תגובה: שטיפת בוץ בלי בית פרטי
לגביי הניידים הם סוג של בלוף, לחץ מאוד נמוך עם תלות בסוללות ודלי מים שתצטרך למלא כל הזמן, תחסוך את הכסף ותחשוב על פתרון אחר
אתה מתאר בעיה קטנה יחסית, על 40 שקל נוספים הייתי חותם בכל יום בוץ עם רנגלר לא סטנדרטי , צמיגים שבולטים וכנפוני פלסטיק שכבר לא קיימים מעל הגלגל , הכל אוסף הרבה הרבה יותר בוץ ואם הייתי מחליט לנקות במכון זה היה עולה עוד 100-250 שקל תלוי בשיגעון הרגעי שלהם כשהם רואים את הכמות
השיטה שלי, ולא משנה אם הייתי בסוף הולך למכון או שוטף בבית , היתה להחזיק שפכטל באוטו לחנות בצד לפני שחוזרים לכביש ל 10 דקות , ולגרד בעזרתו את הקילוגרמים הראשונים של הבוץ ( לא מהבודי עצמו אבל מעל מה שמתכת - פגושים , מגיני סף מיגונים שלדה וכו ) ואחרי זה לשטוף או ללכת לשטיפה
שוב, במחירים שציינת לא הייתי מהסס ללכת למכון כל פעם
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אור החדש
אהלן חברים, התחדשתי בג'ימני ידנית מהדור החדש [emoji3060]
ביומיים שהיא אצלי פעמיים נכנסתי לאזורים בוציים ופעמיים בזבזתי כסף על שטיפה בלחץ.
בשטיפה בכפ"ס עשיתי 4 סיבובים של 10₪ עד שהורדתי את כל הבוץ מהרכב, אך לא מהצמיגים... אז אחרי נסיעה קצרה כמובן שהבוץ מהצמיגים עף על הרכב.
והיום נכנסתי לסניף של סיטי וואש, שילמתי לבחור 40₪ כדי שיעבור עם הגרניק מלמטה על כל הבוץ, הם לא מסכימים שתעשה את זה בעצמך. וכמובן אחרי השטיפה הייתי צריך לעשות פינישים בעצמי באזור תעשיה של כפר סבא.
בקיצור אני צריך פתרון יעיל להורדת בוץ מהרכב ולשטיפה כוללת. בגלל שאני גר בבניין ולא יכול לטנף את החניה בבוץ חשבתי לקנות גרניק נייד. יש כאלו נטענים על סוללה שמגיעים ללחץ של 110 באר. Gti-tools בספיקה של 3.6 ליטר דקה או קרשר 6 ליטר בדקה. יש גם את הג'ימי JW31 עם ספיקה של 3 ליטר בדקה ולחץ של רק 22 באר...
אני מקווה שיש כאן חבר'ה עם ניסיון שידעו להגיד מה מהספרים האלה באמת משנה או אם יש מוצר מומלץ, אולי כזה שעוד לא חשבתי עליו בכלל. מכונות עם מנוע בעירה הצלחתי למצוא תעשיותיות במחירים לא רלוונטיים.
תרגישו חופשי להציע כל פתרון ריאלי שעובר לכם בראש!
תתחדש יה חביבי!
אם קנית ג'ימני בשביל לטייל, תתרגל לנסוע בחורף באוטו מלוכלך. אין טעם לקרצף כל שבוע.
אני משתדל בסוף סיבוב בוץ להכנס, לפעמים כמה פעמים הלוך חזור, לשלוליות או גשרים איריים טובים שיורידו את הרוב, ואז ליסוע לאט ועם מינימום בוץ עד הכביש.
גרניק זה בטח רעיון טוב אבל צריך מקום להשתמש בו. בחנייה של בניין משותף נראה לי שזה יעצבן את השכנים יותר מאשר הרכב עצמו.
גרניק בשביל בוץ מריך גם ספיקה ולא רק לחץ.
בוץ יבש גורם נזק למכלולים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תודה על על התגובות!
אולי באמת אחכה עם הרעיון הזה של הגרניק כי החורף בארץ לא ארוך כל כך. מצאתי בסוך כמה מכונות בנזין במחיר פחות או יותר שפוי, אבל זה מכונות של 35~ ק"ג. אני מקווה שיזדמן לי לפגוש אנשים עם מכונות כמו קרשר K2 שיש אותה גם ביתית וגם על בטריה והיא באמת ניידת, רק 5 ק"ג.
אחת הטעויות שבעלי רכבי שטח עושים בחורף הראשון זה לקנות גרניק.
אני עשיתי את זה בגדול, קניתי גרניק ב1500 שקל.
טיול בירקון ואז חזרה לגינה לשטוף את הנבלה.
זה לקח 3 שעות, הייתי רטוב ומלא בוץ כולל בתחתונים.
אחר כך עוד שעתיים לשטוף את הג'יפה שזלגה לרחוב ההולנדי.
זאת היתה פעם אחת שאני לא אשכח, הגרניק עבר לשטוף את הדק, האוטו נוסע בסיום כל טיול בוץ לכפר קאסם (השנה לכפר סבא)
משאיר שם 100 שקל ושותה קפה בזמן שהם מתמלאים בבוץ.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
"זה לקח 3 שעות, הייתי רטוב ומלא בוץ כולל בתחתונים.
אחר כך עוד שעתיים לשטוף את הג'יפה שזלגה לרחוב ההולנדי."
גדול!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם קנית ג'ימני בשביל לטייל, תתרגל לנסוע בחורף באוטו מלוכלך. אין טעם לקרצף כל שבוע.
.
יש לי ברכב סימני בוץ מהשטפון הגדול של 2011.
