מתעניין בWK2 2013 - אמינות?
המועמד - WK2 מאיזורי השנים 2013-2014
השימוש - בעיקר מנהלות ושטח קל בעיקר (שבילים)
בגדול אני מסתכל על כלים עם 100-120K על השעון, מנועי בנזין
שאלת אמינות - האם דגמי הבנזין אמינים? בעיות מיוחדות? נתקלתי ביותר ממודעה אחת של כלים כאלו עם מנוע שהוחלף
האם מנועי הדיזל עדיפים מבחינת אמינות/ אחזקה? (צריכת דלק לא רלוונטית מבחינתי ברכישה של רכב כזה)
דברים מיוחדים שיש לדעת?
תודה מראש
תגובה: מתעניין בWK2 2013 - אמינות?
מנועי הבנזין פנטסטאר 3.6 ליטר נחשבים אמינים מאוד ולמעשה זה אחד המנועים המוצלחים של קרייזלר. כידוע רכב זה לא רק מנוע, וכמו כל רכב מזדקן בן 10 יש עוד מכלולים שצריך לשים אליהם לב. לדעתי הדבר החשוב ביותר הוא לקנות רכב שטופל בקפידה ועם היסטוריה מתועדת, עם חלפים איכותיים/מקוריים. זה שווה בעיני יותר מאשר רכב עם קמ נמוך. אחרי שכבר מצאת מועמד לקניה, הייתי הולך לאחד המוסכים שמתמחים ברכב הזה לקבל חוות דעת (מניסיוני הם עושים זאת ללא עלות תוך הבנה שאת יישור הקו תעשה אצלם לאחר הקניה).
לגבי מנועי הדיזל 3.0 ליטר- מדובר על יצרן איטלקי, מנוע חזק מאוד (56 קגמ), קצת פחות מכיר מי שמחזיק אותו כי הוא לא נפוץ כמו הבנזין, יש מעט מוסכים שאוהבים להתעסק איתו כך שצריך לקחת את זה בחשבון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מנועי הבנזין נפוצים, מוכרים וחסית אמינים (יחסית, כי הכל יחסי בחיים אבל סה"כ הם בסדר).
מנוע הדיזל חזק מאוד וחסכוני יותר בדלק (אבל ליטר דיזל עולה יותר). הם פחות נפוצים ולכן פחות מכירים אותם ואני מניח שיהיה יותר קשה להשיג חלפים ומכונאי מומחה.
אותי מפתיע שאתה מוצא רכבים בני 10 עם 100K קילומטר.
הייתי הולך על הבנזין.
יתקנו אותי המומחים, אך נדמה לי שהרכבים עם מנועי ה3.6 הם ללא הילוך כח.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
ראה עצמך מתוקן.
3.7 ללא הילוך כח.
3.6 ברוב המקרים עם הילוך כח ואחד המנועים הטובים של wk
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
יתקנו אותי המומחים, אך נדמה לי שהרכבים עם מנועי ה3.6 הם ללא הילוך כח.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
טעות.
ככל שמדובר *ביבוא סדיר*, כלל דגמי wk2 מגיעים בכל המנועים עם הילוך כח (שלא כמו ב wk). מדגיש כי יש כאלה שהגיעו ביבוא אישי ולא תמיד יש בהם הילוך כח, ואפילו כאלה ללא הנעה כפולה בכלל, אלו יחסית נדירים אבל כמובן יש לוודא, בכל מקרה הרוב הגדול שהגיע ביבוא סדיר כן מגיע עם הילוך כח.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מניח שבכלים כאלו אין לי מה לחפש ידית 4X4 כדי לזהות אם יש LOW או לא, אז איזה כפתור לחפש?
תודה על התגובות עד עכשיו.
בין ידית ההילוכים למשענת הנהג תמצא כפתור עגול וסביבו מספר לחצנים.
משמאל לחצן ל-LOW ולחצן לבקרת הירידה.
מימין לחצני הגבהת והנמכת הרכב לבעלי כריות האוויר.
הכפתור העגול בורר בין הגמדים האלקטרוניים לסיוע במתארי שטח שונים.