איזה סרן יותר חזק?
בהנכה ששני הסרנים נעולים חשמלי ועם יחס העברה מופחת 4.56 .
מי יהיה יותר עמיד לאורך זמן לצמיג 35" .
#מכיר את את כל הדיונים שצמיג 35 מצריך דנה 44.
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Printable View
איזה סרן יותר חזק?
בהנכה ששני הסרנים נעולים חשמלי ועם יחס העברה מופחת 4.56 .
מי יהיה יותר עמיד לאורך זמן לצמיג 35" .
#מכיר את את כל הדיונים שצמיג 35 מצריך דנה 44.
גם 44 לא מספיק ל 35״, ללא חיזור הסרן.
יש מספיק דוגמאות לסרני 44 מחייכים.
לדעתי, דנה 30 זה ממש לא אופציה לגלגל 35״.
קובץ מצורף 145245
Sent from my iPhone using Tapatalk
הסבר וותיק אבל ממצה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...776eafcd37.jpg
ראיתי סרן אחורי מחוזק שהקצה שלו התעקם אחרי שהג'יפ היה 'על הצד' ונשען על הגלגל 37. חד משמעית הרדיוס של הגלגל שיחק
כאן תפקיד.
אבל כשמדברים על זה שדנה 30 לא מתאים ל35 זה בעיקר עניין של חוזק הציריות הגג"שים וכו'. הנסיון מראה שיש מי שנסע על סטאפ כזה בסופה לאורך זמן (מאיר) ושרד כדי לספר - אבל הרוב המוחלט לא.
דווקא ברנגלר יש יותר נסיון חיובי אבל די מהר משהו נשבר ואז מתחיל מירוץ חיזוקים שבסוף יוצא יקר יותר מדנה 44 וגם לא מספיק כי תמיד יש נקודת תורפה.
אז השורה התחתונה היא שכנראה סרן של רנגלר מתאים יותר אבל שניהם לא מספקים.
אסף.
דיפ קדמי רנגלר RC כמו סופה או רגיל?
לצורך העניין כידוע D60 וD44 צבאיים מסופות וסיקסים חוזקו בצבא, ממוגנים על צמיג מקורי היו מעקמים סרנים אחוריים בגלל משקל עצמי ולא בגלל קוטר צמיג
מזלרע (באדלק?)
לא יודע מאיפה אתה לוקח את הקביעות שלך, הרשה לי להסתייג.
מציע לך לקרוא שרשורים קודמים, אולי תלמד משהו.
זה ארוך.
מי שלא מתאים לו, שלא יתחיל לקרוא בכלל.
כפי שאתם יודעים כבר ממזמן, מעולם לא התפעלתי מעמידותם של דגמי הג'יפ האמיתי המודרניים (JK + JL) אבל היתרון המוחץ שלהם הוא בשוק השיפורים - אפשר לשדרג ולחזק ולהחליף הכל אבל באמת הכל, והשוק מלא בחלקים ועד סרנים תחליפיים שיכולים להחזיק כל גודל צמיג - פשוט צריך להכין תקציב פסיכי -החלפת זוג סרנים למשהו איכותי מסדנא יכולה לעלות יותר מסופה טובה קומפלט. את בעלי הרנגלר בישראל שעסוקים במירוץ חימוש זה כנראה מעולם לא הטריד.
לא היה לי JK, אבל בעולם הסופות אני כן שוחה לעומק כבר 24 שנים.
אני לא יודע מי נסע הרבה, באופן קבוע, עם סט-אפ שגוי כזה - צמיג 35' על סרן דנה 30..... כי ניר צודק - גם על דנה 44 סטוק אלה כבר צמיגים גבוליים.
ואני לא מתכוון לג'יפ שרוב הזמן עומד בסככה אלא לכזה שנוסע ומטייל ועובד בשטח. מכיר רק סופה אחת כזו שטיילה איתנו - על 35' עם יחסים 4.56, נעול כפול, סטרוקר וכו' - הוא עבר כל דבר בזלזול מופגן, ולא לשכוח נהג משובח - תקלות היו לו הרבה, למעט בסרנים..... דווקא שם הפגין עמידות יפה. אבל זה לא היה רכב דיילי וגם לא יצא לשטח כל שבוע.... (ואולי זו הסיבה לתקלות. כי מי שהרכב שלו דיילי, מוכרח ליישר לו קו. אחרת הוא יסבול הרבה. רק אחרי שמיישרים קו אין יותר תקלות).
הדוגמאות של האמריקאים הם בעיני הכי גרועות. אני מסתובב קצת בפורומים אמריקאיים של בעלי YJ. רבים מאוד מהם בכלל לא נוסעים בשטח אמיתי. מקסימום קצת שבילים. אבל להבדיל מאיתנו, הם לא מתביישים בזה.
