חוזר: תלישה של צינור בלמים
רמי,
צינור הבלמים נמצא באיזור הצמיג?
בדקת פעם את הצינורות בהצלבה מלאה? (שני הצדדים)
אני לא יודע איך זה בגראנד (האמת, גם בצ'ירוקי לא שמתי לב) אבל בויטרה צינור הבלם הגמיש מגיע לאיזור הדיפרנציאל (רחוק מהצמיג) ומשם יוצאים צינורות מתכת דקים צמוד לסרן עד הדראם.
שם הצנור לא יתפס על הצמיג...
סער.
אם הצינורות ארוכים מאוד, מקובל לחבר אותם עם שמרלינג לכיוון אמצע הרכב, כדי שלא ייתפסו בשום דבר באזור הגלגל/ טבור.
אסף.
צינורות ארוכים צריך לנתב. אני איבדתי בזמנו צינור ארוך מפלדה שזורה שהשתפשף עם צמיג, למזלי גיליתי את זה לפני שהוא התפוצץ, כשהטפלון הלבן כבר ביצבץ מתוך הפלדה. חשוב לחבר אותם הן לקליפר והן לצד השלדה מתוך מחשבה גם על המצב המקופל שלהם.
קשה מאד להגיד מה קרה אצלך מרחוק. אתה אומר שזה לא קרה בפתיחה מלאה, אז יש ניחוש פרוע - אולי דווקא בסגירת מתלה, הצינור נתפס בתוך הכריכות של הקפיץ?
שאלתי הבוקר את אודי מזרחי.
לטענתו אני לא הראשון שזה קורה לו, ויש כשל סדרתי באותה נקודת חיבור בצינור, הוא לא ממליץ להשתמש בצינורות ממתכת שזורה אלא להאריך את הצינור המקורי.
מעניין אם זה קרה לעוד מישהו כאן.
מין לולאת גומי שקושרים איתה ציוד במשאיות, אבל לא רק.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי grand
שאלתי הבוקר את אודי מזרחי.
לטענתו אני לא הראשון שזה קורה לו, ויש כשל סדרתי באותה נקודת חיבור בצינור, הוא לא ממליץ להשתמש בצינורות ממתכת שזורה אלא להאריך את הצינור המקורי.
מעניין אם זה קרה לעוד מישהו כאן.
לפני שבועיים החלפתי אצלו צינורית ממתכת שזורה,הוחלפה לצינורית בלם מוארכת של סופה.
הצינורית לא נתלשה אלא הקפיץ שחובר אליה לשמור מרחק מהצמיג נפל-האזיקון היה רופף.
הרכבתי זוג קפיצים חדשים ומאובטחים שמרחיקים מספיק את הצינורית מהצמיג.
מקרה של תלישת תושבת לא מוכר לי.
אריק