מה הייתם מעדיפים ולמה בין: ניסן פטרול או ג׳יפ רנגלר (2008-2010)
שואל ״בשביל חבר״ בתקציב של 100-150 אש״ח, מה הייתם מעדיפים מבין השניים.
הפטרולים מן הסתם דיזל ( אחרי המנועים המתאבדים).
השימוש טיולים רגילים בלי אקסטרים בעיקר בדרום, נסועה שנתית נמוכה (5000 ~), זוג (+כלב), טיולים בודדים ומשפחות באותו מצב בעומק המדבר עם סידור פנימי מאחור של כל הנוחיות - מקרר, מים, בישול וכו.
עלויות תחזוקה ונק׳ תורפה של כל אחד מהם?
תתפרעו ושתפו בתובנותיכם ונסיונכם או השקפת עולמכם
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תגובה: מה הייתם מעדיפים ולמה בין: ניסן פטרול או ג׳יפ רנגלר (2008-2010)
לא חושב שאחדש לך משהו, אבל עונה בשביל הגולשים החדשים….
הפטרול מן הסתם ישן יותר, נדיר יותר וכבר ציינת את המנועים המתאבדים.
גם הרנגלר לא רענן, אבל יש כמוהו באלפים ובאמינות סבירה (ה 3.8 רכב די ״טיפש״) וכמובן שוק אפטרמרקט אין סופי.
אין ספק שמבחינת אוברלנדינג, הפטרול עדיף (גודל, גודל ועוד פעם גודל).
בכל השאר, מעדיף את הרנגלר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לפני שקניתי את הדיסקברי בדקתי רנגלרים (מנוע 3.8 עד 2011) וכמעט אפילו קניתי אחד.
הרנגלר הוא אכן מגניב, ובעיקר ניתן להתאמה אישית כמה שרוצים.
גם בתור סטנדרט הוא יכול להגיע מאוד רחוק בשטח.
הפטרול - רכב גדול הרבה יותר, כבד הרבה יותר, ממש הרגשה אחרת של נהיגה (מניסיוני עם דיסקברי דיזל לעומת הרנגלר).
מציע לך לעשות סיבוב בשניהם ואתה כבר תדע למה אתה נמשך יותר.
אם מה שחשוב לך זה:
- ציוד: אז הפטרול לוקח בלי צל של ספק
- יכולת שטח: כסטנדרט שניהם יכולים להגיע מאוד רחוק, לשני הרכבים שוק שיפורים עצום. לשפר רנגלר יותר קל בארץ (הרבה יותר נפוץ) ולהביא אותו לעבירות גבוהה ולעשות כמריר וכדומה - הרבה יותר קל. אם אתה מחפש שבילים וטיולים משפחתיים רגועים - שניהם יספיקו.
- עלויות אחזקה: תחת נסועה (ק"מ) שנתית נמוכה, הייתי מצפה שיהיה יתרון לבנזין בעלויות אחזקה לאורך זמן.
מצד שני, אני מתאר לעצמי (לא מניסיון) שרנגלר עם ביטוח גבוה מאוד, כי הוא גניב.
בכל מקרה בנושא העלויות - זה ממש תלוי ברכב הספציפי שתקנה ומה מצבו ואיפה ואיך תטפל.
- נסיעת כביש: פה זה עניין של בחירה אישית, לדעתי הפטרול נוסע יותר טוב, אבל יש אנשים שלא אוהבים התנהלות של דיזל ויעדיפו התנהגות מנוע כמו ברנגלר.
- COOL FACTOR: הרנגלר יותר נפוץ, הפטרול הוא COOL ליודעי דבר שלא חושבים שהוא משאית :)
אני אישית אחרי סיבוב על לנדרובר הבנתי שאני מעדיף לנדרובר בן 20 על רנגלר בן 10. אולי תרגיש את זה גם עם הפטרול...
בכל מקרה ממליץ לך לקנות את האוטו שהכי תתחבר אליו מהלב :) כל השאר יתגמד ליד זה.
יש בפטרול משהו שמאוד מושך.
אחרי המבחנים שעשינו לו בזמנו (מזמן) ירדתי ממנו מאוהב.
