תגובה: עקיצה במוסך מורשה סוזוקי
זאת ועוד
החלפת שמני דיפרנציאל בטיפול ראשון?
לא נתקלתי.
הייתי בודק גם את זה.
זו הוראה של היצרן, יש לי חבר שעובד במוסך מורשה סוזוקי והוא סיפר לי על הנוהל הזה.
השמן החדש מגיע במיכלי מתכת של 4 או 5 ליטר עם לוגו סוזוקי.
רק לא הבנתי למה לרוקן עם מזרק כשיש פקק ריקון,נשמע מוזר.
אכן הוראה של היצרן. סיבה רשמית, חלקקים שנמצאים בשמןאחרי שפשוף ראשוני של גלגלי השנים בדיפ.
השמן מאוד מאוד יקר (כמה מאות שקלים שני ליטר)
אני ראיתי שהוציאו את השמן, והכניסו חדש בטיפול.
כנראה נפלת על מוסך מורשה של רמאים, או לפחות עובד שניסה לחפף פינה.
במוסך שלי ניתנים לי כל חלק ישן שאותו מחלפים (אם אני מבקש)
במקרה אחד שנתקלתי בו, העובד בתחנת הסיכה מילא ג'ריקנים פרטיים בשמן שהיה אמור למלא ברכבי הלקוחות. מנהל המוסך גילה את זה לאחר ביצוע מארב.
חלק מעובדי המוסכים משלים הכנסה בשעות אחר הצהריים בעבודות פרטיות. זה גורם לחלק הלא ישר שביניהם, להעלים חומרים וחלפים שהגיעו לידיהם והיה אמור להיכנס לרכבי הלקוחות. לפעמים גם להציע ללקוחות שנבהלו מהצעת המחיר של המוסך, הצעה פרטית מוזלת בצד.
אני ממש לא אומר שזה האירוע, אבל זה עוד משהו לחשוב עליו. המנהלים, כמובן, לא בהכרח מודעים למה שקורה מתחת לאף שלהם, וחלקם מנסה להילחם בזה בעוצמה.
אני כעיקרון לא הולך למוסכים שאני לא יכול לעמוד מתחת לרכב בזמן שעובדים עליו.
לא מקבל תירוצים של אין ביטוח וכו'
אני לא עומד שם באופן קבוע כל הזמן, אבל מגיח מחדר ההמתנה בזמנים רנדומליים ונכנס מתחת לרכב לראות ולהבין מה עושים.
הוא לא פתח פקק ריקון כי להערכתי לא החליף שמן, הג'ריקן שמן שהביא בהחלט לא היה מפח... ספק אם היה בו שמן...
הם כן טרחו לציין שמדובר בשמן יקר ושהם נותנים לי הנחה גבוהה עליו, סביר מאד בהתחשב בכך שמכרו לי אוויר...
כשמוסך אומר לי שאני צריך להחליף חלק פנימי שהוא מאוד יקר (כזה שלא אוכל לראות בעין אח"כ שהחליפו) וכשהם מצעים הנחה מאוד גדולה עליו כי אני לקוח שלהם הרבה זמן, כי הגעתי דרך חבר, כי הם רוצים לעזור לי, כי גם להם יש בדיוק רכב כזה וכי כל דבר אחר, אז אני מתחיל לחשוד...
אני במקומך הייתי הולך למקום שאתה סומך עליו ובודק אם השמן בדפרנציאל הוא טרי.
הרכב בן שנה עם 13K ק"מ, ככה או ככה השמן טרי, תכלס כסת"ח לצורך אחריות כבר יש והחלפה כזו לוקחת לי 20 דקות מתחת לבית. אבל לא מתכוון לשלם שוב את עלות השמן... אמצע פתרון מול מחלקת השירות של היבואן.
