מחפש רעיונות לארגון הציוד בארגז היילקס (לא מגרות)
מקרר, שולחן, כסאות, מיכל מים, היי ליפט, ארגזי כלים... וכו'
Printable View
מחפש רעיונות לארגון הציוד בארגז היילקס (לא מגרות)
מקרר, שולחן, כסאות, מיכל מים, היי ליפט, ארגזי כלים... וכו'
ההמלצה שלי למי שבחר בתצורה טנדר לרכב טיולים:
סגירת אלומיניום (אוהל, כיסאות ציוד שינה וכו) מעל הארגז עם ארגזי ציוד בצדדים (כל הציוד שצריך בשלוף, ציוד חילוץ, מטבח, תאורה וציוד אישי), גגון ממעל (עצים, פסולת ושונות).
הייליפט חיצוני ונגיש, כנל מיכל מים עם נגישות מחוץ לרכב.
מיקום קבוע לקומפרסור ומיכל מים עמוק בארגז היכן שאין גישה לציוד גם ככה.
מקרר מקובע בדופן עם גישה מהפתח צד, יחסוך כסף ומשקל
ממליץ ללכת על סגירה לארגז המבטלת את הדלת האחורית המקורית ומעבר לתצורה של דלת הנפתחת הצידה.
א. הגישה נוחה לעומק הארגז לעומת דלת מקורית הנפתחת למטה.
ב. על דלת נפתחת הצידה ניתן להתקין שולחן נפתח גדול ונוח, גם לתלות ציוד מטבח שרוצים נגיש מעל השולחן. וחיצונית ניתן להתקין תיק אשפה או אביזרים אחרים.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אישית של רסטה יותר מתאים לדעתי.
אצלי בהיילקס מגירות, אם מעניין אעלה תמונות...
Sent from my iPhone using Tapatalk
ארגזי כלים בטויוטה? זה מיותר..
לעצם העניין לדעתי הכי נוח שני מפלסים, מפלס תחתון הארגז ומעליו בגובה הדפנות או קצת מעל עוד מפלס שנשלף החוצה (על מסילות או כדומה).
מיכל מים הייליפט ארגזי כלים במפלס תחתון קרוב לקבינה, מקרר על מגירה נשלפת, קרוב לדלת הארגז המקורית כל השאר על פי הנוחות, לדעתי עדיף לא לייצר מיקום קבוע לכל אביזר ואביזר, כדי לשמר גמישות בהתאם לטיול, לעונה, להרכב המשתתפים וכו'.
יש פה שרשור שנקרא פרויקט היילקס טיולים שעשה משהו בסגנון, אמנם עם סגירת ברזנט, אבל בסידור כזה זה לא כל כך משנה מה סוג הסגירה.
בהצלחה וחג שמח
טנדר זה צרה צרורה. מעמיסים את כל הבית...
אצלי יש 2 מגירות גדולות בתחתית.
אחת לציוד המטבח/בישול
השניה לכל היתר.
מיכל מים עומד צמוד לחלק הקדמי של הארגז.
צמודים לו 4 ארגזים שחורים עם מלא ציוד שאני לא צריך.
בדפנות , ברווח שבין המגירה לקיר הצדדי של הארגז - כסאות ושולחן.
מקרר על מגירה צמוד לדלת האחורית.
מדחס האוויר ממטקם בתא מנוע, כך גם מצבר האביזרים.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
כתבת דיגום ארגז היילקס.
הכתבה מתארת כמה שלבים בדיגום לציוד מאד קרוב למה שמתואר בפתיח השרשור הנוכחי.
הדיון המקדים בפורום:
דיון עם כל מיני רעיונות בדרך.
אני מבין שהארגז עם סגירה?
דלת אחורית מקורית או נפתחת הצידה?
יש וו גרירה ופגוש?
אסף.
סולי אני חושב הפוך ממך לגבי הדלת,
דלת מקורית זה הרבה יותר מגניב, אפשר לפתוח את הדלת העליונה בלי שדברים יתחילו ללכת לטייל על הקרקע בעיקר בזוית עם האף למעלה, המגש שדלת מקורית מייצרת במצב פתוח סופר נוח לישיבה וצפייה בנוף, דלת שנפתחת הצידה מושפעת מזווית החנייה, דלת מקורית מרחיקה את הרגליים מלהתקע בוו הגרירה.
זה מה שאני זוכר מטנדרים אמנם עברו 20 שנה, אבל זוכר.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
[emoji115]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...52e088c007.jpg
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
תמונות של היילקס לבן זה בעייתי כרגע, כולם החביאו אותם.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
קודם כל זה בסדר לחשוב אחרת...
