ביטוח מקיף לפי הערכת שווי נמוכה מהמחירון.
בזמנו עשיתי משהו דומה רק הפוך, להיילקס שערכו בשוק היה גבוה מהמחירון. שילמתי ליצחק לוי 700ש"ח, קיבלתי הערכת מחיר ולפי זה ביטחתי.
היום אני עם האיוניק, שעקב הקילומטראז' שלו ערכו נמוך משמעותית ביחס למחירון.
המקיף יקר, כ13500ש"ח נכון ללפני שנה לבני 50 פלוס, ואם זה המחיר אז אני כנראה לא אבטח במקיף. צד ג' וחובה בלבד. כי גם לשלם פרמיה מלאה, גם להיות בסיכון נמוך במיוחד (מעולם לא ניסו לגנוב לי רכב, וגם לא תבענו למיטב זכרוני את ביטוחי המקיף שלנו - למעט אירוע עם הבת הבכורה, והבנות כבר לא נוהגות ברכב) וגם בסוף לקבל גרושים אם קורה משהו, זה לא חכם.
יש אפשרות לעשות מקיף מוזל לפי הערכת מחיר נמוכה?
תודה מראש לעונים.
תגובה: ביטוח מקיף לפי הערכת שווי נמוכה מהמחירון.
רק המקיף 13500?
Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk
כן. חלק לא קטן מזה הוא בזכות תאונה שהבכורה שלי עשתה.
זה המקיף בלי הבנות.
ההצעה המקורית למקיף עם הבנות היתה 23000ש"ח. ויתרנו.
זה בטח לא נפוץ, אבל מההיגיון זה נראה לי שזו אמורה להיות אותה פרוצדורה של השמאות רכב.
פשוט התוצאה במקום ערך גבוה מהמחירון היא ערך נמוך מהמחירון.
שווה לשאול שמאי רכב אם יוצא להם להתקל במקרים כאלו.
לא מידיעה, אבל ההגיון שלי כמו התשובה של שגיא - אם יש מנגנון של הערכה פרטנית לטובת שווי רכב לביטוח - אז אמור לעבוד לשני הכיוונים.
לא הבנתי את המשפט הבא:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
) וגם בסוף לקבל גרושים אם קורה משהו, זה לא חכם
.
אתה חושב שאם יהיה אירוע ביטוחי תקבל סכום נמוך במיוחד בגלל שיש לרכב הרבה קמ? אם היו לו מעט קמ אתה חושב שהיית מקבל סכום גבוה יותר?
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כן. חלק לא קטן מזה הוא בזכות תאונה שהבכורה שלי עשתה.
זה המקיף בלי הבנות.
ההצעה המקורית למקיף עם הבנות היתה 23000ש"ח. ויתרנו.
מטורף.
מאמין שכבר בדקת שאין זול יותר, אבל תנסה אולי לבדוק גם בגמא גולן.
Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
לא הבנתי את המשפט הבא:
אתה חושב שאם יהיה אירוע ביטוחי תקבל סכום נמוך במיוחד בגלל שיש לרכב הרבה קמ? אם היו לו מעט קמ אתה חושב שהיית מקבל סכום גבוה יותר?
נשלח מהנייד
כן. להבנתי, גם הגדרת טוטאלוס וגם ההחזר הוא לפי הערכת שמאי ביום התאונה/גניבה. כבר בתיקון שהיה לנו לפני כשנה וחצי שמאי העריך את הרכב בכ110000ש"ח כשהמחירון היה מעל 170000. מאז הרכב עבר עוד הרבה קילומטרים וגם הזדקן כרונולוגית.
סוכן הביטוח דיבר אתי.
כמו שחשבתי, משלמים פרמיה כאילו זה רכב ממוצע, ומקבלים במקרה שנדפקנו מחירון משוקלל, שזה 90000ש"ח, מול המחירון המקורי שהוא 157000ש"ח. אין אפשרות לפרמיה מוזלת על בסיס המחירון העדכני או הערכת שמאי.
פרמיה בלי הבנות 15900ש"ח למקיף.
כנראה שנעבור לתכנית ב'. או ג'.
רק מציין שההיסטוריה שממנה גוזרים הנחת העדר תביעות שהיא לפי מס הרכב הספציפי שבו בוצעה התביעה. לא לכל כלי הרכב של כל המשפחה.
זה לעיתים מאפשר משחקים מסויימים ובראשם מכונית יעודית לילדים
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
לגבי מחירי הביטוח - תיכנס לאתר בסטי ושם תקליד את מספר הרכב .
תוך חצי דקה תקבל לפחות עשרים הצעות שונות .
אני ביטחתי לפני שבוע לקסוס NX300 2018 בדרך הזאת .
