שלוש עשרה וחצי שנים מלאו לה עד שמתה.
תנצב"ה.
המשך יבוא.
Printable View
שלוש עשרה וחצי שנים מלאו לה עד שמתה.
תנצב"ה.
המשך יבוא.
חמש עשרה שנה אצלי
ועדיין עובדת
- ״ המצפון שלי נקי, יודע למה?
כי אני לא משתמש בו״
סיני עתיק [emoji2957]
Sent from my iPhone using Tapatalk
'לא ראתה כביש'
אסף.
אכן, המון קילומטרים עברו על הנעילה הזו בג'יפ שלי.
לפחות 250,000 ק"מ. (בסה"כ, על מד המרחק שכרגע עובד, מופיעים נכון לרגע זה 448,000 ק"מ. אם נתחשב בתקופות שמד המהירות+מרחק שבתו, המרחק האמיתי שהג'יפ נסע גדול מזה בלפחות 20 אלפי ק"מ...)
הנעילה חוותה אינספור הפעלות בתנאים הכי קשים שג'יפ טיולים יכול לחוות בישראל. ברוב המוחלט של המקרים היא לא אכזבה. אבל בהחלט היו מקרים שכן.
עברנו הרבה ביחד. זה ג'יפ שאני מחזיק כבר יותר מ-14 שנים והוא עושה אצלי המון שטח, עובד מאוד קשה ומפרנס אותי.
זה המקום לציין ש"שטיפת המוח" ויחסי הציבור שעשו כאן חנן ונמרוד לנעילות בימי ג'יפטריפ ובימי ג'יפולוג הראשונים בתחילת המילניום, לא רק ששכנעו אותי, אלא גם היו מדויקים ונכונים מאוד - היום, כשאני מדריך נהיגה כבר עשר שנים ועובד עם/מול כל סוגי רכבי השטח החדשים עם מיטב הטכנולוגיה המתקדמת, ושוב ושוב אני נוכח שעם כל הכבוד לאלקטרוניקה ולחיישנים ולמחשבים החכמולוגיים, אין ולא יהיה תחליף לנעילות אמיתיות. לברזל הישן והטוב.
נעילות הן נשק יום הדין. הן שובר השוויון.
הן מאפשרות נהיגת שטח עדינה, נינוחה וזורמת גם בשטחים הכי מאתגרים. הן תומכות בסגנון נהיגה עדין ושפוי שפשוט שומר על הג'יפ.
אחרי 24 וחצי שנים על ג'יפ נעול-כפול, מבחינתי פשוט אין אפשרות אחרת. רכב שטח שאי אפשר לנעול לו את שני הסרנים, כזה שלא יכול לסובב את כל ארבעת גלגליו בו זמנית כל הזמן ובכל סיטואציה, הוא לא 4X4 אמיתי באמת, ולא יהיה לו מקום בבית ספרי. אני לא אקנה רכב כזה.
אז יש לי הרבה תובנות על איך לבנות ג'יפ טיולים-עבודה שיהיה מאוזן, עביר מאוד, אמין ועמיד לאורך זמן.
מתוך זה, הרבה מאוד תובנות על נעילות בכלל ועל הפניאומטיות בפרט.
שיהיה ברור - לא כל התובנות הללו חיוביות, אם כי הביקורת אינה מתייחסת לנעילה הספציפית של בולסטר אלא לנעילות פניאומטיות בכלל.
כבר רשמתי ראשי פרקים ואעלה את זה כאן בקרוב, אחרי שתותקן בדיפ' הקדמי שלי נעילה אחרת - ולו רק כי אני סבור שמגיעה ההתייחסות הזו לשי פלג (שכבר מזמן אינו בעסקי השיפורים לג'יפים) שתרם את הנעילה הזו בזמנו לניסוי ארוך-טווח-עד-מאוד ועצם העובדה שלא היה יותר מדי מה לכתוב בכל התקופה הזו, מלמדת שהנעילה הנ"ל היתה מצויינת בסה"כ.
לכל הפחות לא נחותה במאום מ-ARB שהיתה לה המודל לחיקוי.
הבולסטר היתה טובה וטוב שהיתה ובהחלט חבל שנעלמה מהשוק.
מה מת בדיוק, התפוררה?
הבאה תהיה גם סינית , נניח HF?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
דולפת שוב מכל מקום אפשרי.
מצאנו דליפות משני הסולנואידים + מגוף המדחס עצמו. זה ניחא.
היינו בטוחים שזה ייגמר בסולנואיד. מיהרתי להנפלד ורכשתי אחד בסכום מפולפל.
הותקן, וכמובן בנה לחץ אוויר ראוי, ואז החל לצאת אוויר בחוזקה גם מהנשם של הדיפ' הקדמי....
כלומר, גם הנעילה עצמה שוב דולפת, בתוך הדיפרנציאל.
