-
התייעצות | בעלי ג'ימני לשעבר, מחפשים ג'יפ משפחתי
אהלן,
אנחנו זוג פלוס שניים, בעלי רכב פרייבט שנקנה לאחר שעברנו מילד אחד לשניים, עד אז היינו כ6 שנים עם ג'ימני.
כבר תקופה שרוצים לחזור לג'יפ ויצא שבדיוק הרכב טוטלוס ועומדים לקבל כסף מהביטוח, מה שמאלץ אותנו להזדרז עם המעבר (לטוב - "מאלץ" אותנו לעשות את זה סוף סוף, ולרע - צריכים להזדרז עם הקנייה).
המטרה שלנו בג'יפ היא טיולים למקומות שנגישים רק דרך השטח, פחות אתגרי עבירות וכד'.
גם כשהיינו עם הג'ימני אמנם אתגרנו אותו לא פעם ולא פעמיים, אבל בסוף אנחנו לא מחפשים חיית שטח כדי לעלות מעלות אלא רכב שיאפשר לנו לטייל.
עם זאת מבהיר שאנחנו לא מחפשים רכב לשבילי קק"ל.
1. תקציב -
א. מה התקציב לרכישת הרכב? 70, כולל יישור קו אם נדרש (לא כולל שיפורים וכד' אם נרצה לבצע כאלה).
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן (כמובן שעדיף שלא תגיע).
2. גודל / קיבולת הרכב - זוג פלוס שניים, לא מתוכננים נוספים. צריך בגאז' ממוצע, יש לנו צ'ימיגג לטיולים ארוכים.
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? 15-20 אלף בשנה, מרביתם טיולים (לאו דווקא בשטח).
ביום יום נוסעים מעט - סביב 15 ק"מ ביום.
ב. הרכב לשימוש יומיומי, רכב יחיד, צריך לתפקד ולא לבלות במוסך.
ג. כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע.
ד. גרים באזור ב"ש.
4. אופי השימוש והטיולים:
א. כמו שכתבתי, הנסיעה בשטח היא למטרת טיולים - לרוב זה יהיה שטח קל - בינוני, לעיתים קשה. ללא אתגרי עבירות, סלעים, מעלות קשים מאוד וכד'.
ב. בתקופה שהיינו עם הג'ימני טיילנו בעיקר לבד, לפעמים עם חברים מזדמנים ברכבים שונים.
היום יש לי כמה חברים עם פאג'רו שנטייל מידי פעם איתם, אבל לרוב מטיילים לבד.
ג. עלייה מנחל חווה זכורה לי כאתגרית.
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי.
ב. גיל הרכב - משומש מן הסתם.
ג. העדפה לרכב עם הילוך כוח, אבל לא תנאי סף.
ד. כמו שאמרתי - צריכים להזדרז עם הרכישה ולכן צריך דגם שקל לקנות ולא כזה שצריך לחפש חודשים כדי ליפול על אחד תקין. מבין שהדבר יכול לגרור התפשרות על חלק מהדרישות האחרות.
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
לא.
תודה רבה!
-
תגובה: התייעצות | בעלי ג'ימני לשעבר, מחפשים ג'יפ משפחתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matanb17
אהלן,
אנחנו זוג פלוס שניים, בעלי רכב פרייבט שנקנה לאחר שעברנו מילד אחד לשניים, עד אז היינו כ6 שנים עם ג'ימני.
כבר תקופה שרוצים לחזור לג'יפ ויצא שבדיוק הרכב טוטלוס ועומדים לקבל כסף מהביטוח, מה שמאלץ אותנו להזדרז עם המעבר (לטוב - "מאלץ" אותנו לעשות את זה סוף סוף, ולרע - צריכים להזדרז עם הקנייה).
המטרה שלנו בג'יפ היא טיולים למקומות שנגישים רק דרך השטח, פחות אתגרי עבירות וכד'.
גם כשהיינו עם הג'ימני אמנם אתגרנו אותו לא פעם ולא פעמיים, אבל בסוף אנחנו לא מחפשים חיית שטח כדי לעלות מעלות אלא רכב שיאפשר לנו לטייל.
עם זאת מבהיר שאנחנו לא מחפשים רכב לשבילי קק"ל.
