(נערך) האם מחיר טויוטה לנד קרוזר בנזין הגיוני?
מחפש לאחרונה את הרכב הזה ספציפית אין להשיג וה3 שלמכירה רוצים מחיר דימיוני ברמה שלא ניתן להסביר 140 אלף על רכב עם כמעט חצי מיליון ק''מ
נכנסתי לראות בכמה נמכר באותן שנים פאג'רו בנזין והמחיר 60 אלף שזה פחות מחצי מחיר לא מסתדר לי על שני רכבים שעלו אותו דבר כמעט כשיצאו מהיבואן באותן שנים
הפאג'רו עד כדי כך גרוע ולא אמין שנסחר במחירון ? הטויוטה ידוע שזה רכב מצויין אבל לשלם עליו כל כך הרבה מעל המחירון נראה הזוי ועוד לרכב עם חצי מיליון שמי יודע אם לא עבר דיאטה ב15 שנה האחרונות אצל מישהו ...
מדבר כמובן על דגמי הבנזין בלבד דיזלים אני לא מסתכל אפילו בצחוק
ועדיין הייתי רוצה להבין במה הפאג'רו כל כך גרוע ? שופך מנועיפ ? גירים ? מערכת 4 על 4 שלו נהרסת בקלות ?
מזגן לא מקרר כראוי ? הגה אבן ? נוחות זבל ? מה גרוע שהוא נסחר במחירון והטויוטה בהמון מעל ...
כל הבעלי טויוטה שכאן קניתם בכל כך הרבה מעל המחירון ? מה קורה במצב שבטעות מחליקים על איזה סלע והולך טוטאל איפה הכסף הזה הולך הרי מחירון לוי יצחק זה הפיצוי גם אם שילמתם מיליון על הרכב לא מקבלים אגורה מעל המחירון
משהו מוזר אשמח לתובנות .
תגובה: טויוטה לנד קרוזר בנזין
שום דבר לא מוזר כשמתעסקים עם כתות ודתות.
שמעון, בתור אחד שהיה לו גם פאג'רו וגם לאנד קרוזר (אמנם דיזל, אבל לאחי היו גם פאג'רו וגם לאנד קרוזר בנזין, היום הוא על דיזל).
אתן לך את נקודת המבט שלי.
הפאג'רו בכביש עולה כמעט בכל פרמטר קיים על הלאנד קרוזר, לא בנקודות, בנוק האוט.
בשטח הסיפור קצת שונה.
רק אספר שאת הטיולים של החברה שלי אני בד"כ מוביל וברבות השנים היה לנו ערב רב של פאג'רויים ולאנד קרוזרים, כך שכיוונתי מעל מכשולים גם וגם, וחשוב לציין שגם הנהגים שונים עם יכולות שונות.
כמעט שמונה שנים, הזמן בו הייתי עם פאג'רו, חשבתי כמוך.
מה פתאום לשלם כפול על רכב עם אותה תצורה בגדול, אותן יכולות פלוס מינוס, אותו שטח העמסה.... בקיצור הבנת.
בשלב מסויים בחיי טעיתי, כולנו טועים ואחרי שבני הגדול הוציא רשיון נהיגה (10 שנים אחורה +-) החלטתי לעבור לרכב קטן יותר, שיהיה לו יותר נוח להתנייד בעיר עם הרכב שלי.
על טעויות משלמים (אני אוהב את הויטרה מאוד, היו לי לא מעט כאלה) אבל, אחרי שאתה נוסע שנים ברכב גדול עם מקום להכל (מעל חצי בית בבגאז קבוע) ופתאום עובר לרכב יחסית קטן, אתה נאלץ לוותר על לא מעט ציוד ומה שכבר יש קצת כבד לרכב ואם אתה יוצא לטיול עם רכב מלא, גם אחרי הגבהה הוא יותר נמוך מאחיו הגדולים אפילו לפני הגבהה, מה שמצריך אותך לחזור ולנהוג ביתר זהירות.
