תגובה: פיוז משאבת דלק נשרף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nightquest
היי,
באמצע נסיעה כבה המנוע, כשאני מסובב את הסוויץ' אני לא שומע את המשאבת דלק ויש מנורה של משולש אדום שדולקת קבוע. מבדיקה ראיתי שהפיוז הראשון שהוא משאבת הדלק נשרף. החלפתי עם הפיוז של הצופר, אותו אמפר, הג'יפ הניע. לאחר נסיעה של כמה קילומטרים נכבה שוב, וראיתי שהפיוז נשרף שוב.
איני מבין הרבה בחשמל רכב אבל אני רוצה לנסות לתקן לבד, מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה ואיך אפשר לבדוק/לתקן?
תודה רבה
שלח לי בפרטי מספר שלדה
פיוז נשרף מעומס - זרם יתר על המעגל שהפיוז מגן עליו.
סיבה ראשונה היא שאחד המוליכים בדרך מקצר. יכול להיות שזה לא קצר מלא אלא בידוד לא טוב שנוגע מדי פעם בגוף.
סיבה שניה יכולה להיות מהצרכן שלוקח הרבה יותר זרם ממה שהוא אמור. במקרה הזה משאבת דלק - מנוע חשמלי שככל שיש מולו התנגדות גדולה יותר צורך יותר זרם. לשם ההבנה - אם תתפוס את הציר של המנוע בשתי אצבעות הוא יצרוך הרבה זרם. באופן דומה אם מדובר במשאבה שמשהו בה מקשה על המנוע להסתובב - הוא יצרוך הרבה זרם. כדי שהפיוז יישרף זה לא סתם התנגדות אלא עומס גדול ממש.
מכאן אני חושב שיש לך את הכלים הבסיסיים להתחיל לחפש את התקלה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
פיוז נשרף מעומס - זרם יתר על המעגל שהפיוז מגן עליו.
סיבה ראשונה היא שאחד המוליכים בדרך מקצר. יכול להיות שזה לא קצר מלא אלא בידוד לא טוב שנוגע מדי פעם בגוף.
סיבה שניה יכולה להיות מהצרכן שלוקח הרבה יותר זרם ממה שהוא אמור. במקרה הזה משאבת דלק - מנוע חשמלי שככל שיש מולו התנגדות גדולה יותר צורך יותר זרם. לשם ההבנה - אם תתפוס את הציר של המנוע בשתי אצבעות הוא יצרוך הרבה זרם. באופן דומה אם מדובר במשאבה שמשהו בה מקשה על המנוע להסתובב - הוא יצרוך הרבה זרם. כדי שהפיוז יישרף זה לא סתם התנגדות אלא עומס גדול ממש.
מכאן אני חושב שיש לך את הכלים הבסיסיים להתחיל לחפש את התקלה.
אסף.
תודה רבה
לגבי 1, אני רואה ערימה של כבלים שיוצאת מקופסת הפיוזים, איך אני יכול לדעת איזה מהם הוא של המדאבת דלק?
לגבי 2, קצת הלכתי לאיבוד, תכלס אתה אומר שיכול להיות שצריך להחליף את המשאבה? או שיש איזשהו משהו אחר שאולי מקשה או מפריע לה לעבוד?
הייתה לי סופה 92 עם בעיה דומה, פעם היה קצר ופעם היה נתק, והרכב היה מגמגם
הרתמה היתה פגומה בערך מאחורי כסא הנהג באחד הכיפופים שלה, החלפתי את כל הכבל שלה ושל הפנסים האחוריים בכבל תעשייתי ממוספר.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
2 קבצים מצורפים
אוקיי, עברתי על החוטים מקופסת הפיוזים ועד למשאבת הדלק, ממה שראיתי הכל עטוף בצינור פלסטיק/שרשורי מקצה לקצה. הסתכלי על החוטים באזורים מסוימים ולא מצאתי משהו חשוף. ניתקתי את משאבת הדלק, סובבתי את הסוויץ' והפיוז נשרף ישר, אז לפחות אני לא צריך לקנות משאבת דלק חדשה...
לא נשארו לי פיוזים כרגע אבל הבדיקה הבאה שאני מתכנן לעשות היא לנתק את החיבור שנמצא קרוב לקופסת הפיוזים ולנסות להניע, אם הפיוז לא יישרף אז אני אנתק את החיבור שנמצא מתחת לבית הגלגל השמאלי האחורי ואנסה לבדוק שוב.
אגב שמתי לב שחלק מהפיוזים שהיו ברכב לא היו עם האמפר המתאים. למשל הפיוז של משאבת הדלק בקופסת הפיוזים ליד הדוושות (מספר 5) היה 20a במקום 10a. והפיוז של משאבת הדלק שליד המנוע היה 20a במקום 30a. יכול להיות שזה היה עלול לגרום לתקלות?
