מגביל מומנט למניעת שבירת ציריות / דריישפט
חבר בשם עירד (שאגב יש לו יוזר בפורום אבל לא כל כך פעיל) המציא מוצר ורשם עליו פטנט לפני מס' שנים. אני הופתעתי שהמוצר הזה לא כל כך מוכר בארץ (או שכן ואני לא בעניינים?).
מגביל המומנט המדובר הוא יכנס לפעולה תמיד במומנט קבוע. זה בעצם הפטנט.
אם, לדוגמא, הציריות של סופה ישברו ב1700 ניוטון (לדבריו הוא בדק), אז אני מכוונים את האביזר ל1600 ניוטון ואז הצירייה לא תשבר. כשהחלק יחליק, תדע שעכשיו היית שובר את הצירייה. עצור, שפר עמדה, ונסה שוב.
המיוחד בפטנט, שלהבדיל ממגבילי מומנט אשר טווח הפעולה שלהם לא מדוייק ומשתנה עם הזמן, כאן הוא נישאר קבוע תמיד.
יש שני אביזרים. האחד יושב על גל ההינע, והשני יושב על תבור הגלגל בין הציריה לגלגל. מחליף את הפלאנג' המקורי.
מצורף וידאו שבו האביזר מותקן על דריישפט וכיצד הוא מחליק כשמגיע למומנט המכוון.
כרגע אין אישור משרד התחבורה בארץ ואסור להתקין את זה על רכבים פה.
בארה"ב זה כרגע בתהליך.
https://youtu.be/vOcDb3ZrMHE
תגובה: מגביל מומנט למניעת שבירת ציריות / דריישפט
בקיצור יש נעילה אוטומטית בגל-הינע.
מודה , אני לא כל כך מבין את ההגיון במוצר הזה.
איך שאני מבין רכב שתוכנן נכון, אני ממש לא רואה מה זה עוזר.
מצמד מגביל מומנט זו לא המצאה חדשה. בדרך כלל מיושם במכונות בהן צד אחד עלול להינעל וצריך להגן על הצד השני - החלק שמפעיל את הכוח.
מה שחדש כאן זה היישום. וכאמור המומנט המירבי בציריה ניתן לחישוב מאוד בקלות ומכאן גם תכנון ציריה חזקה מספיק יהיה קל. .בכל זאת - יש מי ששוברים ציריות ודיפררציאלים. שיהיה בהצלחה.
אסף.
הרעיון מגניב אבל הישום קשה יותר.. זה חייב לשבת על הציריה בשביל שזה יהיה רלוונטי. במצב נוכחי כששתי הגלגלים עם אותה אחיזה אתה "מחליק" עם חצי מהמומנט שהציריה יכולה לעמוד בו. בנוסף זה לא מונע התעייפות, וברכב שלא בנוי "על הקצה" של גבול המכלולים שלו, זו הסיבה הנפוצה לשבר. קרי זה יציל רכב עבירות מהשתוללות יתר, אבל זה לא יציל דיסקו אוברנלד עמוס לעייפה שסתם עבר חיים קשים ונשבר על מכשול רנדומלי.
קיים אביזר לדריישפט או לציריות. כל רכב עם נקודת התורפה שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מצמד מגביל מומנט זו לא המצאה חדשה. בדרך כלל מיושם במכונות בהן צד אחד עלול להינעל וצריך להגן על הצד השני - החלק שמפעיל את הכוח.
מה שחדש כאן זה היישום. וכאמור המומנט המירבי בציריה ניתן לחישוב מאוד בקלות ומכאן גם תכנון ציריה חזקה מספיק יהיה קל. .בכל זאת - יש מי ששוברים ציריות ודיפררציאלים. שיהיה בהצלחה.
אסף.
נכון, אבל! אם נתכנן צירייה חזקה יותר, אז החלק הבא שישבר הוא הגיר או דיפרנציאל.
