת דלק של רוביקונים JL מכל הסוגים וכל המינים
Jl רוביקון 3.6 קצר, הגבהה 2 ,צמיגים 33 , 7.2 קמ לליטר ממוצע כללי. רגל עדינה על המצערת.37 psi בגלגלים
ועוד משהו .
בקרת שיוט כמובן וכשמגיעים למהירות הרצויה לקבע ידנית את הגיר על הילוך 8 ולנסוע כך, הגיר רוצה להוריד על כל שטות להילוך נמוך יותר.
(לא לשכוח להחזיר למצב אוטומט כשעוצרים ברמזור או בתמרור עצור )
אתם מתחשבים בהגדלת הגלגל?
יש פיצוי מדוייק לכך במחשב הרכב או בטרנספרֶ( בכל הנוגע להצגת הקמ שהרכב נוסע)
אלמלא כן כל החשבון מוטה לרעה.
לא סומך על החשבון של מחשב הרכב.
כמו פעם, לתדלק, לאפס מונה ובתדלוק הבא לחלק קמ בליטרים שנגמעו
ברור, הוכנסה למחשב מידת קוטר מתוך היקף אמיתי של הגלגל, זה לא בדיוק 33 אינטצ׳, ותלוי בסוג הצמיג, ואם הגלגל לא במידה בדיוק ,גם בשיטה שלך הקילומטראג׳ לא מדוייק לחישוב. מחשבון הרכב נותן לי אינדיקציה אם משהו אינו כשורה בשל שינוי פתאומי, כל השאר לא מעניין.
חשבתי שזה ברור אחרי שהעליתי את הסוגיה. אם המידה לא מכויילת לספידומטר צריך לפני לחשב את המקדם סטיה ולהתאים את המונה לפי יחס המקדם ואז החשבון שלי.
רציתי לומר שאני לא סומך מחשבון הרכב בהצגת ממוצע הצריכה.
אלה כבר מספרים יותר הגיונים.
אבל כדאי למדוד בין תדלוקים, בחילוק הקמ, ולא על ידי המחשב.
מדוייק יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
אלה כבר מספרים יותר הגיונים.
אבל כדאי למדוד בין תדלוקים, בחילוק הקמ, ולא על ידי המחשב.
מדוייק יותר.
בדקתי כך מאז שיש לי רשיון נהיגה,
לא סומך על מחשבים בדרך כלל ( ברכבים אחרים שהיו לי לא היה מדויק) מפתיע לטובה שב JL החישוב יוצא אותו דבר.
וגם ברכב הזה מאפס כל תדלוק ורואה מה המחשב מציין, ובודק מפעם לפעם גם בחישוב ידני.
6.5 בתוך העיר, ו8 או 9 מחוץ לעיר עם לחץ צמיגים מתאים, זה בהחלט משהו שאני יכול לחיות איתו, ודומה מאוד לכל ה SUV עם מנועי הדיזל המיושנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
חשבתי שזה ברור אחרי שהעליתי את הסוגיה. אם המידה לא מכויילת לספידומטר צריך לפני לחשב את המקדם סטיה ולהתאים את המונה לפי יחס המקדם ואז החשבון שלי.
רציתי לומר שאני לא סומך מחשבון הרכב בהצגת ממוצע הצריכה.
בועז
אם שינית מידת צמיג או שינית יחסי העברה ולא צרבת את העדכון למחשב - הרנגלר לא ייסע ( הוא ייכנס ללימפ מוד ויגביל להילוך שני )
הווה אומר אין סטייה ענקית בין המרחק האמיתי לבין מה שהאודומטר מראה . מחשב הרכב מדויק למדי
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
תכף מוני יבוא ויספר איך הוא היה מוציא 1 ל 22 .. עם הסיקס :)
אבל שניה ברצינות, אבי. אם אתה משנה קוטר גלגל. אז הספידומטר לא יראה את מס' הק'מ הנכון. והמדידה לא נכונה .
Sent from my DN2103 using Tapatalk
עדיין לא יצא לי לשנות קוטר גלגל.
אולי כי לא היה לי רנגלר…
שיניתי מידת צמיג וחישוק, אבל הקוטר נשאר זהה.
אני לא מאלה שלובשים משהו ביומיום, ולפני הטסט מחליפים.
אף פעם לא הבנתי את זה. מה יהיה במקרה של תאונה?