https://www.ynet.co.il/news/article/b1ggnudea
האם כלב (פיטבולית) איתנו באוהל יכול למנוע מקרה כזה?
Printable View
https://www.ynet.co.il/news/article/b1ggnudea
האם כלב (פיטבולית) איתנו באוהל יכול למנוע מקרה כזה?
בזמנו טיילנו עם הפירינאי.
שום דבר לא התקרב למאהל מבלי שקיבל תגובה ממנו.
חיות/אנשים.
אבל שים לב לפרטים בכתבה, תינוק בן שנה וחצי הושאר באוהל פתוח.
מבוגרים לא היו לידו.
מניח בזהירות שהאוהל היה קצת הצידה כדי שיוכל לישון כשההורים ישבו בצד השני.
לא מאשים את ההורים בכלום. להזכירך במקרה עם הזאב בחודש אפריל הזאב קרע את הרשת ותקף את הילדה
וכלבים במאהל בהחלט מתריעים ושומרים מכל סוגי החיות גם הולכים על 2 (במיוחד הולכים על 2)
ולא פעם ראינו שעוקבים אחריינו לאורך הטיול ובמחנה לילה והם לא העיזו להתקרה (בכל זאת מלינואה ופיטבול זה לא פינצ'ר או צ'יואווה)
אחדד את השאלה שלי
עד כמה לתנים וזאבים יש את האומץ להתקרב למאהל עם כלבים?
(מקווה שבקרוב גם הנכד בן 3 יתחיל לטייל איתי בשטח)
זה עניין רציני ביותר ובכל זאת אני מבקש לפקפק בדיוק של הדיווח. יש המון פרטים - ברבים מהם ייתכן והדיווח אינו מדוייק עד שגוי ולכן מציע לקרוא בביקורתיות את הידיעה.
יחד עם זה אנחנו עדים בשנתיים האחרונות - זה התחיל בקורונה - לתופעה מרתקת של ביות חיות בר. תנים וזאבים מתקרבים לבני האדם כפי שמעולם לא היה. הקירבה כשלעצמה עלולה להפחיד.
מקרה כזה ראוי שייבחן ברצינות פן תיווצר היסטריה מיותרת מחד או חוסר זהירות נדרש מאידך.
אסף.
עוד יתרון לאוהל גג
לא הייתי מקל ראש בנושא,
הם ללא פחד כלל.
קובץ מצורף 146930
קובץ מצורף 146929
אצלי בחצר, פחות תרנגולת
על זה מדברים בהקשר של ביות חיות הבר.
אבל. הכותרת היא 'תן חטף תינוק'. תיאור מעורפל שממנו אפשר להבין שהתן ניגש לאוהל הפתוח, נכנס, ולקחת איתו תינוק.
זה לא תינוק זה פעוט בן שנה וחצי. כלומר הולך. כנראה.
השאירו את האוהל פתוח.
משם אף אחד לא יודע מה קרה. גם לא ההורים.
אולי הוא יצא בכוחות עצמו? ופגש כלב חמוד שבעצם לא היה כלב ולא חמוד ולא אוהב שמושיטים לכיוונו יד ללטף?
אסף.
אצלנו התנים התחילו להכנס לחצרות ללא כל חשש ,חיסלו לי יותר מתרנגולת אחת
הגדלתי טווחים לאסייתי ולארגנטנאי הציידים הפכו לניצודים.
הייתי מאד רוצה לקחת את הצוות איתי לטיולים הם מאד אוהבים לנסוע אבל
לא ישאר לי מקום אפילו לגזיה.
כתבתי בעבר, אחרי החושך, ילדים קטנים לא נשארים לבד.
אם הם ישנים באוהל, אז הוא סגור, והפתח פונה למדורה/היכן שיושבים.
אנשים יוצאים לטבע, ואז כשה״טבע״ מגיע אז הם מופתעים שהוא באמת פראי.
רק אומר שברוב המקרים של מפגש בין כלב בית ממוצע לזאב ואפילו תן - הם ינצחו ואפילו עלולים לקטול את הכלב וכבר היו מקרים שכלבים קטנים נטרפו על ידי זאבים.
אם לוקחים איתכם כלב לטיול ומשחררים אותו במחנה אז זה צריך להיות כלב גדול פיזית ועם יצר קרב וציד שמסוגל להתמודד עם זאבים/ תנים. הגזעים הכי טובים למשימה זו הם מקבוצת שומרי העדרים (פירנאי, רועים קווקזי, קנגל וכו') אלו גזעים שגודלו וטופחו במיוחד למשימה הזו של לשמור על עדרים מפני זאבים ותנים.
https://photos.app.goo.gl/HHrABGw9iC4FVZm98
מפגש שלי בחאן בארות בחורף שעבר עם זאב מצוי (באותו הרגע לא הייתי בטוח אם זה תן או זאב).
הוא היה בערך בגודל של רועה גרמני בוגר ממוצע.
המרחק ביני לבינו היה כחמישה מטר והוא הסתובב חופשי לגמרי בחנייה בסופש עמוס במטיילים.
צפון מערב תל-אביב מלאה בתנים, כנל פארק הירקון. הם חיסלו את אוכלוסיית הברווזים/אווזים בפארק.
בשכונות הצפוניות הם מסתובבים חופשי בין הבתים, בתוך הגינות, על המדרכות, מפריעים לתנועה. בעיקר בלילה אבל לא רק.
עד שזה לא יגמר באסון (כנל עם חזירי הבר בחיפה) העיריות לא עוות כלום והרט"ג טוענים "חיה מוגנת" אסור להתערב לב בחיים.
אם אני זוכר נכון, יש חניוני לילה שרט"ג לא מאפשרים להכנס אליהם עם כלבים.
זה חד משמעית לא נכון.
כאשר יש פיצוץ אוכלוסין של תנים, הרשות מוציא היתרי ציד לדילול.
בעברי היה לי נייר כזה בכיס. (אמנם כמות התנים שדיללתי בפועל עומדת על המספר המרשים- 0, אבל השתדלות היתה).
אני מנחש שלאפשר לאנשים לירות בנשק חם באזור אורבני זה קצת יותר בעייתי.
בסופ"ש האחרון אחת השכונות הדרומיות של נס-ציונה סערה וגעשה בעקבות טנדר לבן שנצפה עם חמושים במדים מנומרים, כעבור כמה דקות נשמעו גם יריות... מה שהתברר בדיעבד כציידי תנים.
אצל חותני במושב הם מדללים בקביעות את אוכלוסיית החתולים ולאחרונה טרפו והעלימו את הכלב, לא השאירו זכר ממנו.
אנחנו מחפשים לו מחליף בקנ"מ גדול יותר, ידידותי ולא עויין לחתולים