שלום חברים 😊
אני נוסע היום על הונדה סיוויק ידנית מהדור החדש ומאוד נהנה מהתחושה שלה בכביש. עקב מצב הצמיגים והיעדר אופציות במידה שלי הייתי על סף יציאה להרפתקאה חדשה איתה בנושא ג'נטים וצמיגים, ואז עצרתי.
אני מבלה לאחרונה יותר בשטח בטיולים רגליים ומצאתי את עצמי מכניס גם את הסיוויק הנמוכה למקומות לא לה. כבר שנתיים אני סוחב איתי התלבטות לגבי מעבר לרכב שטח כשמי שהיה לי בראש הוא הג'ימני, או רכישת רכב שני. כלכלית לא ריאלי כרגע לקנות רכב שני.
המטרה כרגע היא להחליף את ההונדה ברכב שלא יגרום לי לבכות בכביש, וכן יאפשר לי לגלות את מסלולי השטח. רכב יחיד, כזה שישמש אותי ביום יום וגם יאפשר לי לחקור שבילים שמעבר ל'מחוזות הפרייבט' ואם אפשר גם רחוק יותר מהג'יפון העירוני הממוצע.
הכסף שיושקע ברכב יהיה ממכירת ההונדה האהובה שלי, סביב 70~80 אלף כנראה. גיר ידני חובה(!) אני כל כך רגיל לידני, לא מתאים לי לחזור לאוטומט, זה מה שפסל עבורי את הגרנד ויטרה שהיא היחידה שהכרתי עם הילוך כוח וגרסה קצרה.
האופציה היחידה שאני רואה כיום היא דאצ'יה דאסטר. אבל אולי אתם מכירים אפשרויות שלא חשבתי עליהן? אולי יהיה לכם משהו חכם להגיד על ההבדלים בין דיזל לבנזין בדאסטר? רמות גימור? מידות צמיגים מאושרות?
מצפה לשמוע מכם 🙏