חשיבות מיגונים ברכיבה על אופנוע
חנן, אם אין לך עד עכשיו, אז רוץ לקנות.
מגפים טובות, ממליץ על גרנה
מגן ברכים איכותי, לי יש של מותג הסקוורנה, ממליץ
מגן גוף צמוד, יש קשיח ורך, ושילוב של שניהם.
לא חיבים צבי צב, אבל הוא הכי מאוורר והכי מגן בשטח.
מעיל אדוונצר טוב אבל לא מגן מלא
צריך מיגון חזה, גב, מרפקים וכתפים.
אל תתפשר על פחות, אתה לא יכול לדעת מהיכן המכה תגיע.
ובגיל שלנו העצמות פריכות וההחלמה ארוכה (מנסיון כואב)
מיגון טוב יכול לשקול כשני קילו, ואם הוא רך הוא מאוד נוח.
מומלץ בחום ומנסיון.
קסדת שטח טובה וקלה, הים יש קסדות ממש טובות וממש קלות.
קסדה קלה שוקלת סביבות ה 1.2 קילו.
היא משפרת ברמות את הנוחות בשטח.
שקול גם מגן צוור, על אף שהדעות חלוקות לגבי היעילות שלו.
חליפת שטח, חולצת גרזי מנדפת ומכנסי רכיבה מתאימים למכנסים.
המיגון של היום זה ממש לא מה שהיה פעם, יש הכול ומכל טוב.
נוח מאוורר וגם ממגן.
צא מהראש שאני רוכב מעולה וותיק וזהיר.
לי זה לא יקרה....
אני עשיתי לפני שנה סיבוב קצר ולכן לא לבשתי מיגון צבי צב.
מעבר לפינה חיכה לי כלב שלא ראיתי אותו בכלל..
במהרות הליכה מהירה נכנסתי בו, עשיתי סלטה באוויר והתרסקתי על הקרקע
תוצאה שבר בעצם הבריח והשבתה של חודש.
מאז אני לא עולה על האופנוע בלי מיגון מלא, וכניסה למוד רכיבה.
ולא משנה כמה קצר הסיבוב...
כל העסק יעלה לא מעט (סביבות ה 4K) אבל במיגון ממש לא כדאי לחסוך
תגובה: ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
אני מקווה חנן שאתה רוכב עם מגפי שטח ומיגון גוף, לפחות ברכיים ומרפקים, במיוחד שאתה רוכב לבד בשטח.
אני התחלתי לרכוב בגיל מאוחר בשטח.
על wr400f ואחר כך על wr450f (החלפתי בעיקר בגלל הסטרטר).
זה לא יהיה נכון להגיד שאופנוע הוא לא כלי מסוכן אבל בשטח אתה בוחר את הסיכונים שאתה מוכן לקחת.
ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת זה לא לחסוך בשום מיגון גוף אפשרי, גם אם זה מציק להתלבש חצי שעה לפניי כל נסיעה.
היו לי כמה נפילות לא במהירות גבוהה אבל באחת מהם בירידת מדרגות בחורשן עם אופנוע בפעם הראשונה שרכבתי עליו ועוד לא כיוננתי אותו כמו שאני רגיל, ברחה לי הרגל מהברקס האחורי ומהפאניקה לחצתי על הברקס הקידמי בדיוק שהגלגל נחת מהמדרגה
האופנוע עשה סלטה לפנים ואני עפתי כמו סופרמן עם הידיים קדימה והמשכתי להיתחלק בשביל איזה חמש מטר שאני שומע את הסלעים דופקים את הקסדה.
הייתי ממוגן מלא, קמתי הרמתי את האגו הפגוע שיפשפתי את האבק, ויצאתי בלי שריטה.
האופנוע אגב חטף מכה שכופפה מיגון אלמיניום 3 מ"מ
והראדיאטור נדפק והחל לנזול.
חזר אבל בנסיעה כמו גיבור.
מצטרף להמלצה החמה (תרתי משמע)
אל תחסוך במיגונים, זה הגוף שלך ולו אין תחליף.
