מישהו יכול לעשות ״סדר״ בשוק הפרוע שנקרא טרקטורונים חשמליים?
שוקל לרכוש כזה חדש / משומש, לטיולים רגועים באיזור המושב.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
מישהו יכול לעשות ״סדר״ בשוק הפרוע שנקרא טרקטורונים חשמליים?
שוקל לרכוש כזה חדש / משומש, לטיולים רגועים באיזור המושב.
מציע לך לעבור על השרשור של חנן, הוא מתייחס לדברים בפירוט.
בגדול השוק לא השתנה מאז מאד, חוץ מכניסה של עוד הרבה כלים ומירוץ חימוש בטווח, הספק, מחיר וכו. יש היום כלים מוגזמים למדי. לצורך העניין לטיולים רגועים עד רגועים מאד (10-20 קמ"ש) בשדות המושב, כל טרקטורון 60 וולט יעשה את העבודה מדהים. אם יש לך שאלות ספציפיות נוספות אשמח לענות.
רני ודרור, תודה
מכיר את השרשור של חנן ויש שם באמת הרבה אינפורמציה חשובה.
בשנה האחרונה, הגיעו לשוק הרבה דגמים של יצרנים שונים ומשונים.
אין לי מושג ירוק לגבי האמינות שלהם ואשמח לשמוע מבעלי ניסיון.
מעוניין בכלי שיוכל לשמור על הקצב של הפולריס 400L שאני מחזיק כבר כמעט 25 שנים (ושאין לי שום כוונה לוותר עליו). זה כולל גם נסיעות במהירות של 40-50 קמ״ש.
אישית מפתיע אותי מאוד שיצרנים מוכרים (פולריס ושות׳) טרם הצטרפו.
אין לי מושג מה התפתח בתחום מאז שאני קניתי.
אם אתה רוצה לעבור את ה40 קמ"ש תצטרך כנראה 72 וולט ומעלה.
אם אתה רוצה לעבור יותר מ12 ק"מ במצערת פתוחה בלי לדאוג, תצטרך כנראה לקנות סוללת ליתיום בנפרד. יש כמה יצרנים בישראל. זה ממש לא זול, וגם זה בסוף מוגבל (כי יש גבול לכמה משקל ונפח אתה יכול להעמיס על הטרקטורון) ומגביל אותך בקילומטרים.
בד"כ הגלגלים בקוטר קטן יותר והמתלים עם פחות מהלך ממה שאתה מכיר מהפולריס, אז נדמה לי שאפשר לשכוח מסה"כ מהירות בשטח כשל כלי בנזין. כל המכלולים מעליאקספרס והאיכות בהתאם אבל מעצם זה שמדובר בכלי חשמלי, אז הוא עדיין אמין מספיק והתחזוקה אפסית.
אל תתרשם ממותגים מקומיים. הם בסוף מרכיבים את אותם מכלולים מעליבבה והם עושים את זה רע. מציע לקנות את מה שזול יותר, אבל לברר שהמכלולים הבסיסיים הם רציניים. בקר של קלי, מנוע ובקר של לפחות 72 וולט. אם יש באיזור שלך עליות בשיפוע משמעותי אז LOW וHIGH זה יתרון. אם זה לא המצב, אז הינע ללא הילוכים חזק מספיק להכול.
בסוף, זה באמת כיף גדול, כשמתאימים ציפיות.
אני חשבתי כמוך וקניתי טרקטורון של חברה שנקראת סופה, בדיעבד גיליתי שיש עוד לפחות מישהו אחד שטוען שהוא מיבא את הטרקטורון הזה תחת מפרט טיפה שונה. הכלי 72 וולט 50 אמפר, מנוע 1500 וואט. מרגיש לי כמו קיט סיני. המכלולים עדינים ולא איכותיים, אבל לטיולים סובבי מושב הוא סבבה. חזק ומהיר בטירוף, אבל בלי מתלים איכותיים וכידון שיוצא מאיפוס בשטח קשה מאוד לנצל את המהירות הזו. מעבר לכך ידית גז כמו של אופנוע הופך את הטרקטורון לפחות נשלט במצבים מסויימים. איכות הפלסטיקה והגימורים בינונים מינוס. בשום מצב הכלי לא מגיע לרמה של טרקטורון בנזין. גם הטווח המוצהר עומד על 50 ק"מ, אני לא מגרד את זה בשטח ומגיע לפחות (לפעמים חצי).
כל הבעיות פתירות ברמת מכלולים שניתנים להחלפה ובטריה גדולה יותר אבל אז העלות כבר מתחילה לגרד את הכלי בנזין הזולים מלמטה. כמו כן אין ביטוח ולא חוקי לנסוע איתו בשום מקום מלבד השטח. (למרות שהאכיפה לא משהו...)
הכלי כייפי למחיר, לא מתאים ברמה הבסיסית לשטח קשה.
יש היום כמה כלים שניראים קצת יותר רצינים אבל עולים בסביבות ה-40-50 אלף ש"ח.
מציע שתלך לחנות הקרובה לביתך להתרשם, כי מהר תבין מה זה כן ומה זה לא. הטרקטורונים היקרים יותר אולי מתאימים לצורך שלך, אבל יכול להיות שיצטרכו שדרוג מתלים ויכול להיות שבאופן כללי לא יתאימו לבלות במהירויות של הפולאריס בשטח לאורך זמן. מניסיוני על טייגר מדובר במשהו שדי מקביל לביצועים לקלאבקאר משודרג, ואני אומר את זה בצורה חיובית. זה כיף גדול עם ילדים קטנים ולטיולים מאד רגועים ולקפיצות בסביבה, אבל אל תתפתה לחשוב שבגלל שיש לו פנסים מרושעים הוא טרקטורון ספורט. הכי רחוק מזה שיש.
לאחרונה הגיע טרקטורון חדש TR500 , אמור לתת פייט גם לטרקטורוני בנזין.
https://tomride.co.il/tr500/
לא מניסיון אישי, אבל הנתונים על הנייר דיי מרשימים
בברכה,
אלכס.