בדיון אחר, על איזה 4X4 לקונת ב120-130 אלף ש"ח, נזרקה ההערה הזאת:
פעם היה על זה ויכוחים, או איזה ויכוחים.. בואו ניקח נקודה בזמן, לפני 15 שנה לצורך העניין. בסכום כזה (בהתאמה למדד) באמת התלבטת בין סופה מדוגמת, להיילקס עם שני סרנים חיים בן עשור (שזה חדש), לדפנדר טוב. אם רצית להתפנק בסלון ממוזג היו שפע של דיסקברי ברמות טריות שונות, והיו כמובן ג'יפים אינדיאנים ZJ, WJ, XJ במגוון גדול. היה סיכוי למצוא פטרול טוב , טויוטה 70 היה נדיר בארץ אבל הרבה פחות מאשר היום. להתפשר על פאג'רו או טרופר או משהו עם מתלים נפרדים היה באמת... פשרה. והמתלים הנפרדים הקדמיים, ברובם עם מוטות פיתול ודיפרנציאלים קטנים, היו באמת לא מציאה.
אני הייתי לגמרי בחשיבה הזאת. היו לי סמוראי, סיקס, היילקס סרנים חיים, וצ'רוקי XJ. לא ראיתי את עצמי בלי סרן חי מקדימה. ואז לפני 9 שנים בדיוק הגעתי לשאלה הזאת. רכב 4X4 גדול, בסכום כסף כזה של 120-130, שיהיה רכב משפחתי יומיומי. לא רכב טיולים כמו שהיה הצ'רוקי לפניו שכבר הגיע לשלב השני טסטים בשנה, חלודה רופפת וקצרים לבודי פה ושם, שלא לדבר על סלון העור הסדוק. ולא היתה ברירה באמת. רנגלר היה יקר הרבה יותר מדי, ולא מרווח מספיק. היילקס 97' כמו שהיה לי פעם היה קטן מדי, חלש מדי וישן מדי בתור רכב יומיומי. ללנדרוברים יש לי אלרגיה טבעית (נולדתי עם מוח, לא מאד גדול אבל קיים). אז קניתי היילקס ויגו די חדש, ואחר כך החלפתי אותו באחד עוד יותר חדש. והתרגלתי לזה שיש לי רק ביצה אחת. אבל עם שתי נעילות דיפרנציאל, צמיגים 32 אינץ' ומתלים אוסטרליים מהתחת, הרכב עולה, בשטח, על אלו שהוא החליף בכל מובן. שלא לדבר על אמינות. וצריכת דלק. ומזגן. ושקט.
וזה היה לפני תשע שנים. היום? אין אפילו אפשרויות, למעט רנגלר וג'ימני שלא רלוונטי למי שעושה את הטעות ומתרבה. יש גלדיאטור - חדש מדי ויקר מדי. וזהו. כל הרכבים האחרים עם סרנים חיים הם שאריות פרה-היסטוריות, שהולכות ונהיות גרוטאות ראויות במקרה הטוב להיות רכב טיולים או אספנות. הדיסקברי האחרון עם סרן קדמי חי - בן 20 השנה. הגראנד צ'רוקי WJ האחרון כנ"ל. הפטרול האחרון בן - לא יודע, 17? הטויוטות האחרונות עם סרן קדמי חי נמכרו בארץ בשנת 97' (היילקס) או 98' (LC70). אפשר אגב לקרוא לגרוטאה "רכב טיולים", או "פרויקט" למי שנעלב, יש לי גם כזה אחד בגראז'. לא על זה מדובר.
אז זהו. זה או רנגלר, שיש לו יתרונות וחסרונות, או רנגלר שגם לו יש חסרונות ויתרונות. ובגלל שזה רנגלר או רנגלר, אז המחירים נשארים גבוהים. כי רנגלר הוא לא רק משהו עם סרן קדמי חי, יש לו עוד קהלי יעד וקבוצות מיקוד שלא מעניין אותם כמה ביצים יש לו.
שורה תחתונה - הפרה הקדושה "שני סרנים חיים" - מתה. זה רשמי. נקודה סוף.