גם אני זלזלתי פעם וזה עלה לי.
מיגון מקטין סיכונים (אבל הם עדין ישם)
נפילות שללא ניגון היו מסתימות במקרה הטוב מכה יבשה במקרה הרע שבר.
עם מיגון הפכו להיות ניעור אבק והרבה אדרנלין.
במיגונים מחיר ואיכות הולכים ביחד.
מיגון יקר יותר, מגן יותר טוב, והרבה יותר נוח.
מיגון ברמה טובה (כפפות, קסדה מגן צוור חליפת לחץ, מיגוני ברכים ומגפים כמובן)
יעלו לך סביבות 5 אלף. קצת יותר ממחיר מביטוח שנתי.
לי נראה ששוה מאוד את ההשקעה...
תגובה: חשיבות מיגונים ברכיבה על אופנוע
מוני, למעלה רשמת 4, עכשיו עלית ל5 אלף...
למעט קסדה שתמיד מומלץ לקנות חדש או לרענן לכל היותר עד 5 שנים, כל שאר המרכיבים שצויינו כאן אפשר לקנות יד2 בלי בעיה ובפערי מחיר של חצי מההערכות המקוריות ולפעמים אפילו חינם כי אנשים מוסרים.
נכון, צריך קצת להיות ערניים על הלוחות/קבוצות אבל חנן כבר שם.
אם ראיתי נכון בתמונות של חנן, מגפיים כבר יש, זה אחד המרכיבים היותר יקרים.
העיקר שיהיה נוח, אחרת זה מפריע בריכוז ברכיבה עד כדי הסבת נזק לרוכב
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אז אם כבר חנן פתח שירשור יעודי לנושא מגוני גוף לרוכב אופנוע (תודה חנן)
אני אכתוב פה את המיגונים שלדעתי נדרשים + המלצות.
1. מגפי מוטוקרוס. חיבים שיהיו קשחים, עדיף את אלו עם ציר.
להעדיף מגפים עם פרופיל קטן, הרבה יותר קל להעביר הילוכים.
שני המותגים המובלים גרנה וסידי. אני נעדיף את הגרנה, בנוים לדעתי
מחומרים יותר טובים ויותר נוחים. יש לי כבר שנתים וחצי, מרוצה
2. מגני ברכים או בריסים. כאו הדעות חלוקות הם אפשר להסתפק במגני ברכיםאו צריך בריסים.
לדעתי כל מי שרוצה לעשות hard induro ואפילו מרוצי מדבר שלא לדבר מוטוקורס חיב בריסים.
יש לי בריסים של leat מאוד לא נעים להלבשה, אבל אחרי זה לא מרגשים אותם.
3. מגן גוף. יש הרבה סוגים. מחויב שיהיה מיגון על הגב חזה מרפקים כתפים. מה בדיוק תלוי מה רוכבים
ל hard induro חיבים חליפת לחץ עם כל המגנים. למי שעושה הרבה אינדורו עדיף חליפה עם חלקים קשחים.
אחרת יהיה הרבה בלי עם החליפה מסלעים (פחות נוח). לי יש של leat מצוין
4. מגן צוור - חשוב מאוד לדעתי וזה אחרי שעשיתי ווילי רע מאוד ונשכבתי על הגב.
5. הכי חשוב קסדה. חיבת להיות קלה (פחות מ1300 גרם) ועם תקנים מחיבים ומוכרים (אל תתפתו לקסדות זולות)
כמה שיותר מאווררת ומגנה. לי ישי של leat 6.5 מצוינת
יש גם חליפת לשטח אבל הם פחות קרטיות ויותר אביזר אפנה (על אף שצריך לוודא שהם נוחות ומאווררות)
ככלל כל הציוד צריך להיות כמה שיותר נושם. הבעיה ברכיבה היא תמיד חום לא קור.
גם באמצע החורף 10 מעלות לא זוכר שהיה לי קר.
אפשר לכתוב עוד הרבה מאוד על ציוד מיגון, אבל אסתפק בזה
לגבי ציוד יד 2 אני מאוד סקפטי, אבל ניתן למצוא ציוד במצב טוב שאנשים קנה והפסיקו לרכב.
