תגובה: שמן מנוע בקצה המדיד
תסתכל גם בצד השני של המדיד.
אסף.
יש כאילו שני פסי שמן בצד של המדיד, אבל האמצע שלו יבש. הם מגיעים יותר גבוה אבל זה נראה לי שאריות על הצינור של המדיד.
אתה באמת מתלבט האם להוסיף בערך ליטר שמן עכשיו או לנסוע ככה עוד חודש ?
כמה שווה לך שקט נפשי ?
כמה שווה לך מנוע ?
כל הסיפור על 7 השנים הטובות והמים למתזים באמת יפה מאד אבל לא רלוונטי לזה שחסר לך שמן עכשיו.
אם זה לא היה ברור - תוסיף שמן מיד.
בברכה, טושי
עדכון: היה חסר 350 סמ"ק. לטענת המוסך, החתך של עוקת השמן לא אחיד והיא צרה יותר באזור המדיד, כך שחוסר של כחצי ליטר החיווי הוא שאין בכלל שמן, ועדיין העוקה די מלאה ויעבור עוד זמן עד שמנורת השמן תידלק. השאלה היא איך מהטיפול הקודם, לפני כשנה, נעלמו 350 סמ"ק שמן לא ברורה. הם לא מצאו נזילה. האם זה נורמלי שמנוע שורף כמות כזו של שמן על כ-12000 ק"מ?
בעז
מנועי סובארו בחלק מהשנתונים ידועים באכילת שמן.
וגם בלי קשר,
350 מ"ל ל12,000 ק"מ זה בטולרנס של רוב היצרנים למה שהם מגדירים כ"תקין".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
buzi_e4
עדכון: היה חסר 350 סמ"ק. לטענת המוסך, החתך של עוקת השמן לא אחיד והיא צרה יותר באזור המדיד, כך שחוסר של כחצי ליטר החיווי הוא שאין בכלל שמן, ועדיין העוקה די מלאה ויעבור עוד זמן עד שמנורת השמן תידלק.
נשמע לא סביר.
המדיד מתוכנן להראות מצב שמן תקין בהתייחס למבנה העוקה.
בין אינדיקציה פיסית ברורה על המדיד, להיעדר אינדיקציה דיגיטלית של נורה, הפיזי לוקח.
הסטנדרט המקובל הוא קילו שמן בין קו נמוך לגבוה.
אם נכנס 350Cc שמן עד לקו הגבוה, סביר יותר שלא קראת נכון את המדיד/הרכב לא עמד ישר/זמן קצר מידי אחרי כיבוי מנוע ומפלס שמן לא התייצב עדיין.
לפני שאתה מדמיין שחורות, בדוק שאין נזילה מבורג הריקון, השייבה שם לא תמיד מוחלפת בטיפול, אצלי בפורסטר הייתה מקור לנזילת שמן, נמצאת לא רחוק מגלגל קדמי שמאלי, הבורג דווקא צדדי.
תודה לכל המייעצים. יכול להיות שתמיד זה היה כך, אני לא יודע כי לא בדקתי. יכול להיות שתמיד אחרי 15,000 ק"מ היה לי חוסר שמן במדיד ובטיפול הם ממילא מחליפים וממלאים עד לקוו העליון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
buzi_e4
תודה לכל המייעצים. יכול להיות שתמיד זה היה כך, אני לא יודע כי לא בדקתי. יכול להיות שתמיד אחרי 15,000 ק"מ היה לי חוסר שמן במדיד ובטיפול הם ממילא מחליפים וממלאים עד לקוו העליון.
האמונה והאופטימיות של מעוררי הערצה.
בעיני, יש כמה דרכים להתייחס לרכב.
האחת - סומך על המוסך ולא בודק כלום.
מתאים למרבית העם שנוסע ברכב ליסינג חדש.
אם יש בעיה - זו לא בעיה שלי .
השניה - סומך על המוסך אבל מבקר אותו .
זו גישה שמתאימה לבעלי רכב פרטי שכבר מחוץ לאחריות.
תתפלא אבל גם "המוסכניק" טועה לפעמים.
מילא שמן בדיוק עד הקו , מילא יותר מידי, מילא פחות מידי, מילא שמן לא נכון, שכח למלא שמן בכלל...
הכל יכול לקרות וכבר קרה.
השלישית - ג׳יפולוג הארד קור - אף אחד לא נוגע לי באוטו !
במקרה שלך, משהו לא מסתדר לי בסיפור שלך של מדיד יבש ומילוי 350 סמק שמן עד הקו העליון.
בברכה, טושי
מסכים. אני מניח שעכשיו אתחיל לבדוק באופן קבוע. גם אחרי הטיפול. אגב, הם לא מילאו עד למעלה. בדקתי פעמיים אחרי המילוי, רכב קר על משטח ישר, בערך 3/4 מרחק בין שני החורים על המדיד (1/4 פחות מהקוו העליון)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
buzi_e4
מסכים. אני מניח שעכשיו אתחיל לבדוק באופן קבוע. גם אחרי הטיפול. אגב, הם לא מילאו עד למעלה. בדקתי פעמיים אחרי המילוי, רכב קר על משטח ישר, בערך 3/4 מרחק בין שני החורים על המדיד (1/4 פחות מהקוו העליון)
רצוי לא לבדוק שהרכב קר.
ממליץ לבדוק 10 דקות לאחר כיבוי מנוע שהגיע לטמפ' עבודה.
כמובן בחניה מפולסת פחות או יותר.
קצת מתחת לקו העליון, כמו שתיארת, זה בסדר גמור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
רצוי לא לבדוק שהרכב קר.
ממליץ לבדוק 10 דקות לאחר כיבוי מנוע שהגיע לטמפ' עבודה.
כמובן בחניה מפולסת פחות או יותר.
יש לך סימוכין להנחיה הזו או שככה אתה נוהג ברכב שלך ?
בגלל שמדיד השמן נותן טווח בין מלא לנמוך, רבע ליטר יותר או פחות לא משנים דבר .
יותר חשוב לבצע את הבדיקה באותם תנאים בעקביות וכשהרכב מפולס, כדי לקבל אינדיקציה לשינוי.
בברכה, טושי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
יותר חשוב לבצע את הבדיקה באותם תנאים בעקביות וכשהרכב מפולס, כדי לקבל אינדיקציה לשינוי.
בברכה, טושי
לפחות שני רכבים שהיו לי זאת הייתה הגדרת הבדיקה בספר הרכב.
ההיגיון מבחינתי פשוט, בדיקה עקבית עם השפעה מנימלית של טמפ' הסביבה.
הסיבה שאני מניע לאחר הוספת שמן (קר או חם) ומדידה חוזרת לאחר מספר דקות, היא שקשה לראות את השמן הטרי והשקוף על גבי המדיד, לכן הנעה, ערבוב השמן החדש עם הישן נותנת חיווי טוב וויזואלי.
אם יש שיטה אחרת-אשמח ללמוד
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
בברכה, טושי
לפחות בטויוטה זו הוראת היצרן.
אבל בכל רכב אחר שאני מכיר..... בודקים קר.
אסף.