תקלת מצמד כפול בקיה xceed
תקלה מוזרה שחוזרת על עצמה ברכב של חברה.
מדובר בקיה xceed שנת 21.
קיימת תקלה חוזרת (פעמיים) של התחממות מצמד בעת עמידה בפקק.
לטענת המוסך המרכזי, המצמד מתחמם בעת זחילות של הרכב בפקק ומדובר בתפעול שגוי של הנהגת, וכי הרכב לא ''אוהב'' גלישות אלא נסיעה או עצירה. התפעול הוא עצירה עד להתקררות המצמד והמשך נסיעה.
האם זהו הפתרון? לא לעמוד בישראל בפקק??
נשמע לי כמו שטויות, אבל אולי יש משהו שאני לא מבין.
למישהו יש תשובה רצינית?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
תגובה: תקלת מצמד כפול בקיה xceed
הייתי מעורב בחקירת יצרן/יבואן של הנושא הזה, קיה ויונדאי ביחד. היו אתנו מהנדסי החברה ביחד עם נציגי שני היבואנים.
מה שענו לך נכון מאוד.
אפשר לא לאהוב את הטכנולוגיה, אפשר לחשוב שהצורה שבה זה עובד ובכלל הפתרון לא מקובל, אפשר לשחרר דעות מכאן ועד מחר, וברור לי שיש מי שלא יאהב את מה שארשום. לא אכנס לדעות.
אכתוב עובדות, בלבד.
הטכנולוגיה הזו דומה בהקשר של התחממות מצמד לטכנולוגיה של גיר ידני שכולנו מכירים וחלקנו גם אוהבים. שני מצמדים יבשים לשני גירים פנימיים, אחד להילוכים אי זוגיים, ואחד לזוגיים ולרוורס. המצמדים מצמידים בעזרת חיכוך מכני, כמו שלמדנו בספר התיאוריה לנהיגה.
לכן, לא ניתן להחליק מצמד לאורך זמן בלי שהוא יתחמם, ישרף ויתפרק.
זה אומר שאם אתה מעוניין שהמצמד לא יתחמם בפקק, אתה צריך:
א. לא להחליק מצמד. כלומר לנסוע עם לחץ קל על דוושת ההאצה, או לעצור, עם בלם מלא. לא לזחול.
ב. למעט בפעולות שתוארו בסעיף א. במקום לעשות את זה חמש פעמים בעשרה מטרים, להמתין שהרכב שלפניך יתקדם עשרה מטרים, ולבצע נסיעה אחת אליו בלבד, ולעצור. כמות האנרגיה שהמצמד יספוג ויצטרך לפזר באותם עשרה מטרים היא חמישית.
כשנוהגים בדרך הזו אין כל בעייה לעמוד בפקק האכזרי ביותר בעלייה לירושליים, והמצמדים לא יתחממו כלל. גם בפקק של ארבע שעות. אפשר גם להרתיח אותם בשתי דקות בפקק. לבחירתך.
מה שכן יצא מהחקירה הזו זה שינוי קטן בתוכנה: בזחילה המנוע מעלה מעט סל"ד והמצמד מוצמד יותר, ובעצם הזחילה הופכת לנסיעה מעט מהירה יותר ללא החלקת מצמד. הרכב "רץ" קדימה אל הרכב שלפניך ומאלץ אותך לעצור. זה פתר את הרוב הניכר של האירועים, למעט כמה נהגים עקשנים במיוחד שליטפו את הבלם ולא אפשרו לשינוי התוכנה לעבוד.
גילוי נאות: אין. אני כבר ארבע שנים לא שם. אתם יכולים לקלל את היבואן כמה שבא לכם. סתם, לא. יש שם אנשים חכמים וטובים שעושים ככל שביכולתם שיהיה לכם טוב.
לא תשובה רצינית, אבל תופעה דומה בi30 , מאותם שנתונים.