לימים - בערך אחרי חודשיים עם הויטארה, חבר אמר לי שעשה טעות ורכש לאישתו פראדו (יחסית לויטרה - עתיקה) ואשתו לא רוצה אותה, היא רוצה רכב בנזין קטן.
כמובן שהבחור באותה תקופה התנייד על פאג'רו וסופה, כך שלא היה לי חשש להציע לו בתור רכב שני את הויטרה שלי.
החלפנו ראש בראש פלוס תוספת מצידו בערך תוך שלוש ורבע דקות.
משם נסעתי ישר לשטח - חייב לבדוק את הצעצוע החדש ישן.
ירדתי מהאספלט לנחל שורק, ולא האמנתי למה שיש לי ביד.
פתאום כל מכשול (שהיה לפאג'רו, לא לויטרה) הופך להיות משחק ילדים.
פתאום אתה רוצה להגיע לנקודה מסויימת, בגדול אתה מכוון לשם את ההגה ומגיע.
אין דרמות, גלגלים לא מונפים באויר, כדי לקחת סיבוב אתה לא צריך להרגיש כמו פול טריילר שלוקח את הסיבוב עם רוורסים.
בקיצור סיפור ארוך אבל מקווה שהבנת את העיקר.
אם לא הייתי עושה טעות עם הויטרה, כנראה שלא הייתי עובר לטויוטה, אבל ברגע שעברתי, לא יכול להגמל.
במרוצת השנים החלפתי גם את הפראדו, למה? - לאחת חדשה יותר.
והחיוך רק גדל וגדל.
אז לסיכום,
בכביש פאג'רו. הטויוטה לא מתקרבת לנוחות של הפאג'רו חד וחלק.
בשטח לאנ קרוזר. הפאג'רו, יש לה יכולות והיא לא באמת רעה, אבל צריך לנהוג יותר חכם, פוטנציאל הנזק, ההתהפכות, השארת הטמבונים ועוד חלקי פלסטיק בשטח הוא גבוהה (מאוד גבוה), בשטח הנוק האוט הוא לטובת הלנד קרוזר.
החישוב הוא רק שלך, מה אתה מעדיף.
לגבי המחירים, רק אתה יודע כמה אתה מוכן להוציא על תחביב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לגבי המחירים- אין הצדקה.
שכלתנית אתה יותר מצודק.
אבל, אנחנו מוציאים כספים על המון דברים שאין באמת הצדקה להוציא ולו רק כי אנחנו נהנים מהם ובא לנו....
אני מחזיק הארלי אמנם אספנות אז יותר זול, לרכיבות של פעם בחודש - חודשים באיזה שישי או שבת, סיבוב קצר רק לנפש.
זה מוצדק? שכלתנית ממש אבל ממש לא.
מצד שני פסיכולוג לא יעלה פחות :)
בשביל לקבל פרופורציה, על איזה שנתון ומחירון מדובר?
תגובה: (נערך) האם מחיר טויוטה לנד קרוזר בנזין הגיוני?
שמעון,
א. קשה לדעת אם המחיר הגיוני או לא אם אתה לא מציין שנתון. 140 אש"ח לרכב שנת 2022 זה מחיר מצויין ולרכב שנת 2004 זה מוגזם.
ב. לדעתי רוב הלנדקרוזרים הוותיקים הינם דיזל ולכן סביר להניח שאין הרבה היצע של דגמי הבנזין.
