כמו בכותרת.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
Printable View
כמו בכותרת.
לא פרסמת למה אתה צריך.
לנו יש מונורייל, לענף הלוגיסטיקה, לשינוע משטחים.
אם זה רלוונטי עבורך, אשמח לעזור
בברכה,
יוני5
שוקל במה כרוך לעשות דבר דומה בסדנה ביתית. יכולת הרמה של 600קג.
https://youtu.be/NSr8zwSQbz8
במה כרוך? לא מעט כסף, בשביל לקנות 3 קורות I
3 קרוניות (חתול) ופלשצוק…. זה בשביל הפעלה ידנית. בשביל חשמלי, תוסיף עוד כסף למנוע מבוקר ושלט.
אתה באמת צריך 2 צירי תנועה?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני לא באמת צריך את זה... אבל רוצה.
בקרוב ניגש לשיפוץ בית ורוצה לתכנן לי פינת עבודה, לצערי הפינה לא תהייה רחבת ידיים ואין בה מספיק גובה לליפט..
חשבתי שהסככה עצמה תהייה בתור התחלה בנויה מקורות כאלו... ובהמשך אוכל להוסיף קורה שלישית בעצמי על הבסיס שהקבלן עשה.
וכן הייתי רוצה תנועה בשני צירים.
עם כושר הרמה של 600קג.
שיהיה פשוט להרים סרן או מנוע ממקום למקום את הסמוראי על 2 גלגלים.
אשליות? או מציאות? מה העלויות ומורכבויות?
אני לחלוטין מבין את הפנטזיה..ואם יש לך את האמצעים אז על הכפאק.
נקודות למחשבה:
1. דיברת על מגבלת גובה, שים לב כמה "גובה" תופס מערך כזה של 2 קורות אחת מתחת לשנייה ועוד חתול ולזה תוסיף את הפלשנצוק עצמו.... זה לא מעט בכלל, לאיזה גובה תוכל להניף את האלמנט המורם? שלא לדבר שהמערך הזה יושב קבוע ותופס את גובה הזה גם שאתה לא משתמש בו (רוב הזמן).
2. ברמה הפרקטית שימוש בעגורן על מסילה טוב לשנע עצמים בין ול- עמדות נייחות... מה שאני בא להגיד- שבפועל, להוציא ולהכניס מנוע - אפשר להרים את המנוע ולגלגל את השלדה מחוץ לדרך. אותו דבר לגבי בודי שלם (מניסיון), משם להוריד אותו למשטח\עגלה \עמדת עבודה ניידת.
3. אלטרנטיבה לא פחות טובה (לענייננו) והרבה יותר קלה וזולה ליישום זה לפזר בצורה אסטרטגית בתקרה נקודות תלייה לפלשנצוק (אחד או שניים במקביל) ואז תוכל לתלות ולהרים מכל מני נקודות כל פעם לתלות במקום הרלוונטי ולאחסן אותו כשלא בשימוש.
3. שוב קצת פרקטיקה... משפחה צעירה, בונה\ משפץ בית.... יש לך עוד מספיק על מה להוציא כסף (לתפיסתי הפנטזיה שלך מאוד יקרה).
4. מתוך הכרות שלי אותך מעל דפי הפורום, בסוף אתה תמצא דרך לעשות מה שאתה רוצה...אל תשכח לעדכן :D
אורי
אם אתה עוסק בפנטזיות אז אני אשים את זה כאן
https://www.henefeld.co.il/products/...el-crane-padc/
יש כל מיני דגמים.
זה קל, פריק, מתכוונן
אני משתמש בקורה אחת בין שני משולשים ולא צריך באמת יותר.
אבל אם אתה רוצה שני מימדים - ממליץ בחום על עגורן זרוע שזה קורה שיושבת על עמוד אחד ומסתובבת ועליה החתול.
600 קילו זה קורה די קטנה אם אתה ברדיוס של נגיד 2.5 מטר ולא יותר.
אסף.
ובכל מקרה.... מציע לך להישאר בתחום של 250 עד 500 ק''ג. מי צריך יותר מ 250 ק"ג?
אסף.
600 קג זה כדי להניף בקלות זוג גלגלים קדמי בסמוראי לביצוע עבודות שבגרה או שלא.
אני אבל כנראה ארד מזה... לאור הדברים שנכתבו.
חשבתי בהתחלה רק לבנות הסככה מהחומר בחוזק הנכון... ובעתיד כישתפנה התקציב והזמן להוסיף את הקורה האמצעית שזז עם המנוף.
האמת שהרעיון של אסף לגבי עגורן זרוע נשמע אחלה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אסף, שלך יושב על גלגלים, לא?
לדעתי זה סט אפ עדיף, כמו הלינק של יואב , אפשר למקם בכל זוית ובכל נקודה בלי לתכנן על בסיסים מטורפים והכנות קונסטרוקציה מבעוד מועד.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
לא על גלגלים אבל ניתן להזזה (אבל לא בזמן שיש עומס)
אסף.
מנוף קרן מתקפל לא יכול לפתור לך את רוב ההנפות? הרי אתה לא מרים גבוה מדי.
כמובן אם הרצפה מבוטנת או מרוצפת.
מנוף של טון עולה פחות מ-1500 ש"ח (לפי האינטרנט).
אחכה עם זה...אחפש פתרונות זולים יותר (קונבנציונלים) ואעיר את השרשור בשלב יותר מתקדם של התכנון.
סולי,
בתכנון עתידי, בנה כך שהמונורייל שלך ינוע על הקורות הקבועות ולא מתחת וכך אתה מרויח גובה.
מנוף זרוע מצריך עמוד עם יסודות עמוקים ומבוטנים או תמיכת קיר מחוזקת מעבר לרגיל בגלל הממומנט הגבוה.
מנוף קרן הוא פתרון פשוט וזול, ואילו אני משתמש בקורה בין שני משולשים עם גובה מתכוונן על גלגלים. כל הקונסטרוקציה עם ברגים וניתנת לפירוק מהיר. בעבר פתחתי שירשור בנושא ולא העליתי תמונות של המוצר הסופי.