צמת מזרקים וחיישן RPS לטרופר דיזל 3.0 4JX1
אני מבין שמדי כמה שנים מומלץ להחליף את הצמה.
1. האם יש דרך לחדש את הקיימת?
2. כמה עולה צמה בארץ, אם בכלל קיימת ב-UMI?
3. מאיפה אתם מביאים בד"כ? באיביי הצמה מופיעה כמעט רק מאוסטרליה ללא שילוח לארץ, ויש כל מיני אתרים אחרים מפוקפקים יותר או פחות, כולל ב-200 ש"ח-כולל-משלוח מסין...
תודה
תגובה: צמת מזרקים וחיישן RPS לטרופר דיזל 3.0 4JX1
לא מכיר את ההמלצה הזו (אני עם 17 שנים רצופות על 2 טרופרים. לא זכור לי שאי פעם הוחלפה צמת מזרקים).
ואיך אתה מטפל במחלה של שמן מנוע שתוקף אותה?
ניקוי?
הפלסטיקים שלמים?
אתה אולי מתבלבל עם דיסקברי2?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אתה אולי מתבלבל עם דיסקברי2?
נופ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
ואיך אתה מטפל
גיתאי, עוד לא הייתי אצלך בסדנא... לצערי הרב ועם ידי השמאליות אני לא מטפל בעצמי, אבל למיטב זכרוני (כאמור) עוד לא שילמתי למוסך על החלפת צמה...
לא מכיר בצמה הזו בעיה של פלסטיקים "שנגמרים" בגלל השמן.
כן נשברים כל מני שינים וקליפסים ( עם השנים, שפותחים וסוגרים).
לא שום דבר שאזיקון לא פותר.
קצת תשומת לב וסיליקון טוב בסגירה ( של המכסה שסתומים) וגם הצמה בחוץ נשארת יבשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
גיתאי, עוד לא הייתי אצלך בסדנא... לצערי הרב ועם ידי השמאליות אני לא מטפל בעצמי, אבל למיטב זכרוני (כאמור) עוד לא שילמתי למוסך על החלפת צמה...
בוש והיכלם :p
תודה על האינפוט
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא מכיר בצמה הזו בעיה של פלסטיקים "שנגמרים" בגלל השמן.
כן נשברים כל מני שינים וקליפסים ( עם השנים, שפותחים וסוגרים).
לא שום דבר שאזיקון לא פותר.
קצת תשומת לב וסיליקון טוב בסגירה ( של המכסה שסתומים) וגם הצמה בחוץ נשארת יבשה.
בטרופר של אחי לפני כמה שנים היתה בעיה של קונקטור מזרקים+חיישן ספוג בשמן מכיווּן מכסה השסתומים. אני לא זוכר בדיוק מה הגורם לזה, אבל יש שם איזה סיפור ידוע.
אתמול נתקע בכביש, חזר אותו סיפור.
סוזי אומר להחליף צמה כל כמה שנים כי היא טובלת בשמן, ולך תחדש גידי חוטים ופיני קונקטורים.
אז מודה שלא יצא לי להתעסק עם זה הרבה, רק אז. קצת. לכן שואל את מי שכבר השתפשפו על הרכב הספציפי.
הצמת מזרקים אכן יושבת בתוך המכסה שסתומים וטובלת בשמן מנוע חם.
אחרי שימוש של תקופה(יש על זה ויכוח עד היום) אדי שמן עוברים דרך הבידוד לתוך הקונקטור השחור הגדול שיושב ליד המצערת וממלא אותו בשמן מה שגורם לפעמים לתקלות לא קבועות וזיופים. לכן מומלץ גם לנקות את הקונקטור עם ספריי מגעים כל כמה זמן.
צמת מזרקים שהקונקטורים שלה תפוסים עם אזיקונים וסיליקון זאת תקלה בפני עצמה, עם הזמן גם הם מתייבשים ונופלים לתוך המנוע, אם יש מזל תמצא אותם באגן שמן כשפותחים אותו לנקות את המסנני יניקה, ואם לא אז הם ניתקעים במעברי השמן במנוע וגורמים לירידת לחץ שמן "לא מוסברת" במנוע.
אני מאמין שגם מי שמחזיק בטרופר המון שנים שלא מודע כנקאה שהצמה הזאת הוחלפה אצלו במסגרת תיקון כזה או אחר, ואם לא אז היא תפוסה עם אזיקונים והקונקטור מלא בשמן שבטיפול המוסך מנקה אותו כנראה.
