קווים לדמותו של רכב המסעות האולטימטיבי בישראל
רכב מסעות בישראל.. נשמע כמו התחלה של בדיחה טובה..
ארצנו הקטנטונת..קטנה מאוד. צפון לדרום על קפה אחד. מזרח למערב בקושי אספרסו..אבל בכל זאת, יש לא מעט מסלולים שאם מזגזגים אפשר גם לבלות מספר ימים לא מבוטל במשעולי ארצנו.
בא לי לדעת מה לדעתכם הוא רכב המסעות האולטימטיבי בישראל.
איזה תוספות הן MUST HAVE ואיזה פחות.
ואשמח שתעלו תמונות של רכב המסעות שלכם כדי שכולנו נזיל ריר.
תגובה: קווים לדמותו של רכב המסעות האולטימטיבי בישראל
כתבת must have.
אף רכב לא יכול להתפאר בתווית רכב מסעות בלי האביזר החשוב ביותר, אין בלתו ואין להחליפו:
צידנית!!
זהו,
את הנזק גרמתי. אאאני הולך.
קווים לדמותו של רכב המסעות האולטימטיבי בישראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivviz
איזה תוספות הן MUST HAVE ואיזה פחות.
מה שעושה לך נעים.
וזהו.
רכב המסעות האולטימטיבי...... כותרת מעלה זכרונות..... בהחלט .
אסף.
מממ ... תנו לי לחשוב על זה קצת ...
יש כל מיני כיוונים, אבל דבר אחד בטוח יהיה בו...
מקרר. לפחות אחד [emoji4]
אני מבקש לציין שגם בישראל אפשר לצאת ל'מסע' - כלומר בהקשר שלנו לטיול ארוך מבוסס רכב - כהלכתו.
אפילו ללא מקרר.
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/3812
אסף.
רכב המסעות האולטימטיבי בכלל נמדד בפיטים בעולם הגדול.
והוא משתדל לא להשתמש בדלק כמעט בכלל.
והגלגלים/ות שיש בו בדכ לא מאוד גדולים.
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
אופניים. (גם) כי ממילא רוב הזמן תהיה בפקק.
לא טענתי שאי אפשר בלי מקרר, רק אמרתי שאצלי יהיה, לפחות אחד ...
אני מנסה לתמצת : (מהחשוב לי ביותר ומטה)
1. כלי לשימור מזון (צידנית איכותית / מקרר כנ"ל)
2. אוהל , כמה גדול שאפשר (טורבו טנט קרסט ומעלה)
3. פק"ל קפה / בישול מפואר (לא איזה צ'יקמוק חסכוני)
4. תאורת מחנה (שאינה פרוז'קטורים של סמי עופר , אלא גרלנדה לד באור נמוך)
5. חבר / חברים איכותיים למסע (ממש לא חייב להיות ברכב שלי, יכול לבוא עם שלו;););))
מן הסתם רכב מסעות צריך להיות מספיק גדול על מנת שניתן יהיה לאבזר אותו קרוב ככל הניתן למשהו שאפשר לקרוא לו "בית על גלגלים"
צריך להיות חסון מספיק שיחזיק את את המשקל הנוסף שמעמיסים עליו. צריך להיות נוח מספיק על מנת לאפשר גמיעת מרחק רב בלי לשבור את הגב והציוד..וצריך להיות עביר מספיק כדי שיתאפשר להגיע לכל מקום.
בנוסף מרכיב האמינות של הרכב משחק תפקיד משמעותי. טיולי "סולו" עם רכב לא אמין ולא מתוחזק יכולים לאתגר ואף להיות מסוכן.
