3 קבצים מצורפים
הסבת נגרר שטח ל..נגרר שטח
חשבתי לשתף פרויקט קטן וחובבני שיצא לפועל כפתרון לרצון לטייל בנוחות יחסית.
לפני כמה שנים, הגעתי למסקנה שלטייל עם כל הציוד על הגג זה לא פרקטי, ההעמסה קשה לגובה, הציוד רק הלך והתרבה, וכל טיול צריך להכניס ולהוציא את הציוד, לא נוח. זה כבר היה אחרי שעברתי מגגון קטן לגגון גדול ומסיבי, והבנתי שזה לא זה. לא התכוונתי להחליף רכב ו"לגדול", או "להפריד רשויות" אז בחרתי ללכת לכיוון נגרר שישמש אותי לטיולים וקמפינג. בהתחלה קניתי נגרר אייפור ויליאמס קטן ועם גלגלים קטנטנים, נגרר איכותי מאד ששימש אותי לא רע ואף הפתיע בשטח, אבל זה לא היה הפתרון שאליו כיוונתי, הוא לא באמת היה בנוי לנסיעה בשטח והגביל אותי די מהר. לכן לא השקעתי בבניה עליו , התאזרתי בסבלנות עד שנתקלתי בנגרר שחיפשתי. נגרר של רט"ג לשעבר, ישן, בנוי לשטח גבוה (יחסית) עם גלגלים גדולים, קפיצי עלים, ושאסי חזק מסיבי. ודי קל יחסית.
בתמונות המצורפות התצורות השונות לפני המעבר לנגרר הנ"ל, הגגון אריה הראשון, המעבר לגגון המסיבי והנגרר הנמוך של אייפור ויליאמס. קובץ מצורף 144618קובץ מצורף 144619קובץ מצורף 144620
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
תגובה: הסבת נגרר שטח ל..נגרר שטח
תמונה של הנגרר רטג?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
6 קבצים מצורפים
שכחתי לציין שהתרשמתי מנגרר ש"מצאתי" בשיטוטי ברשת, והרעיון היה לבנות משהו דומה (רק בלי המיקרוגל..). במיוחד אהבתי את המגירה הגדולה (מצורפות תמונות של הנגרר השראה).
בשלב זה לקחתי את הנגרר בחדש לסיבוב בשטח, והתרשמתי שהוא לא מגביל אותי בכלום. כאמור הרכב הגורר הוא מוסו כך שלא מדובר באתגר גדול לנגרר.
.קובץ מצורף 144625קובץ מצורף 144626קובץ מצורף 144627קובץ מצורף 144628קובץ מצורף 144629קובץ מצורף 144631
15 קבצים מצורפים
לעשות את הסיפור ארוך, התחלתי לבנות: מחיצה בגובה ה"אמבטיה" שמעליה יהיו ארונות למטבח, מים, מזרונים, כסאות, לוח חשמל, ושאר הציוד בתפזורת. מתחת למחיצה נבנתה המגירה הגדולה (2×1 מטרים כגודל רצפת הנגרר). המחיצה עשויה מדיקט 17 מ"מ (בירץ'?) שמונח על צינורות אלומיניום בקוטר 3/4. המחיצה חזקה מאד ואין בעיה להעמיס עליה מאות ק"ג. במגירה צפוי היה להיות מאוחסן הציוד הכבד יותר, שולחנות, ברזלים שונים, ועוד. בפועל החלוקה המשקלית הסופית לא בדיוק נכונה אבל זה לא באמת משמעותי מבחינתי, הנוחות יותר חשובה. אז הדברים הגדולים נמצאים במגירה.
המגירה נבנתה מפרופילים ושאר שאריות מתכת שהיו לי. הדפנות משאריות אלומיניום וברזל. השליפה שלה היא על גלגלים מהום סנטר, כ-10 גלגלים שבנויים למשקל גדול (25 ק"ג לגלגל כמדומני). למגירה יש גם גלגלים מהצד העליון של הפרופיל כך שהיא נעה בתוך מסילה וגם כשהיא כמעט שלופה לגמרי אין צורך לתמוך אותה.