וגם - ערכתי את כותרת השרשור שלך לפי חוקי הפורום. אתה יכול לתאר לעצמך אם כל כותרת שרשור בפורום תכיל רק את דגם רכב השטח בלי שום מילה נוספת. כותרת משמעותית שממנה ניתן יהיה להבין על מה מדובר בשרשור עוזרת לך לקבל תשובות ענייניות וטובות יותר, עוזרת למי שיחפש בעתיד את השרשור כי יש לו שאלה דומה וכמובן עוזרת לפורום לעלות בתוצאות החיפוש שעושים אנשים במנועי החיפוש ואולי להגיע לפורום בפעם הראשונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמעון שמעטן
מחפש לאחרונה את הרכב הזה ספציפית אין להשיג וה3 שלמכירה רוצים מחיר דימיוני ברמה שלא ניתן להסביר 140 אלף על רכב עם כמעט חצי מיליון ק''מ
מותר לבקש כמה שרוצים. אני לא הייתי משלם מחיר כזה ולא קרוב על לנדקרוזר עם חצי מיליון קילומטר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מותר לבקש כמה שרוצים. אני לא הייתי משלם מחיר כזה ולא קרוב על לנדקרוזר עם חצי מיליון קילומטר.
אא"כ מדובר על סדרה 70 :-)
כלי רכב מסדרה 70 עם חצי מיליון ק"מ +- נמכרים (אם בכלל) במחיר של 120 א' ש"ח +-
הגיוני? כלכלי? מוצדק?
הכול היצע וביקוש
כל אחד עם השיקולים שלו (כולל הפסיכולוג והמחיר שלו לשעת ייעוץ)
הכלי היחיד בפורום הזה שאיכשהו מתקרב למשהו הגיוני זה הדאסטר.
אבל זה אתר של תחביב. מי רוצה תחביב הגיוני?
למה כל כך מצחיק אותך דיזל? מה אופי הנהיגה והטיולים שלך?
הלנדקרוזרים עם מנוע בנזין נדירים יותר, מבוקשים מאוד במגזר והמחיר בהתאם.
מבחינת ניסיון שלי עם לנדקרוזר ופאג'רו (אך דיזלים), הנסיעה בכביש דומה מאוד (לאחר החלפת מיתלים ובולמים משופרים), לפאג'רו יש מנוע חזק יותר אך זה מורגש בנקודות ולא בנוקאאוט.
בשטח (בעיקר הטכני יותר) הלנדקרוזר לטעמי טוב יותר אך שניהם שחקנים באותה ליגה.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
(נערך) האם מחיר טויוטה לנד קרוזר בנזין הגיוני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
אא"כ מדובר על סדרה 70 :-)
כלי רכב מסדרה 70 עם חצי מיליון ק"מ +- נמכרים (אם בכלל) במחיר של 120 א' ש"ח +-
האוסטרלי/דרום אפריקאי רכש רק לאחרונה 78 עם חצי מליון קמ כפרויקט לרכב מסעות.
וזה בדרום אפריקה, מקום עם היצע גדול.
זול זה לא היה.
מסתבר שזה לא נחשב גרוטאה גם כשיש היצע.
ועדיין לא הבנתי על איזה שנתון מבקשים כזה מחר גבוה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
שמעון, בתור אחד שהיה לו גם פאג'רו וגם לאנד קרוזר (אמנם דיזל, אבל לאחי היו גם פאג'רו וגם לאנד קרוזר בנזין, היום הוא על דיזל).
אתן לך את נקודת המבט שלי.
הפאג'רו בכביש עולה כמעט בכל פרמטר קיים על הלאנד קרוזר, לא בנקודות, בנוק האוט.
בשטח הסיפור קצת שונה.
רק אספר שאת הטיולים של החברה שלי אני בד"כ מוביל וברבות השנים היה לנו ערב רב של פאג'רויים ולאנד קרוזרים, כך שכיוונתי מעל מכשולים גם וגם, וחשוב לציין שגם הנהגים שונים עם יכולות שונות.
כמעט שמונה שנים, הזמן בו הייתי עם פאג'רו, חשבתי כמוך.
מה פתאום לשלם כפול על רכב עם אותה תצורה בגדול, אותן יכולות פלוס מינוס, אותו שטח העמסה.... בקיצור הבנת.
בשלב מסויים בחיי טעיתי, כולנו טועים ואחרי שבני הגדול הוציא רשיון נהיגה (10 שנים אחורה +-) החלטתי לעבור לרכב קטן יותר, שיהיה לו יותר נוח להתנייד בעיר עם הרכב שלי.