זו לא הייתה יוזמה של הפועל, המוסך קטן, הבעלים/מנהל המוסך בהחלט היה מודע ומסתובב שם - מה גם שזה הרכב היחיד שטופל באותו זמן, כמו שאמרתי - הוא לא מצמץ כשעימתתי אותו עם העובדה שהשמן לא הוחלף, לא התווכח ולא הלך לבדוק את השמן, פשוט אמר- אין בעיה אם לא החליף אז אגיד לו להחליף (זה אחרי שכבר שלח אותי לדרכי למעשה).
בשלב הזה של חיי כבר לא מפתיעה אותי שום נוכלות של בעלי מקצוע, אפילו לא מרגיזה ... אני אפילו מצפה לזה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
הרכב בן שנה עם 13K ק"מ, ככה או ככה השמן טרי, תכלס כסת"ח לצורך אחריות כבר יש והחלפה כזו לוקחת לי 20 דקות מתחת לבית. אבל לא מתכוון לשלם שוב את עלות השמן... אמצע פתרון מול מחלקת השירות של היבואן.
נשמע לי סיפור מסריח אחד גדול מצידם.
וחד משמעית אחרי אירוע כזה (בהנחה וזה רכב חדש וחשוב לך ממנו ונשמע שכן:) ) הייתי מחליף מוסך למוסך אחר של היבואן.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
הוא לא פתח פקק ריקון כי להערכתי לא החליף שמן, הג'ריקן שמן שהביא בהחלט לא היה מפח... ספק אם היה בו שמן...
אם ממלאים שמן מצובר במוסך אין משמעות לכלי שהביא קרוב לרכב.
האם השמן כן הוחלף?
לא מסובך לגלות.
פתח פקק מילוי ותדגום צבע שמן.
שמן דפרנציאל משומש מקבל צבע וריח אופייניים. קל לעלות על הבלוף לבד בבית.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
קראתי וחשבתי לעצמי להגיב ...?
כתבתי ...מחקתי !
עברו כמה שעות אני שוב בגיפולוג ואני רואה את השרשור ואללה יש הרבה תגובות .
כולם ואני מדגיש לדעתי מניסיוני כל התגובות נכונות .
הנושא פרוץ לכל הכיוונים .
יבואני הרכב לא יודעים איך לספק עבודה למוסכים .
יצרני הרכב כבר מזמן לא בדיוק חושבים על המוסכים .
המוסכים עובדי עצות איך להגדיל רווח מכל רכב שנכנס למוסך .
עובדי המוסכים גם הם רחוקים מלהיות צדיקים .
משרד התחבורה זאת חבורת פקידונים שלא מענין אותם כלום .
ובתוך כל מחול השדים הזה יש גם כמה צדיקים
מי הם אותם צדיקים ?
תכלס לשאלה .
כן יש ממסרות סרנים שיש הוראה ( מוצדקת ) להחליף שמן בשרות הראשון .
כן בהחלט יש ממסרות שמפרט השמן הוא מיוחד ( לכן השמן יקר )
ונגיד שבסרן יש איזה שהיא בוקסה שמחייבת שימוש בשמן ....נחשים
ומי שלא משתמש בשמן הדיפרנציאל מתחיל להשמיעה רעשים
ומכאן ועד לפרוק המרחק קצר .
ושוב משתמשים בשמן לא מתאים . וכן הרעש לא נפסק ....
ומחליפים דיפרנציאל ( הרכב באחריות ) ושוב יש רעשים
עד שבא הגורו התורן ואומר . למה לא משתמשים בשמן המקורי ?
מחליפים שמן . ופתאום הכל עובד חלק ובשקט .
ולא חשוב באיזה רכב זה היה !
אז מה עושים ?
יש בעיה אני ממש לא רואה פתרון והעתיד הקרוב מסתבך משנה לשנה
על שמן אנחנו מדברים
לכל אלה שיש להם מערכת אוריאה ברכב
שימו לב טוב טוב תקפידו על שמן המנוע
שמן מנוע למנוע דיזל שיש בו מערכת אוריאה אינו שמן מנוע רגיל .( כן הוא יקר מהרגיל )
איציק
ועוד סיפור קצר (והפעם אני באמת מקצר) בהמשך לפוסט של איציק.
