הזדמנות למפגשי שיירה, התארגנויות והתייעצויות לפי רמות קושי, אופי טיול, משפחות ורווקים
מי ראשון?
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
Printable View
הזדמנות למפגשי שיירה, התארגנויות והתייעצויות לפי רמות קושי, אופי טיול, משפחות ורווקים
מי ראשון?
אנחנו מתכננים ים המלח לאילת, יורדים יום אחרי ליל הסדר, התנהלות רגועה, מסלול יבנה תוך כדי.
זוג + בת 2 ובן 7, מג'דעג'עים בואן 4x4 בקצב צב.
מי שרוצה להצטלב פה ושם נמשיך בפרטי.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
השאיפה זה משבטה לנחלים הגדולים דרך נחל אלות
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
קחו בחשבון סבירות גבוהה עד ודאית שגם בפסח שטחי האימונים לא ייפתחו לציבור.
לא שבאמת יורים בכל השטחים בלי הפסקה, אבל כבר נרמז שצה"ל מנצל את הסיטואציה כדי להרחיק את המטיילים. מה שזמני עלול להפוך לקבוע.
לא, אני לא היחיד....
"אופציות אימון פתוחות", ממש כמו "שיקום בתי גידול" ושאר הגדרות מכובסות, משמעותן אחת = ייקח כמה שייקח. אין דד-ליין. זה עד הודעה חדשה.
אבל אתם ילדים גדולים ואחראים למעשיכם.
סעו ותהנו והלוואי שאתה צודק.
אופציות פתוחות אומר שאף יחידה לא תצטרך לא להוציא לפועל ביצוע רק בגלל שלא היה שטח אש זמין למודל או ניסוי כלים.
מלחמה. ככה זה. מצב חרא.
זה לא כמו שיקום וזה לא הרחקת מטיילים לשמה.
ולכן כן לקחת בחשבון ששטחי האש פעילים.
אסף.
אני רואה שבסוף מסלול לכיוון בריכות נווית יש אזהרה על איזור שהפך לבריכה בוצית לא עבירה... מישהו מכיר? זה לא מסתדר עם הסמש
שוקל מסלול מהר קינה - יהל - כיפון - קומות - מעלה עזגד - תצפית הר סדום - ויציאה בבריכות נווית.
לכאורה אמור להיות בסדר לסובארו. הנקודה האחרונה בסימן שאלה.
אגב, יום שלם עם מנוחות, ריאלי? או ראלי?
בפעם האחרונה שם בדצמבר - היה צריך למצוא את הציר האפשרי לנסיעה בין הבריכות. כשהוא נמצא - זה רק קצת בוץ נקודתי ולא יותר. אבל צריך לחפש.
אסף.
באת מהכביש או מהשטח?
תהנו אבל חול המועד השנה הולך להיות עמוס יותר מתמיד כי מאות אלפים שבדרך כלל היו בחו"ל ישארו איתנו פה השנה..
תתכננו את הנסיעות שלכם שלא תעמדו יום שלם בפקקים
אחרי שמיציתי כמעט את כל המסלולים שלא שטחי אש בדרום, ועברתי צמוד ובין שטחי אש, אני יכול להעיד שהצבא כן מתאמן בסופי שבוע כמעט בכל האזורים. בהרבה מקרים על יבש אבל בחלק גם ברטוב.
בסופ"ש האחרון עשינו את עשוש, עישרון, ציחור , שחרות וחזרנו דרך עתק לסיום באילת. כל הסופ"ש שומעים מטוסי קרב ומסקר"ים באוויר מעל שטחי האש (לא מעל ולא בכיוון של עזה).
המלצה שלי, בזמן המלחמה לא להכנס לשטחי האש ולהשמע להוראות הצבא.
כל אחד יכול לפרש את זה כרצונו.
כמו שכתבת, אופציות פתוחות זה שגם אם לא יורים 24/7, הם צריכים שהאפשרות לצאת לשטח מהרגע להרגע ולירות, תישאר פתוחה. ולזה אין דדליין וזה יכול להימשך ככה הרבה זמן כי המלחמה הזו איתנו לעוד הרבה חודשים, אם לא שנים.
זו לא פסימיות ולא קיטורים, רק נסיון והכרה במציאות. ולנסות לפרש את זה כאילו צה"ל לא מתנהג כמו רשויות אחרות, זו קצת... תמימות?.... כדאי לכל אחד כאן להכיר בעובדה שלא רק רט"ג לא רוצה את המטיילים בשטח. גם צה"ל.
מנסיון של מי שמברר ומבקש ומטרטר להם הרבה - בתקופה הקרובה ואולי גם הרחוקה, אין שום טעם לטרוח לבקש אישורים ממתא"מ-פד"ם לעבור בשטחים שמסומנים כשטחי אש - כי לא תקבלו.
ובהמשך למה שדרור כתב,
כרגיל מי שסובל (בשקט?) הוא המטייל הנורמטיבי והממושמע.
השטחים מלאים "מטיילים".
הם לא גולשים בג'יפולוג, הם לא קוראים הנחיות לגבי שטחי אש בזמן מלחמה.
זה מעניין אותם כמו סימוני שבילים ושמורות טבע.
אני אומר תנו לצהל שידאג לאינטרסים שלו.
שכל אחד יעשה את החשבון האישי שלו.
+++
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
כשאתה מטייל לבד או עם גברים בסדר.
כשאתה מטייל עם אשה וילדים (והאשה במקרה גם היתה קצינה בצבא ויודעת לנווט) אז לא. מספיק לעבור בטונדה אחת עם הכיתוב "שטח אש" והטיול נגמר.
אני רק מקווה שלא ישלחו זק"א אחכ לאסוף חתיכות של איזה "ממושמע".. ואחכ נתחיל לראות גדרות ואכיפה מוגברת.. זה לא יטיב עם אף אחד , זה הרבה יותר קבוע מהגדרה כזו או אחרת.. וזה עוד כסף לאוויר.
נ.ב זה התרוץ הכי ישראלי בספר... "למה לו מותר..."
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
זה נכון, נתתי את ההכי אובייס.
והכי גרוע זה שהילדים כבר יודעים לקרוא ומסבים את תשומת הלב, אם בטעות מישהו התנמנם לו.
אוהו... כאלה יש לי 2!
Sent from my SM-N986B using Tapatalk