גיתאי- שים לב שיש הבדל באורך הצמות בין יוקו 2 ליורו 3, תעדיף את היורו 2 כי היא יותר ארוכה קצת ומאפשרת תימרון של הקונקטור השחור הגדול.
לגבי מה שסוזי אומר על חידוש, את הקונקטורים אולי אפשר להשיג בניפרד, אבל הבעיה זה החיווט והבידוד שיבש וכבר מת.
לגבי מאיפה- ברוך הבא לרכב שטח ישן, לא חדש לך, אני כבר לא בעיניינים אבל בטח בקבוצות של הטרופרים יודעים מאיפה להזמין אחת חדשה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
הצמת מזרקים אכן יושבת בתוך המכסה שסתומים וטובלת בשמן מנוע חם.
אחרי שימוש של תקופה(יש על זה ויכוח עד היום) אדי שמן עוברים דרך הבידוד לתוך הקונקטור השחור הגדול שיושב ליד המצערת וממלא אותו בשמן מה שגורם לפעמים לתקלות לא קבועות וזיופים. לכן מומלץ גם לנקות את הקונקטור עם ספריי מגעים כל כמה זמן.
צמת מזרקים שהקונקטורים שלה תפוסים עם אזיקונים וסיליקון זאת תקלה בפני עצמה, עם הזמן גם הם מתייבשים ונופלים לתוך המנוע, אם יש מזל תמצא אותם באגן שמן כשפותחים אותו לנקות את המסנני יניקה, ואם לא אז הם ניתקעים במעברי השמן במנוע וגורמים לירידת לחץ שמן "לא מוסברת" במנוע.
תענוג. טוב לדעת... תודה!
אני מאמין שגם מי שמחזיק בטרופר המון שנים שלא מודע כנקאה שהצמה הזאת הוחלפה אצלו במסגרת תיקון כזה או אחר, ואם לא אז היא תפוסה עם אזיקונים והקונקטור מלא בשמן שבטיפול המוסך מנקה אותו כנראה.
גיתאי- שים לב שיש הבדל באורך הצמות בין יוקו 2 ליורו 3, תעדיף את היורו 2 כי היא יותר ארוכה קצת ומאפשרת תימרון של הקונקטור השחור הגדול.
בוא. עד שמצאתי צמה שגם שולחים לארץ. בשומקום לא רואה יורו X או Y. אגב זה הדיל הכי טוב שמצאתי - 174 שקלים-כולל-משלוחה אצל הסינים:
https://www.aliexpress.com/item/4000...8da5vkKfH&mp=1
לגבי מה שסוזי אומר על חידוש, את הקונקטורים אולי אפשר להשיג בניפרד, אבל הבעיה זה החיווט והבידוד שיבש וכבר מת.
לגבי מאיפה- ברוך הבא לרכב שטח ישן, לא חדש לך, אני כבר לא בעיניינים אבל בטח בקבוצות של הטרופרים יודעים מאיפה להזמין אחת חדשה...
מאחר והתברכתי ברכב ישן תוצרת ארץ האפשרויות, איתור חלפים זה נון אישיו. לשמחתי.
תודה על המידע המפורט והשימושי מאד :)
בשביל פחות מ 200 שח, אין בכלל וויכוח.
ממתין לדיווח על האיכות.
ועדיין, חוזר על ההערה המקורית שלי, אין סיבה שיצא שמן דרך הצמה.
אני לא קונה את הסיפור של שמן שעובר בתוך הבידוד ( זה אומר לחץ בלתי סביר מתחת למכסה שסתומים, זה אומר צנרת איוורור סתומה).
אם יוצא, צריך לברר למה.
הקונקטור צריך להיות יבש.
גיתאי הקישור מוביל לדף מוצרים כללי, לא רואה צמה.
זיו, אתה יכול לא לקנות את העובדה, עברו לי כמה טרופרים מתחת לידיים כולל 3 פרטיים שלי, צמת חוטים יבשה האדי שמן עוברים דרך הבידוד לקונקטור, אין לחץ ואין סתימות. צמה תקינה ולא יבשה אין שמן בקונקטור, אמנם גם אם יש זה לא כמויות, אבל רואים את הטרמינלים רטובים משמן.
במנוע הזה לכל דבר/שינוי קטן יש השפעה על עבודה תקינה שלו.