קורא לא מעט.
מהנסיון שלי לרוב זה ציוד פחות איכותי. אבל אם אתה צד על הלוחות המודעות אולי אפשר.
אתה רוצה שהציוד יתאים לך בדיוק ולא בערך. ויש הרבה מידות. מגפים לא במידה או אפילו מגן ברכים קטן או גדול מדי
יכולים במקרה הטוב ליצור אי נוחות, במקרה הרע לפגיעה בזמן תאונה.
אשר למחירים.. הכל תלוי באיכות ובמה אתה קונה.
המינימם ההכרחי הוא קסדה ומגפים.
אחרי זה מגן ברכים, חלפת לחץ וכל השאר
הרוב המוחץ של מיגונים שהיו לי היו יד שניה, במצב מצוין, ושל מותגים מעולים. המון אנשים מגלים אחרי שתי רכיבות שזה לא בשבילם ומוכרים את הציוד.
הדבר היחיד שקניתי חדש היה קסדות ומגפיים. וגם במגפיים (אמנם כביש, אבל אני יושב על הלוחות, והמצב בשטח זהה) יש המון אנשים שמזמינים מאמזון ומגלים שהמידה לא מתאימה ומוכרים חדש בקופסא במחיר טוב.
מצטרף להמלצות שמעלי לגבי חשיבות המיגונים, לא מדמיין לרכב בלי.
אני רוכב עם מגיני ברכיים 'רגילים' וללא מגן צוואר, ובינתיים שרדתי לספר.
פריט קטן נוסף הן תחתוני טייץ עם מיגוני צד רכים. בתור אחד שנופל לא מעט זה חסך לי הרבה סימנים כחולים שם.
לגבי ציוד יד שניה, לא פוסל.
לי היה חשוב הנוחות והטיב של הציוד.
ולא התחשק לי לרוץ בין אנשים לחפש את הציוד שמתאם ונוח לי.
מעבר לזה שקשה לי לדמין את עצמי לוקח חליפת לחץ שמשהוא אחר לבש, ולו פעם אחת.
אם כבר נכנסים לתחביב ומשלמים כול כך הרבה כסף לביטוח, כדאי גם להשקיע בעצמך ולקנות מגון אישי חדש.
אבל שוב כל אחד וכיסו...
העיקר להיות ממוגן.
מגן צוור נוסף אצלי רק לאחרונה, וזה בעקבות הווילי הלא מוצלח.
נכון הסיכוי שזה יקרה נמוך, אבל תאונה כזו היא קטלנית.
better safe then sorry
מה שכן כדאי מאוד לבדוק שהמגן צוואר מתאים לחלפת לחץ והקסדה.
אחרת זה ממש לא נוח.
בדיוק בגלל זה קניתי חליפת לחץ וקסדה ומגן צוואר של leat
הם מתכננים את המוצרים שלהם שהכול יתאים אחד לשני.
ואכן קניתי את המגן צוואר מהאינטרנט "על עיוור" לבשתי אותו וכמו קסם הוא התאים בול.
אני לובש אותו ומשם לא מרגיש כלל בקיומו, לא מגביל ראות או תנועת ראש, תענוג.
אפשרי להתאם מגן צוור לחליפה וקסדה מיצרנים שונים.
אבל אז חיבים לבדוק פיסית שהכול מתאים אחד לשני.
לגבי מרפד ירכים, חשבתי על זה אבל נראה לי מאוד חם.
יש ריפוד מובנה במכנסים, עד עכשיו לי זה הספיק.
שאלה למי שיש כזה, האם זה לא חם מדי?
חם נורא בארץ, מה אני אגיד לך.
הדבר היחיד שיותר גרוע מלרכב בקיץ, זה לא לרכב בקיץ [emoji4].
יש לי מגן טייץ כזה, לא מורגש הבדל בחום.
זה בכלל לקוח מעולם רוכבי האופניים, שם כל תוספת משפיעה משמעותית על ביצועים
כתבתי שלא אפריע אם תדברו על מיגון בשרשור נפרד. שיקרתי.