רק אומר.
מחכה שינשור.
מתעלק
המלצה לשטיפה טובה שמבינה ג׳יפים או גרניק לשימוש בתשלום כמו בכפר סבא ,
רק באיזור השפלה (ראשון / רחובות)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
מתעלק
המלצה לשטיפה טובה שמבינה ג׳יפים או גרניק לשימוש בתשלום כמו בכפר סבא ,
רק באיזור השפלה (ראשון / רחובות)?
תחנת דלק סונול. רח' הפטיש נס ציונה.
הבעיה שרוב העובדים היו ערבים מהשטחים ועכשיו לא תמיד יהיה מי שישטוף, בטח בזמן עומס על השטיפה.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הקרשר K2 הוא מכשיר מצויין. הספיקה שלו קצת נמוכה ולכן תהליך השטיפה יהיה ארוך יותר מהמכשירים הגדולים.
רק תקח אותו עם הראש שטיפת רכב.
לרכב אתה צריך התזה רחבה על מנת למנוע נזקים לאוטו.
וואו כמה קיוויתי לתגובות כאלה 🥳 גיף לקבל חוות דעת קונקרטית על מוצר ספציפי. אני מנחש שאתה עם הביתית, נכון? או שכן תדע לספר לי קצת על גרסת הבטריה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tom1105
אחת הטעויות שבעלי רכבי שטח עושים בחורף הראשון זה לקנות גרניק.
אני עשיתי את זה בגדול, קניתי גרניק ב1500 שקל.
טיול בירקון ואז חזרה לגינה לשטוף את הנבלה.
זה לקח 3 שעות, הייתי רטוב ומלא בוץ כולל בתחתונים.
אחר כך עוד שעתיים לשטוף את הג'יפה שזלגה לרחוב ההולנדי.
זאת היתה פעם אחת שאני לא אשכח, הגרניק עבר לשטוף את הדק, האוטו נוסע בסיום כל טיול בוץ לכפר קאסם (השנה לכפר סבא)
משאיר שם 100 שקל ושותה קפה בזמן שהם מתמלאים בבוץ.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
מדויק מאוד.
פות"ש - בשביל 40 שקל שלוקחים לך על ניקוי בוץ... תוריד את הרעיון לקנות גרניק בעצמך, זה שווה כל שקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הכרתי את הגרסא החשמלית עם חיבור למקור מים ( ברז)
אם הנתונים של המשאבה עצמה זהים אז תתיחס לזמן ההפעלה על סוללה כמדד היחיד שרלוונטי.
אני שוטף לבד. יש לי מקום נח בבית אבל זה טרחה לא קטנה ובסוף גם צריך לפנות את הבוץ ולהשאיר חניה וסביבותיה נקיות.
אחרי כמה שנות שימוש נמאס לי שה 2 ללא גלגלים אז נתתי לחבר ילדות קרוב ( הבן שלו שוטף איתה את האופניים) וקניתי K5.
הרבה יותר יעילה.
תודה. כן הנתונים לפחות על הנייר זהים, וכל הרעיון של רכישת מכונה על בטריה הוא האפשרות להוריד את הבוץ במקום שלא יפריע לאף אחד.
מעניין אותי למה זו כזו טרחה... לקח לי 4 סיבובים של 2 דקות כל אחד עם הגרניק בשטיפה בשירות עצמי, 8 דקות סה"כ. אבל זה באמת ממש לא היה טיול בוץ. רק גיחה קטנה. וגם לא נתתי לבוץ להתייבש בכלל. כשנסעי לסיטי וואש ושילמתי לו 40 ש"ח גם לקח לו דקות בודדות לעשות את ה-80% שלו ואז עוד 2 דקות פינישים שלי בשירות עצמי של כפ"ס. וזה כבר היה טיול של כמה שעות שבו לא היה לי מנוס מכמה קטעי בוץ, אבל כן נמנעתי מבוץ חמרתי עמוק. עברתי רק מקטעים קצרים. ואז נסיעה של חצי שעה בכביש מהיר שאולי הספיקה לייבש מעט מהבוץ? והג'ימני פיצי...
אנסה להסתל היום טוב טוב מתחת לרכב לבדוק אם מתחבא עוד בוץ שפספסתי.
בקיצור אני תוהה לעצמי אם אני פשוט עדיין לא יודע מה זה בוץ אמיתי או שהג'ימני פשוט קל מאוד לניקוי אם עושים את זה סמוך ליציאה מהשטח. כנראה שהתשובה האמתית היא איפשהו באמצע.
הגרניק יפתח לי אפשרות של הקצפה וניקוי קל יחסית של צבע הרכב שזה כיף. אבל אני לא יכול לרוץ לקנות עכשיו מכונה ב-1,500₪ לפני שאני באמת משתכנע שיהיה בה שימוש... ושהוא עדיף על החלופות.
אגב הביתית עולה 500₪, שליש ממחיר הניידת. ובשטיפה מנוי חודשי עולה 55₪ וה-40₪ היו תוספת לביקור רק כדי שהבן אדם יעבור מלמטה עם הגרניק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
גרניק בשביל בוץ מריך גם ספיקה ולא רק לחץ.
בוץ יבש גורם נזק למכלולים.
+1
צריך בעיקר ספיקה, הלחץ פחות חשוב.
לארגן מחבר מהיר לברז כיבוי אש 3 צול עם חתכת צינור ומזנק, ולהתחבר לשטוצר הקרוב היה יכול להיות הפתרון הכי יעיל והכי זול..
ככל שתהיה ג'יפאי יותר ותיק, כך תימנע יותר ויותר מבוץ אמיתי.
שום הנאה, רק טינופת ונזקים לרכב. גם לטווח ארוך.