בשבילי הפראדו היוה עד היום פתרון די אופטימלי לנישת האוברלנדינג המקומית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gillss
אני מנסה לתמצת : (מהחשוב לי ביותר ומטה)
1. כלי לשימור מזון (צידנית איכותית / מקרר כנ"ל)
2. אוהל , כמה גדול שאפשר (טורבו טנט קרסט ומעלה)
3. פק"ל קפה / בישול מפואר (לא איזה צ'יקמוק חסכוני)
4. תאורת מחנה (שאינה פרוז'קטורים של סמי עופר , אלא גרלנדה לד באור נמוך)
5. חבר / חברים איכותיים למסע (ממש לא חייב להיות ברכב שלי, יכול לבוא עם שלו;););))
כתבת רשימת ציוד לטיול שטח, שאפשר להעמיס בכל רכב.
נדמה לי שאם רוצים להגדיר את המושג החמקמק "רכב מסעות", אז אולי הכיוון הוא שהציוד הוא חלק קבוע ברכב. "מערכת מים" ולא ג'ריקן; "מערכת מגירות" במקום ארגזים; "מערכת אויר" במקום קומפרסור; מקרר נשלף ("מערכת קירור") במקום צידנית; אוהל גג - מערכת שינה - במקום סתם אוהל. שולחן אלומיניום מחובר לדופן הרכב במקום סתם שולחן; ברז וכיור (?) במקום מים שמשפריצים ישר על האדמה.
בקיצור, כדי להפוך ג'יפ או טנדר ל"רכב מסעות" צריך להפוך אותו לחד מימדי. להוסיף משקל קבוע, להגדיל את מקגם הגרר ולמנוע העמסה נוחה של הבגאז' או ארגז. לחבר אליו את ציוד הטיולים באופן קבוע (שכחנו כננת, היליפט ואת חפירה מוברגים לגגון ברזל שחור). יש יאמרו "מוכן לצאת לשבוע בשטח בכל רגע".
"רכב מסעות" הוא כרטיס ביקור של בעליו גם כשהוא חונה מתחת לבניין משרדים בהרצליה. לא סתם לנדקרוזר לבן שיש עוד אלף כמוהו, אלא "רכב מסעות".
פעם גיחכתי על "רכבי המסעות" בישראל.
ארץ קטנה, כמה כבר יכול להימשך כאן "מסע" שיצדיק כלי רכב מושקעים במאות אלפים כאילו הם עומדים לחצות את אוסטרליה?....
היום אני כבר לא מגחך. אם זה מה שמישהו חולם ויכול וזה מה שהוא עושה, אני מפרגן.
וכן, נוסע בדבר המסורבל הזה לעבודה במשרד ועומד עם זה כל יום בפקק ולא שוכח כובע אוסטרלי מעור קנגורו על הראש....
אז אין הגדרה לזה.
אפילו לא סוג הרכב.
כי ראינו כבר גם ג'ימנים וסמוראים שממותקנים ל"מסעות". כל אחד והגדרתו ל"מסע" ואיזה רכב הוא יכול להרשות לעצמו ואיך הוא רוצה ויכול לחיות ברכב כזה.
גם אני מגדיר את החלון הקדמי המתקפל שלי כ"מערכת לבקרת רוח נעימה על הפרצוף". ושום ציוד אחר מזה שהוזכר כאן לא מוברג קבוע לג'יפ. רק מועמס עליו לפני טיול. וזה ג'יפ שאשכרה יוצא למסעות של ממש הרבה פעמים בשנה.
בסוף זה רק מה שבעל הרכב מגדיר - את השימוש ואת הייעוד.
ואז הוא מסדר את הרכב כפי רצונו וכפי העדפתו ובעיקר כפי יכולתו הטכנית/כלכלית/שתיהן.
ואין שום דבר שהוא "חובה" שיהיה מותקן על הרכב כל הזמן. מי שלכבוד טיול ארוך של פעם בשלושה חודשים מקדיש יום-יומיים לחיבור כל הציוד (ואחר כך עוד יום-יומיים לפירוק) - זב"שו. אם זה טוב לו, זה טוב גם לי.
אז כמו בכל דבר בארץ יש את "זה תלוי" ו "אין רק אמת אחת" אבל בשביל זה התכנסנו כאן..