אנחנו מאוד מאוד גרועים בהערכת סיכונים. ממש חסרי מושג ירוק. ניזונים מהתרבות שבה אנחנו חיים, וממילות באז שרצות לידינו. מה שחם בתקשורת.
דוגמאות:
אדם רץ בטירוף לממ"ד בהישמע צבע אדום, ויוצא לאחר כמה דקות להירגע, עם סיגריה. אותו אחד גם מספר לי בזעזוע שאספרטיים מסוכן, כשהוא רואה אותי עם פפסי-מקס.
כמות הרוגים שנתית מטילים: חד ספרתית קטנה. מסיגריות: 8000. פפסי-מקס? מנסים כבר 50 שנים למצוא את האחד שמת מזה, ולא שלא מנסים.
אדם מרגיש ממש טוב עם עצמו, כשהוא נוסע עם כל המיגונים הקיימים, 20000ק"מ בשנה על הכבישים, או הארד אנדורו ו/או רכיבה בשטח במהירויות תלת-ספרתיות, אבל מזדעזע מהרעיון לנסוע ללא מיגון ברכיים ב25קמ"ש בשביל לבן. יש צורך לציין כמות הרוגים/נפגעים כתוצאה מהתרחישים המתוארים?
יש עוד אינסוף דוגמאות, אבל השורה התחתונה היא שהיכולת שלנו להעריך סיכונים היא מזעזעת. יותר גרועה מבכלל לא קיימת.
אז מה עושים? ניזונים מהתקשורת: רשום ב"מוטו" ומקביליו שצריך לנסוע ממוגן מלא בכל התנעת אופנוע? ככה עושים. גם רשום שם שלהקיף את מדינת ישראל, 1200ק"מ ב12 שעות זה אחלה (ללא שימוש בכביש 6 ודומיו) , תוך ציון מהירויות של 220קמ"ש ומעלה כחלק מהתהליך. הגיוני בסה"כ. זה שרשם את זה, כבר לא איתנו למרבה הצער (באשמת נהג אחר, כמובן- אצניע כאן את דעתי המלאה, מפאת כבוד הנפטר ורגשות הקרובים לו), כמו גם רבים וטובים אחרים שקראו בשקיקה את הגיגיו, ויישמו.
מה כן? אני לא מתיימר להנחות אף אחד בעניין הזה. אני יכול לציין מה אני עושה: יש לי את כל הציוד הזמין בשוק, כמעט - אין מגן צוואר. משתמש בציוד לפי שיקול דעת פרטי. לא בהכול בכל מצב. מפחית סיכונים ככל האפשר ברכישת ושימור מיומנות, סגנון רכיבה, אתרי רכיבה, והמון מחשבה, ומשחרר במקומות אחרים. האם זה מבטיח לי משהו? התשובה שלילית. משפר סיכויים? חד משמעית, כן. הסטטיסטיקה הפרטית: קצת מעל 20 שנה של בעלות על אופנועי דו"ש, כמה מאות אלפי ק"מ על הכביש ואין לי מושג כמה בשטח. הרבה. פציעות משמעותיות? 0, טפו-טפו. שישאר כך. אני לא יכול לומר את זה על אופניים (פלטינות בעצם הבריח) או על סתם הליכה בבית (ברך שבורה).
רק אומר, אני שברתי/סדקתי (עברו 25 שנה מי זוכר) את הפטיש בקרסול כשהייתי נעול במגפי רכיבה, קורה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כתבתי שלא אפריע אם תדברו על מיגון בשרשור נפרד. שיקרתי.....
לא חולק על הזכות הדומקרטית שלך לרכוב איך שבא לך,
אבל מה שכתבת הוא קצת דמגוגיה.
מכיוון שלא משנה מה אתה עושה, כשאתה עושה את זה עם מיגון, אתה מפחית סיכונים. אם אתה מאלה שמיגון גורם להם לקחת עוד סיכונים כי הם חושבים שהם איירון מן, אז יש טענה בדבריך. משום מה אני חש שאתה קצת יותר אינטליגנט מזה.