הגודל, המרחב, הנוחות, היכולת להעמיס חצי בית. תחושת הספינה/משאית/איך שתרצה לקרוא להתנהלות בבהמה ענקית. אם הכוונה היא אוברלנדינג/מסעות עם אוהל גג ומטבח ושאר פסיליטיז של פינוק מירבי ועדיין להישאר עם פוטנציאל עבירות נכבד מאוד, כנראה שזה האוטו שאתה רוצה.
אחרי שהתרגלת למנועי הבנזין הבועטים ב-Jeepים, הפטרול ירגיש לך כבד ועגלה. כי הוא באמת יותר כבד וכי הדיזל ארבע צילינדרים בנפח 3.0 ליטר באמת קצת קטן עליו.
יש לפטרול המון שיפורים, למעשה בלי סוף, אבל זה באוסטרליה ו/או בדובאי, לא בארץ.... וכל ההתנהלות עם שיפורים עבורו לא דומה לשיפורים לרנגלר שמגיעים מארה"ב ושאפשר להשיג בקלות גם בארץ. בכלל, בישראל הפטרול הוא רכב לא נפוץ, מה שהופך אותו לייחודי ומגניב, אבל כל דבר בזמינות פחותה וצפוי להיות יקר ויש לזה משמעות.
כולנו מכירים כל מה שטוב ורע ברנגלר. הוא נפוץ, וזה אומר שכנראה יהיה יותר זול וקל להחזיק אותו בשוטף. ידע ונסיון מצטבר נרחב מאוד במוסכים, חלפים ושיפורים זמינים, פוטנציאל בלי גבול. המון אופי. אבל גם פחות נוח, פחות מקום לאנשים ולציוד, שדה ראיה מוגבל, מושב אחורי צפוף וגרוע, איכות בניה פחות מוצקה מהפטרול.
פוטנציאל השיפורים ברנגלר, נו, הוא ללא תחרות בעולם הרכב בכלל. אם המטרה היא לשפר ולהגיע ליכולת עבירות הכי גבוהה שהכיס שלך יאפשר - אין ויכוח. למרות שהפטרול בכלל לא פראייר, הרנגלר עדיין לוקח.
לגבי "אמינות" - זה מושג חמקמק. קשה להגדיר אותה.
מבחינתי בלבד ואולי יחלקו עלי, "אמינות" זה כשאתה סומך על האוטו לחלוטין בכל רגע נתון - פשוט כי אין הפתעות.
חובבי פטרול מושבעים יודעים שהמנוע תמיד על זמן שאול ושעון החול שלו תמיד הולך ואוזל, ופשוט מתארגנים בהתאם על מנוע חלופי במחסן או מקור אמין וזמין למנוע כזה - ואז הם לא מופתעים ומבחינתם זה נשאר רכב אמין. במיוחד כשכל השאר באמת מאוד חסון ובאיכות גבוהה ושורד היטב. כמובן שזה מצריך מודעות ונכונות להשקיע בזה תשומת לב, זמן וכסף.
רנגלר הוא רכב פשוט וסה"כ אמין, שכמו כל Jeep, בנוי באיכות די בינונית. המנועים טובים - אולי לא שורדים/עמידים לנצח כמו השש בטור האלמותי מברזל בנפח 4.0L, אבל בטוח שורדים הרבה יותר טוב מהדיזל ZD30 המקולל של ניסאן.
המנוע האמיתי של הפטרול - RB48 המפורסם - שש בטור בנזין אימתני בנפח 4.8 ליטר עם 280 כ"ס מהמפעל ואמינות/עמידות שהמוניטין שלה מיתולוגי והוא אחד ממנועי השש-בטור הטובים ביותר שנוצרו אי פעם (וגם בעל פוטנציאל שיפורים אינסופי, בואכה הספק ארבע ספרתי) לא הגיע לישראל....
מה שדרור אמר מילה במילה.
היה לי פטרול היה ויש לי רנגלר - שניהם זוודו כרכבי מסע.
אשתף בתחושות האישיות שלי (שזה עניין מאד סובייקטיבי) - ממש לא התחברתי לתחושת הניהוג במשאית עצלה וגדולה בפטרול לכן אחרי ששיפרתי ודיגמתי אותו להפליא מכרתי אותו ובסך הכל החזקתי אותו חודשים ספורים. הפטרול נוח יותר שקט יותר גם בכביש וגם בשטח, תא הנוסעים מרווח יותר תנוחת הישיבה והכיסאות מפנקים יותר אבל לא כיפי לנהיגה כמו הרנגלר.