על המחיצה נבנו ארונות מבירץ' ימי דק יותר (9 מ"מ כמדומני) על מסגרת מפרופיל ברזל דק ומסיבי. רציתי שהארונות יהיו מסיביים ולא יתפרקו בטלטולי השטח. צמוד לארונות נבנה תא לאחסון מיכל המים הגמיש בנפח 120 ליטר.
בנוסף נבנתה דלת אחורית חזקה ועלי הותקן שולחן מתקפל. בצד הארונות (צד ימין של הנגרר) הותקן עוד דיקט שמשמש כמטבח.
אבל חבל על הדיבורים נעבור לתמונות.
קובץ מצורף 144632
קובץ מצורף 144633
קובץ מצורף 144634
קובץ מצורף 144635
קובץ מצורף 144636
קובץ מצורף 144637
קובץ מצורף 144638
קובץ מצורף 144639
קובץ מצורף 144640
קובץ מצורף 144641
קובץ מצורף 144642
קובץ מצורף 144643
קובץ מצורף 144644
קובץ מצורף 144645
קובץ מצורף 144646
קובץ מצורף 144648
קובץ מצורף 144649
קובץ מצורף 144650
קובץ מצורף 144651
קובץ מצורף 144652
6 קבצים מצורפים
אז הותקנו חשמל ומשאבת מים, החשמל מגיע ללוח מהרכב עצמו שבו יש מצבר צרכנים 95ah ושנאי גם ל-220v. הנגרר מקבל רק 12v. נתפר כיסוי ברזנט שמכסה הכל. הכחול בתמונה זה מיכל המים הגמיש ש"מוטמן" בנגרר, יש צינור שממנו ממלאים אותו ועוד צינור נשם. סה"כ יש בנגרר 150 ליטר מים.
וככה יצאנו לטיולי היכרות
קובץ מצורף 144653
קובץ מצורף 144654
קובץ מצורף 144655
קובץ מצורף 144656
קובץ מצורף 144657
קובץ מצורף 144658
אהבתי מאד!
סחטיין.
איזה פתרונות עשית לטובת תאורה מהנגרר?
יש מצב לעוד קצת תמונות של הארונות מטבח?
בדיוק בונה מטבח בנגרר שלי גם.
11 קבצים מצורפים
מה שהיה חסר לנו זה אוהל גג נורמלי אז נמצא משהו ביד 2 בזול, נבנתה קונסטרוקציית הגבהה משאריות על הנגרר והאוהל הותקן. האוהל מתאים בול כי הגודל שלו כשהוא מקופל זהה לשטח הנגרר.
וזהו, הותקנו עוד כל מיני שיפצורים אבל חבל לבזבז מילים. הנגרר נוסע נהדר בכביש וגם בשטח, למרות משקלו (בערך 600 קג כולל הכל).
עם האוהל, הנגרר בדיוק בגובה הרכב (בתמונות פה הרכב מעט נמוך יותר אבל לאחרונה החלפתי קפיצים ועכשיו הם באותו גובה בדיוק) שזה גם נחמד מבחינה אווירודינמית, ונראה טוב (הכל בפרופורציה כן?..)
קובץ מצורף 144659
קובץ מצורף 144660
קובץ מצורף 144661
קובץ מצורף 144662
קובץ מצורף 144663
קובץ מצורף 144664
קובץ מצורף 144665
קובץ מצורף 144666
קובץ מצורף 144667
קובץ מצורף 144668
קובץ מצורף 144669
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
צינורות זקיף ממטרה?
סחתיין על הזיהוי.. כמעט הכל משאריות שהיו לי, המוטו היה לנקות קצת את החצר..[emoji16]
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
אהבתי מאד!
סחטיין.
איזה פתרונות עשית לטובת תאורה מהנגרר?
יש מצב לעוד קצת תמונות של הארונות מטבח?
בדיוק בונה מטבח בנגרר שלי גם.
בעניין התאורה יש לי גרילנדה של 10 נורות מאמאזון ועוד כמה מנורות נטענות, בפועל אני כמעט לא משתמש, זה יותר מדי תאורה בשבילי. יש לי גם תורן דק מתקפל מאלומיניום שעליו אני יכול לתלות מנורה הנה בתמונה המצורפת. יש לי מקרר 50 ליטר ועם התאורה, המשאבת מים, טעינות טלפונים, כבר יצא לי לשבת באותו מקום 70 שעות והמצבר לא התרוקן. אבל זה לא היה בקיץ.