אבל כמויות הבורות והבחירות הגרועות במופגן שאני רואה אצלם, גורמות לי להתלבט אם לצחוק או לבכות. הטעם שלהם בבניית הג'יפ מזכיר לי קצת את בני דודינו בצפון - מכורים לצמיגים גדולים ובולטים מסיבות ויזואליות נטו, על רכב שמכל בחינה אחרת הוא סטוק - והרוב המוחלט שם מחפש את הפתרונות הזולים. חד משמעית. ככה זה נראה וככה זה כנראה גם נוסע.
רוב מוחלט של ה-YJ שם כבר לא דיילי אלא בנישת התחביב והמטרה היחידה שלהם בחיים היא מירוק וצחצוח בלתי פוסק שזה בסדר ולגיטימי ויש בזה כיף גדול ללא ספק - אבל ממה שאני מתרשם מהם, מי שהרכב שלו דיילי וגם עובד, כולל בשטח, בהחלט נשאר קרוב יותר לסטוק ולמראה הפחות מוחצן. מקסימום על 33' עם קפיצים משודרגים והגבהה שפויה + נעילה אחת או שתיים. די דומה לסט-אפ המקובל אצלנו בסופות שמטיילות.
ואל תשכחו שאצלם סובלים גם מסרן אחורי חלש ופריך (דנה 35) וכל שדרוג לצמיג 31 ומעלה כבר דורש השקעה בהחלפת סרן אחורי לפחות.
הסרן האחורי המקובל שם אצל אלה שמחפשים שדרוגים הוא סרן פורד 8.8 מפירוק שהמידות ומעגל החלוקה שלו זהים ל-YJ (לא יודע מאיזה רכב הסרן הזה יורד).
כמובן אני שם בצד את נקודת ההתחלה העדיפה שלהם - להם מותר, (תיאורטית, לא בכל סטייט) לעשות מה בראש שלהם מבחינת גודל גלגל ובליטת גלגלים מהמרכב ועוד דברים שאצלנו הם שוברי שוויון והופכים אותנו לעבריינים. גם בסעיף הזה הם חושבים וחיים אחרת - בעלי ה-YJ המשופרים בכבדות שם כבר לא נוסעים בג'יפ בדיילי וגם בשביל להגיע לשטח הם עולים על עגלה ונגררים ע"י פולסייז כלשהו.
---------------------------------
אחרי שדיברנו על YJ ועל JK, אני מנסה להבין מאיפה מגיעה השאלה של פות"ש ומנחש שהוא משתעשע במחשבות לשדרג סופה בסרני JK....
אז בואו ונראה.
חוזק סרן נמדד ב-4 סעיפים:
1. דיפרנציאל. קוטר קורונה. ליחס ההעברה יש משמעות: יחס נמוך וקצר יותר = מספר שיניים קטן יותר בפיניון = חזק פחות. יש גם דיפרנציאלים בעלי חיתוך הפוך - RC או רוורס-קאט. כמו ב-YJ/XJ/ZJ/סופה. הם חזקים יותר בכ-30% בנסיעה קדימה.
2. ציריות - קוטר, מס' השיניים (SPLINES) וסוג החומר. יש רגילות ויש "מחוזקות" וגם מחוזקות על אמת
3. האוזינג. גם לרוחב ההאוזינג יש משמעות. האוזינג זהה אבל רחב יותר, מועד יותר להתעקם. עניין פשוט של אורך מנוף, נו.
4. בסרן קדמי - צלבים. יש רגילים ויש גדולים יותר ויש גם מחוזקים באמת. סוג חומר שונה וכו'. נגיד CTM וכו'
דיפ' דנה 30 סופה/XJ הוא RC ולכן חזק יותר מדנה 30 בחיתוך רגיל עם פיניון נמוך, של CJ או TJ לדוגמה.
לא התעמקתי מעולם בסרן הקדמי של JK ואני לא זוכר אם הוא RC או רגיל. מי שיש לו אוטו כזה, מוזמן להתכופף ולהציץ ולתת לנו מידע - האינדיקציה היא מיקום הפיניון. בדיפ' דנה 30 רגיל, הפיניון נמוך. בדיפ' דנה 30 RC כמו בסופה, הפיניון גבוה.
אני כן יודע בוודאות שסרני JK ו-JL קדמיים נוטים לחייך תחת צמיגים גדולים מהמקוריים - הן ה-30 והן-44, ושמקובל לחזק את ההאוזינג שלהם שנחשב לחלש ופריך. מצד שני ה-JK כבד יותר מ-YJ והסרן שלו רחב יותר, מה שמייצר יותר מנוף על צד ימין שלו (צד הציריה הארוכה). לזה צריך להוסיף את נטיית רוב בעלי ה-JK להגדיל צמיגים ולהתקין ג'נטים עמוקים עם אופסט שלילי משמעותי, לעתים גם ספייסרים (אללה יסתור) כי, נו, בגלל הויזואליה - ותקבלו הרבה עיקומים. כי מה לעשות, ככל שקוטר הגלגל ומשקלו גדולים יותר, וכלל שהם מורחקים יותר החוצה, כך הסרן יהיה מועד יותר לעיקומים. זו דרכו של עולם. ואפשר להתווכח במבטא עיראקי עד מחרתיים, אבל זו המציאות.
