התלבטות לגבי רכישת לנד קרוזר
שלום לחברים היקרים
מתייעץ עם המומחים,
הגיפ הקודם שלי היה גרנד ויטארה, הרכב המשפחתי היה טויוטה ורסו,
את הויטארה מכרתי, וכעת שוקל למכור גם את הורסו לטובת מעבר ל"לנד קרוזר" לדיילי וכן לשטח.
התקציב (בשקלול המכירה של הורסו) הוא כ 80-100k.
האם תוכלו בבקשה לתת לי:
- המלצות כלליות "איך לחפש לנד קרוזר"
- בהתחשב בתקציב הנ"ל, המלצה האם נכון יותר לחפש רכב בשל לשטח, כולל מיגונים, נעילות, כננת (זה מה שאני יודע כעת שחשוב לי), ולספוג את הסיכון שהרכב "חטף", או לחילופין, לחפש "רכב תמים" ללא עבר של שטח, ולהתקין את הכל בעצמי.
תודה רבה על כל עזרה והמלצה
תגובה: התלבטות לגבי רכישת לנד קרוזר
כננת זה די מותרות. זה לא עוזר בצורה ישירה לעבירות אלא לחילוצים ובדרך כלל לחילוצים של חברים.
נעילות בהחלט עוזרות אבל ללנדקרוזר יש טראקשן יעיל מאוד וגם מהלכי מיתלה די מכובדים.
מה שלא הזכרת זה הגבהה, זה נחוץ ללנדקרוזר ולא רק מבחינת תוספת הגובה אלא גם מבחינת הריסון והתנהגות הכביש.
ממליץ לך להתמקד קודם בהגבהה, מיגון, צמיגים ראויים ומדרגות/מגיני סף ואחר כך ללמוד את הרכב ולהחליט מה עוד חסר. כמובן להצטייד ברצועות ושאקלים.
מניסיון של 4 שנים בהמון טיולים כולל כאלו שנחשבים ברף המחוספס, זה מספיק בהחלט.
התקציב שלך במצב השוק היום, עשוי להספיק למודל 2007 (ארוך) אם יהיה לך מזל אבל תצטרך לחפש הרבה. יש הרבה רכבים שחוטים בשוק אז תבדוק טוב וקח למוסך מתמחה.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
כננת זה די מותרות
מה שלא הזכרת זה הגבהה
אאוצ' איך שכחתי הגבהה :) ברור!
אבל לגבי כננת, מנסיוני היה עוזר לי בחילוץ עצמי לפחות פעמיים. לא?!
אולי המילה מותרות קיצונית מידי, לא התכוונתי שכננת זה דבר לא טוב. אם אתה נוסע לבד אז גם החשיבות של זה עולה.
אבל אם אתה נוסע בחבורה, והתקציב שלך מוגבל, אז בהתחלה לפחות הייתי מסתפק ברצועות ומשקיע את הכסף בדברים האחרים שציינתי.
אגב, לי יש כננת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אליעזר_מ
אאוצ' איך שכחתי הגבהה :) ברור!
אבל לגבי כננת, מנסיוני היה עוזר לי בחילוץ עצמי לפחות פעמיים. לא?!
כאשר ניתקעת אתה יכול לומר אם היה לך לאן לעגן את הכננת בטווח של ה 20 מטר כבל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
כן. עצים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
עצים, יתדות, אוטו אחר דרך מכפיל/משנה זוית שלא מאפשר רצועה למשל..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
עצים, יתדות, אוטו אחר דרך מכפיל/משנה זוית שלא מאפשר רצועה למשל..
אתה מכולם היית צריך לרדת לסוף דעתי...
כמה אנשים סוחבים איתם אמצעי עיגון לחילוץ עצמי?
כמעט 90% מהמקרים אין לאן לעגן אם אין איתך עוד רכב....
הכוונה היתה, מהניסיון שלי לפחות שכננת זה "לאחרים", לא בשבילך באמת.
כמעט בכל הרכבים שהיו לי התקנתי כננת אם לא היתה כבר, יכול לספור על פחות מיד אחת כמה פעמים ביצעתי חילוץ עצמי.
ועדיין, אני יתקין גם ברכבים הבאים, כי ככה אני אוהב, שתהיה על כל מקרה.
משמע, זה לא השיפור הראשון שנחוץ מהרשימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אתה מכולם היית צריך לרדת לסוף דעתי...
כמה אנשים סוחבים איתם אמצעי עיגון לחילוץ עצמי?
כמעט 90% מהמקרים אין לאן לעגן אם אין איתך עוד רכב....
מסכים, אבל אולי זה המקום לציין את זה ואולי משהו ישתנה.
ברכב שלי יש כננת מיומו הראשון.
פעמיים-שלוש לחילוץ עצמי, והשאר אכן לאחרים.