ד"א:
הזכירו דיסקברי, אז גם ב TD5 יש את אותה פרוצדורה, גם שם הצמה יושבת מתחת למכסה שסתומים טבולה בשמן, רק ששם הקונקטור מתחבר ישירות למחשב ניהול ואם עובר שמן ולא מודעים לזה הוא ממלא אותו. המחלות האלה כבר ידועות לכל.
נדב,
אתה יודע כמה אני מעריך את הידע שלך בטרופר, אתה תמיד הכתובת הראשונה להתיעצות.
אבל 1 - אני מבין קצת פיזיקיה, ויש לי קצת נסיון במערכות מכניות.
לדחוף אדי שמן ( ואפילו סתם אוויר) בתוך חוט חשמל, צריך הפרשי לחץ לא קטנים.
ברכב תקין, לא אמור להיות שם לחץ חזק מדי, ויש נשם שהולך ליניקת אוויר.
אין שם לחץ שמסוגל לדחוף שמן דרך החוטים.
אבל 2 - במבחן התוצאה, בהרבה טרופרים המחבר הזה מטונף בשמן, זו עובדה!
לדעתי זה נובע מתהליך עבודה \ סגירה לא נכונה של המכסה שסתומים. השמן נוזל בתוך הצמה, בין החוטים.
אם האטם תקין, ושמים סיליקון במקומות הנכונות ( ובכמות נכונה, לא יותר מדי), אז המחבר נשאר יבש.
במפגש הקרוב, מי שיבקש יפה, יזכה לראות :-)
כדי להניע שמן לאורך חוטים לא צריך לחץ.
מספיק זרם חשמלי.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
גיתאי הקישור מוביל לדף מוצרים כללי, לא רואה צמה.
מנסה שנית:
https://www.aliexpress.com/item/4000...d=6LJc2lwalLYO
ותמונה:
קובץ מצורף 143985
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כדי להניע שמן לאורך חוטים לא צריך לחץ.
מספיק זרם חשמלי.
איך בדיוק?
ומה ההבדל ( מבחינה חשמלית) בין צמה חדשה לישנה, שגורם לשמן לעבור רק בישנה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
וואלה אין תיאור יורו2 או 3, ניסיתי לחפש גם בעצמי באתרים אחרים. בקיצור אם תגיע צמה קצת קצרה ולא תסתדר דבר איתי ואסביר לך טלפונית לפתרון.
המחיר מעלי כמובן זול יחסית לכולם, לזכרוני צמה כזו היתה עולה מעל 1000 שח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
איך בדיוק?
ומה ההבדל ( מבחינה חשמלית) בין צמה חדשה לישנה, שגורם לשמן לעבור רק בישנה?
אני לא רוצה להטריל את השרשור כי יתכן שבטרופר זה סיפור אחר לגמרי. בקצרה, זאת תופעה מוכרת בtd5, מקור החדירה לתוך החוט הוא בד"כ קונקטור לא אטום, ומשם השמן רץ בתוך החיווט. עיקר העבודה היא קפילרית אבל יש טענות כי גם לזרם החשמלי השפעה. אחפש בימים הקרובים (או שתנסה בעצמך) בפורום לנדרובר, או באחד מהפורומים בחו"ל את ההסבר המדויק. (לא לשכוך שבשמן, במיוחד משומש, יש הרבה דברים שמושפעים משדות חשמליים).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
איזה שיחוק, תודה רבה!
בארץ שילמתי למעלה מ1000 שקל על כזה דבר. במחיר הזה, שווה להזמין שיהיה במגירה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
איזה שיחוק, תודה רבה!
בארץ שילמתי למעלה מ1000 שקל על כזה דבר. במחיר הזה, שווה להזמין שיהיה במגירה.
גיתאי
יש לי צמה כזו שרכשתי מאלי,אם אתה רוצה אני יכול למדוד אורכים .במקביל ראיתי גם באמזון אם מקלידים מקט אבל משיח עם היצרן לא נראה שיש יתרון.
אם לחוץ לך אני יכול להשאיל עד שתקבל(תזכור אני גר בקירבה של אחיך).אני בפעם האחרונה החלפתי את הגומיות אטימה.פשוט רכשתי קונקטורים דומים באלי ולקחתי מהם את הגומיות.
לגבי אזיקונים מסכים על הסיכון למרות שבפעם האחרונה לא הייתה ברירה והשתמשתי כך שבפתיחה הבאה אני מחליף רתמה.
בהצלחה
יוני