קיבלתי כשלושים הצעות כאשר הנמוכה ביותר עמדה על - 7600 ש"ח והגבוהה יותר מכפול .
את הבדיקה עשיתי בשעה 05.30 בבוקר , בשעה 08.00 החל לצלצל הטלפון מסוכני וחברות הביטוח .
הסתיים בעלות של - 6170 ש"ח כולל כל ההטבות - שמשות , גרירה , רכב חלופי , ביטול השתתפות עצמית ועוד .
מחיר הרכב הזה כ- 150000 .
תנסה - מה כבר יכול לקרות ?
אילן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
לא מידיעה, אבל ההגיון שלי כמו התשובה של שגיא - אם יש מנגנון של הערכה פרטנית לטובת שווי רכב לביטוח - אז אמור לעבוד לשני הכיוונים.
לא הבנתי את המשפט הבא:
נשלח מהנייד
חבר עם איוניק 5 מרובת קילומטרים קיבל 30000 פחות מהמחירון לאחר תאונה לפני חודשיים.
בפרמיה לא היתה הנחה .....
אסף.
הבנתי, תודה.
אז אם כך גם במקרה ההפוך, אם היה ק"מ נמוך במיוחד בעת האירוע הביטוחי היה צריך לקבל מעל למחירון מאותן סיבות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אתה חדש בארץ ?
פעם ראשונה בים (מדבר)?
Welcome to the real world ...
חנן אני משלם 5800 ש"ח על המקיף בווישור.
אוטו כמו שלך רק מודל 2022, כל נהג מעל 24, אין תביעות קודמות, יישוב בשפלה יחסית רגוע מבחינת גניבות.
הביטוח די מחורבן לזכרוני באותיות הקטנות, אבל עדיין מקיף.
תבדוק שוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
את הבדיקה עשיתי בשעה 05.30 בבוקר , בשעה 08.00 החל לצלצל הטלפון מסוכני וחברות הביטוח .
אילן
גם אצלי ההצעה הסופית היתה פחות מחצי מההתחלתית (מחברות שונות).
לא פלא שאנשי המכירות רבים על כל ליד, הכל מצביע על כך שיש כסף גדול ומתח רווחים משמעותי בתחום הזה.
הלכנו על צד ג וחובה.
לקחתי את הפערים שהיו השנה בהצעות בין צד הג' למקיפים על כל הרכבים שלנו ושמתי אותם בקרן שייעדתי עבור נזקים עצמיים וגניבות לרכבים שלנו. בעוד שנה אפקיד שם שוב את הפערים וכן הלאה.
כל הרכבים עברו לביטוח צד ג' במקום מקיף.
עוד עשר שנים נוכל לדגום את הסטטיסטיקה הפרטית שלנו ונראה אם הקרן גרעונית או רווחית. לאור תצפית על העבר אני משער שהיא תהיה רווחית.
כל ההצעות להשוואת מחירים כמובן נכונות וגם יושמו. ההתייחסות שלי כאן היא רק להצעות הזולות ביותר.
[QUOTE=יונימוג אדום;1054258]לגבי מחירי הביטוח - תיכנס לאתר בסטי ושם תקליד את מספר הרכב .
תוך חצי דקה תקבל לפחות עשרים הצעות שונות .
אני ביטחתי לפני שבוע לקסוס NX300 2018 בדרך הזאת .
קיבלתי כשלושים הצעות כאשר הנמוכה ביותר עמדה על - 7600 ש"ח והגבוהה יותר מכפול .
הסתיים בעלות של - 6170 ש"ח כולל כל ההטבות - שמשות , גרירה , רכב חלופי , ביטול השתתפות עצמית ועוד .
מחיר הרכב הזה כ- 150000 .
תנסה - מה כבר יכול לקרות ?
אילן
תפנית בעלילה .
לפני מספר ימים זוגתי התקשרה לביטוח 9 ששם היה מבוטח הרכב הקודם על מנת לבטל את הפוליסה .
נציג החברה ישב לי על הווריד .
שאל למה לא פניתי אליהם בהצעה חדשה , אמרתי לו שקיבלתי הצעה גם מהם והיא הייתה משמעותית גבוהה.
סיפרתי לו כמה שילמתי עבור כלל הביטוחים שעשיתי .
חזר אלי לאחר מספר דקות עם הצעה מפתה - 5600 ש''ח כולל כל הכיסויים , כולל ביטוח שמשות וגרירה .
שאלתי האם גם הגג הפנורמי מכוסה ובהתחלה אמר שלא , הסברתי לו שזה המפרט של הרכב הזה ולאחר שבירר אמר שכן .
את כל תהליך החלפת החברה הוא מטפל .
בקיצור - יש צורך להתווכח ומסתבר שלא מעט , אבל לבסוף זה משתלם .
אילן