האביזר הנ"ל יודע לשמור על הציריות או גלי ההינע משבירה מבלי לגרום נזק לחלקים נוספים ברכב.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
הרעיון מגניב אבל הישום קשה יותר.. זה חייב לשבת על הציריה בשביל שזה יהיה רלוונטי. במצב נוכחי כששתי הגלגלים עם אותה אחיזה אתה "מחליק" עם חצי מהמומנט שהציריה יכולה לעמוד בו. בנוסף זה לא מונע התעייפות, וברכב שלא בנוי "על הקצה" של גבול המכלולים שלו, זו הסיבה הנפוצה לשבר. קרי זה יציל רכב עבירות מהשתוללות יתר, אבל זה לא יציל דיסקו אוברנלד עמוס לעייפה שסתם עבר חיים קשים ונשבר על מכשול רנדומלי.
אם הצירייה או גל ההינע התבלו ולא טופלו בזמן, הם יישברו עקב בלאי ועקב עייפות החומר. כל עוד התמסורת תקינה, האביזר יימנע שברים עקב עומס חריג.
לדוגמא, כאשר הרכב עמוס, מתמודד עם מכשול או בהצלבה, העומס הנקודתי על התמסורת לפעמים עולה על החוזק של הצירייה או גל ההינע ואז הם נשברים.
קיימות שתי אפליקציות:
האחת מיועדת להתקנה על גל ההינע עבור קבוצת רכבים מסויימת, והשנייה מיועדת להחליף את הפלאנג' ולהיות מותקנת על הגלגל עבור קבוצת רכבים אחרת כדוגמאת הלאנד רובר.
אם יש בלאי.... ויש לי 500$ פנויים. מה יותר הגיוני - להחליף ציריה בלויה כדי שלא תישבר גם תחת מומנט מירבי, או להתקין אביזר שיימנע ממנה את המומנט המירבי שהרכב יודע לייצר ?
שאלה מעניינת.....
אסף.
איך מזהים בצירייה עייפות חומר?
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
בסרן צף דראקרובר.. יותר חופש מהרגיל.
שולפים פעם בכמה זמן את הצירייה ומסתכלים.
הרמזים בפיתול השיניים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RBRB
מה שרואים בסרטון על הדרישפט, באיזה מומנט זה מתנתק?
במוצר האמיתי הקפיצים האלו מוגנים? נראים לי מאוד פגיעים במיקום שלהם.
נשמע לי כמו פתרון "נהדר" לציי רכב, כמו הצבא למשל.
אתה גם ככה לא רוצה שנהגים יעבדו על המעטפת, אז מראש אתה מגביל את המומנט למשהו נמוך משמעותית.
לצרוך העיניין, האמר מנהלתי מוגבל ל3/4 מהמומנט, האמר בסיירת מוגבל ל95% מהמומנט והאמר ממוגן מוגבל ל120% אחוז מהמומנט :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
לצרוך העיניין, האמר מנהלתי
אין דבר כזה רכב חום מנהלתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אוקיי,
אז האמר מנהלות
פספסת את הפואנטה.
אי אפשר להפריד מה מתקינים באיזה רכב ״חום״.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
פספסת את הפואנטה.
אי אפשר להפריד מה מתקינים באיזה רכב ״חום״.
יחידות ניוד ממתקנים עצמאית ציוד ואביזרים...
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tom1105
יחידות ניוד ממתקנים עצמאית ציוד ואביזרים...
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
לא ממש.
יש מערך תמיכה טכנית וטכנולוגית שבודקת כל שפצור מכני.
היינו שם, יש כאן עוד חברי אתר שמכירים את התחום לפני ולפנים.
הדבר האחרון שאתה רוצה זה כשל באמצע אירוע מבצעי בגלל קומבינה של סדירים שחושבים שהם מבינים הנדסה.
בלא קשר לגופו של הדיון:
1. יחידות הניוד מתקינים וממתקנים עצמאית באבו אבוה, עם תקציבים צבאיים ועל סמך החלטות של "סדירים שחושבים שהם מבינים הנדסה"ללא שום בקרה ופיקוח של גורמים מקצועיים (במקרה של צה"ל זו ממש לא ערובה ל"מבינים הנדסה")
2. וודאי שאפשר להחליט מה מתקינים על איזה רכב חום. יש דיגומים לפי משימות, יש שיוך לרכבים, וכמו שלא על כל האמר יש כנה למאג, ואפילו לא על כל האמר סיור יש כנה למאג, אפשר להגדיר אפיון לכל אביזר שתבחר.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk