-
מה דעתכם מניסיונכם, 4x4 בליסינג (ככל הנראה די מקס)
אני חושב שכבר היה לי שרשור כזה, לא מצאתי, אז פותח חדש סליחה.
סליחה זה ארוך,
בהמשך למה שכתבתי שם על הדיסקו, הגברת אמרה די, ותכלס אני מבין אותה וצריך למצוא חלופה, החלופה תהיה רכב חדיש יחסית שכנראה עלותו תהיה בין 100 ל150 אשח, יש לנו את הכסף, אבל זו החלטה לא הגיונית כי יש רכב מהעבודה שלא נמצא כמעט בשימוש בסופי שבוע, וזה מעצבן אותי מאוד =הרעיון שיש רכב צמוד שאני פשוט לא "מנצל מספיק".
הרכב הקבוע שלה פורד פוקוס שנת 2010 משרת אותה נאמנה בימים שאיני עובד מהבית.
אז חשבתי להחיות שוב את הרעיון של החלפת ה 5008 במשהו שגם יודע "שטח"
לדעתי פורסטר ודומיו לא מתאימים לי, רכים מידי.
זה צריך להיות טנדר, עם סגירת ארגז, מקורי כמו שחברת הליסינג מספקת + מגיני גחון (גם מחברת הליסינג)
אין לי הסבר אבל המיצובישי לא בא לי טוב בעין, מקווה שיש אפשרות לאיסוזו.
התנועה הקבועה שלי, היא כ 30 אלף ק"מ בשנה כביש (הפיגו בת שנתיים ויש לה 60 אקמ) אני לא סופר את השטח, לא רלוונטי לסעיף הזה.
בשטח: אני מכוון לשבילי מדבר מרוצפי אבנים וכל מה שיכול להגיע בשביל ממוצע במדבר, לא מכוון למעלות קשים ולא למסע עבירות, כל זה כשהוא עמוס, בדיסקו זה היה בגאז +גג, מניח שייכנס הכל בארגז טנדר. זה גם מה שעשה הדיסקו ב3 שנים האחרונות, אנחנו נוסעים הרבה לטייל (צפון דרום וכו)
התוספת עלות שאני צריך לשלם על הרכב לחברת הליסינג יוצא יקר יותר מעלות הדיסקו החודשית, ופחות מאחזקת+ ירידת ערך רכב חדיש יותר והכי חשוב אפס כאב ראש.
אין לי מגבלת דלק ולכן לא מחשבנים לי אם חרגתי מאיקס או לא)
כמו שאני מכיר את עצמי, אני לא אשבור את הרכב , אני נוהג שקול ומקשיב לצרכי הרכב ולכן אני לא צופה נזקים שאני אצטרך לשלם בהשתתפות עצמית מוגברת לחברת הליסינג, אבל אם כן אתמודד,במחיר של רכב חדש דו שימושי (כביש +שטח)
חלופה נוספת שעוברת לי בראש הוא רקסטון חדש מקורי, כמו שחברת הליסינג מספקת. אני בטוח שהוא יהיה נוח יותר בכביש, השאלה כמה נחות מהטנדר הוא יהיה בשטח,זו שאלה לכם.
תוספת, ויתור על הרכב מהעבודה ופיצוי כספי במקום, למיטב ידיעתי כרגע לא רלוונטי, אז זו לא אופציה לדיון, ולדעתי מכניס אותי למורכבות נוספת בהסדרים מול העבודה.
אז, יש פה מישהו שעשה מהלך כזה?
ובכללי, מה דעתכם
תודה וסליחה על החפירה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
תגובה: מה דעתכם מניסיונכם, 4x4 בליסינג (ככל הנראה די מקס)
אני נוסע על דימקס בשטח מדי פעם.
סה"כ טנדר חביב.
הבעיה העיקרית שלו (על אף שסולי יגיד אחרת), היא שאין לו tc. זתומרת אולי יש אבל בפועל זה לא עובד.
בהתחלה חשבתי שמדובר על תקלה, אבל אז יצא לי לנהוג על עוד אחד. זה קיים רק על הנייר.