וזה אחרי שיפוץ שעברה בחלקים של ARB לפני שנתיים וקצת ועלה לא מעט.
נאמנה עלי עצתו של ארנון שאחרי כל כך הרבה שנים וקילומטרים, הנעילה התעייפה ושחבל להשקיע בה. החלקים של ARB יקרים ביותר (ואני לא נכנס האם יש לזה הצדקה או לא) ופשוט לא יהיה לזה סוף. אין לי סבלנות להתעסק בזה כל הזמן. כאמור - זה רכב שעובד, שיוצא לשטח טכני פעמיים בשבוע, כל שבוע, והוא צריך להיות זמין, תקין, אמין. והוא בדיוק כזה, אגב. אבל התקלות בנעילה נשלטת תמיד מפתיעות ברגע הלא מתאים. וזה שהיא עבדה סבבה אתמול, לא אומר שהיא לא תתחיל לדלוף מחר. והאמת? נמאס. נמאס לי מזה.
מבחינתי, אני יודע היום שנעילה פניאומטית היא מוצר מורכב ומסובך שלא לצורך ועל כן לא מהימן לאורך זמן ברכב שבאמת עובד קשה. שלא לדבר על העלויות. כמוצר חדש ולרכב שלא טוחן בלי הפסקה כמו הג'יפ שלי, ייתכן וזה כן התאים בזמנו - אבל היום, כשיש בשוק נעילות חשמליות פשוטות יותר, כנראה שאין הצדקה לסיבוך הפניאומטי.
הייתי שמח לנסות HF חשמלית שכולם כל כך ממליצים, אבל אני קצר בכסף כרגע. לכן זה לא בעדיפות.
ולכן חוזר לאוטומטית.
ואל תתחילו עם כל הקיטורים על נוחות, תיקתוקים וכו'.
עברנו את זה, הייתי שם עשר שנים, עשיתי את זה. שרדתי כדי לספר.
התובנות שלי על נעילה קדמית אוטומטית אחרות לחלוטין - וממש לא רק כי היא זולה. בקרוב נכתוב הכל.
ארנון טוען שלא טוב נעילה פנאומטית לרכב שלא נוסע הרבה. לי יש מאחור רק שתי אפשרויות
אוטומטית ( שאני לא אוהב)
פנאומטית ARB או חיקוי סיני.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ולי הוא אמר שנעילה פנאומטית לא טובה גם לרכב שכן נוסע הרבה. כמו אצלי.
הסביר שטבעת האטימה נשחקת במהירות, במיוחד בסרן קדמי כמו שלנו, שאין לו נועלי טבור והציריות מסתובבות כל הזמן.
בשורה התחתונה, זמנה של הנעילה הפנאומטית כקונספט, כנראה עבר-חלף לו. החשמליות עדיפות.
הייתי עם סופה וזוג נעילות ARB - עבדו טוב אבל בכל פעם תקלה אחרת - פעם דליפת אויר מהקולר בתוך הסרן ( רק הפירוק כלבת ) .
פעם נשבר סטליט , פעם נוספת שמן הדיפרנציאל התחיל לטפס במעלה הצינור עד להשמדת הסולונואיד .
כיום עם זוג נעילות חשמליות HF ( מיוצרות בסין ע"י אותו המפעל ואותו הליין שמייצר עבור איטון ) , עובדות ברגע שאני מבקש ללא כל בעיות .
היתרון הגדול בנעילה חשמלית הוא שאין מגע פיזי בין החלקים הנעים במערכת לבין הקבועים , אלא ישנה השראה מסליל חשמלי אשר נועל טבעת על מכלול הנעילה ובכך גורם לדיפרנציאל להינעל .
אילן
ולא פחות חשוב התקנה נכונה לכל הנעילות..
לא פחות חשוב?
הכי חשוב!
התקנה נכונה בכלים ייעודיים.
גם על זה יש סיפורים לספר.
אבל כל הקונספט הזה של נעילה שמופעלת באמצעות לחץ אוויר, על החלקים הרבים שמעורבים בתהליך וכל אחד מהם מועד לתקלות משל עצמו..... עם הקונספט הזה סיימתי.
תנו לי דברים פשוטים. מה שלא עובד פשוט, פשוט לא עובד. לפחות זה ככה אחרי 13 וחצי שנים כשזה מתיישן ומתבלה....
כשהדוקטור מדבר, אני מקשיב.
יש אצלי ARB שמותקנת באחד המוסואים בסרן אחורי כבר 18 שנים בערך, ומעל 200K ק"מ.
מאז שהרכב אצלי (כ-3 שנים) לא הייתה איתה בעיה, למעט לאחרונה, החלפתי את המפסקים של הקומפרסור והנעילה כי הם כבר היו עייפים. אבל לא היו תקלות מכניות בנעילה.
