בניית מיטה - גלריה בחדר ילדים
הילדים (11 ו 8) היו בממד בקומת הקרקע מאז שנכנסנו לבית לפני 7 או 8 שנים, והחדרים שלהם בקומה השנייה שמשו לרוב כמחסן, לאחרונה הם התחילו להתעניין בחדרים נפרדים ואני צריך להתחיל להתארגן.
החדרים למעלה במידות 4 על 3מ בערך, עם גג משופע גבוה, לאורך החלק הארוך של החדר.
אז בצד אחד של הצלע ה4 מטר יש גג גבוה 4 מטר, ובצד השני יש גג של 3 מטר גובה.
מקווה שזה מסביר:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a992e6f31f.jpg
בפינה השמאלית תחתונה בציוד יש דלת פתיחה פנימה, מה שמשאיר לי שטח אפקטיבי למיטה התלויה של כ 2 מטר על 2 מטר בצד הגבוה (מאוד) של הגג
הרעיון בביצוע מיטה גלריה היא הפרדה מפלסית של אזור השינה (למעלה) ואזור רביצה /אירוח למטה, שם יהיו פופים לחבר'ה.
אני חושב לבצע מדרגות אלכסוניות ולא סולם, כי זה כואב ברגליים, מקווה שזה לא יאכל לי יותר מידי שטח רצפה.
הקונסטרוקציה תהיה בנויה מעץ מרגליים 80 על 80, אולי גם מסגרת המיטה מ80 על 80 וקורות פנים של 5 על 10.
כבד ומאסיבי, כן.
חלונות כרגע חלון צירי, טעות כן, אני אחליף אותם להזזה כי אחרת מיקום המיטה הגבוהה מגביל את פתיחת החלון.
המזגן שעדיין לא מותקן שם (יש רק הכנה בקיר) ימוקם כך שהוא יהיה יעיל גם למטה וגם למעלה לפי כיוון התריסים, ההכנה כרגע ממוקמת ליד הדלתות אז הוא לא מפריע לי לקונסטרוקציה, אבל המקום לא הכי אידאלי, מקסימום נזיז מטר הצידה.ובגלל שאין מזגן עדיין למעלה, העבודה חייבת להתבצע בחורף, אז אני מתכנן עכשיו בשביל להכנס לזה כשהטמפרטורות יירדו
אה.. הגברת חוששת מעמוד תמיכה באמצע החדר, ולכן חשבתי לחבר את הפינה שאינה צמודת קיר לקורת הגג שהיא 8 על 15, דעתכם?
אז... מישהו עשה דבר כזה ויכול לשתף תובנות?
תגובה: בניית מיטה - גלריה בחדר ילדים
בדיוק!
יפה!
בגלל שהחדרים (וכל הבית) בנויים מעץ אז אני יכול לחסוך לעצמי את הרגליים וישר לחבר את תחתית המיטה ל5 על 10 שהם שלד הבית.
טרם החלטתי אם לעשות רגלים או לא.
אני מנסה שלא לחשוב על זה כ"כ אבל העסק צריך להיות עמיד לרעשי נוער מתבגר=אני לא רוצה לשמוע מה שאני לא אמור לשמוע.
רגע, אתם עדיין גרים שם?(שואל אם אפשר לבוא לראות)
ומתי בכלל היה לך קינג קצר?
בגלל שהגג גבוה, אני רוצה שתחתית המיטה תהיה לפחות 2 מ, ואז אפשר לעמוד בנוחות מתחתיה, לרובנו 2 מטר מספיק
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
בתוכנית שלי הרגליים מגיעות עד המעקה, ותחתית המיטה תחובר אל הרגליים בגובה הנדרש, הכל ברגי טורפדו ודבק נגרים טוב בין השטחים למנוע סקוויק סקוויק, סתם רעיון:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dc04d11eed.jpg
האלכסונים לדעתי מיותרים, אני אקבע את המיטה גם לקיר בין אם יש רגליים או לא.
בקומת המיטה צריך לשלב גם מדף לטלפון לפטופ ושות, וכמובן שקעים לטעינה של הנ"ל,
הגלריה נשארה בדירה כשעזבנו בסוף 2017.... ואני יודע שגם הילדה שקיבלה אותה מאוד אהבה להיות שם.
המבנה הזה נשאר חזק מאוד ולא שקע בכלל גם תחת משקל של מבוגרים וילדים יחד - הקורות הוכיחו את עצמן והחיבור על הרגליים עבד טוב.
(ולגבי הקינג - הוא לא היה שלי אלא של נעם, באותו הזמן זה היה הרכב היחיד במשפחה שהתאים לגרירה)
אסף.