לגבי מה שרשמת, בניגוד אליך, אני מדבר מנסיון. יש לי כמה וכמה מקרים בהם אני יודע בוודאות שהמיגון הציל אותי. בנוסף, אני כנראה לא אוכל לרוץ יותר לעולם, או לדלג בין בולדרים כמו פעם וזה מתאונות במהירות אפס. אחת מהן סתם מהחלקה על משטח ישר. כן יכול לומר לך שאם לא הייתי רוכב עם מיגון, יש מצב שגם ללכת רגיל היה לי מאוד קשה (או כפי שאמר הרופא כשהסברתי לו את המכניקה של הפציעה: "אתה לא מבין כמה מזל יש לך שאתה בכלל הולך").
אגב,
ציינת רוכבי כביש,
מעל למהירות מסוימת באמת אין חשיבות למיגון.
ואני אוסיף ואומר שבאמת אין צורך לקנות ציוד ב5000 שח. קסדה זולה בשטח, בתנאי שיש לה תקן, תהיה בסדר גמור. ציוד משומש במצב טוב כנ"ל.
לעומת זאת,
ציוד שיגרום לך לא לשים אותו, כי הוא לא נוח, או חם, הוא פחות מוצלח.
חנן תן לנו טיפה קרדיט..
נראה לך שהייתי רוכב בקייץ עם כל המיגון הזה רק בגלל שזו אופנה או בגלל מאמר שקראתי במוטו לפני 30 שנה?
אצלי המיגון הזה עובד קשה, מתבלה ומוחלף בתדירות גבוהה.
הכל חוטף וחוטף וחוטף ברכיבות, אם בחיכוך עם שיחים ועצים ואם בנפילות (כולן אגב במהירות אפסית).
המקרה שלך שונה, כי אתה רוכב אדוונצ'ר שלא נוגח שיחים או נופל למחייתו כמונו רוכבי האנדורו - אז אצלך זה יותר בקטע ביטוחי.
עדיין אומרים לך פה כולם, תחשוב עוד פעם. חבל.
כל מיגון הוא לא נוח, וחם.
הטענה שלי היא שאני מפעיל שיקול דעת, כי למיגון יש מחיר, תסכים עם זה או לא: לא נוח, חם, ולא כיף לרכוב אתו, שלא לדבר על לשים אותו ולרדת ממנו. הטענה היא גם שהסיכון הכולל הוא מכפלה של הרבה גורמים, ואם אתה מעלה אותו בנקודה מסוימת, אתה יכול להוריד אותו בנקודות אחרות. ברור שאופטימלית אתה תרצה שבכל נקודה הוא יהיה נמוך ככל האפשר, אבל היכן שאני לא רוצה להתפשר על נוחות, אתה לא תרצה להתפשר על רכיבה מהירה, או רכיבה במתאר שטח אתגרי.
בסופו של יום, זה שהתמגנת, ממש לא אומר שסיכוייך להיפצע קטנים משלי.
ולגבי הדוגמאות האישיות: גם אני הבאתי אחת. שתיים בעצם. האם זה אומר שמאז התחלתי להסתובב עם מגיני ברכיים בבית או להטיף לכך? התשובה היא כמובן, לא. זו אנקדוטה. באסה לי, וזה הכול. אין מה להסיק מזה.
חנן, טוב שהעלת את הנושא.
חשוב מאוד להבין שמיגון טוב ככל שיהיה אינו יכול למנוע נזקי כל תאונה בכל מצב.
הרבה יותר טוב למנוע את התאונה !!!
אני קונה ולובש את הציוד, בתקווה שלא אצתרך אותו.
מבחינתי הוא השכבה האחרונה של מיגון שתפקידה למנוע נזקים גופנים במקרה ואני אטעה.
שלא יהיה ספק, הדרך הטובה ביותר למנעת תאונות היא עירנות ומיומנות.
ציוד מגן נועד למתן פגיעות גופניות במקרה של טעות.
לגבי איזה מיגון ללבוש ואיזה לא ללבוש.