אבל מה הוא רכב המסעות האולטימטיבי בישראל? כנראה שאין דבר כזה אולטימטיבי..
כי זה תלוי בתקציב, ותלוי בהגדרה האישית של כל משתמש קצה, ותלוי במליון ואחד גורמים.
אבל יש דברים שהם כן טאבו. לדעתי.. אותם פרמטרים שהופכים את הג'יפ המשפחתי מסתם ג'יפ עם פק"ל קפה ומיגונים לרכב מסעות פר אקסלנס. ולא.. מערכת אוויר 4 כיוונית נפרקת היברידית זה לא אחד מהם : )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כתבת רשימת ציוד לטיול שטח, שאפשר להעמיס בכל רכב.
נדמה לי שאם רוצים להגדיר את המושג החמקמק "רכב מסעות", אז אולי הכיוון הוא שהציוד הוא חלק קבוע ברכב. "מערכת מים" ולא ג'ריקן; "מערכת מגירות" במקום ארגזים; "מערכת אויר" במקום קומפרסור; מקרר נשלף ("מערכת קירור") במקום צידנית; אוהל גג - מערכת שינה - במקום סתם אוהל. שולחן אלומיניום מחובר לדופן הרכב במקום סתם שולחן; ברז וכיור (?) במקום מים שמשפריצים ישר על האדמה.
בקיצור, כדי להפוך ג'יפ או טנדר ל"רכב מסעות" צריך להפוך אותו לחד מימדי. להוסיף משקל קבוע, להגדיל את מקגם הגרר ולמנוע העמסה נוחה של הבגאז' או ארגז. לחבר אליו את ציוד הטיולים באופן קבוע (שכחנו כננת, היליפט ואת חפירה מוברגים לגגון ברזל שחור). יש יאמרו "מוכן לצאת לשבוע בשטח בכל רגע".
"רכב מסעות" הוא כרטיס ביקור של בעליו גם כשהוא חונה מתחת לבניין משרדים בהרצליה. לא סתם לנדקרוזר לבן שיש עוד אלף כמוהו, אלא "רכב מסעות".
+1
ומי שלא מעוניין לסחוב את כל הציוד יכול פשוט לעבור לקונפיגורציית "נגרר מסעות", שהופך את הרכב היומיומי הקליל לרכב מסעות כהרף עין
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
הדרישות הן פשוטות
1. אמין.
2. עביר.
3. מהנה לנהיגה.
4. מהנה ונוח לשהייה בשטח.
וכמו כל דבר ברכב.. זה הכל אסופה של פשרות.
לגבי הארץ, 3-5 ימים לתחושתי הן מסע.
אני עושה 5 ימים בשטח כל שנה בעונה הגשומה. וכן הוא חד מימדי.. הוא חונה ומחכה לרגע שהשמיים נפתחים, האישה משחררת והילדים בריאים.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לוקחים דיסקברי 1 ישן, עוקרים ממנו כל מה שיכול להתקלקל (וליתר ביטחון גם את כל הדברים האחרים), מסירים דפנות פנימיות של הדלתות וכו' ומזוודים אותו כראוי בתהליך שלוקח כמה חודשים לפחות...
ומי שלא מכיר, שיכין כוס קפה בערב וישב לקרוא - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/23471
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
לוקחים דיסקברי 1 ישן, עוקרים ממנו כל מה שיכול להתקלקל (וליתר ביטחון גם את כל הדברים האחרים), מסירים דפנות פנימיות של הדלתות וכו' ומזוודים אותו כראוי בתהליך שלוקח כמה חודשים לפחות...
ומי שלא מכיר, שיכין כוס קפה בערב וישב לקרוא -
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/23471
ובסוף זורקים אותו לפח וקונים לנדקרוזר (שגם הוא עבר מקצה התעללות, אבל לפחות שרד).
אני מודה שאני לא מבין את השרשור הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
אני מודה שאני לא מבין את השרשור הזה.
קורה עם הגיל.