1. תקציב -
א. מה התקציב לרכישת הרכב? 70, כולל יישור קו אם נדרש (לא כולל שיפורים וכד' אם נרצה לבצע כאלה).
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן (כמובן שעדיף שלא תגיע).
2. גודל / קיבולת הרכב - זוג פלוס שניים, לא מתוכננים נוספים. צריך בגאז' ממוצע, יש לנו צ'ימיגג לטיולים ארוכים.
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? 15-20 אלף בשנה, מרביתם טיולים (לאו דווקא בשטח).
ביום יום נוסעים מעט - סביב 15 ק"מ ביום.
ב. הרכב לשימוש יומיומי, רכב יחיד, צריך לתפקד ולא לבלות במוסך.
ג. כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע.
ד. גרים באזור ב"ש.
4. אופי השימוש והטיולים:
א. כמו שכתבתי, הנסיעה בשטח היא למטרת טיולים - לרוב זה יהיה שטח קל - בינוני, לעיתים קשה. ללא אתגרי עבירות, סלעים, מעלות קשים מאוד וכד'.
ב. בתקופה שהיינו עם הג'ימני טיילנו בעיקר לבד, לפעמים עם חברים מזדמנים ברכבים שונים.
היום יש לי כמה חברים עם פאג'רו שנטייל מידי פעם איתם, אבל לרוב מטיילים לבד.
ג. עלייה מנחל חווה זכורה לי כאתגרית.
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי.
ב. גיל הרכב - משומש מן הסתם.
ג. העדפה לרכב עם הילוך כוח, אבל לא תנאי סף.
ד. כמו שאמרתי - צריכים להזדרז עם הרכישה ולכן צריך דגם שקל לקנות ולא כזה שצריך לחפש חודשים כדי ליפול על אחד תקין. מבין שהדבר יכול לגרור התפשרות על חלק מהדרישות האחרות.
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
לא.
תודה רבה!
קודם כל הפתרון המובן מאליו. פג׳רו. מניח שאפשר למצוא bk מהראשונים שיצאו בתקציב. החסרון - סדר גודל אחר של הוצאות למי שבא מג׳ימני (זה המעבר שאני עשיתי כשהילדים נולדו). כמובן שבתקציב הרכב יהיה כבר קצת עייף ורווי ק״מ. אבל כמו לג׳ימני גם לפג׳רו קהילה ענקית, כל התקלות מוכרות וידועות והוא אמין יחסית. חברים נוסעים ביום יום גם על פג׳רו 2005-2006 ולא מושבתים כמעט.
אני כן מטייל עם פורסטר/דאסטר אבל מניסיוני זה מגביל מאוד. האם יעבור? כן, העלתי פורסטר גם במעלה אלות עם קצת גרירה, אבל הקצב אחר לגמרי…יהיה לך קשה להשתלב עם הקבוצה הנוכחית ברכב שהוא לא הילוך כוח.
אלטרנטיבה נוספת היא ויטרה עד 2015, זול יותר, הוצאות קטנות. זללן דלק. יש הילוך כוח, משהו בין לבין- נהג מצוין יוכל להתקרב לקצב של פג׳רואים במסלולים סבירים, נהג טוב אולי קצת פחות. פשרה שהיא לא לכאן ולא לכאן.
פורסטר - הג׳יפון האולטימטיבי, נאמר כבר המון. מבחר ענק, מצוין לשטח ביחס למה שהוא, יוציא אותך לטייל גם מחוץ לשבילי קק״ל. אבל..זה לא רכב שטח במלוא מובן המילה.
דאסטר פסלתי על העדר אוטומט. רקסטון נדיר וייחודי מידי, אבל יש שלא יסכימו.
מכיוון שהזמן הוא אילוץ ומניח שהכי חשוב זה רכב טוב במחיר טוב הייתי מתחיל לחפש את כולם, ומכאן זה עניין של מזל…
-
ממליץ לבדוק שוב את פתיחת האפשרות לרכב בלי הילוך כח.
לפעמים בגימני דברים נראים קלילים ורק כשעוברים לרכב בגודל מלא, בלי סרן חי קדמי מבינים את הפערים.