התחלתי את דרכי בדיוק בגישה שלך
לא צריך כל דבר, מה הסיכוי שאצטרך מיגוני ברכים בנסיעה מהירה בשביל לבן?
או חליפת לחץ, יודע מה בהתחלה אפילו מגפים היתי בספק, במיוחד עם ה DR
ועקרונית נכון, הסיכוי שמשהו יקרה בשביל לבן נמוך מאוד.
אבל אתה לא מכניס את הגורם האנושי למשוואה.
אתה נוסע בשביל לבן ופתאום יש חריץ עמוק בשביל שלא שמת לב אליו, כי היית עסוק בלהנות מהנוף.
נסעת במהירות איטית ואולי אפילו הצלחת להאט, אבל האופנוע נפל ואתה חבטת את הברך על סלע קטן שהיה במקרה שם.
חבטה כזו קטנה במקרה הטוב תהיה מאוד כואבת, במקרה הרע של שבר פיקה...
אז נכון הסיכוי קטו אבל לגמרי קים. עם מגן ברכים בקושי תרגיש את המכה.
ואני יכול להביא לך (גם מנסיון אישי לצערי) סטואציות כאלו לכל אביזר מיגון שיש לי.
לדוגמא, חליפת לחץ. באחת הפעמים הבודדדות שנסעתי בקבוצה, עקבתי אחרי המוביל.
הוא רכב בקצב גבוה והיה לי די קשה להצמד אליו. כמובן שזה היה סינגל ביער.
האזור לא היה לי מוכר לי כלל, הוא הכיר אותו ככף ידו.
היתי חמש מטר ממנו, אזור סלעי בירידה. יותר רחוק מזה ואני מאבד אותו ביער.
פתאום אני רואה אותו עוצר !
בדיעבד התברר שהגענו לירידה\מצוק והוא עצר כדי להתחיל לרדת באטיות למטה. אני לא ראיתי כלל את המצוק.
עצירת חירום הגעתי מטר ממנו, עפתי מהאופנוע שהתהפך, וחטפתי מכה בגב ובכתף + נגררתי מטר או שנים על הקרקע
למזלי לא עפתי מעבר למצוק. הרוכב מקדימה לא הרגיש כלל מה קרה.
אני הרגשתי מכה פה מכה שם, אבל שום דבר רציני. החליפה היתה סרוטה כהוגן.
טעות שלי ללא ספק במספר מישורים, בחירת קבוצה, ההסכמה לנסוע במהירויות מטורפות בעליל (לי לפחות)
חוסר ערנות ועוד.
אבל החליפה לגמרי הצילה אותי ! אלמלא החליפה זה היה נגמר בבית חולים.
מה אני רוצה לומר מכל הסיפור הזה? אתה אף פעם לא יכול לדעת מתי זה יגיע, גם אם אתה הכי נזהר שיש.
מיגון נותן לך את הסיכוי יותר גדול לצאת מהענין בשלום.
אז נכון הציוד מיגון הוא מגושם וחם בקיץ. אבל הוא חיוני.
והציוד של היום הרבה פחות מגושם וחם ממה שהיה, וכדאי מואד לא לקמץ בזה.
התחלתי עם קסדה כמעט הכי זולה שיש. כבדה ולא מאווררת.
היום אני נוסע עם קסדה מאוד ממוגנת אבל קלה וסופר מאווררת.
וזה הסוד בנסיעה בחום. מאוד חשוב קסדה מאוורת, כי חום הראש משפיע ע כל הגוף.
זו דעתי בכל מקרה... כל אחד שיעשה מה שמתאים לו. לא מתווכח עם אף אחד.
אנחנו בנתיים מדינה חופשית.
מה שנראה שאתם מסרבים להבין שהסיכון הוא מכפלה, ולהערכתי שנסמכת על הרישומים שלכם, רישומים של תיאור אירועים ותוצאות, המכפלה שלכם כפי הנראה גדולה משלי אבסולוטית. מוני ואייל מתארים היגררות/שותפות לחבורות מהירות מאוד. מיכה מדבר על הארד אנדורו ונפילות תכופות מאוד.
