רנגלר 392 מהדורה סופית 2024 - רוצו לחטוף לפני שייגמר.
אם אני לא טועה כפי שחזה נביא הזעם דרור ברלי - 2024 זו השנה האחרונה בה ייוצר ויישווק הרנגלר 392:
https://www.motor1.com/news/704911/w...final-edition/
מי שיש לו "קצת" מצלצלין פנויים שירוץ ויחטוף אחד כזה אפילו יד 2 שנמכרים כיום הארץ "רק" בכ- 500,000 ש"ח - זה רכב פסיכי שלא יהיה עוד כמוהו בעידן הכאילו ירוק והחשמלי העכשווי וחבל שכך..
תגובה: רנגלר 392 מהדורה סופית 2024 - רוצו לחטוף לפני שייגמר.
בארץ כבר הספיקו להסב אחד כזה למנוע של HELLCAT עם 701 סוסונים שהופך את ה392 ל"חמוד" בלבד
לדעתי אם ברונקו ימשיכו עם הראפטור אז ג'יפ ישקלו להמשיך עם ה 392.
אלא אם כן המנוע החדש שהם הולכים להשיק (כבר מדברים עליו הרבה זמן) ה-3 ליטר טורבו יוציא כל כך הרבה סוסים שלא תהיה היתכנות כלכלית/שיווקית ל-392.
הספורטיביות / שרירים של המותג האח דודג' גם הן יקבלו את המנוע 6 טורבו החדש במקום השמינייה. אז אין יותר שמיניות אבל לא יהיה מחסור בהספק בינתיים.
אסף.
אולי יעשו גירסה של ה-3 ליטר המוגדש שהיא חזקה יותר ויקראו לרכב RUBICON RS או משהו..
אולי פשוט יעלו את הגדישה ואת ההספק.
גם בבמו המנוע של ה 320, 328 ו 330 זה אותו מנוע עם גדישה שונה ועוד קצת שינויים במפה.
על פניו ממנוע 3 ליטר מוגדש אפשר להוציא די בקלות 400 סוסים והוא שוקל הרבה פחות מ 6.4 עם 8 צילינדר.
גם חסכוני יותר... בטח יגדילו את הטווח בין תדלוקים ....LOL (;
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ה 3 ליטר החדש זה מנוע ה 2 ליטר טורבו האיטלקי..שהגדילו אותו בעוד 2 צלינדרים, לא תודה. זה לא אותו מנוע 6 בטור הישן והטוב, שום מנוע 4 או 6 יוכל להשתווה ל v8 המי בשרני ואטמוספרי, עם הסאונד הנפלא והעבודה החלקה שלו.
סופרי האפונים חסרי החיים של סטלנטיס, בדרכם לחיסול המכונית והתרבות המוטורית, החליטו להרוג גם את ה-V8 כפי שהם מחסלים ומחרבים כל חלקה טובה במותגים האומללים שנגזר עליהם להיות חלק מציר הרשע הזה. ככה זה כשאתה אירופאי צבוע, צדקן, מתחסד ופוליטיקלי-קורקטי, שכופה על אזרחיו להיות ירוקים ולנסוע בזבל חשמלי, אבל את הסוללות המתות המזהמות שלו, שולח לקבורה באפריקה....
שלא תטעו - אני אולי האחרון שיתלונן על מנוע 6 טורי חזק... היכל התהילה המוטורי מלא במנועי 6 בטור אגדיים - מנועי ג'יפ 258 ו-242, כל מנועי ב.מ.וו, הפורד BARRA האוסטרלי, מנוע הטויוטה סופרה 2JZ וסדרת ה-RB של ניסאן החל מהסקייליין ועד לפטרול - אבל לבטל את ה-V8 הכי מפותח והכי מרשים בייצור סדרתי?.... הרי זה לעקור בגסות לא רק את האיברים מהגופה בעודה בחיים, אלא גם את הנשמה. השוק האמריקאי לא יסלח על מעשה הנבלה הזה.
זה יחזור אליהם ישר לפרצוף.
במיוחד כשברקע נחשפות מכל פינה עוד ועוד אמיתות על השקר החשמלי. אל תתביישו לחפש - אתם תמצאו עוד ועוד חומרים.
החל מהצרות הלא נגמרות של טסלה, דרך ההערכה שחלק גדול מהמותגים הסיניים הקיקיוניים יתפוגגו בפוף כפי שהופיעו, ועד להערכות השווי העדכניות של פולסטאר (0, למי שמתעניין).