על טעויות משלמים (אני אוהב את הויטרה מאוד, היו לי לא מעט כאלה) אבל, אחרי שאתה נוסע שנים ברכב גדול עם מקום להכל (מעל חצי בית בבגאז קבוע) ופתאום עובר לרכב יחסית קטן, אתה נאלץ לוותר על לא מעט ציוד ומה שכבר יש קצת כבד לרכב ואם אתה יוצא לטיול עם רכב מלא, גם אחרי הגבהה הוא יותר נמוך מאחיו הגדולים אפילו לפני הגבהה, מה שמצריך אותך לחזור ולנהוג ביתר זהירות.
לימים - בערך אחרי חודשיים עם הויטארה, חבר אמר לי שעשה טעות ורכש לאישתו פראדו (יחסית לויטרה - עתיקה) ואשתו לא רוצה אותה, היא רוצה רכב בנזין קטן.
כמובן שהבחור באותה תקופה התנייד על פאג'רו וסופה, כך שלא היה לי חשש להציע לו בתור רכב שני את הויטרה שלי.
החלפנו ראש בראש פלוס תוספת מצידו בערך תוך שלוש ורבע דקות.
משם נסעתי ישר לשטח - חייב לבדוק את הצעצוע החדש ישן.
ירדתי מהאספלט לנחל שורק, ולא האמנתי למה שיש לי ביד.
פתאום כל מכשול (שהיה לפאג'רו, לא לויטרה) הופך להיות משחק ילדים.
פתאום אתה רוצה להגיע לנקודה מסויימת, בגדול אתה מכוון לשם את ההגה ומגיע.
אין דרמות, גלגלים לא מונפים באויר, כדי לקחת סיבוב אתה לא צריך להרגיש כמו פול טריילר שלוקח את הסיבוב עם רוורסים.
בקיצור סיפור ארוך אבל מקווה שהבנת את העיקר.
אם לא הייתי עושה טעות עם הויטרה, כנראה שלא הייתי עובר לטויוטה, אבל ברגע שעברתי, לא יכול להגמל.
במרוצת השנים החלפתי גם את הפראדו, למה? - לאחת חדשה יותר.
והחיוך רק גדל וגדל.
אז לסיכום,
בכביש פאג'רו. הטויוטה לא מתקרבת לנוחות של הפאג'רו חד וחלק.
בשטח לאנ קרוזר. הפאג'רו, יש לה יכולות והיא לא באמת רעה, אבל צריך לנהוג יותר חכם, פוטנציאל הנזק, ההתהפכות, השארת הטמבונים ועוד חלקי פלסטיק בשטח הוא גבוהה (מאוד גבוה), בשטח הנוק האוט הוא לטובת הלנד קרוזר.
החישוב הוא רק שלך, מה אתה מעדיף.
לגבי המחירים, רק אתה יודע כמה אתה מוכן להוציא על תחביב.
לשטח שאני מכוון אם הפאג'רו לא יעשה או שיעשה עם בלאי מטורף אז זה פח זבל
אני מכוון לשטח בינוני מקסימום לא מעלות מטורפות ולא לעיסת סלעים
אם הוא לא יעמוד בזה ויהיה לו בלאי גבוה מכלום ושום דבר אז זו בעייה גדולה ואז גם יהיה מובן למה המחיר כזה ...
איך הבנזין תפקדו בכביש ובשטח ? והיו אי אלו החלפות של חלקים שלא עמדו בעומס בתקופה קצרה ?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בשביל לקבל פרופורציה, על איזה שנתון ומחירון מדובר?
2005 עד 2008
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
שמעון,
א. קשה לדעת אם המחיר הגיוני או לא אם אתה לא מציין שנתון. 140 אש"ח לרכב שנת 2022 זה מחיר מצויין ולרכב שנת 2004 זה מוגזם.
ב. לדעתי רוב הלנדקרוזרים הוותיקים הינם דיזל ולכן סביר להניח שאין הרבה היצע של דגמי הבנזין.