שדרוג סופה בסרני JK - זה אפשרי - אם יש כסף, הכל אפשרי. מצריך עבודת פבריקציה על מנת להסב את הסרנים מסלילים ולינקים למיטות עבור קפיצי עלים. זה לא בשמיים אבל גם לא מעט עבודה. כמובן צריך להתאים את מערכת ההיגוי וכו', וצריך גם ג'נטים עם מעגל חלוקה 5'. מקבלים מפשק מאוד רחב שיתקיל בבעיות רישוי ואני ממש לא יודע האם באמת מרוויחים כאן עמידות עדיפה עם צמיג גדול (אם לא מחזקים את הסרן, אז כנראה שלא. אבל אפשר לחזק/להחליף גם סרן סופה ולהגיע לתוצאות מרשימות). אם כבר עבודה עמוקה כזאת, אז למה לא להתחיל מראש מסרן קדמי טוב יותר - דנה 44 של רוביקון או טוב יותר, 44 מחוזק של סופה 3/4?....
אישית, הייתי עושה חשבון כספי. אם לא מדובר בעבודה עצמית, אז לגשת לסדנא מתמחה ולקבל הצעת מחיר. כמה יעלה בסוף, בשורה התחתונה, לקבל ג'יפ מניע ונוסע פיקס אחרי מחלות ילדות.
את זה להשוות להצעת מחיר עבור סרן קדמי אמריקאי בנוי מסדנא - נגיד G2 CORE44, סרן מחוזק שמחזיק בקלות גם צמיג 37 ואולי גם יותר גדול, שהלקוח בוחר את המפרט הטכני שלו והוא מגיע בארגז, בנוי נכון עבור הרכב הספציפי שלכם, עם מיטות לקפיצי עלים וכל המידות הנכונות, מוכן להרכבה על הג'יפ ומשלים באופן ראוי עד הסוף את הדנה 60 האחורי המקורי המעולה של סופה.
תעשו השוואה קרה וטכנית נטו - כמה זה עולה. אני לא בטוח שהסבה לסרני JK סטנדרטים מפירוק תהיה יותר זולה.
דרור תודה, החכמתי.
בברכת מזל טוב (לא מזיק אף פעם…)
דרור, תודה על התשובה המפורטת והמלמדת.
יש לאישתי (ולי) jk לא סופה, יש המון רנגלרים עם דנה 44 מחוזק שנוסעים ומטיילים הרבה עם צמיגים 37" ללא בעיות.
זכור לי מימי הסופה שתמיד הדיבור היה שצמיג 35" גדול על הסרן הקדמי, יוצא לי לראות ולקראו על הרבה רנגלרים עם שנה 30 שנוסעים על צמיג 35 באמריקה.
הדבר הכי מצחיק/מטופש זה לבחור סט-אפ לג'יפ שלך לפי כל מיני סיפורים של אנשים שאתה לא מכיר. במיוחד אם הם מאמריקה.
"האמריקאים" - זה תמיד נשמע טוב. משכנע. הרי הם המציאו את הג'יפ, הם בטוח מבינים יותר מאיתנו. נכון?
אז לא. לא נכון. או לא בהכרח.
ראה תגובתי הקודמת.
לדעתי, "אמריקאים" כקבוצה הם כמו "ישראלים" או "איטלקים"/"גרמנים"/"צרפתים"/"אסקימוסים".
אני מחלק אותם לשתי קבוצות:
1. אלה שיודעים מה הם עושים ובונים את הג'יפ נכון
2. אלה שממש לא יודעים מה הם עושים והולכים לפי שמועות, לפי כמה זה נוצץ ומרשים ובעיקר כמה שיותר זול.
כמו בכל מקום אחר בעולם, וכמו בכל נושא לדיון - הקבוצה השנייה הרבה יותר גדולה.
לגבי "דנה 44 מחוזק" - תהיה ספציפי. מה זה? איזה סרן? מי ייצר/בנה אותו? מקורי מדנה-ספייסר? מסדנא? ממוסך בישראל? איזה חיזוקים בדיוק שנעשו?
וכו' וכו'.
ועכשיו לא נשאר לי זמן לענות על עיקומי/שבירות האוזינגים של סרנים - בצהרים, אחרי שאחזור מהדרכה.
משהו ששמעתי ממתקים וותיק ומוכר - מבחינת קורונה/ פיניון ( סעיף א של דרור ) הרנגלר לא דומה לסופה ואם בסופה יש תופעה של פריכות ככל שיחסי ההעברה עולים יחד עם גודל הצמיגים , ברנגלר זה לא דומה
הבעיות ברנגלר הן בסעיפים ב-ג-ד
הד