בנוסף, מישהו יודע להגיד למה הכוונה ב"charging" בפיוז 2 ו- 6 שמופיעים בתרשים הזה? בספר טיפולים של הסופה אין אותם בכלל (מצ"ב שתי תמונות)
לא, נתיכים בגודל לא מתאים לא מייצרים תקלה כזו.
שים לב שהרכיב שאיתו אתה מבצע מיתוג של מעגל מקוצר, חוטף נזק משמעותי בכל מיתוג כזה. נכון שבסוף הנתיך נשרף, אבל עד שזה קורה הרכיב ממתג זרם גבוה בהרבה ממה שהוא אמור. אני מניח שבמקרה של משאבת דלק, הרכיב שחוטף את הנזק זה ממסר, ולא הסוויץ', אז זה נזק פחות כבד.
בזמנו ראיתי שחשמלאים מרכיבים במעגל מקוצר נורה במקום נתיך, ואז אם הנורה נדלקת הם יודעים שעדיין יש קצר. זה גם מגביל את הזרם לערך לא מזיק.
זה נכון גם לבית הנתיכים עצמו. אסור להכניס נתיך לבית נתיכים למעגל שנמצא תחת קצר, כשיש אספקת מתח חיה. זה ממיס את הטרמינלים בתוך בית הנתיכים והופך אותו לטוטאל לוס.
2 ו-6 הם פיוזים של טעינה מהאלטרנטור. כל אחד 60 אמפר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה נכון גם לבית הנתיכים עצמו. אסור להכניס נתיך לבית נתיכים למעגל שנמצא תחת קצר, כשיש אספקת מתח חיה. זה ממיס את הטרמינלים בתוך בית הנתיכים והופך אותו לטוטאל לוס.
איך אני מונע מזה לקרות? מספיק לנתק את המצבר בכל פעם שאני שם פיוז חדש?
לגבי הפיוזים שנשרפים יש דרך יותר טובה לבדוק ולמזער את הנזק?
כן, למשל. אם יהיו על נעל הכבל והקוטב של המצבר נזקי קשת חשמלית-נזקי ריתוך, זה לא נורא, אבל דרך יותר מקצועית תהיה פשוט לבדוק את התנגדות המעגל עם רב מודד.
2 קבצים מצורפים
כשניתקתי את החיבור ליד הגלגל השמאלי האחורי וניסיתי להניע, הפיוז נשרף. לעומת זאת כשניתקתי את החיבור מקדימה ליד המנוע הפיוז לא נשרף, לכן כנראה הבעיה היא בחוטים בין שני החיבורים האלה. ראיתי שמאחורה זה מתחיל משלושה חוטים (שחור/כתום, כחול וירוק), שלושתם הולכים לאזור מעל הטרנספר, והם יוצאים מהצד השני מעל הגיר. איפשהו באיזור הזה מעל הטרנספר/גירה החוט השחור/אדום נפרד מהשניים האחרים. בכל אופן, בדקתי את החוט הירוק לאורך כל הדרך, חוץ מהאזור שמעל הטרנספר והגיר, והוא נראה תקין לגמרי, כלומר אני לא רואה קרעים או משהו חשוף.
שמתי לב שהדבר הזה מחובר לגיר (מצ"ב תמונה) והמצב שלו לא משהו... ניסיתי לנתק אותו, להחזיר את כל החיבורים של משאבת הדלק, סובבתי את הסוויץ' והפיוז לא נשרף. אפילו שמעתי את משאבת הדלק נכנסת לפעולה. חיברתי את החלק הזה בחזרה, ניסיתי להניע, ושוב שמעתי את משאבת הדלק עובדת, ללא פיוז שרוף...
עכשיו אני קצת מבולבל, אני לא בטוח אם זה עבד בגלל שניתקחתי/חיברתי את הדבר הזה או שזה היה בגלל שניתקתי את משאבת הדלק בצד של המנוע לפני כן...
בכל אופן, מישהו יודע מה זה החלק הזה? ואם אפשר לתקן או שעדיף לקנות חדש?
אני לא מומחה גדול, אבל נשמע שהדרך בה אתה מנסה להתקדם בעזרת ניסויים מתי נשרף הנתיך ומתי לא - אינה אופטימלית.
יש לך מד מתח / התנגדות / רציפות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nightquest
כשניתקתי את החיבור ליד הגלגל השמאלי האחורי וניסיתי להניע, הפיוז נשרף. לעומת זאת כשניתקתי את החיבור מקדימה ליד המנוע הפיוז לא נשרף, לכן כנראה הבעיה היא בחוטים בין שני החיבורים האלה. ראיתי שמאחורה זה מתחיל משלושה חוטים (שחור/כתום, כחול וירוק), שלושתם הולכים לאזור מעל הטרנספר, והם יוצאים מהצד השני מעל הגיר. איפשהו באיזור הזה מעל הטרנספר/גירה החוט השחור/אדום נפרד מהשניים האחרים. בכל אופן, בדקתי את החוט הירוק לאורך כל הדרך, חוץ מהאזור שמעל הטרנספר והגיר, והוא נראה תקין לגמרי, כלומר אני לא רואה קרעים או משהו חשוף.
