(פוצל) נימוסי שטח - כיצד אתם נוהגים כאשר קבוצה חוסמת מעבר הכרחי?
דיון שהתפתח בפורום דירוג המעלות (מעלה נח) ופוצל לנושא נפרד
אכן. לפני חודשיים, פסח 2023, משוטח מיושר וקליל.
ההקפצה הזאת של הסקר מזכירה לי את פסח הקודם, 2022. שנה לפני. יום ראשון של טיול מרובה לילות ומשתתפים. שתי משפחות בשני כלי רכב, נפגשנו אחר הצהריים במצפה רמון וחיפשנו משהו קליל להעביר את הזמן לפני שנפגשים לחניון לילה עם שאר המשתתפים דרומה בנחלים הגדולים. החלטנו על נסיעה רגועה בשביל השחור על שפת המצוק, ירידה במעלה נוח, חזרה לכביש 40 ודרומה.
אז נסענו לאורך המצוק, עצרנו בתצפית לקפה, והגענו לראש מעלה נוח. לפנינו יורדת שיירה, הכלים האחרונים למעלה, נעמדנו אחריהם. אחרי כמה דקות שהם לא זזים, זזנו הצידה לרחבת החנייה ודוממנו מנועים. הפסקת פיפי. אחרי עוד עשר דקות, והם לא זזים, פתחנו פק"ל קפה. התיישבנו על שפת המצוק, ואנחנו רואים שיירה ארוכה שפשוט לא זזה. השותף שלי לטיול, איש מודיעין בהוויתו, החליט להתעמק במה שקורה שם, ויש לו עיניים טובות. הוא מסביר לי שזה נראה כמו טיול מאורגן, והאיש עם החולצה הצהובה שהוא מצביע עליו, הוא מתרוצץ בין שלוש מדרגות, ומכוון כל רכב ורכב באופן אישי. זה המדריך. אחרי שהוצאתי את משקפת ה8X30 הקלאסית מתא הכפפות, הבנתי שהוא צודק. ניסאן פטרול מדוגם חנה בתחתית המעלה. בשיירה יש משהו כמו 15 כלים, הכל מהכל - מסובארו XV דרך דאצ'יה דאסטר, גראנד ויטארות מכל הדורות ועד מיצובישי פאג'רו במאסף. אחרי תצפית על קצב ההתקדמות, עשינו חישוב זריז, שאם אותו מסכן בחולצה הצהובה צריך להמשיך ולרוץ בין כל שלושת המכשולים עבור כל רכב (למה אין עוזר מדריך או שניים? או שהיה משאיר בכל מעבר מכוון אחד שהוא יכול לסמוך עליו? ובכלל האם יש שלוש מדרגות שמצדיקות מכוון כשיורדים את מעלה נוח?) גם אם נניח שעבור הרכבים הרכים בלבד, זה ייקח מינימום ככה וככה. פתחנו בירות ופיצוחים, הילדים פתחו למעלה שולחן טאקי.
ישבנו על המצוק כשעתיים. כשהרכב האחרון ירד במדרגה האחרונה נכנסנו לכלים וירדנו את מעלה נוח. חמש דקות. הגענו למטה, התקדמנו עוד חמש דקות והגענו למאסף של השיירה. והם נוסעים לאט. ממש לאט. השמש כבר שוקעת. מה שהיה אמור להיות סיבוב של שעה וחצי כולל קפה כבר גמר לנו את היום, עוד נצטרך להסביר לפקח למה אנחנו בשמורה בחושך. החברים יחכו לנו בחניון הלילה, אנחנו אלו שנקים אוהלים בחושך, במקום ההיפך. פתחתי מכשיר קשר על סריקה. מצאתי את התדר, אני שומע את המדריך. השיירה נעצרת על כל סוללת עפר בדרך לציר הנפט, וגם כשהיא זזה זה בסלו מושן. באיזה שהוא שלב, נמאס לי ולא אכפת לי כבר שיגידו שאני חוליגן ובושה למדבקת ג'יפולוג על הרכב. נתנו גז ועקפנו לצד השביל במהירות, את כל השיירה, כשאני שומע בקשר את המדריך אומר - תעצרו, תנו למשוגעים האלו לעבור. עצרנו לידו. על הרכב מדבקה של אחת מחברות הטיולים המוכרות פה לכולם. לא משנה מי המדריך. אמרתי לו שימסור ד"ש לבוס.
מעלה תהיות על הנושא הזה של איזה רכב מתאים לאיזה מעלה - בירידה אני מזכיר - וגם על שימוש מתחשב במשאב ציבורי כמו מעלה נוח בחול המועד פסח.
תגובה: (פוצל) נימוסי שטח - כיצד אתם נוהגים כאשר קבוצה חוסמת מעבר הכרחי?
מעלה כזה או אחר. כשיורדים או עולים אחד אחד - קלאסי לעקוף.