לגבי רקסטון - ייחודי ונדיר הוא לא ממש.
החזקתי ג'ימני, כרגע עם רקסטון ישן.
ממה שאני רואה אצל החבר'ה, לדעתי תוכל למצוא שנת 2012 בהרבה מתחת לתקציב.
קהילה גדולה עם הרבה ידע.
גראנד ויטארה (לחקור טוב את עניין המנועים לפני).
יכולה להיות אופציה מתבקשת אחרי גימני אם רוצים להגדיל.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
-
רכב יחיד בבית עם שני ילדים.... הכי חדש והכי שמור שתמצא. השאר זה מותרות.
באופן אישי הייתי פוזל לכיוון הטנדרים.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
-
היי
פשוט - גראנד ויטרה ארוך 2012 ומעלה ...
פאגירו 2009ֿ .2008
רקסטון
הם גם אוכלים 1.7(שקל לקמ) וכו אבל האמינות שלהם עולה על גראנד צארוקי או גיפ ליברטי באותם שנים ועלויות - זה למה לא כתבתי אמריקאי
ללא הילוך כוח - פורסטר ,דאסטר
או 2 רכבים - גימני לטיולים ,סוזוקי קרוסאובר ליום יום = בתקציב של 80 בערך או 100 שניהם יחד
נראה לי די פשוט .
-
אכן גרנד ויטארה או פורסטר, הבדלים בשטח מתמקדים בגיר עם לאו לזכות הסוזוקי מול גובה (נומך..) לחובת הסוזוקי.
בשטח הסוזוקי יהיה עדיף אם כי פחות ממה שהיה ניתן לצפות.
ביום יום הפורסטר נעים משמעותית ופחות שתיין, עשה סיבוב בשניהם.
יהיה הרבה יותר קשה למצוא גרנד ויטארה ראוי, ורק הדגם עם הספייר על הדלת, ולבדוק המנוע במוסך שמכיר הדגם.
חפש את שניהם במקביל.
קטונתי לתת עיצות פיננסיות, אך כרכב ראשי בבית אם תמצא רכב יפה שעולה יותר, הייתי מגדיל התקציב ומקטין הסיכון עם הרכב.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
תודה לכולם על התגובות.
אז ככה - חשבתי עם עצמי והגעתי להבנה שמעדיף רכב שטח אמיתי, כזה שלא אתבאס עליו כל פעם שארצה לעבור משהו שהוא קצת קשה, ולכן די ירדתי מהפורסטר חסר הילוך הכוח.
פאג'רו - משיטוט במודעות הבנתי שבתקציב שלי אוכל למצוא משהו יחסית ישן שעבר די הרבה, וכאמור, מדובר ברכב יחיד למשפחה והדבר יכול להיות קצת בעייתי לטעמי.
האמת שדי נסגרתי על גרנד ויטרה, אבל אני רואה שאכן קשה למצוא משהו טוב, וכיוון שזה מתחיל להיות לחוץ מבחינת זמן אני רוצה להרחיב את הדגמים לחיפוש.
אני צריך להחזיר את הרכב החלופי כבר בסופ"ש ואז אשכור רכב עד לקנייה.... לא רוצה לזרוק הרבה כסף לפח על ההשכרה - כסף שיכול להיות מושקע ביישור קו או בשיפור הרכב, ומצד שני לא רוצה למהר יותר מידי ולקנות משהו בחיפזון.
אילו דגמים נוספים לדעתכם יכולים להתאים לדרישות, ויחסית קל למצוא בלוחות המודעות?
תודה רבה.
-
התייעצות | בעלי ג'ימני לשעבר, מחפשים ג'יפ משפחתי
לפי הקילומטרז הצפוי הנמוך שציינת והמיקום בדרום, שקול שוב האם אוטומטי זה הכרח (מגבלת רשיון?), אם ידני זו אופציה אז שקול דאסטר (לא בנזין 1.2)
יכולת שטח דומה לגרנד ויטארה למרות היעדר טרנספר
Sent from my iPad using Tapatalk
-
היי
לצערי אין יחסית קל במודעות ,
יש מאבק שם והמון סבלנות ולצערי הסוחרים הגדולים והקטנים העצמאיים מנצחים את היד הפרטית של פעם .