וגם - ערכתי את כותרת השרשור שלך לפי חוקי הפורום. אתה יכול לתאר לעצמך אם כל כותרת שרשור בפורום תכיל רק את דגם רכב השטח בלי שום מילה נוספת. כותרת משמעותית שממנה ניתן יהיה להבין על מה מדובר בשרשור עוזרת לך לקבל תשובות ענייניות וטובות יותר, עוזרת למי שיחפש בעתיד את השרשור כי יש לו שאלה דומה וכמובן עוזרת לפורום לעלות בתוצאות החיפוש שעושים אנשים במנועי החיפוש ואולי להגיע לפורום בפעם הראשונה.
2005 עד 2008
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
האוסטרלי/דרום אפריקאי רכש רק לאחרונה 78 עם חצי מליון קמ כפרויקט לרכב מסעות.
וזה בדרום אפריקה, מקום עם היצע גדול.
זול זה לא היה.
מסתבר שזה לא נחשב גרוטאה גם כשיש היצע.
ועדיין לא הבנתי על איזה שנתון מבקשים כזה מחר גבוה.
2005 עד 2008 בנזין דורשים בין 140 ל160 אלף וכאילו לא נתון למיקוח אחד עם מיליארד קילומטר
השני כנראה עבר אצל הסוחר שהוא מוכר אותו דיאטה קטלנית הוא רק 223 אלף ק''מ וצבוע בטוש שחור מט
בקיצור שוק גרוע ביותר לרכב שאם הולך טוטאל הולך איתו 80 אלף שקל לזבל 💩
אז למה אתה מתעקש לקנות רכב כזה? דפדף לעמוד הבא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמעון שמעטן
לשטח שאני מכוון אם הפאג'רו לא יעשה או שיעשה עם בלאי מטורף אז זה פח זבל
אני מכוון לשטח בינוני מקסימום לא מעלות מטורפות ולא לעיסת סלעים
אם הוא לא יעמוד בזה ויהיה לו בלאי גבוה מכלום ושום דבר אז זו בעייה גדולה ואז גם יהיה מובן למה המחיר כזה ...
איך הבנזין תפקדו בכביש ובשטח ? והיו אי אלו החלפות של חלקים שלא עמדו בעומס בתקופה קצרה ?
[COLOR="silver"][SIZE=1]- - - Updated - - -
שטח בינוני בלי לעיסת סלעים הפג'רו עובר, לפעמים צריך קצת עדינות אבל עובר.
הבנזין קצת "עצבני" בשטח במיוחד במקומות שצריך עדינות עם הגז בנמוכים, שיכול להביא לנזק בצריות וכאלה שמפרפרות יחסית מהר ונעצרות במכה באדמה.
כעקרון כל מה שעובר הלנד קרוזר בשטח, עובר גם הפאג'רו, רק שם צריך יותר כיוון ויותר זהירות.
אגב מבחינת הקילומטראז של רכבי הבנזין, שלא כמו הדיזל - הם מחזיקים פחות קילומטרים, הרבה פחות.
תצרוכת דלק הרבה יותר גבוהה בבנזין מול דיזל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
שטח בינוני בלי לעיסת סלעים הפג'רו עובר, לפעמים צריך קצת עדינות אבל עובר.
הבנזין קצת "עצבני" בשטח במיוחד במקומות שצריך עדינות עם הגז בנמוכים, שיכול להביא לנזק בצריות וכאלה שמפרפרות יחסית מהר ונעצרות במכה באדמה.
כעקרון כל מה שעובר הלנד קרוזר בשטח, עובר גם הפאג'רו, רק שם צריך יותר כיוון ויותר זהירות.
אגב מבחינת הקילומטראז של רכבי הבנזין, שלא כמו הדיזל - הם מחזיקים פחות קילומטרים, הרבה פחות.
תצרוכת דלק הרבה יותר גבוהה בבנזין מול דיזל.
👍 תודה