ארונות תראה בתמונות שהוספתי, בגדול זה מאד פשוט, שני תאים אחד
גדול ואחד גדול יותר [emoji28]קובץ מצורף 144670
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
תמונה של הנגרר רטג?
הועלו בהמשך..[emoji3516]
יפה, אהבתי.
מאיפה קונים כזה נגרר?
סליחה על השטחיות - אבל אהבתי את הקופסה למשאבת מים. אימצתי.
מה? איפה?
שאלה:
עד כמה אתה מרגיש שאתה צריך לנהוג בזהירות בשטח ?
האם אתה מרגיש שזה מאט אותך משמעותית ?
שנה שעברה עשיתי טיול עם נגרר וזה יחסית הרגיש שצריך להיות זהיר רוב הזמן
יש מצב שזה היה יותר הרגשה שלי והוא היה יכול לסחוב יותר.
איזה סוג מסלולים כבר הספקתה לעשות איתו ?
זה נראה ממש ממש טוב ! ושאפו על העבודה.
תודה,
אוהד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
מה? איפה?
כאן:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
- - - Updated - - -
כל הכבוד, עבודה מרשימה מאד.
אני לא צריך להסתובב עם נגרר בשטח ולא יודע אם הייתי עושה זאת, אבל מאד מרשים לראות את מימוש הרעיון ועוד יותר - את השימוש במה שבנית במו ידיך.
יפה מאוד! ממש לעשות המון באמצעים מאוד בסיסיים - רואים שיש חשיבה מאחורי הביצוע.
שני דברים שלמדתי מנגרר דומה מאוד (אמנם של החברה להגנת הטבע ולא של הרשות אבל לדעתי זה היה ממש אותו דבר)
הראשון - בולמים! ההבדל בין נסיעה לפני הוספת בולמים לנסיעה אחרי הוספת הבולמים - וואו איך לא עשינו את זה קודם.
השני - אמנם המוסו נמוך והוו גרירה יוצא מתחת לפגוש, אבל אם תרצה להגביה הדרך הקלה ביותר היא להפוך את החיבור של הסרן שיהיה מתחת לעלים. זה מורגש ביציבות כאשר מרכז הכובד גבוה אבל אם הוא לא גבוה התרומה של מרווח הגחון משמעותית (לפחות ברכב גורר שבעצמו יש לו מרווח גחון) יותר מהירידה ביציבות.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Snir
סליחה על השטחיות - אבל אהבתי את הקופסה למשאבת מים. אימצתי.
תודה, השטחיות עליי..
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
toy4FUN
יפה, אהבתי.
מאיפה קונים כזה נגרר?
יש כאלה או דומים להם שמסתובבים פה ושם, אני מצאתי ביד 2.
לקח די הרבה זמן עד שמצאתי, אין ברירה צריך לעקוב אחרי הלוחות ולחטוף ברגע שרואים.
יש נגררים אקס חברת חשמל שמתאימים לשטח אבל הם כבדים מאד יחסית ולא מתאימים לרכב שלי. עם אתה עם רכב יותר כבד/חזק אז אולי זה הכיוון הכי זמין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ohadw50
שאלה:
עד כמה אתה מרגיש שאתה צריך לנהוג בזהירות בשטח ?
האם אתה מרגיש שזה מאט אותך משמעותית ?
שנה שעברה עשיתי טיול עם נגרר וזה יחסית הרגיש שצריך להיות זהיר רוב הזמן
יש מצב שזה היה יותר הרגשה שלי והוא היה יכול לסחוב יותר.
איזה סוג מסלולים כבר הספקתה לעשות איתו ?
זה נראה ממש ממש טוב ! ושאפו על העבודה.
תודה,
אוהד
תודה לך,
מבחינת זהירות זה לא משפיע בכלום, הנגרר הרבה יותר מסיבי מהרכב אז אין בעיה.