שמתי לב שהדבר הזה מחובר לגיר (מצ"ב תמונה) והמצב שלו לא משהו... ניסיתי לנתק אותו, להחזיר את כל החיבורים של משאבת הדלק, סובבתי את הסוויץ' והפיוז לא נשרף. אפילו שמעתי את משאבת הדלק נכנסת לפעולה. חיברתי את החלק הזה בחזרה, ניסיתי להניע, ושוב שמעתי את משאבת הדלק עובדת, ללא פיוז שרוף...
עכשיו אני קצת מבולבל, אני לא בטוח אם זה עבד בגלל שניתקחתי/חיברתי את הדבר הזה או שזה היה בגלל שניתקתי את משאבת הדלק בצד של המנוע לפני כן...
בכל אופן, מישהו יודע מה זה החלק הזה? ואם אפשר לתקן או שעדיף לקנות חדש?
נראה כמו המחבר לחיישן חמצן
אתה בטוח שזה היה מחובר לגיר? צלם את איפה שזה מחובר
Sent from my SM-A736B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Udim
נראה כמו המחבר לחיישן חמצן
אתה בטוח שזה היה מחובר לגיר? צלם את איפה שזה מחובר
Sent from my SM-A736B using Tapatalk
זה נמצא בצד השני
אני לא ליד הג'יפ כרגע אבל מצרף קישור לסרטון שמראה את המחבר הזה, צד שמאל למעלה, דקה 6:00
https://youtu.be/1fZwTVnAit8?t=360
מתברר שהחלק הזה הוא החיישן של מנורת הרוורס. אבל נראה שבסופה הוא מחובר לעוד משהו כי זה נראה שונה מזה של הרנגלר. בנוסף הגיפ לא מניע ללא החלק הזה.. מישהו יודע טם זה באמת אחראי על עוד משהו?
יש לך במקרה גיר אוטומטי?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש לך במקרה גיר אוטומטי?
אסף.
ידני
עדכון - לאחר שהצלחתי להניע את הרכב כבר כמה ימים ברצף יצאתי לנסיעה קצרה. המנוע נכבה לאחר כמה דקות. הפעם פשוט ניתקתי את המחבר של משאבת הדלק בצד של המנוע וחיברתי, החלפתי פיוז, והצלחתי להניע. לאחר נסיעה של כחצי שעה הרכב נכבה שוב. הפעם זה עדיין מקצר גם כאשר המחבר הזה מנותק. האם זה אומר שהבעיה היא בתיבת הפיוזים? איך אפשר לבדוק את זה? פשוט לפרק הכל ולעבור על כל הכבל החל מהמחבר ועד לפיוז?
אתה מתעקש לעבד בחפפנות ובערך, על תקלה שמצריכה כי הרבה יסודיות ודיוק.
תקלות חשמל הן התקלות הכי חמקמקות שיש.
אם תצליח לפתור בשיטותיך - גש מיד למלא לוטו/טוטו.
אין דרך חוץ מבחינה יסודית לכל אורך החוטים.
לא בערך, אולי, נראה לי, המחבר של המשהו ליד הגיר. זה לא יעבוד.
אחרי שתשיג מולטימטר, חושף חוטים ובידוד מתכווץ, חזור לכאן ובקש עזרה שוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אתה מתעקש לעבד בחפפנות ובערך, על תקלה שמצריכה כי הרבה יסודיות ודיוק.
תקלות חשמל הן התקלות הכי חמקמקות שיש.
אם תצליח לפתור בשיטותיך - גש מיד למלא לוטו/טוטו.
אין דרך חוץ מבחינה יסודית לכל אורך החוטים.
לא בערך, אולי, נראה לי, המחבר של המשהו ליד הגיר. זה לא יעבוד.
אחרי שתשיג מולטימטר, חושף חוטים ובידוד מתכווץ, חזור לכאן ובקש עזרה שוב.
אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך, אבל כרגע אני לא רואה סיבה לנסות לחזור ולהסביר לך שוב את שלבי הבדיקות שעשיתי. אנסה לעשות את זה יותר פשוט. כרגע העובדה היא שהפיוז של משאבת הדלק 30a נשרף כשאני מסובב את הסוויץ' בזמן שהמחבר של משאבת הדלק שנמצא ליד קופסת הפיוזים מנותק. השאלה היא מה הבדיקה הבאה שצריך לעשות, האם צריך לפרק את קופסת הפיוזים ולעקוב אחרי שני החוטים (ירוק/שחור) ולנסות למצוא חוטים חשופים או מנותקים? זו פשוט פעם ראשונה שיש לי תקלת חשמל ברכב אז אני עדיין לומד