כרגיל, כדאי שיביטו למזרח וילמדו מטויוטה שקיבלה החלטה להמשיך ולפתח מנועי בעירה פנימית. כמה אירוני זה יהיה שבסוף, דווקא היצרן שכל כך הרבה שנים קידש את השעמום ואת האנטי-מכוניות, יהיה האחרון לייצר מכוניות אמיתיות ולהפוך לסמן הימני עבור חובבי המכוניות האמיתיים...
אז מי שיש לו הרבה כסף מיותר ופנוי לשטויות כאלה, שירוץ מהר וישים יד על משהו עם מנוע המי. או LS.
במכוניות כביש - כל המפלצות של דודג' צ'רג'ר וצ'לנג'ר, שברולט קורבט וקמארו (שבשנה הבאה נסגרת לתמיד, כי גם GM סובלת מאותה מחלה ממארת). במקרה של רכבי שטח, זה רוביקון 392 וראם TRX. אני יכול רק לקוות, מאוד לקוות, שפורד יתעשתו ויחזרו להציע את הרפטורים שלהם עם אופציה ל-V8. לפנטז לא עולה כסף.
ה-V8 האחרונים ("THE LAST V8 INTERCEPTOR" ממקס הזועם, זוכרים?...) הולכים להיות פריט מבוקש שיהיה שווה הרבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שלא תטעו - אני אולי האחרון שיתלונן על מנוע 6 טורי חזק... היכל התהילה המוטורי מלא במנועי 6 בטור אגדיים - מנועי ג'יפ 258 ו-242, כל מנועי ב.מ.וו, הפורד BARRA האוסטרלי, מנוע הטויוטה סופרה 2JZ וסדרת ה-RB של ניסאן החל מהסקייליין ועד לפטרול - אבל לבטל את ה-V8 הכי מפותח והכי מרשים בייצור סדרתי?.... הרי זה לעקור בגסות לא רק את האיברים מהגופה בעודה בחיים, אלא גם את הנשמה. השוק האמריקאי לא יסלח על מעשה הנבלה הזה.
כרגיל, כדאי שיביטו למזרח וילמדו מטויוטה שקיבלה החלטה להמשיך ולפתח מנועי בעירה פנימית. כמה אירוני זה יהיה שבסוף, דווקא היצרן שכל כך הרבה שנים קידש את השעמום ואת האנטי-מכוניות, יהיה האחרון לייצר מכוניות אמיתיות ולהפוך לסמן הימני עבור חובבי המכוניות האמיתיים...
יש קצת סתירה בין הקטעים המובלטים.
אני לא חושב שטויוטה קידשו את השעמום
הם מכרו גם כזה וגם כזה.
מי שקידש את זה , זה היבואן בארץ
שמעדיף למכור בכמות רכבים משעממים
הסופרה המדוברת יוצרה באמצע הניינטיז.
מכוניות נחשקות אחרות של היצרן יוצרו בשנות השמונים.
הסופרה האמיתית נגנזה לכמעט שלושים שנה וכשטויוטה החליטו לחזור לשוק מכוניות הספורט, מצאו את עצמם בסוג של חסר/חסך טכנולוגי/הנדסי. מין הסתם אין להם שום בעיה עם יכולת הנדסית, אבל העדיפו לרכוש דברים טובים מההיצע של יצרנים אחרים, במקום להשקיע הרבה יותר בפיתוח עצמי. וכך הסופרה של היום היא ב.מ.וו Z4 עם לוגו של טויוטה וגם ה-GR86/GT86 היא סובארו עם לוגו של טויוטה.
וזה נכון שהיבואן בישראל מקפיד באובססיביות למצב את המותג כסולידי ונטול-חיים, ושהמבחר שמיובא לישראל פונה לגיל השלישי או לכאלה שנולדו בגיל השלישי, אבל בכל העולם מכוניות טויוטה נחשבות למוצר שאמנם אמין, אבל גם משעמם ונטול חדווה. וזה נכון שזה בדיוק מה שרוב הלקוחות צריכים, אבל להבדיל ממכונת כביסה או מקרר, מכוניות הן מוצר אמוציונלי ויש גם לקוחות שרוצים קצת יותר מאוטו שרק מניע, מקרר ומגיע. הלקוחות האלה אמנם מעטים יותר, אבל דעתם נחשבת וחבל להפסיד אותם.