אם זו קבוצה מאורגנת לא תהיה בעיה. אם זה קבוצה של חברים זה תלוי מאוד מי האנשים (כי כשיש מדריך כולם ראש קטן - 'לקוחות' )
אסף.
לא בדיוק אותו מקרה, אבל- לפני כמה שבועות אחרי אירוע השטפונות בדרום, ירדנו אני ועוד חבר אתר לסיבוב קצר בפארן-קניון לבן.
בשלב מסויים הגיחה מאחורינו שיירת sbs וירדנו לצידי השביל לתת להם לעבור.
מיותר לציין (ויסלחו לי בעלי הsbs הנורמטיביים) שהם עקפו אותנו בפראות תוך כדי ענני אבק והעפת אבנים לכל עבר.
מיטב הקללות שודרו בקשר בינינו ולאחר כמה מטרים זיהינו שהאחרון בשיירה עצר עם פנצ'ר. (פעם ראשונה שלא עצרתי לעזור למישהו בשטח). כמובן שהשיירה הסתובבה וחזרה על עקבותיה ושוב עצרנו בצד, אבל במקום להגיע לבחור המפונצ'ר היו עסוקים בלעצור לידינו, לגדף ולקלל.
זה היה ממש על סף אלימות פיזית. הלקח - צאו מנקודת הנחה שתמיד מישהו שומע אתכם בקשר...
לגבי הבחור המסכן שהוביל את השיירה הזו במורד מעלה נח, אני הייתי מצפה מחברת שגובה תשלום לעשות סיור מקדים למסלול. לא נשמע לי שזה קרה במקרה המדובר.
אני החבר שטייל עם שניר.
אני חושב שאתה מגזים עם הקללות...
לא קיללנו אבל הוצאנו קיטור: " מפגרים" "ערסים" " מטומטמים" וכד..
חשוב לציין שהבחור שכמעט התחיל מהומה אמר שהוא חזר כדי לחפש אותנו והוא ישר הבין שזה אנחנו.
רק היה חסר כיסא פלסטיק בסיפור וזה היה נגמר אחרת, בכל מקרה הסיפור הקשר נכון מאידך התגובות של אנשים לא צריכות להיות ככה
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
נמרוד לא הבנתי,
סרקת את התדר ומצאת את התדר של השיירה,
לא יכולת לעלות מולו לבקש ממנו לעצור שניה?
נו, אם כבר מורקים -
1. אני עם מוביל קבוצה מאחת החברות המוכרות, מובילים קבוצה בקצב טוב את מעלה עשוש מלמטה למעלה.
מגיעה קבוצה של sbsים מטעם חברה אחרת, מובלת על ידי פרסונה מאד מוכרת בספורט המוטורי, הם עושים את חוצה ישראל בsbs.
לא בא להם לחכות, אבל המוביל שלי אסרטיבי. הפרסונה ממשיכה להפעיל לחץ וקצת קשרים ביני לבינו לבינם, עד שבאיזשהו שלב אמרנו יאללה, רק שהרעש שהם עושים יעלם מהמקום כי הם לא ישבו בשקט ולא נעים להיות שם (וכן, לקוחות).
הם עלו, האבק והרעש הרב איתם. זה לא שלא יכלו לנסוע ברגוע, אבל כפי שהבנתם - לא עניין אותם אף אחד אחר. העיקר שלא ראינו אותם שוב.
2. אני ועוד כמה חברים מפה, נוסעים את נקרות. קצב טוב, בלי עצירות. ברקע אני רואה ענן אבק מתקרב אלינו. שלושה כלים - לנד קרוזר, jk וצירוקי, משופרים מהתחת, נצמדים אלינו ואז עוקפים כשהם עוברים את גבולות השבילים לשטח שבו לכאורה אמורים לקבל דוח.
בהמשך פגשנו אותם מתחת לקשת, המשכנו. הם שוב עקפו באותה ברוטליות.
ילדים יושבים על ההורים שנוהגים, אגב.
שם רע לגיפאים כבר אמרנו?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לכל הכלים יש קבוצות שמוציאות להם שם רע...
פשוט אנחנו בישראל ורוב האנשים חושבים שברגע שהם קנו כלי( כל כלי) השמש זורחת להם מהתחת
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
לפני אי-אלו שנים חיכינו כמעט שעה וחצי בתור לרדת במדרגת הנקרות.
לא SUV מפונפנים, ולא קבוצה מודרכת חסרת נסיון.
3-4 חסרי דרך ארץ וכישורי נהיגה, בסופות מודגמות.
33, הגבהות ונעילות ואפס יכולת נהיגה שניסו לעלות את המדרגה, שאז הייתה פשוטה יותר ממצבה היום.
רבו, צעקו, פרקו צמיגים שהורידו מהם יותר מידי אויר ונתקעו שוב ושוב, וסרבו לאפשר וויסות תנועה גם בירידה.