יצא לאחרונה עוד מבחן טנדרים אוסטרלי גדול, והם מצביעים על אותה בעיה. בבדיקה על גלגלות הוא והמזדה פשוט לא מתקדמים.
כמובן שאם אתה מקבל איסוזו חדש עם נעילה, זאת לא בעיה.
תעבור ל31:14
https://www.youtube.com/watch?v=h6ng66xBRM4
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הפסקתי לצפות בערך בדקה 15:00 כשהוא מראה איך הדלת של המוסו לא נסגרת בגלל עיוות השילדה כשבעצם הוא מחזיק את הידית ומונע מהדלת להיטרק [emoji57] , כששניה לפני זה הוא טרק אותה בלי להחזיק את הידית והיא נסגרה בלי בעיות [emoji28]
ויש עוד מבחנים מוטים למשל בעלייה הדרדרתית, כל רכב מקבל טיפול שונה..
בקיצור לא רציני.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
מוטי, היתרון של המיצובישי זו הנעילה אלא אם תקבל את האיסוזו עם הנעילה שזה הדגם היקר.
כל השאר יהיה בסדר והאוטו יסע לטייל יופי יופי.
המינוס היחיד שהוא שמבחינת נוחות נסיעה בשטח הוא יהיה נחות מהדיסקו.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
-
תבדוק גם מה תנאי החוזה בליסינג לגבי נזקים למרכב וצמיגים, גם כשנזהרים לפעמים שוברים משהו - וזה עלול להיות יקר בליסינג.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
מוטי, היתרון של המיצובישי זו הנעילה אלא אם תקבל את האיסוזו עם הנעילה שזה הדגם היקר.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
מצד אחד.
מצד שני לאיסוזו יש את רוב מערכות הבטיחות גם בדגמים הזולים בזמן שלמיצובישי יש רק מובילאי.
לדעתי זה גם שיקול
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
תבדוק גם מה תנאי החוזה בליסינג לגבי נזקים למרכב וצמיגים, גם כשנזהרים לפעמים שוברים משהו - וזה עלול להיות יקר בליסינג.
המחיר שאני מכיר, 2000 ש"ח השתתפות עצמית
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הכוכב הכחול
מצד אחד.
מצד שני לאיסוזו יש את רוב מערכות הבטיחות גם בדגמים הזולים בזמן שלמיצובישי יש רק מובילאי.
לדעתי זה גם שיקול
איך המושב האחורי בדי מקס לילדים עד גיל 13?
-
מציע לך לבדוק קודם מול חברת הליסינג שלך איזה דגמים הם מציעים.
כשאני בדקתי היה רק היילקס ולא היה בחירה מעבר.
יש בכלל בעיה של מלאים בארץ.
יש מצב גדול שאני טועה לדעתי מיצובישי הפסיקו לייצר את הטריטון, הדגם הבא על בסיס הנבארה.
-
מבחינה טכנית טנדר ליסינג = טנדר סטוק, סטנדרטי.
החסרון שאתה לא יכול להגביה, להתקין מתלים נורמליים או להחליף לצמיגי שטח טובים. במקרה הטוב יהיה איזשהו מיגון ואתה בהחלט יכול וצריך לפרק מדרגות צד אם יש ולשים אותם במחסן ליום שתחזיר אותו.
בשביל לטייל עם המשפחה בכיף, ובלי להגביל את החברים בבחירת מסלולים, אין בעייה.
לגבי החישוב הכלכלי - אני לא בטוח שזה משתלם, לעומת החלופה של שדרוג הרכב השני במשפחה לרכב שטח מודרני וראוי יחסית ב150 אלף שקל בנוסף למכונית ליסינג רגילה כרכב ראשי. אולי מכונית ליסינג חשמלית ואז שווי השימוש יורד משמעותית?
ואז אתה כן יכול לבחור את הרכב, ולדגם ולשפר כרעות עיניך, ואתה לא כבול ליסוע אלפי קילומטרים לעבודה בטנדר סטנדרטי, שזה גם לא הכיף הכי גדול. וזה גם חסכוני יותר בדלק למקום העבודה וגם פחות דו-תחמוצת פחמן לאטמוספירה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מבחינה טכנית טנדר ליסינג = טנדר סטוק, סטנדרטי.