אפילו אקיו טויודה מבלבל במוח בשנים האחרונות ש"יותר אנחנו לא נייצר מכוניות משעממות" או כל הצהרה אחרת בסגנון שמאשרת שהם מודעים לתדמית שנוצרה, אבל בינתיים מתייחסת כנראה בעיקר לעיצוב ופחות למהות.
אבל יש גם הבלחות נוצצות של מצויינות הנדסית כמו היאריס GR וקורולה GR שממחישות את היכולת. ומסתבר שבסוף, זה היצרן היחיד שלא מתבייש להצהיר שימשיך לפתח מנועי בעירה פנימית, כי הם כנראה רואים ויודעים כמה דברים. לא ירחק היום שכולנו נסתכל על טויוטה כאור היחיד באפילה החשמלית הגדולה. אני באמת לא מודאג, סוף האמת לנצח. תמיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
ה 3 ליטר החדש זה מנוע ה 2 ליטר טורבו האיטלקי..שהגדילו אותו בעוד 2 צלינדרים, לא תודה. זה לא אותו מנוע 6 בטור הישן והטוב, שום מנוע 4 או 6 יוכל להשתווה ל v8 המי בשרני ואטמוספרי, עם הסאונד הנפלא והעבודה החלקה שלו.
גם להחזיק את ה v8 כרכב יומיומי לא משתווה לשום דבר אחר…🤣
רכב השכרה בטיול בארהב, אחלה, רכב לאחזקה יומיומית, לא תודה, בוודאי שאני מעדיף את ה 2.0 טורבו.
ה 2.0 טורבו שנכנס בסערה, עם חבלי לידה (כמו ה 3.6 בשנים הראשונות) מתגלה כמנוע אמין, חסכוני, וחזק, במיוחד בשידוך ל ZF 8 הילוכים.
למרות גורמים אינטרסנטיים בתעשייה (ייבוא מקביל) שטענו שזה לא זה, ויש מלא בעיות, ולמרות בעלי ה 3.6 ודעות קדומות, בסוף המציאות מנצחת, והלקוחות מצביעים ברגליים, ובארנק.
לגבי היצרן, כמו אחרים, באופן טבעי, החליט להמשיך עם המתורבטים, משיקולי עלות תועלת (עלויות ייצור, מכירות וכו׳) ולקבור מנוע פחות יעיל, ועדיין להשאיר מפלצות נישתיות.
עוד מעט, לבעלי הדעות הקדומות והכיס נורמלי/ממוצע, לא תהיה בחירה בכלל.
כמו שזה נראה, הולך להיות מנוע 2.0, או 3.0 מפלצתי.
וזה מזכיר לי באופן זהה כמעט, יצרנים שהלכו בדרך הזאת, לפני ותוך כדי מהפיכת החשמול, שגם מתרחשת לה ברקע.
קוראים לזה חדשנות.
הכל בסדר.
מי הזיז את הגבינה שלי, גרסת הרנגלר.
נ.ב - ה 3.0 החדש זה ממש ממש לא ה 2.0 בתוספת צילינדרים.
תקרא עליו קצת, קוראים לו גם הוריקן.
מנוע ה 3.0
ממה שאני מבין (ואני לא מבין כלום מהחיים שלי) 6 צילינדרים בטור, טווין טורבו, גרסא של 500 כ״ס :
https://www.motortrend.com/features/...deep-dive/amp/
אז החליטו, שאין טעם למכור ללקוח V8 יותר וגם את זה.
אוקיי.
יותר כח ופחות דלק = חדשנות.
לא כולם מפנטזים על טויוטה סדרה 70, סולדים מטורבו, ומעדיפים מכוניות פשוטות ואמינות שעושות 700 אלף קמ עם אותו המנוע.
יש לקוחות, שחשובים להם דברים אחרים, והם בדכ לא מחזיקים את הרכב 35 שנה ומורישים אותו לנכד.
דעה שונה.
תהנו כולם, ואיך אומרים הזקנים הפולנים - שאלה יהיו הצרות שלנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הספורטיביות / שרירים של המותג האח דודג' גם הן יקבלו את המנוע 6 טורבו החדש במקום השמינייה. אז אין יותר שמיניות אבל לא יהיה מחסור בהספק בינתיים.
אסף.
בדיוק.
השאלה האם ל 6 בטור החדש יש צליל קלאסי של 6 בטור.
כי הלוואי שברנגלר שלי היה כזה צליל [emoji3]
Sent from my iPhone using Tapatalk
מתגעגעים לריח הבנזין, לצליל, לרעד,
רעמים וברקים מתא המנוע.
אני מכיר, ומבין הכל.
אבל שוב, בסוף המציאות מיישרת אותנו לפשרות. אין בזה בושה.
יש פשרות טובות.
כמו אישה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
מתגעגעים לריח הבנזין, לצליל, לרעד,
רעמים וברקים מתא המנוע.
אני מכיר, ומבין הכל.
אבל שוב, בסוף המציאות מיישרת אותנו לפשרות. אין בזה בושה.
יש פשרות טובות.
כמו אישה.
רציתי לכתוב לך משהו אבל ויתרתי ומחקתי. חבל על ההקלדה.
הבעיות והתקלות במנועי הטורבו אינן המצאה. הן היו אמיתיות.
מנוע ההוריקן החדש מייצר נתונים מרשימים. אבל זה מנוע חדש לחלוטין שאף אחד עדיין לא יודע מה הוא שווה באמת, ואני יכול לנחש שבשנה-שנתיים הראשונות קרייזלר תתגלח בלי בושה על זקנם של הלקוחות.
אז בוא נראה מה יהיה בעוד שנתיים ואז נדבר...
תבין, אין לי בעיה עם "חדשנות", אבל נמאס לי שמנסים לכפות אותה עלי בכוח.
צעיר הייתי וגם זקנתי, ולמדתי בחיי שמאחורי כל סופרלטיב, בטח מתחבאת עז.
וככל שהסופרלטיבים יותר מרשימים, כך מספר העיזים גדל לכדי עדרים שלמים כנראה.
אני לא לבד בדעתי.
מי שסוגד לחדשנות ולטכנולוגיה - שיבושם לו. שיתענג על תקלות וקפריזות ונורות צ'ק-אנג'ין.
אבל בחיאת - שיתעסק בענייניו ושיעזוב אותי בשקט ושלא יכפה עלי את הסטיות שלו. קפיש?
לגבי מנועי טורבו
אני קורא את ההודעות שלך בנושא כבר כמה שנים,
במקביל יש לנו במשפחה המורחבת נסיון של כבר כמעט 15 שנה עם המטורבתים של קונצרן פולקסווגן הידוע לשמצה ()
ובתוואי השימוש שלנו, רכבים חדשים שנמכרים לאחר 3-6 שנים עם 100-150 אלף ק״מ, אני יכול להגיד לך שנהנינו מכל רגע.
יותר כח, פחות דלק מול השיעמום היפני/קוריאני הפשוט וה״אמין״.
הרכבים האלה טובים יותר בפרמטרים נוספים, מדידים, בלי פרשנויות, פשוט רכבים טובים יותר מהמתחרים (אני מדבר על גולף, אוקטביה, סופרב)
סיפורי זוועה? לא אצלנו .
תקלות, כן, היו כמה, אתה מכיר רכבים אחרים שלא? אני לא מכיר.
כל מנוע והמחלות שלו.
לא רואה הבדל גדול בין רוב היצרנים העממים, יש הפתעות לפה ולשם.
שוב, באופן השימוש שלי. לא כשהרכב בן 15 עם 280 קמ.
יותר כח, פחות דלק.
רוצה פחות כח ויותר דלק, אבל מחזיק מיליון ק״מ ? זכותך.
פחות מערכות בטיחות שיכולות להתקלקל, פחות פינוקים, פחות שקט, פחות ופחות, אבל מחזיק מיליון קמ? זכותך.
פיספסתי את עניין ה״לכפות״, איך הגענו לזה?
מי כופה עלייך משהו?
הקפיש זה בתוקפנות כאילו?
תן הסבר.
זה היה ברור שהדגם הזה ייכחד , גם האמריקאים עייפים מרכבים שזוללים דלק , מחיר הדלק בקליפורניה קרוב ל6 דולר לגלון, והרכבים האלו כבר לא אטרקטיביים , בטיול האחרון בארה"ב יכולתי לקחת דורנגו srt מההשכרה בלי שום תוספת תשלום , בלב כבד , עם דמעות בעניים וויתרתי , זה היה מכפיל את הוצאות הדלק שכבר כך לא קטנות בארה"ב.
יש את ה4XE המבוקש עם 375 כ"ס , כל מה שהם צריכים לעשות להכפיל הכוח של המנוע החשמלי ויש לנו רוביקון עם 500 כ"ס שזולל 12 ק"מ בממוצע, מי צריך 392 עם נתונים כאלו.