נכתב במקור על ידי אלון_ק
אז ככה:
מאחר ויש לך תקציב מוגבל מאוד, אתה יכול לשכוח מכל הגירים הממוחשבים. זה משאיר אותך עם מעט מאוד ברירה, בעיקר עם גיר של ויטארה איתו יהיו לך 2 בעיות: ציר היציאה ויחס ההעברה. הגיר יעלה בסביבות ה3K במקרה הטוב מאוד, מתאם קדימה אני מניח שאפשר לבנות (1K, אבטיפוס ואז אמיתי), מתאם אחורה יש להניח שתמצא פתרון בחו"ל, יחסי העברה זה פתרון מוכר וידוע בדמות 5.125 מויטארה שיעלה לך אי שם בסביבות ה1000 לסרן כולל הכל, אם תמצא רינג ופיניון בסביבות ה500 (יש מיסבים, טבעות תיאום לקרוס שאפט, מחז"שים... זה מצטבר, מה לעשות).
אתה יכול לנסות להיות חלוץ של גיר אוטומטי אחר, נגיד מוולבו 740 שנת 78, אבל זה ידרוש מתאם וCV לדרייבשאפט אחורי; יש לי כזה גיר יושב, אתה מוזמן לבוא לראות אותו ואת הבעייתיות שבהתקנתו. אני לא רואה פרוייקט כזה יוצא לפועל באמת בכזה תקציב, הCNC והחיסום יאכלו לך את התקציב לדעתי (אה, כן, גם הCV יעלה איזה 1500 ש"ח). מה שכן, אני מוכן לעזור לך בזה כמה שרק תרצה - תכנון בסוליד לתושבות, מתאמים, מה שתצטרך. הגיר חינם אם אתה הולך על זה (אמור להיות במצב תקין, זה לא וודאי אבל אין לי סיבה להאמין אחרת). אין לו רדיאטור קירור, אבל זה כבר שטויות.