יש לי חבר (חבר גם כאן באתר) שעבר מפטרול לרנגלר רוביקון דיי חדיש (2018) ושונא את הרנגלר בעיקר בגלל איכות ואופי הנסיעה של הרנגלר בכביש.
נקודה נוספת למחשבה - רוב הפטרולים שיש בשוק בארץ הם מהשנים 2000-2002 יש בודדים ונדירים ביותר משנים מתקדמות יותר עד 2006- משמע רכבים ישנים יותר על כל המשתמע מזה.
המצב שוק יד 2 של היום בכלל ושל הרנגלרים בפרט בתקציב של כ 150,000 ש"ח ניתן למצוא אקזמפלרים גם משנתונים מתקדמים יותר עם מנוע ה-3.6 במצב טוב משופרים ומדוגמים להפליא.
חוץ מזה מה עם הנאמנות המותגית לג'יפ של אותו החבר...בשורה התחתונה אני הייתי ממליץ וחושב רק על רנגלר וכן למרות שצפוף וקטן יותר מהפטרול עדיין ניתן לדגם אותו בצורה טובה מאד כרכב מסעות שיש בו הכל בטח ל"מסעות" בארץ שנמשכים לכל היותר שלושה ימים עד שבוע.
עשיתם חשק לפטרול
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
נזכרתי בעוד יתרון ענק של הרנגלר על פני הפטרול - בגלל שהוא נפוץ כל כך בארץ ובגלל שחלק נכבד מהרנלריסטים לוקים בשגעת של שידרוג ושיפצור אין סופי של הרכבים שלהם - יש שוק ער ושופע יד 2 של אביזרים לשיפור ושיפצור הרנגלר- כל מה שרק תרצו יש ובמחירים טובים ביחס לאותם המוצרים כחדשים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
עשיתם חשק לפטרול
לך תראה כמה עולה סולר, ירד לך
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
אל תאיים, יש לי כבר סולר עצל אחד בבית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לך תראה כמה עולה סולר, ירד לך
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
לך תראה כמה בנזין אוכל ג׳יפ… [emoji4]
בנזין, סולר, לא נורא.
עוד מעט תיגמר המלחמה.
החשבון יוגש לאזרחים.
רנגלר, פטרול.... כולנו נעבור מג'יפים לזחלנים על שלט.
[QUOTE=KOOKE;1038653]
יש לי חבר (חבר גם כאן באתר) שעבר מפטרול לרנגלר רוביקון דיי חדיש (2018) ושונא את הרנגלר בעיקר בגלל איכות ואופי הנסיעה של הרנגלר בכביש.
QUOTE]
2018 נראה לי שיש גם JK וגם JL
אין מצב בעולם שהחבר שלך התלונן על איכות הנסיעה ב JL.
סחבק כותב את זה לאחר שהחרים jk עם מנוע 3.8 איזה עשור בערך, לאחר נסיעת מבחן ארוכה לאילת.
התאכזבתי כולכך קשה, שלא העזתי איזה עשור לפזול למותג, למרות שהיה לי ברור שזה הדבר האמיתי.
כשהגיע ה JL, זאת הייתה מהפיכה, המתנתי בסבלנות עד שכלכלית זה התאפשר לי ונראה לי קצת הגיוני, קצת.
טוב לא ממש.
שולץ, הג'יפ של החבר זה JK. יש מעט מאד אם בכלל JL שנתון 2018 בארץ.
נסעתי קצרות ב- JL, אכן שיפור ניכר לעומת ה- JK אבל זה לא הבדל כזה תהומי של יום ולילה. מי שלא מתחבר לרגנלר בגלל איכות החיים והנסיעה בכביש לא בטוח שישתכנע בגלל איכות הנסיעה היוצאת דופן לטובה ב- JL.
זו ההתרשמות שלי בכל אופן מהנסיעה הקצרצרה ייתכן וטועה.
JL ספורט או רוביקון, במצב קרוב לסטוק, לפני שהורסים אותם לטובת השטח, הוא כלי מאוד נוח ומתנהג יפה מאוד בכביש, במיוחד בקטגוריה שלנו, כמובן מול בהמות דיזל suv למיניהם.