אפילו עם התראה מיד 2 ופייסבוק שצץ משהו מעניין אם אתה לא בא עם מזומן בימים הראשונים אתה מפסיד לסוחר ושבוע אחרי אתה רואה את רכב תחת פרופיל סוחר כזה או אחר .
אז ההמלצה שלי - או שתפריד רשויות - כלומר רכב יומיומי ורכב טיולים ....
אם אתה רוצה רכב יומיומי - למרות שהוא מבחינת דלק ממש לא קל לשלם עליו :
אז סבלנות ותמצא גראנד ויטרה לא רעה - ואם תצליח להיות סבלני(גם ככה סוחרים לא קונים סוזוקי) תכוון ל2012 או 2014 ...זה כלי משפחתי עם תחזוקה לא רחוקה מגימני ואמינות גדולה על אמריקאי במיוחד אם אתה רוצה לעשות אותו יומיומי
כל השאר עם הילוך כוח- רקסטון,ליברטי,wk,wk2 , לנדרובר,פראדו,טרופר,פאגירו = ישנים יותר וקשה למצוא שם מציאה וגם לדעתי עדיף שיהיו רכב טיולים בלבד שאין בו שום תלות של הכרח .
-
רק לאחרונה קניתי ומכרתי רכב שטח ובניגוד גמור למה שנכתב מעלי השוק חלש מאוד עבור המוכרים ובתור קונה תוכל להתמקח ולהוריד מחירים. המצב איננו כפי שהיה בימי הקורונה ורכבים נמכרים גם בהרבה אלפי שקלים מתחת למחירון.
התקציב שלך מכוון לרכבים עם הילוך כח שבין 10 ל15 שנה ואין כאן הפתעות. המצאי קיים אך מוגבל. לרשימה שכבר כתבו לך אפשר להוסיף ניסאן פאת'פיינדר ופורד אקספלורר שאאל"ט עד 2008 היה עם הילוך כח. יש גם את ההאמרים H3 שאולי בתקציב אבל זו יכולה להיות קצת הרפתקאה.
דגמים ישנים יותר עם הילוך כח הם יונדאי טראקן וקיה סורנטו אך אתה חותר לרכבים חדשים ומודרניים יותר.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
-
בוקר טוב,
פרסמתי כאן בלוח למכירה לנד קרוזר 2006 במחיר של 76 אלף ש"ח,
לדעתי יכול להיות רכב שטח מעולה,
הוא כבר מוגבה אולדמן ברישיון ועם צמיגי BF חדשים שהורכבו לא מזמן,
שווה ביותר,
דניאל
-
עם כל הכבוד ללנדקרוזר, ומבלי רצון לחבל במכירה,
אני חושב שרכב יחיד בבית לא יכול להיות מ2006.
משזה נאמר,
הדיילי שלי הוא מ2004. מעולם לא נתקעתי, אבל זה דורש תשומת לב ותחזוקה מונעת שלא מתאימה לכל אחד (ואני מדבר על דברים שרלוונטים לכל רכב ישן, לא משנה כמה אמין הוא).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
לצערי אין יחסית קל במודעות ,
יש מאבק שם והמון סבלנות ולצערי הסוחרים הגדולים והקטנים העצמאיים מנצחים את היד הפרטית של פעם .
אפילו עם התראה מיד 2 ופייסבוק שצץ משהו מעניין אם אתה לא בא עם מזומן בימים הראשונים אתה מפסיד לסוחר ושבוע אחרי אתה רואה את רכב תחת פרופיל סוחר כזה או אחר .
זה כנראה היה נכון לפני שנה, המצב היום הרבה פחות שחור ממה שמצטייר מההודעה המצוטטת.
צריך קצת סבלנות, אבל אני משוכנע שלאחר כמה ימי שיטוט בלוחות כבר תקבל תחושה מהו המחיר הנכון לרכב מסויים, מתי הוא "זול מדי" וחשוב ומתי הוא גבוה (ולא הייתי פוסל כאלו אלא להפך - שווה לבדוק אם יש סיבה טובה או שהמוכר קצת מנותק וניתן להגיע לעמק השווה).
