התייעצות לגבי עלות תחזוקה של סובארו XV או פורסטר
שלום,
אני שוקל לרכוש בקרוב XV או פורסטר בתור רכב ראשון בעל יכולת שטח. אני קורא כאן בפורום ובמקומות נוספים ונתקל לעתים בטענה שהצמיגים מועדים לפנצ'רים בגלל הדופן הגבוהה, וכן שהפגושים נוטים להיסדק בגלל זווית הגישה. אני מבין שפנצ'ר בדופן פירושו החלפת ארבעה צמיגים בגלל שמדובר על הנחה 4 על 4 קבועה ושמדובר בעלות של 2,500-3,000 ש"ח לצמיגים סבירים. אני מכוון לשטח ברמה מסוימת, שאינני יודע כעת לכמת בדיוק, אבל לא טיולי עבירות קשים אלא להביא את משפחתי לטיולים נחמדים, כדוגמת הטיול בוואדי קלט למנזר מרסבא.
אשמח מאוד לדעתכם האם אכן צמיגים מתפנצ'רים בקלות בטיולים מסוג זה ב-XV/פורסטר, האם עלותם היא כנטען והאם אכן סודקים בקלות פגושים (בשונה מחצאית הפלסטיק הקטנה בתחתית הפגוש). תודה מראש,
איתי
תגובה: התייעצות לגבי עלות תחזוקה של סובארו XV או פורסטר
שלום,
אני אשאיר למומחים גדולים ממני בתחום הסובארו לתת לך תשובות טובות יותר אבל כמה הערות:
1. בהחלט נתקלים ברכבי סובארו בטיולי שטח קלים (להבדיל ממה שחלק מהאנשים מכנים "ג'יפונים" ולא מגיעים לטיולי שטח).
2. יש לנו תת-פורום ייעודי להתייעצויות לפני קניה, עם שאלון מפורט הנעוץ בראשו - אם אתה לא נעול על XV או פורסטר - כדאי לנסות לפתוח שם שרשור עם תשובות לשאלות ואולי תקבל רעיונות נוספים (הילוכים ידניים באים בחשבון?, תקציב? כמה אנשים / ציוד הוא צריך לסחוב וכו').
3. לגבי ואדי קלט ומרסבא - יש הבדל בין גישה למרסבא (שלא נמצא בוואדי קלט) לבין הגישה למנזר סנט ג'ורג' בוואדי קלט)... למה מהם התכוונת?
תגובה: התייעצות לגבי עלות תחזוקה של סובארו XV או פורסטר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איתי ג
שלום,
אני שוקל לרכוש בקרוב XV או פורסטר בתור רכב ראשון בעל יכולת שטח. אני קורא כאן בפורום ובמקומות נוספים ונתקל לעתים בטענה שהצמיגים מועדים לפנצ'רים בגלל הדופן הגבוהה, וכן שהפגושים נוטים להיסדק בגלל זווית הגישה. אני מבין שפנצ'ר בדופן פירושו החלפת ארבעה צמיגים בגלל שמדובר על הנחה 4 על 4 קבועה ושמדובר בעלות של 2,500-3,000 ש"ח לצמיגים סבירים. אני מכוון לשטח ברמה מסוימת, שאינני יודע כעת לכמת בדיוק, אבל לא טיולי עבירות קשים אלא להביא את משפחתי לטיולים נחמדים, כדוגמת הטיול בוואדי קלט למנזר מרסבא.
אשמח מאוד לדעתכם האם אכן צמיגים מתפנצ'רים בקלות בטיולים מסוג זה ב-XV/פורסטר, האם עלותם היא כנטען והאם אכן סודקים בקלות פגושים (בשונה מחצאית הפלסטיק הקטנה בתחתית הפגוש). תודה מראש,
איתי
צמיגים:
צמיגי חתך נמוך מתפנצ'רים בקלות בכל סוג של ירידה מהכביש ולפעמים גם מכניסה לבור בכביש עצמו.
"הדופן הגבוהה" - הפוך גוטה, הפוך. הדופן נמוכה.
את חתך הצמיג מציינים במספר שמבטא את גובה הדופן באחוזים מרוחב הסוליה.
ברכבי שטח רציניים/אמיתיים מקובל שחתך הצמיג המינימלי לא יהיה קטן מ-70.
דופן בחתך 65 היא כבר גבולית מאוד. חתך 60 ומטה הוא כבר נמוך.
בסובארו מדובר בחתכי 55 ו-60, תלוי בדגם ורמת גימור. נמוך לכל הדעות.
ככל שחתך הצמיג נמוך יותר, כך הוא פגיע יותר לבורות, צביטות ונגיפות באבנים.
נקרע לך צמיג? אם הצמיגים חדשים יחסית ולא נסעו הרבה, אפשר להחליף צמיג אחד.
ככל שהם צברו קילומטראז' ומתבלים, כך יגדל הסיכוי שבגלל קריעת צמיג אחד תיאלץ להחליף את כל הרביעייה.
לא משנה באיזה מותג/דגם צמיג בחרת, ברכב AWD כמו סובארו כל הארבעה צריכים להיות זהים. מאותו יצרן, דגם ומידה.
אם אתה מטייל הרבה, שקול מעבר לצמיגי AT. יש היום מבחר לא רע במידות של הסובארו
פגושים:
למכוניות סובארו סרח עודף קדמי ארוך ובולט מאוד. תולדה של מבנה הרכב (מנע בוקסר שנמצא הרחק לפני הסרן הקדמי). כתוצאה מזה הפגוש הקדמי בולט ופגיע ביותר. הפגוש לא נסדק כי הוא עשוי מפלסטיק גמיש, אבל כן נתלש ממקומו. ברוב המקרים רק הקצוות נתלשים די בקלות ואפשר להחזירם למקום (תפוס בקליפסים). בחבטות-גחון-קדמי קשות יותר הפגוש עלול להינזק עד כדי צורך בהחלפתו וגרוע מזה - לעקם קורות רוחב תחתונה ועליונה (קצה שילדה). אתה תדע שזה קרה אם מכסה המנוע לא נסגר היטב.
הדרך למרסבא:
לא קשה אבל טרשית. שמור על הצמיגים שלך