החסרון שאתה לא יכול להגביה, להתקין מתלים נורמליים או להחליף לצמיגי שטח טובים. במקרה הטוב יהיה איזשהו מיגון ואתה בהחלט יכול וצריך לפרק מדרגות צד אם יש ולשים אותם במחסן ליום שתחזיר אותו.
בשביל לטייל עם המשפחה בכיף, ובלי להגביל את החברים בבחירת מסלולים, אין בעייה.
לגבי החישוב הכלכלי - אני לא בטוח שזה משתלם, לעומת החלופה של שדרוג הרכב השני במשפחה לרכב שטח מודרני וראוי יחסית ב150 אלף שקל בנוסף למכונית ליסינג רגילה כרכב ראשי. אולי מכונית ליסינג חשמלית ואז שווי השימוש יורד משמעותית?
ואז אתה כן יכול לבחור את הרכב, ולדגם ולשפר כרעות עיניך, ואתה לא כבול ליסוע אלפי קילומטרים לעבודה בטנדר סטנדרטי, שזה גם לא הכיף הכי גדול. וזה גם חסכוני יותר בדלק למקום העבודה וגם פחות דו-תחמוצת פחמן לאטמוספירה.
על חשבונך אתה יכול בטוח לשים איזה צמיג שבא לך. ומכיר כאלה ששמו מיגון. שמחזירים לליסינג מפרקים את המיגון
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
איך המושב האחורי בדי מקס לילדים עד גיל 13?
מבוגרים שישבו מספר פעמים במושב האחורי לא התלוננו,
כביש ושטח.
-
כשבדקתי את הנושא לפני שנתיים בחידוש החוזה האחרון, הוצע לי טריטון והוצא לי לשים מיגון גחון בעלות 1500 ש"ח.
כמה הוא טוב, לא יודע, מצד שני אני חושב שכשהם מציעים את זה אז זה יתרון, כי הם שמו.
הנושא לא עלה לבוס עדיין לכן לא יודע מה מוצע ומה אפשרי , זה כרגע לדיון פנימי אצלי לבחון את הנושא קונספטואלי.
בעברי, היה לנו בופאלו, הגברת נסעה בו יום יום, ולא קטרנו, אמנם היינו צעירים ב20 שנה ולא היו ילדים במושב האחורי, רק כאלה שמלקקים ונובחים, במקביל היה לי איסוזו איפון 2על4 ידני מהעבודה , שהיה נוח וחזק ולא הרגשתי איתו בעיה מיוחדת, אמנם השנים לא מטיבים לגב שלי, אבל אני לא סובל ברכבים. אז אני מניח שכל טנדר ממוצע יהיה נוח מהם משמעותית בכביש.
-
בקמ שנתי כזה, שאינו גבוה במיוחד, לא כדאי לך לקחת מהעבודה החזר הוצאות ולרכוש רכב כאוות נפשך שישמש אותך גם ביום יום וגם לטיולים?
אתה למעשה מוסיף לברוטו את עלות המעביד של הרכב (ליסינג, דלק), מוריד ממנה מס שולי בהתאם למדרגה שלך, ומבטל את שווי השימוש. זה יוצא לא מעט כסף בחישוב חודשי, ובהחלט יכול "לשלם" עלויות אחזקה וירידת ערך בנסועה כמו שאתה מתאר.
אופציה נוספת - אולי המעסיק יוכל לקחת על עצמו עלויות אחזקה שוטפת של רכב פרטי שלך (ביטוח, אגרת רישוי, דלק) ואתה תשלם את המימון אם יהיה וירידת הערך. גם את הטריק הזה ראיתי לא פעם, זה חוסך במיסים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
-
אני לא יכול לצפות את הקמ השנתי שלי, טרום קורונה זה היה 50אלף בשנה, זה יכול לחזור להיות ככה, קומבינות הסדרים לא תעבור אישור, לא בדקתי אבל מהכרות עם המערכת זה לא יעבור, זה צריך להיות רכב חברה שבשיחת טלפון מוחלף בחלופי כשצריך, יש תקציב וכל מה שמעבר נופל עליי.