גם הבעלים הקודם (שבמשמרת שלו הנעילה הותקנה, הוא היד הראשונה של הרכב) אמר שמעולם לא הייתה לו תקלה בנעילה.
אבל היא נמצאת בשימוש מועט מאד, אני מפעיל אותה פעם בחודש רק בשביל שתעבוד (רכב של אשתי).
אז אולי הסוד הוא שימוש מועט מאד..
הסוד הוא כנראה שימוש מועט. הן בנעילה והן ברכב.....
הנעילות הפניאומטיות היו שוס לזמנן - תחילת שנות האלפיים.
משהו מכני, ברזל אוסטרלי קשוח - אבל גם שונה, מתוחכם וטכנולוגי. ללכת עם ולהרגיש בלי. הרבה לקוחות מכורים לטכנולוגיה וזה קסם להם מאוד. אני לא אחד מהם. פשוט לא הייתי צריך - כבר היתה לי נעילה אוטומטית קדמית בג'יפ - הנעילה היתה של סביון, אבל הוא כבר לא היה צריך אותה אז, והיא סתם נרקבה אצלו בארון החלפים. אבל נכנסתי להרפתקת הבולסטר מסקרנות ומתוך "חובה עיתונאית" - אל תשכחו שאז ממש עבדתי בג'יפולוג והיינו צריכים לייצר חומרים לכתיבה. ג'יפולוג היה אז מגזין שטח לכל דבר והיה אז בשיאו מבחינת הטראפיק ונחשב לאוטוריטה טכנית. מה שאנחנו חשבנו וכתבנו נחשב אז לאורים ותומים.
אני לא יודע אם ARB המציאו את הנעילה הפניאומטית, אבל הם בוודאי אלה ש"הורידו אותה אל העם". היתה בנעילה הפניאומטית של ARB גם הרבה מאוד גאונות שיווקית - מותג אוסטרלי נחשב שהשתמש בתבונה רבה בתדמית הקשוחה של יבשת האאוטבק והמרחבים העצומים, המסעות ההרפתקניים ברכבי אוברלנד מדוגמים, קרוקודיל דנדי, הפרא הקשוח אבל בו זמנית גם מעודן ורגיש.... ARB היו אלופים בלמנף את זה גבוה והפכו לאימפריה של ציוד אפטרמרקט לשטח. הסינים היו אלופים בלהעתיק את זה....
כבר אז היו נעילות חשמליות אמינות יותר כציוד מקורי בחלק ממותגי רכבי השטח. אני באמת לא יודע למה יצרני האפטרמרקט לא אימצו את רעיון ההפעלה החשמלית כבר אז, אבל זה מה שהיה ולא שדברים חשמליים לא מתקלקלים - נהפוכו. הם מתקלקלים והרבה וזה לא שאלה של "אם" אלא רק של "מתי". תאמינו לי, כבר נתקלתי בלא פחות נעילת חשמליות מקוריות של מיצובישי וטויוטה שלא פעלו ברגע שהיה בהן צורך, ובכלי רכב לא ישנים יותר מדי....
אבל ככה זה בנעילות נשלטות. הן מתקלקלות מתישהו, הן דורשות תחזוקה שוטפת ותיקונים וזה יקר נורא.
יש גם דגמי נעילות של ARB שמוצלחים יותר ויש מוצלחים פחות.
לדגם שמיועד לדנה 30 יצאו מוניטין לא הכי חיוביים.
שלא תטעו - הניסוי ארוך הטווח של נעילת בולסטר הוכתר בהצלחה. 13 וחצי שנים במתאר השימוש שלי, זה יפה מאוד. מעיד על איכות המוצר של בולסטר שהיתה טובה מאוד בסה"כ. חבל שהמותג לא שרד.
רק דבר אחד צריך לקחת בחשבון בנעילה חשמלית וזה האלקטרו מגנט.
שמטיבעו אוהב לאסוף שבבי מתכת. כן גם את האבקה הדקיקה הזו שהופכת שמן למטאלי.
האבקה הזו כמו אבק רק הרבה יותר קטלנית למיסבים ולסביבה של האלקטרו מגנט שמושך אותם אליו.
מכיר לפחות מקרה אחד שזה נגמר בכל האיבר השלישי גמורים וטיול שהתחרבש וכו.
אפשר להאשים את המתקין (בחור מקצועי ומוערך במותג)
אפשר להאשים את זה שהרכב עבד קשה.
אפשר להאשים את הנהג.
אפשר הכל.
תכלס חיסרון שחייב לקחת בחשבון.
הנעילה הותקנה בסרן אחורי. לא שזה משנה את עיקרון הפעולה אבל שיהיה.
עכשיו אתם מבינים למה אני מעדיף נעילות אוטומטיות....
אבל בורג מילוי השמן אצלנו הוא מגנטי ואוסף אליו את האבקה הזו...