אני נוסע לאט בכל מקרה, הנגרר לא קרוב למגבלות שלו, ישנם כמובן חסרונות כמו כניסה לציר ללא יכולת להסתובב ( למרות שיש לי פטנט לסובב את הנגרר 180 מעלות כשהו מנותק מהרכב, בשיטה די קלה על ידי שליפת המגירה החוצה עד לקבלת שיווי משקל ואז נשאר רק לסובב אותו עם יד אחת..), ירידות חדות (הנגרר ללא בלמים) ועליות חדות. עברתי איתו הרבה מסלולים קלים יחסית בדרום בעיקר, נחל נקרות, נחל עשוש, צניפים, ציחור, פארן ועוד. הרכב שלי נעול כפול כך שמבחינת עבירות המגבלה שלי היא בעיקר מדרגות גבוהות, בגלל זוויות גישה ונטישה לא משהו. הנגרר עצמו לא משנה כלום מבחינה זו, הזוויות שלו יותר טובות משל המוסו. מבחינת טיפוס אין שום בעיה אפילו להיפך, שמתי לב שעם הנגרר האחיזה של הרכב משתפרת ואין טיפת החלקה. עד שיישבר משהו.. אני משתדל לא להתפתות להיכנס למקומות קשים יותר כי אני רכב בודד בדרך כלל, אבל בגדול הוא עובר די בקלות הכל. רק לאט.
הנגרר פחות אוהב חולות, הצמיגים די צרים, בקוטר הם בדיוק כמו של המוסו (29"). צריך להוריד אוויר בצירים חוליים אחרת האוטו אוכל קש. שקלתי לשדרג לצמיגים במידה של המוסו ואז גם להרוויח את הרוחב וגם את היכולת להשתמש בספייר אחד גם לרכב ןגם לנגרר, אבל ויתרתי כי אני לא באמת צריך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יפה מאוד! ממש לעשות המון באמצעים מאוד בסיסיים - רואים שיש חשיבה מאחורי הביצוע.
שני דברים שלמדתי מנגרר דומה מאוד (אמנם של החברה להגנת הטבע ולא של הרשות אבל לדעתי זה היה ממש אותו דבר)
הראשון - בולמים! ההבדל בין נסיעה לפני הוספת בולמים לנסיעה אחרי הוספת הבולמים - וואו איך לא עשינו את זה קודם.
השני - אמנם המוסו נמוך והוו גרירה יוצא מתחת לפגוש, אבל אם תרצה להגביה הדרך הקלה ביותר היא להפוך את החיבור של הסרן שיהיה מתחת לעלים. זה מורגש ביציבות כאשר מרכז הכובד גבוה אבל אם הוא לא גבוה התרומה של מרווח הגחון משמעותית (לפחות ברכב גורר שבעצמו יש לו מרווח גחון) יותר מהירידה ביציבות.
אסף.
תודה רבה,
בגלל שהנגרר עמוס, הוא מתנהג ממש טוב, נוסע חלק בכביש וגם בשטח, על הריצ'רצ'ים כשהמוסו כמעט נשבר הוא מגהץ בכיף. אז ממש לא מרגיש צורך. אני גם משתדל לא להוריד אוויר בנגרר, מסיבה שאני מעדיף קצת קשיחות מאשר קרע בצמיג באמצע שומקום, 20-25psi והוא רך לגמרי (רק בחול חייב להוריד יותר). בכביש לחץ אידיאלי זה 30-35. אלה צמיגי 10 ply כך שזה לחץ נמוך עבורם. מזכיר שאני נוסע לאט, אולי למי שטס בשטח בולמים זה הכרחי.
כשהוא היה ריק זה היה משהו אחר, הקפיצים שלו מאד קשים ומיועדים למשקל גדול, זה היה כמו נסיעה עם סרן ללא קפיצים (טוב לא בדיוק, אבל זו ההרגשה)
לגבי הסרן, כן אני מכיר את השיטה, אבל עם המוסו זה לא יוסיף כלום כל עוד הוא בגובה הזה, ואני לא מתכוון להגביה אותו יותר מהגובה שלו כרגע. עבור רכב רציני יותר זה אכן מתבקש.