האם אני מנסה להוריד אתכם ברמת הסיכון במאפיין שחשוב לכם? התשובה היא לא. האם אני חושב שאני יותר צודק מכם? גם לא.
אני כן מציע לאמץ את הגישה. הגישה החושבת.
אני לא דיברתי על היגררות או נסיעה מהירה.
הפציעות שלי היו בהחלקה במהירות יחסית איטית, על דרך סלולה בכלל, והשניה בנסיון טיפוס עליה.
ואני גם לא מבין את הרציונל של להפחית סיכון בצד אחד במשוואה כדי להעלות בשני.
הרציונל שלי אומר להפחית סיכון בכל הצדדים כדי להגיע לתוצאה יותר טובה.
ושוב,
אני לא מטיף על רכיבה בלי מיגון. פעם חייתי תחת האמת האבסולוטית שרכב לא נוסע לבד בשטח,
היום רוב הטיולים שלי הם כאלו.
ניהול סיכונים הוא אינדבידואלי, ואם מישהו מחליט שלטייל עם מיגון זה לסבול, זאת זכותו.
אני למשל רוכב שלוש פעמים בשבוע לעבודה עם אופנוע, וצולח את הג'ונגל שנקרא גוש דן.
כל רכיבה כזאת מסוכנת יותר מכל הטיולים שתעשה מעכשיו ועד שתהיה זקן מכדי להניף רגל מעל מושב. (לא נהנה מזה בכלל, אגב, בטח שלא בקיץ עם מיגון כביש מלא. מאורר, אבל מלא).
לכן, יש להתייחס להערות שלי כאל עוד פרספקטיבה, ולא כדעה מוחלטת, או חס וחלילה כקביעה שחנן טועה ושהוא התגלמות ההפקרות עלי אדמות.
פעם גם כעסתי מאוד על כל אלו שרוכבים עם טוסטוס לים חמושים בגופיה ובכפכפים בלבד.
למיטב זכרוני כתבת באחד השרשורים על רכיבה עם חברים עם אופנועים מהירים/חזקים בהרבה משלך. אם טעיתי, מתנצל.
לא שזה משהו להתבייש בו, גם אני עשיתי את זה, המון. זה כן מעלה דרסטית את רמת הסיכון. ראיתי כבר 120-130קמ"ש בדיונות של צאלים. היום אני לא עובר את ה2000-2500סל"ד בהילוך שני, גם בדרכים הכי פשוטות. כנראה שלא הייתי יכול לעשות את זה עם אף שותף לטיול.
לגבי המכפלה, אני מתקשה להאמין שיש מי שלא עושה אותה, כמעט בכל תחום בחיים. כשקניתי לאשתי רכב הורדתי מהרשימה את כל הדגמים שהיו ללא בלימה אוטונומית. לעומת זה, להיילקס אין שום אבזור בטיחותי מלבד חגורות. אז למה אני אתו? כי אני מבצע מכפלה של קילומטראז' בתכונות בטיחות. בסופו של יום הסיכון ברכב החדש של אשתי גבוה מהסיכון בהיילקס, בגלל המכפלה. ברור שהעדיפות היא שכל הפרמטרים במכפלה יהיו גבוהים יותר, אבל לרוב זה מתנגש עם המציאות.
בכלל, אני מזכיר, אנחנו רוכבים על אופנוע. זה לבד מצביע על פשרה עצומה בחיים בתחום הבטיחות, שכולנו קיבלנו בעיניים פתוחות.
המכפלה היא גם הסיבה שהרשיתי לעצמי לרכוש אופנוע: הסיכון גבוה ברכיבה, אבל הוא מוקטן מאוד עקב ההגבלה הכמעט טוטאלית לרכיבה בשטח בלבד, במהירות נמוכה, פעמים ספורות בשבוע ולטווח קצר , ובאתגרים מופחתים. אתה מרשה לעצמך להסתכן יותר בפרמטר אחד, כי הקטנת סיכונים בפרמטרים אחרים.