ובפרקטיקה, זה לא קשור לסוג הרכב, זה קשור לדרך ארץ, והתחשבות בשאר באי הדרך.
SBSים אלו החארות הכי גדולים בדכ.
חוסר התחשבות בטבע (מפגע סביבתי) ובאנשים אחרים.
ובאופן כללי, אני כבר למדתי, בסופשים עדיף להתרחק מכל המסלולים המפורסמים, ובכלל להתרחק מבני אדם.
פסח האחרון , אני וחבר מגיעים למעלה עשוש בירידה. רואים קבוצה שמתחילה לעלות.
ממתינים למעלה ומסתכלים עליהם מהמצוק.
מתחיל לעלות קאיה ספורטאז' נתקע בפודרה שעוד לפני המדרגות, נכבה ולא מניע.
חצי שעה הם מנסים לברר מה הבעיה ברכב באותה נקודה שהוא תקוע.
בסוף אני צועק להם מלמעלה אם הם יכולים לדרדר אותו אחורה ושאחנו נרד בנתיים.
כמובן שקיבלנו צעקות וקללות שנמתין בשקט, אז המתנו. בינתיים מגיעה מאחוריהם עוד קבוצה, מאותו סוג של טיפוסים המוביל שכנראה מדבר בשפה שלהם מבקש מהם אז הם מקשיבים לו ומפנים את הספורטאז' אחורה.
אז ביקשנו מהמוביל של הקבוצה השנייה שייתן לנו שנייה לרדת וירדנו.
כשעברנו ליד החבר'ה עם הסופרטאז' אמרנו חג שמח וכמובן שלא קיבלנו תגובה אבל כן קיבלנו פרצופים לא נחמדים בלשון המעטה
בחול המועד פסח, קבוצת מטיילים של אחת מקבוצת ההתנדבות הגדולות, נתקעת במעלה אשמדי בשל רכב לא תקין. במקום להתלונן על מר גורלנו ולגלגל עיניים, שינסנו מותנים וסייענו בחילוץ.
נמרוד, אין לי מושג על איזה חברת טיולים מדובר, אך אם במקום לשלוח ד״ש לבוס, הייתם מסייעים למדריך האומלל (כל אחד לוקח מדרגה), כנראה שגם הייתם מקבלים הכרת תודה וגם הייתם מקצרים מאוד את משך ההמתנה שלכם. בסיום גם היו נותנים לכם לעקוף תוך נפנופי ידיים לשלום.
לגבי חוליגנים ב sbs או בכלים משופרים אחרים, הנושא נטחן עד דק. כנראה, שסבלנות וסובלנות נמצאת ביחס הפוך לרמת העבירות של הרכב בו נוהגים…
Sent from my iPhone using Tapatalk
(פוצל) נימוסי שטח - כיצד אתם נוהגים כאשר קבוצה חוסמת מעבר הכרחי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
SBSים אלו החארות הכי גדולים בדכ.
חוסר התחשבות בטבע (מפגע סביבתי) ובאנשים אחרים.
ובאופן כללי, אני כבר למדתי, בסופשים עדיף להתרחק מכל המסלולים המפורסמים, ובכלל להתרחק מבני אדם.
קרב קשוח עם רוכבי אופני שטח שבטוחים שהשטח שייך רק להם.
לפחות הם לא עושים רעש כמו ה SBS, שלא מסתפקים ברעש הכלי ומוסיפים עליו מערכת חזקה ולרוב מוזיקה מאוד מסויימת
אחת הסיבות הגדולות לברוח למדבר היא להתרחק מאנשים ובמיוחד מהזן הלא מתחשב. לא תמיד זה מצליח
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
...
נמרוד, אין לי מושג על איזה חברת טיולים מדובר, אך אם במקום לשלוח ד״ש לבוס, הייתם מסייעים למדריך האומלל (כל אחד לוקח מדרגה), כנראה שגם הייתם מקבלים הכרת תודה וגם הייתם מקצרים מאוד את משך ההמתנה שלכם. בסיום גם היו נותנים לכם לעקוף תוך נפנופי ידיים לשלום
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש הבדל, גדול! בין עזרה "לסתם" מטילים לבין לקחת אחריות ולהתערב בכיוונים של קבוצה מסחרית.
מספיק שבזמן שאתה מכוון, נהג לא מנוסה, עושה איזה שטות ודופק את הרכב.
אתה לא יודע מי מעורב, מה השיקולים וכו' , אתה יכול למצוא את עצמך עם תביעות מוזרות ( מה ההכשרה שלך? מה גרם לך להציג את עצמך עם קישורים? ).
וחזרה לסיפור הפתיחה, אני חושב שאפשר להגיד שבזמן האחרון, אנחנו רואים יותר ויותר קבוצות מסחריות גדולות ( יותר מ 10 רכבים). זו בעיה, כי לחברות האלו יש שיקול כלכלי בזמן שאנחנו מטילים בשביל הכייף.