בנוסף לכניסות אינסופיות למוסכים על בעיות גיר (עוד הרבה לפני שהתחילו ההתחממויות).
יש בזה גם משהו מנחם,
סוף סוף רכב שצריך לדעת לנהוג כדי לנסוע בו.... :(
לגבי מה שחנן רשם,
מה שיקרה זה שפשוט כל פעם שתתן לרכב שלפניך להתרחק, ישתחל במרווח רכב נחוש.
לא בא להגן או לשלול את הטכנולוגיה.
פעם אחרונה שקניתי רכב ויתרתי במודע על חסכון בדלק ועל כוח מנוע כדי לקבל אוטו קצת יותר פשוט.השיקולים שלי שונים משל ה average joe.
שיכנס. בעיני זה חסר משמעות. אני נוסע בפקקים (חשמלי. אין גיר. ) עם קרוז קונטרול אדפטיבי עובד, כשהמרחק מוגדר למקסימום. פה ושם נהג נכנס בינינו? שיהיה לו לבריאות. אהנה עוד כמה שניות מהפודקאסט האהוב עליי.
תודה לכולם על התשובות המפורטות.
הנושא עבר הלאה וכנראה חסך ויקר, מלא בעצבים במוסך
צריך לומר שהיו לי שלושה או ארבעה רכבים עם גיר רובוטי, וכנראה שעשיתי איתם במצטבר קרוב לחצי מיליון ק"מ. לא תקלות ולא התחממויות, אז אני מכיר את הגיר הרובוטי גם כמשתמש כבד, ולא רק מהצד ההנדסי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyo
מדובר בקיה xceed שנת 21.
לטענת המוסך המרכזי, המצמד מתחמם בעת זחילות של הרכב בפקק ומדובר בתפעול שגוי של הנהגת, וכי הרכב לא ''אוהב'' גלישות אלא נסיעה או עצירה. התפעול הוא עצירה עד להתקררות המצמד והמשך נסיעה.
למישהו יש תשובה רצינית?
מוכר.. וההוראות האלו נכונות גם לדגמים אחרים.
כן,
רובוטי מצריך הרגלי נהיגה שונים.
זה לא שקוף לנהג כמו גיר אוטומטי רגיל.
וכן.. זה לא להיט בפקקים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyo
מדובר בקיה xceed שנת 21.
למישהו יש תשובה רצינית?
זחילה בפקק עם רכב רובוטי, משמעותו לנסוע על "חצי קלאצ'" .. זה גורם התחממות מטורפת.
וכן, הפתרון הוא לא לנסוע ברכב .. :)
אני הזהרתי את אשתי לא לעשות את זה כי זה הורס את האוטו .. אז היא עושה את זה .. [ אייקון של אובד עיצות ]
הוספה, מה שחנן רשם הוא הטקטיקה שאני נוקט בה ומנסה לשכנע את בעלת הרכב לנהוג בה .. לחכות שיהיה יותר מקום ואז לנסוע - לא לזחול ..
כשהיא עושה דווקא, אני מבקש מהבן שלי סיבוב על האוטו הידני .. בשביל להרגע.
אני זרקתי את האקסיד חזרה לחב׳ הליסינג אחרי 2 תקלות של החלקת הקלאצ׳.
האמת, מלבד התקלה המעצבנת (והחוזרת) היה אחלה רכב….
Sent from my iPhone using Tapatalk
לפני כמה שנים למשך שנתיים הייתה לי סיד סטיישן 1.4 שמאוד נהניתי ממנה, ועבדה אצלי קשה ללא ציוצים או שיהוקים כולל פקקים ונסיעות בכל הארץ מהעבודה.
לפני כמה חודשים למשך יומיים כרכב חילופי הייתה אצלי אקסיד 1.4, וכנראה שהסטנדרט עלה בינתיים (אחרי פוקוס 1.5 וג׳ילי) כי הייתה מאכזבת בהנאה ואנמית לנהיגה.