ישבתי עם עפרון ודף והגעתי למספרים הבאים, מי שמצליח לעקוב ולאשר /לתקן אותי שתבוא עליו הברכה, סתם בשביל הספורט והחיבור לקרקע:
עלות דיסקו שנתית, מספרים בערך מהראש: ביטוח 2500 רישוי 1500, תקלות עד היום 4000 שנתי (הגזמתי ואפשר להגיד שזה חלק מיישור קו, ואני עושה הכל לבד, ויש דברים שדורשים תשומת לב ואני מעכב אותם במודע) צמיגים פעם ב4 שנים 4000 ש"ח, מצבר פעם ב3 שנים 700 ש"ח,דלק שנתי 4000 שח (עשיתי 12000 קמ ב3 שנים, נניח 4000 בשנה, נניח 8 ק"מ לליטר, נניח 8 ש"ח לליטר בשביל הקלות בחישוב)
סהכ שנתי:בערך 15000שח בשנה. שזה כלום.
המחיר קנייה לא רלוונטי לדיון, נפילת ערך לא רלוונטית כל עוד הוא תקין הוא כנראה יימכר באותו המחיר.
נניח רוכשים רכב חדיש לאשה, שהוא גם רכב טיולים, טנדר / bk / לנד קרוזר, מחיר קניה 120עד 150 אלף ש"ח, ומוכרים אחרי 5 שנים ב3/4 מהמחיר קנייה אז הפחת יוצא בערך 30000 ש"ח (כנראה שהגזמתי פה) , מחולק ל5 שנים ,6000 ש"ח בשנה, ביטוח מקיף טסט 10000, טיפולים במוסך בכל זאת רכב מתוחכם לא טרקטור 5000 בשנה, צמיגים ניקח 1000 לשנה, דלק נגיד לפי עשרת אלפים ק"מ, ממוצע של 8 ק"מ לליטר סולר כמו למעלה, יוצא 10000 ש"ח, סה"כ בערך 32000 שנתי.
ליסינג, נגיד 2500 לחודש = 30000 שנתי ונגיד איזה השתתפות עצמית בשביל הספורט 32000 שנתי ואפס כאב ראש, ואפס יכולת שינויים והתאמות.
ברור שדיסקו מזדקן זה לגמרי מנצח בפער בצד הכלכלי,עם עננת סיכון של גרוטאה מתגלגלת.
רכישת רכב: לא נראית כ"כ מאיימת, אולי אני יכול לבחון downgrade של הרכב מהעבודה, חשמלי כרגע לא על הפרק מכל מיני סיבות.
יש פקטור נוסף חשוב לטובת הליסינג, שהוא לא מדיד, היכולת שלו להיות" תמיד שם" , אם יוצאים לטיול כביש שפתאום הופך לשטח אז הוא שם, אם זה טיול שטח שפתאום לא נראה כמו טיול שטח כי השביל הוא סתם דרך נוף וכל פרייבט יכול לעשות אותו, אז אין "באסה" של אוף הייתי יכול לבוא עם הליסינג, אין את עננת ה"כמה ישחילו לי במוסך" ולא כמה עולה דלק החודש.
זהו, חפרתי שוב
-
לא חפרת ,תודה על השרשור
מאוד מעניין
-
צרות של אחרים זה תמיד הכי כיף [emoji1787]
-
אז יש שלוש אפשרויות.
את להישאר עם הדיסקו אני שם בצד, כי ברור שזה הכי זול... אבל אם זה מה שהיית רוצה - לא היית פותח את הדיון הזה.
בין שתי האפשרויות האחרות, אין הבדל כלכלי מהותי. גם אם טעית ב 15% לפה או לשם בחישובים, ברור שאין כאן עדיפות כלכלית מכרעת לטובת אחת מהאפשרויות.
אז מה שנשאר זה לעשות מה שבא לך.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
-
כמה אתה רחוק מאספנות עם הדיסקו? החישוב שלך ישתנה אם אתה עובד לאספנות בקרוב (וגם תהיינה הגבלות תנועה כפועל יוצא)
-
שנת ייצור 98,
תאריך רישום ינואר 99