ככלל, לא עבדה יותר מידי בחייה, אבל כשנפתחה, זה היה הכי הכי נכון והכי נוח באותו המצב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
משמע, זה לא השיפור הראשון שנחוץ מהרשימה.
לגמרי.
במיוחד כשזה לא עומד בפני עצמו, וצריך לחזק גם את המתלה הקדמי (הגבהה מתאימה), שנושא עכשיו משקל נוסף, ועובד קשה יותר בעיקר בשטח בגלל המטוטלת בקצה השלדה.
תודה על התגובות.
תוכלו להתייחס גם לשאלותי בקשר לאיזה רכב לחפש?
תודה!
היי
לדעתי לעשות מגיפ בעלות 80-100(תכלס לא משנה גם חדש) דיילי שאתה צריך אותו ביום ראשון אחרי טיול ...=טעות שתפגע בשרידות ההנאה מטיול השטח .
תשאיר הפרדת רשויות כי לנד קרוזר בתקציב כזה זה 2005 ומאטה וגם פאגירו ,ב-70-50 אתה יכול למצוא ליברטי kk\kj או גראנד צארוקי .
עד 100 לא נראה שישתנה בזמן הקרוב זה רק רכבים מעל 200k קמ ומעל 15 שנה על השטח וכביש ושם רק הגימני זה מכה מחושבת כל השאר נדרש להערך לכסף וזמן ליישר קו .
עד 50 יש לך:
פראדו בן 22 ומעלה
לנדקרוזר 2003 ומאטה
גימני 2008-2009
ליברטי 2005-2007
פאגירו 2001-2003
טרופר 2001-2004
דיסקו 01-02
גראנד צארוקי 2008
כולם יהיה קשה לדעת מצבם ועם הרבה הרבה קמ וכמו שכתבתי רק גימני עוד יש מצב שלעומת האחרים קל לעמוד יותר בנזקים
זה העצה שלי - הפרדת רשויות ואם אתה רוצה לעשות יותר ממה שהויטרה נתנה - אז ב40 יש ליברטי או פראדו במצב שמור
התלבטות לגבי רכישת לנד קרוזר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אליעזר_מ
שלום לחב, המלצה האם נכון יותר לחפש רכב בשל לשטח, כולל מיגונים, נעילות, כננת (זה מה שאני יודע כעת שחשוב לי), ולספוג את הסיכון שהרכב "חטף", או לחילופין, לחפש "רכב תמים" ללא עבר של שטח, ולהתקין את הכל בעצמי.[/LIST]
כל מקרה לגופו.
יש נבלות בשני הצדדים.
יש רכבים שנראים מקוריים ובפועל מוזנחים ורכבים מדוגמים שנסעו רק בכביש.
בנטייה האישית הייתי מחפש רכב הכי נקי מכנית, וממנו מתקדם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
היי
לדעתי לעשות מגיפ בעלות 80-100(תכלס לא משנה גם חדש) דיילי שאתה צריך אותו ביום ראשון אחרי טיול ...=טעות שתפגע בשרידות ההנאה מטיול השטח .
תשאיר הפרדת רשויות כי לנד קרוזר בתקציב כזה זה 2005 ומאטה וגם פאגירו ,ב-70-50 אתה יכול למצוא ליברטי kk\kj או גראנד צארוקי .
עד 100 לא נראה שישתנה בזמן הקרוב זה רק רכבים מעל 200k קמ ומעל 15 שנה על השטח וכביש ושם רק הגימני זה מכה מחושבת כל השאר נדרש להערך לכסף וזמן ליישר קו .
עד 50 יש לך:
פראדו בן 22 ומעלה
לנדקרוזר 2003 ומאטה
גימני 2008-2009
ליברטי 2005-2007
פאגירו 2001-2003
טרופר 2001-2004
דיסקו 01-02
גראנד צארוקי 2008
כולם יהיה קשה לדעת מצבם ועם הרבה הרבה קמ וכמו שכתבתי רק גימני עוד יש מצב שלעומת האחרים קל לעמוד יותר בנזקים
זה העצה שלי - הפרדת רשויות ואם אתה רוצה לעשות יותר ממה שהויטרה נתנה - אז ב40 יש ליברטי או פראדו במצב שמור
אבל זה לא מה שהוא שאל. זה איננו שרשור התייעצות כללי לקניית רכב.
לפות"ש אל תאזין להפחדות. היה ברשותי עד לאחרונה לנדקרוזר 2008 שנמכר לא כל כך הרבה מעל התקציב שציינת. הרכב טייל המון אך גם שימש כדיילי וכרכב העיקרי לנסיעות המשפחתיות. מלבד אירוע בודד תמיד היה זמין ביום ראשון לנסיעה לעבודה.
כן צריך לקחת בחשבון הוצאות תחזוקה גבוהות בהרבה מרכב רגיל וצריכת דלק באיזור ה8 ק"מ לליטר.
לגבי השאלה שלך לדעתי זה לא צריך להיות השיקול העיקרי. יותר חשוב איך הרכב טופל, מה מצבו והאם המוכר נראה לך אמין. אם יש רכבים דומים אז אני כנראה הייתי נוטה לזה שנסע פחות בשטח אך זה לא חד משמעי. בהחלט עדיף רכב שנסע בשטח אך טופל בקפדנות ובאהבה מאשר רכב שאולי נסע רק בכביש אך מוזנח ולא מטופל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אבל זה לא מה שהוא שאל. זה איננו שרשור התייעצות כללי לקניית רכב.
לפות"ש אל תאזין להפחדות. היה ברשותי עד לאחרונה לנדקרוזר 2008 שנמכר לא כל כך הרבה מעל התקציב שציינת. הרכב טייל המון אך גם שימש כדיילי וכרכב העיקרי לנסיעות המשפחתיות.
+
כל מי שאני מכיר עם רכב זה מסביבות השנתונים האלו, זה רכב יומיומי שגם מטייל.
ונניח שמצאתי אחד נקי ושמור, אבל ללא כל הכנה לשטח, כמה לדעתכם יורד לי מהתקציב עבור הוספה עצמית של כל השיפורים הבסיסיים שצויינו למעלה?
השאלה כללית מדי ותלויה גם בסוג הרכב שתבחר וכמובן בבסוג השיפורים, מאיזו חברה ואיזה דגם.
האם במונח "הוספה עצמית" אתה מתכוון שאתה לבד תרכיב את הכל או שתפנה לסדנא שתרכיב עבורך? תביא בחשבון שעבור חלק מהשיפורים נדרש אישור מותקין מוסמך וחלקם דורש גם הוספת הרכיב ברשיון.
אם כוונתך רק לקבל מושג כללי, אני חושב שאפשר להכליל בזהירות (רק כדי שתבין את סדרי הגודל) ולומר שהעלויות (הרכיבים והתקנה אצל מתקין חיצוני):
- צמיגים מתאימים לנסיעת שטח - כ-500-1000 שח לצמיג (תצטרך חמישה צמיגים) ללא החלפת חישוקים.
- עלות הגבהה סטנדרטית (קפיצים ובולמים ללא שינויים נוספים) - 3000 עד 6000 שח.
- עלות מיגון תחתון (מספר חלקים בדרך כלל) - 2500-4000 שח
- עלות מיגון סף - 1500 - 3000 שח,
- כננת אני מעריך 5000-10000 שח.
ומדגיש שוב - הערכה בלבד (מזמן לא קניתי / התקנתי רכיבים אלו), אני מניח שמייד יהיהו אנשים שיתקנו אותי או יספרו שניתן להשיג בחצי מחיר.
זכור שהרבה רכבשי שטח כבר כוללים אולי חלק מרכיבים אלו.
נזה להתרכז במה שחשוב בהתחלה ותוכל לדחות חלק מהשיפורים להמשך, אם תרגיש שיש בהם צורך. הייתי מתחיל בצמיגים (בכל מקרה) ולפי סוג הרכב ומצבו ממשיך בנושא ההגבהה, המיגון ומדרגות הסף.
בהצלחה
לגבי עלויות הגבהה אני מכיר קצת יותר גבוה, באיזור ה7k עד 8k לסטים איכותיים כדוגמת אולדמן או דובינסון אך אתה מוזמן לעשות סקר שוק עדכני.
לגבי יתר העלויות שארז פרט, נשמע לי סביר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
האם במונח "הוספה עצמית" אתה מתכוון שאתה לבד תרכיב את הכל או שתפנה לסדנא שתרכיב עבורך?
בהצלחה
מתכוון לפנות לסדנא. הלוואי הייתי בעצמי. הייתי רוצה מאוד לפנות זמן עבודה לצורך התעסקות כזאת :)
אני רואה בגדול כ 20k השקעה..
צודק
20k זה בדרכ ההוצאה של החצי שנה הראשונה של קניה
אחכ זה תלוי בטיולים שלך וסוג השיירה שהתחברת אליה
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש הודעה מאוד מצחיקה בפייסבוק בקבוצה של טויוטה, אולי בהמשך אצרף לפה.
רץ בקבוצות הוואטסאפ.
בקצרה,
בחור עם לאנדקרוזר 2011 נתקל בנורת אזהרה על לחץ שמן. לאחר טיול בוץ בירקונים.
הכניס את הרכב למוסך מורשה.
השאיר שם 60k שח, בין היתר הוחלף מנוע ועוד פריטים רבים.
עכשיו הוא מתלונן שהנורה עדיין דולקת מידי פעם, מה עלי לעשות?
🤣
יכול להיות שזה לא אמיתי, ויכול להיות שכן, הפרופיל אמיתי.