נוח מאוד ליומיום, גם לנסיעות כביש ארוכות.
מההתרשמות שלי, שמיים וארץ מול ה JK.
אני משוחד זה נכון, אבל אני מנסה להיות אובייקטיבי. ואפילו לא דיברנו על תא הנוסעים וסביבת הנהג שהשתדרגה גם משמעותית מאוד.
החסרון הגדול עדיין קיים - גודל.
אבל נוחות והתנהגות, תנו לי בבקשה מתחרים מהקטגוריה מול ה JL, אולי יש אחד או שניים, גם המחיר שלהם בהתאם.
כאמור, אותי העניין הזה הרחיק זמן רב מ jeep, ואני לא כזה מפונק, אבל אוהב רכבים ויש כמה דברים חשובים לי.
תודה לכולם.
התגבשה דיעה ואפילו נעשה צעד ראשון.
שבוע הבא בלי נדר יהיו התפתחויות שאפשר לשתף.
והוא? וואלק, המתח הורג…
Sent from my iPhone using Tapatalk
בועז לא רוצה לספר שהוא קנה רנגלר.
תיכף ה-zj יעלה למכירה [emoji12]
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מה שדרור אמר מילה במילה.
היה לי פטרול היה ויש לי רנגלר - שניהם זוודו כרכבי מסע.
אשתף בתחושות האישיות שלי (שזה עניין מאד סובייקטיבי) - ממש לא התחברתי לתחושת הניהוג במשאית עצלה וגדולה בפטרול לכן אחרי ששיפרתי ודיגמתי אותו להפליא מכרתי אותו ובסך הכל החזקתי אותו חודשים ספורים. הפטרול נוח יותר שקט יותר גם בכביש וגם בשטח, תא הנוסעים מרווח יותר תנוחת הישיבה והכיסאות מפנקים יותר אבל לא כיפי לנהיגה כמו הרנגלר.
נקודה נוספת למחשבה - רוב הפטרולים שיש בשוק בארץ הם מהשנים 2000-2002 יש בודדים ונדירים ביותר משנים מתקדמות יותר עד 2006- משמע רכבים ישנים יותר על כל המשתמע מזה.
המצב שוק יד 2 של היום בכלל ושל הרנגלרים בפרט בתקציב של כ 150,000 ש"ח ניתן למצוא אקזמפלרים גם משנתונים מתקדמים יותר עם מנוע ה-3.6 במצב טוב משופרים ומדוגמים להפליא.
חוץ מזה מה עם הנאמנות המותגית לג'יפ של אותו החבר...בשורה התחתונה אני הייתי ממליץ וחושב רק על רנגלר וכן למרות שצפוף וקטן יותר מהפטרול עדיין ניתן לדגם אותו בצורה טובה מאד כרכב מסעות שיש בו הכל בטח ל"מסעות" בארץ שנמשכים לכל היותר שלושה ימים עד שבוע.
היי, אני ה"חבר"
בעלים של פטרול 2003 כבר שש עשרה שנים ושל רוביקון JK 2018 בשנה וחצי האחרונות.
גם אחרי שנה וחצי עדיין לא הסתגלתי ל JEEP ועדיין יוצא לשטח עם הפטרול.
בכל פעם שאני עולה עליו נדמה לי שהוא נבנה בראש ובראשונה על מנת להתעלל בנהג..
סביבת נהג לא ידידותית בעליל
תנוחת ישיבה, שדה ראייה, רעש. מקווה שיפצה על כל אלה בעבירות.
מי שמבקר באילת ורוצה לנסות את שנייהם - מוזמן.
הפטרול שמטופל באדיקות ובקפדנות - למכירה
סמי
מסכים איתך לגבי ה JK
בלי לפגוע באף אחד, גם אני הרגשתי ככה וזה מנע ממני קנייה בערך עשור.
עכשיו אני מבקש ממך שתעשה סיבוב ב JL סטוק יחסית, לא משנה איזה מנוע או רמת אבזור.
אני גיליתי רכב נוח ומהנה, גם בכביש. ובשטח כמובן המון המון FUN.
מבחינתי מהפיכה של ממש, לא כולם אוהבים לדבר על זה, זה לא תמיד נעים.
הכל יחסי בחיים
אחרי סופה, ה-JK רכב ממש מפנק בהגדרתו.