-
מסכים לחלוטין
לא ניסיתי לתאר מצב שחור אלא מצב שצריך סבלנות ולא למהר ואז מוצאים .
זה הכל ,רואים מגמת שיפור
פשוט לגלות סבלנות ואני בטוח שתמצא
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
מה עם רקסטון? בתקציב 70א אתה יכול למצוא באזור ה2015/14 שמור עם מיגונים/הגבהות.
יש קהילה מאוד תומכת לרכב בקבוצות בווטסאפ ולפי מה שהבנתי הרכב אמין מאוד.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
-
רעיון נוסף
יצא ג'יבריש משום מה.. מנסה שוב
טוב אז ככה.... משיטוט יומיומי בלוחות אני מבין שגרנד ויטרה אני כנראה לא אצליח למצוא בפרק זמן סביר, כה"ל לגבי רקסטון.
כבר התחלתי לחפש פורסטר שהרבה יותר זמינים, ופתאום צצה לי אפשרות מעניינת, אשמח לחוות דעתכם - גרנד צירוקי 2010 המוכר בתור WK . אני רואה אקזמפלרים במחירים שנושקים מלמעלה ל70k שהקצבתי.
אני יודע שזה לא רכב עם יכולות השטח שמזוהות עם המותג, אבל אם כבר התפשרתי על פורסטר - זה קצת יותר עדיף לא?
-
לWK יכולות שטח טובות, לא פחות מהרבה מהרכבים עליהם דובר.
מניסיון של אחרים - תתרחק מהדיזל.
שים לב, גם אם יש מדבקת 4X4 מאחור, לא בטוח שאכן יש...
רבים מאוד הגיעו בייבוא אישי ולכן חשוב לבדוק ולוודא שאכן יש 4X4 והילוך כוח.
3 מנועים 3.7 - לא בטוח שיש 4X4
4.3 - מנוע נחמד וחזק
5.7 - חלום.
מקבל גז באהבה, כל עוד הותקן אצל מתקין ראוי וטופל כנדרש.
יש כאן מדריך לWK מקיף וממצא - קרא אותו היטב לפני שתצא לבדוק בפועל
-
3.7 הם ללא הילוך כח, גם מה שהיבואן הביא
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
יש אצלנו במושב אחד שדווקא כן.
בייבוא אישי (חזרו איתו מרילוקיישן בארהב)
עדין יד 1
ולא מתכנן למכור בעתיד הנראה לעין
(או לפחות עד שהנהג החדש האחרון ישתחרר ויעזוב את הבית)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
לWK יכולות שטח טובות, לא פחות מהרבה מהרכבים עליהם דובר.
מניסיון של אחרים - תתרחק מהדיזל.
שים לב, גם אם יש מדבקת 4X4 מאחור, לא בטוח שאכן יש...
רבים מאוד הגיעו בייבוא אישי ולכן חשוב לבדוק ולוודא שאכן יש 4X4 והילוך כוח.
3 מנועים 3.7 - לא בטוח שיש 4X4
4.3 - מנוע נחמד וחזק
5.7 - חלום.
מקבל גז באהבה, כל עוד הותקן אצל מתקין ראוי וטופל כנדרש.
יש כאן מדריך לWK מקיף וממצא - קרא אותו היטב לפני שתצא לבדוק בפועל
3.7 לא רלוונטי, אין הילוך כח.
4.7 מנוע נפוץ, עדין ורגיש להתחממות וסטטיסטית מוגזים רבים סבלו מכשל מנוע, לא ברור אם בגלל התקנה לקויה או סיבה אחרת.
3.0 דיזל, למרות הנאמר, מנוע מרצדס אמין ומוצלח, זה לא אותו מנוע איטלקי כמו ב wk2.
5.7 המי, חלום....
מבחינת ביצועים בשטח במיוחד בעלי ה qd2, יותר טובים מהמתחרים ויסלחו לי בעלי הלנדרוזרים והפג'רו.
החשש היחידי שיש לשים לב אליו זה הגיל, הרכבים האלה לא מתיישנים היטב, וכמו מיטב תוצרת ארהב יש לצפות לתקלות מעצבנות וקשות לאיתור בעיקר במערכות החשמל.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk