תגובה: מתלבט בין רנגלר JK ל-JL
בתור אחד שהיה לו JK ועכשיו JL -לך על ה JL.
מנוע חסכוני? לא יודע על מה אתה מדבר.
ביטוח? תחפש מראש סוכן טוב ומחיר אטרקטיבי
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין הבדל בצריכת הדלק
אין כמעט הבדל במחירי הביטוח, הם שערוריתים בכל מקרה
JK כנראה נגנב פחות מ JL בזמן האחרון.
תלוי בתקציב שלך.
אתה יכול גם JL עם מנוע 3.6 כמו ה JK אבל עם תיבת הילוכים עם 8 הילוכים במקום 5. לא חייבים JL 2 ליטר טורבו.
חוכמת ההמונים לא בדיוק תעזור כאן כי זו החלטה אישית שלך.
אני באופן אישי בחרתי jl, הוא יותר מודרני, יותר מתורבת לכביש, יותר מתאים כרכב יומיומי, בעל שני איזורי בקרת אקלים (לי זה מאוד חשוב, לאישתי כל הזמן קר ולי כל הזמן חם) וחששתי מרכב ישן יותר שיהיה שחוט ומשודרג לא כפי שאני רוצה (ע"ע חזיתות אנגרי בירד וכיוצא בזה). גם רציתי רכב חדש יותר אחרי הרבה שנים עם רכבים בני 15 ועם מאות אלפי ק"מ (אך עדיין קניתי רכב משומש בן כמעט שלוש וגם זה בהרבה יותר כסף ממה שחשבתי אי פעם שאוציא על רכב).
לגבי ביטוח, לפי הידוע לי גם מחירי הביטוח לJK קפצו מעלה מעלה.
לגבי המנועים, יש גם JL עם מנוע 3.6 אך אם אתה קונה משומש, אז המצאי בשוק למנוע ה 2.0T גדול בהרבה.
הרכב שלי כבר עם 115 אלף ק"מ והמנוע עובד חזק וטוב כמו חדש אך זה רק הניסיון האישי שלי.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
את ה JK שלי קניתי בארה״ב ב 2018 שנת המעבר ל JL. אישית והעדפתי את ה JK גם בגלל המחיר אך בעיקר כי לא רציתי להתגלח עם תקלות ילדות של דגם חדש.
כיום לא רואה שום סיבה שלא לרכוש JL, שהוא רענן וצעיר יותר מ JK וגם עדיף עליו בשימוש יום יומי.
הסיבות היחדות לא לקנות JL הן כלכליות.
לא רק הפרש המחיר בקניה ולכן כנראה גם יותר הפסד במכירה, אלא גם:
1. ביטוח יותר יקר
2. קצת יותר יקר לטפל
3. יותר גניב ולכן אם נגנב מפסידים את שווי השידרוגים, הציוד שברכב וזה כאב ראש לקנות חדש ולזווד.
4. מחלת המצבר הקטן.
אבל שוב. בסוף זה הכל כסף. ה JL יותר מהנה לנהיגה בכביש ולא פחות טוב בשטח.
נושא קצת רגיש 🤣
לא נעים מבעלי ה jk, חלקם פה בשרשור כותבים על “חסרונות” ה JL.
בוא נתחיל מהסוף,
תעשה בבקשה סיבוב התרשמות כולל נהיגה ב jk, ולאחר מכן ב JL , לא משנה איזה מנוע, ותחזור אלינו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
הסיבות היחדות לא לקנות JL הן כלכליות.
לא רק הפרש המחיר בקניה ולכן כנראה גם יותר הפסד במכירה, אלא גם:
1. ביטוח יותר יקר
2. קצת יותר יקר לטפל
3. יותר גניב ולכן אם נגנב מפסידים את שווי השידרוגים, הציוד שברכב וזה כאב ראש לקנות חדש ולזווד.
4. מחלת המצבר הקטן.
אבל שוב. בסוף זה הכל כסף. ה JL יותר מהנה לנהיגה בכביש ולא פחות טוב בשטח.
קצת אחפור לכם, אבל זה מה שעושים פה לפעמים.
1. רכב יותר יקר, ביטוח יותר יקר, ככה זה עובד לא?
2. פרט נמק בבקשה, כי אני ממש לא מבין על מה אתה מדבר.
3. מסכים, כרגע ה jl יותר מבוקש אצל הגנבים.
4. אני עם מנוע 2.0, לא יודע על איזה מחלה אתה מדבר.
והכי תפסה אותי ההערה - ״לא פחות טוב בשטח״
באמת?
תתעמק קצת ותגלה - ה jl רוביקון יותר טוב בשטח מ Jk רוביקון.
סטוק מול סטוק, לפני שגעונות.
המון ברזלים שם למטה משודרגים, וחזקים יותר. תבדוק.
דוגמא קטנה, יש עוד הרבה - מוטות הגה חזקים יותר לעומת החלשים המקוריים שכולם החליפו ב JK
JL גם קצת גדול יותר בכמה סמ מאחור, במושב האחורי.
באופן כללי ניתן להגיד, שלקחו כל מיני חולשות ב JK ושיפרו ב jl, כך זה מרגיש.
עוד סטיגמות/ פרות קדושות שהגיע הזמן לדבר עליהם :
מנוע 2.0 חסכוני יותר מ 3.6 ושלא יספרו לכם סיפורים.
נכון, רנגלר הוא לא רכב חסכוני.
אמינות היא מושג חמקמק, בעיקר בישראל.
בארהב מנוע ה2.0 פופולארי יותר, וטיפה יקר יותר.
הם כבר מסתובבים שם עם 100,000-150,000 מייל ללא בעיות מיוחדות.
במנוע 3.6 יש בעיה תכנונית, שסתום PCV שגורמת להשבתת המנוע טוטאלוס.
קורה בדכ רק למי שעושה שטח אתגרי רציני, כאשר הרכב בזוית מסוימת.
מנוע ללא טורבו, גדול וחזק כמו שהאולד פאשן אוהבים, מתאבד לו.
כתבתי באחד הפוסטים, לא מזמן רכב עוד לא בן שנה, עם 7000 קמ על השעון.
תשאלו בקבוצות, זה סוד שלאט לאט התגלה, מאחר ולא מדברים על זה יותר מידי.
אני בעד שיתוף המידע כמה שיותר.
כל מנוע והמחלות שלו. יש יוצאים מן הכלל.
המחיר הזה אינדיבידואלי, משתנה מאדם לאדם, בגלל זה אני לא אוהב להיכנס לדיוני ראיית חשבון.
אחדד.
מידת השימוש היומיומי אינה גורם בהחלטה.
נסיעות שטח תמיד יהיו, ותדירות השימוש היומיומי תקבע בהתאם לפרמטרים נוספים. יש רכבים נוספים בבית ולכן קיימת מידה של גמישות.
נראה לי שבחירה ב- JL תגדיר שימוש יומיומי תדיר ובחירה ב-JK תקטין את השימוש היומיומי.
עזרתם לי אך עדיין מתלבט [emoji851]
עוד פרמטר לקחת בחשבון זה כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב .
אם זה יותר משנתיים שלוש, מתאים לך רכב בן 10? אולי זה יעזור להחליט
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
לא מבין את ההשוואה , מה התקציב ,מה השימוש?
הJL חדש יותר , והוא כבר בין 0-6 שנים ,הJK ישן יותר והוא כבר בין 7-17 שנים .
חוץ מזה הפרשי המחירים בניהם ענק , יכולי להיות בין 40K ל 200 ואולי יותר לדגמים מסוימים של JL .
הJL נוח פי כמה מה JK , נהגתי על שניהם, ליום יום לא הייתי נוגע בJK אבל הJL ממש נוח ומהנה בכביש וקצת יותר טוב בשטח.
אני חושב שהגזימו פה בהבדלים בין JK ל JL בכביש אם אתה חושב על JL כרכב יומיומי ו JK לא. ועוד יותר (לדעתי) הפריז שולץ על הבדלים ביכולות שטח. לדעתי זה בקושי מורגש ואתה לא תרגיש בזה בכלל.
ושוב, למרות כל מה שנכתב על ההבדלים, אם בכלל, ההחלטה היא כלכלית.
אם התקציב שלך הוא עד 220K, אתה בטווח של JK בלבד. מעל זה אתה מתקרב ל JL וב 250 תתחיל למצוא JL סביר.
יש אנשים שקונים JL 392 בקרוב ל 800K לטיולים בלבד ויש כאלו עם JK קצר 2007 ששוה כ 100K והוא יומיומי אצלהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
אני חושב שהגזימו פה בהבדלים בין JK ל JL בכביש אם אתה חושב על JL כרכב יומיומי ו JK לא. ועוד יותר (לדעתי) הפריז שולץ על הבדלים ביכולות שטח. לדעתי זה בקושי מורגש ואתה לא תרגיש בזה בכלל.
אני לא יודע איזה רכב שטח יש לך , אבל ההבדל בכביש הוא ענק ומהותי.
שולץ.. אין לי JL וגם לא מנוע 3.6 או 2 טורבו, אבל במשך השנים הכרתי כמה וכמה בעלי JK ו JL עם מנועי 3.6, הקביעה שלך על כשל תכנוני או מנועים שמתאבדים עם קמ אפסי נשמעת לי תמוהה וגם מקוממת אם הייתי בעליו של גיפ עם מנוע כזה. ידוע על בעיות בליפטרים של השסתומים בשנתנים הראשונים, ידועה בעיה של זליגת שמן לחלל הצלינדרים ושריפתו במצבים של מנוע עובד בזווית המראה מאוד חדה.. (אגב היה על זה בסרטון יוטיוב האחרון של הבלונדה והגמד, שם טענו שהפיתרון הוא התקנת מיכל לכידת שמן, יתכן שלזה אתה מתכוון?) אך עדיין זה אינו כשל מהותי ומנועים שמתאבדים סדרתית... פשוט אין איזכורים כאלה בשום מקום.
לגבי פותח השרשור, JL בטוח יותר טוב, נוח, מודרני מה JK, אך הנקודה היחידה מעבר למחיר הדופקת אותו זה נושא הגניבות וסירוב חברות הביטוח בחלקן לבטח אותו, אם אתה סבבה עם זה, ומסוגל לישון בשקט בלילה, ומוכן לסכן את אותם מאות אלפי שקלים אז לך על זה.
אישית אין מצב שאני הייתי מוכן לסיטואציה כזו גם אם המון פרוטות מיותרות היו בכיסי.
כיוון שבשנה האחרונה המחירים צללו חדות בכל הדגמים, אולי שווה לקחת פרוייקט של JK ישן וזול, לא חייבים רוביקון, אבל רצוי..להשקיע בו ביישור קו, נעילות יחסי העברה, צמיגים וכו' אם אין, ולהעמיד רכב רק לטיולים שניתן להנות ממנו לא פחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
לא מבין את ההשוואה , מה התקציב ,מה השימוש?
הJL חדש יותר , והוא כבר בין 0-6 שנים ,הJK ישן יותר והוא כבר בין 7-17 שנים .
חוץ מזה הפרשי המחירים בניהם ענק , יכולי להיות בין 40K ל 200 ואולי יותר לדגמים מסוימים של JL .
הJL נוח פי כמה מה JK , נהגתי על שניהם, ליום יום לא הייתי נוגע בJK אבל הJL ממש נוח ומהנה בכביש וקצת יותר טוב בשטח.
יש לך יכולת יפה לפשט את הדברים, ולי לסבך אותם…🤣🤣🤣
לא יודע למה נגררתי לזה
קנייה, מכירה, כדור בדולח, אתה סיכמת הכל בקצרה.
בשורות טובות.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
אני חושב שהגזימו פה ועוד יותר (לדעתי) הפריז שולץ על הבדלים ביכולות שטח. לדעתי זה בקושי מורגש ואתה לא תרגיש בזה בכלל.
.
דווקא לא כתבתי מילה על כמה זה מורגש.
פשוט רשמת לא פחות טוב בשטח, אז רשמתי לא לא פחות, יותר טוב.
למה? כי הוא מגיע משופר בכל מיני דברים ככה מהיצרן.
לקחו חולשות ותיקנו.
כמה זה מורגש? לא נכנס לזה בכלל.
בתור אחד שיש לו JK 3.6 אני מסכים עם GRAND, לא מוכרת לי התופעה של מנועים מתאבדים.
דווקא שמעתי על כמה JL שני ליטר שהתאבדו וחנו אצל סמלת, אבל גם זאת לא תופעה.
נהגתי על כל הדגמים (בואו נשים בצד רגע CJ, סופה-YJ ו TJ) אבל ההבדלים שאני הרגשתי בין JK (לא שחוט) ל JL כמעט חדש בכביש הם לא כאלה גדולים. ברור שה JL הוא שיפור, כמו שכל דגם חדש הוא שיפור של הקודם, לא רק בג'יפ, ככה אמור להיות בכל רכב. אבל השיפור לא תהומי ולמי שכסף כן משחק תפקיד בקבלת ההחלטות - לא תמיד שווה את ההפרש.
בשטח אין כמעט הבדל ובטח שהוא לא מורגש אצל 95% ויותר מהנהגים. אני די מנוסה ויודע מה לחפש (בכל זאת את הג'יפ הראשון שלי נהגתי ב 1983 - כן כבר עם רשיון נהיגה). זה ששיפרו קצת (ואני מדגיש קצת) מכלולים לא אומר שהוא יותר טוב בשטח.
ואגיד זאת פעם אחרונה - בסוף ההחלטה היא כלכלית.
ועוד הערה ל - GRAND, נכון שחלק מחברות הביטוח לא מוכנות לבטח JL, אבל אותם חברות גם לא מוכנות לבטח JK. מבחינתם רנגלר זה רנגלר, וחבל כי גם לי הכפילו את מחיר הביטוח. ושוב ההחלטה כלכלית, אם JK ביטחו לי בקרוב ל 10K אז JL יבטחו ב 15 אולי 18 וגם אם ב 20, זאת עדיין החלטה כלכלית. המצב הוא לא שמי שיש לו JL מסכן 300K וצפונה ואין לו ברירה.