בגלל זה אני אוהב את הפורום הזה והקהילה, המון דעות ושיתוף ומקור נהדר להשראה מניסונם של אחרים... בסוף כל אחד עושה מה שטוב לו.
הדלת האחורית של הטנדר היא פשרה לטנדר שאמור לתפקד כטנדר עבודה ופחות לרכב טיולים.
כשהיא פתוחה.. היא מרחיקה אותך מעומק הארגז וקשה יותר לגשת לציוד (מנסיוני האישי 20 שנה עם טנדרים בבית ובעבודה)
לגבי גלישה של ציוד החוצה בשיפוע אני מסכים אבל יש לזה פתרונות פשוטים לא צריך לסבך.
לגבי ישיבה לצפות בנוף זה עובד דומה גם עם דלת נפתחת הצידה(פשוט יושב על מפתן הארגז) ואפילו עם הגנה מהגשם (:
ולגבי לפוצץ את הרגל על הוו.... אין הרבה מה לומר, כשהראש לא עובד כל הגוף כואב.. או רק השוק. (:
תמונות, לא סיימתי עם מיכל המים ופאנל סולארי וההייליפט... אבל אפשר להתרשם:
הציוד בארגז ב2 מפלסים כמו שעלה כאן...
מחיצת עץ פשוטה, מעליה ציוד שינה קל, ממתחת מעוגן שולחן שנשלף בקלות גם כשהארגז עמוס.. שולחן בדכ נשלף ראשון ועולה אחרון לכן זה שיפצור חשוב לטעמי, וממול ברצועה פשוטה ניתן להצמיד ציוד קל לגג מבפנים.
מתקון קבוע לקומפרסור מעל הכנף האחורית וגישה דרך אחד התאים משאירה את התא פנוי לציוד אחר וניצול חלל לא מנוצל בארגז,
קובץ מצורף 145406
קובץ מצורף 145405
קובץ מצורף 145407
קובץ מצורף 145408
קובץ מצורף 145409
קובץ מצורף 145410
קובץ מצורף 145411
קובץ מצורף 145412
קובץ מצורף 145413
קובץ מצורף 145414
לגבי הדלת - עם 'אין פגוש' מקורי ובלי וו גרירה היא נפתחת גם עד הסוף למטה ולא מרחיקה את בעלי הידיים הקצרות מעומק הארגז.... טנדרים מוסדיים מצויידים בפגוש ו-וו גרירה קבוע. טנדר טיולים לא צריך את זה.
ואז הדלת יכולה להיות משטח עבודה או להיפתח עד הסוף.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a3327a831f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f8451db77f.jpg
לא היו לי תמונות של התוספת האחרונה אז יצאתי לצלם את הפטנט מטבח, שולחן עבודה נוח,מתארך וכל המטבח מלבד כירה ומחבתות מאוחסנים בתיק נחמד שמצאתי באמאזון.
..על הדלת היו לי הרבה רעיונות לתאים נוחים לפקלים שונים..לא מצאתי זמן.
תאי ציוד צד נוסע מוקדש כולו לכלי עבודה וחילוץ מסוגים שונים.
על הדלתות "שחף" ניתן להתקין בקלות תאורה שתשמש להתמצאות בתאים אבל גם להאיר את סביבת הרכב ומתקונים שונים.
סהכ סגירה קשיחה מאלומיניום לדעתי זה תוספת נהדרת לטנדר טיולים, כל הציוד מוגן מאבק מים וגניבות, התאים הצדדיים מוסיפים ערך עצום ויתרון על מרבית הגיפים... יש גישה נוחה במיוחד לכמות עצומה של ציוד שבדכ נהוג לסגור בארגז או מגירה או תיק..
האלומיניום, תוספת משקל מינימלית.
קובץ מצורף 145415
קובץ מצורף 145416
קובץ מצורף 145417
קובץ מצורף 145418
קובץ מצורף 145419
קובץ מצורף 145420
מזמן עברו לווי גרירה נשלפים...
ולהסיר ולהחזיר כל פעם את הגובלים כדי לגשת לציוד... זה סבבה ברכב עבודה לטעמי פחות ידידותי בטיולים.
והיי הייהכי חשוב.... היא שוקלת פי 4-5 מה דלת אלומיניום (::::
סתם, זה נהדר לדעתי שכל אחד מוצא את הדרך הנוחה לו ביותר ומשתף.
אחלה תמונות וסטאפ אסף!