בוקר והג'יפ לא מניע, מחבר כבלים מהפרייבט של האישה, מתניע ונוסע ישר למוסך.
וכאן אני מקצר הרבה....
אחרי 3 מצברים ו 2 סטרטרים הבעיה לא נפתרה. (כל פעם נסיעה הביתה וחזרה למוסך אחרי שהבעיה המשיכה).
ואז נפרדתי מהמוסך והלכתי למישהו שהומלץ ע"י חבר, הוא לא היה במוסך באותו רגע אז חייגתי אליו.
הוא ביקש שאצמיד את הטלפון למנוע ואתן סטרטר.
קצת צחקתי אבל עשיתי כבקשתו.
סטרטר אחד והוא הבין את הבעיה.
ביקש לדבר עם העובד שלו, אמר לעובד: "המינוס לא נוגע טוב, אל תחפש, תשים לו מינוס חדש לגוף"
10 דקות עבודה, 50ש"ח במזומן לפועל כבקשיש והבעיה נפתרה לתמיד.
בקיצור, מוסך גדול, נקי, מרובה ליפטים עם מכונת קפה שגם מקציפה חלב וקוראסונים ליד זה לא ערובה לידע ומקצוענות.
לפעמים זה רק כיסוי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
קצ10 דקות עבודה, 50ש"ח במזומן לפועל כבקשיש והבעיה נפתרה לתמיד.
.
תשלום למישהו שעבד זה בקשיש?
בעל המוסך לא ביקש תשלום כי באתי דרך חבר טוב והוא הבין שסבלתי מספיק על הדרך..
העלות למוסך היא כבל חשמל של 50ס"מ. (העובד הוא עלות קבועה).
הרגשתי לא נעים לצאת בלי לתת משהו לעובד...
לא כל כך מבין את השאלה / בעיה ....
ההצעה של מכשירי תנועה - לגשת לאותו מוסך ולבצע החלפה של השמן בזמני החפשי.
זמן חפשי אין לי, הבן יחזור עם הרכב כשתיגמר המלחמה, ביקשתי אפשרות לבצע את ההחלפה במוסך אחר כיוון שעל זה אני כבר לא אסמוך, אין כרגע אופציה כזו.
כנראה שהייתי צריך לבקש את מנהל המוסך ברגע שראיתי שריקון השמן לא מתבצע בדרך הנכונה, מי שהיה מעורב באירוע היה הבעלים מסתבר, אדם מבוגר שלא ממש מתקשר בצורה ברורה. יש מוסך שאני מטפל אצלו בעת הצורך וסומך עליו כמובן, אבל הוא איננו מוסך יבואן וספק אם היה מחליף את שמן הדיפ' כי זו לא פרוצדורה נפוצה בטיפול ראשון - לכן אני הייתי צריך לברר מה צריך להחליף ולספק את השמן המתאים (אם אפשרי לרכוש 2 ליטר). נבלע עוד צפרדע ונמשיך...
המוסך בבני ברק, לא שזה משנה משהו כי את האחרים לא דגמתי. אירוע דומה קרה לי בביקור קודם במוסך מורשה של קיה בראשל"צ, שם לא בוצעה החלפת נוזל בלמים. הלקח הוא פשוט לא לסמוך על הסטוריית טיפולים - לקחת בעירבון מוגבל החלפות של נוזלי ממסרות/קירור/בלמים שהנזק כתוצאה מאי החלפתם הוא ארוך טווח וכנראה שרבים מהמוסכים מחייבים אבל לא מבצעים.
כבר כתבתי בעבר על מוסך רשת אחר - שהחלפת נוזל בלמים מבחינתו זה רק 'מלמעלה'. אז בהחלט. אין על מי לסמוך.
אסף.