אם תחבר כמו שאני חיברתי ל'כיסים' בקורות הכפולות - ואם לפחות שתי דפנות צמודות (לא כל שכן מחוברות) לקיר - האלכסונים נראים מיותרים.
אסף.
נכון, כשאני חושב על זה עוד קצת, אז לעשות מסגרת למיטה מ8/8 וקורות רוחב (שעליהן עץ גלריה ועליהם המזרון) מ5/10 ייצור לי בעיה מלמטה, לא יהיה קו "אפס" אחיד במבט מלמטה.
ולכן אני חושב ש:
1. המיטה צמודה לפחות ל2 קירות, אז מסגרת המיטה וגם קורות הרוחב 5/10,מסגרת המיטה תחובר לסטאדים ב2 קירות הצמודים(הסטאדים גם 5/10 מרחקים כל 40 ס"מ בערך) ואז אחליט אם צריך רגליים צמודות לקיר או לא, מרגיש לי שלא צריך, אבל נראה תו"כ אולי אצטרך אותם למעקה בכל מקרה.
2. מה שהכי מעניין אותי זה האם אני יכול לוותר על רגל שיורדת למטה בפינה שלא סמוכה לקיר, ובמקום רגל תמיכה לחבר את מסגרת המיטה לקורת הגג (צהוב בתמונה) מתחבר ליד הנורה,
אולי כבל נירוסטה עם מנגנון מתיחה(תבריג שמאל ימין) לא כ"כ יתאים בלוק הכללי אז פחות בא לי...
את הנורה נסלול אותה הצידה שנוכל להתקין מאוורר תקרה. (שכנראה לא יהיה אפקטיבי לקומת הרביצה)
עליתי לצלם וראיתי שגובה החלון די מגדיר לי את גובה המיטה, וזה מאפשר לי לא לשנות את החלון בכלל =פחות כסף.
בתמונה יש ארון הוא יעוף משם, ולדעתי המדרגות(תלולות קצת) יהיו בין הקיר חוצץ למיטה, קשקשתי בטלפון סלחו לי על האיכות https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5af0aaf52c.jpg
אני לא בנאי גדול אבל כן יודע שלא כדאי שעץ יעבוד במתיחה אז לא הייתי תולה את המבנה מהקורת גג.
יש מגבלה לבנות את הגלריה על כל הרוחב? קורות על 3 דפנות החדר ועליהן הכל מונח.
אסף.
חשבתי על זה גם כן, רק מבחינה עיצובית, אם ירצו לשים ארון או משהו ממש גבוה. אבל זו בהחלט אופציה.
ואז כל קורת הרוחב יהיו צריכות לעבור הגדלה, אולי ל 8/15. ובכל מקרה לא מצד לצד של ה4 מטר, אלא רק ברוחב החדר ואז זה 3 מטר ואולי לא צריך תמיכת רגל בכלל.
טעיתי בהודעה הראשונה, קורות הגג הן 13/18
מציע גם ללכת על 3 קירות,
לא רק כי זה חזק ומפשט את הבניה,
אלא גם כי פונקציונלית זה ייתן 'יותר מ-רק מיטה', וזה יכול חהיות גם אסתטי יותר.
זה גם מתכתב עם זה שהילדים גדולים, גם מבחינת הספייס שהם צריכים, וגם יאפשר להגיע בקלות יותר לקונסטרוקציה שקטה יותר מבחינת רעשים.
הייתי שואף שלא יהיו אלכסונים
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
ממממ ממש עוד מפלס... חומר למחשבה, תודה
1 קבצים מצורפים
מידלתי קצת בסקאצ אפ (איזה ממשק חרא)
הגובה של החלון הוא 2.2 אז תחתית הגלריה יהיה בהתאם אין לי שמץ של מושג איך לערוך את השרטוט בלי לחרב אותו לגמרי אז זה כרגע לתחושות כלליות , בשטח כמובן זה יהיה בהתאם לגבהים וזה כמובן ייתן לי יותר בחלק העליון, אבל זה לא מאפשר המון בחלק הנמוך של הקומה העליונה, אולי קצת אפסון אבל בקצה המיטה לא יהיה מספיק מקום לישיבה למישהו גבוה.
קובץ מצורף 147484
אפשר כמובן שהמסגרת תהיה על כל השטח אבל הגלריה (המשטח) לא יהיה בשטח הנמוך. מצד שני זה אזור מעולה לאיחסון (שמפנה שטח איחסון מהחדר) - שהגישה אליו היא מהחדר לא מהגלריה (כלומר להוסיף לוח ניצב בין רצפת הגלריה לתיקרה).
אסף.
לגבי משטח בכל השטח ולחסוך רגליים באמצע החדר זה נשמע אחלה.
לגבי שטח האכסון שדווקא נגיש מהחדר, לא לגמרי הבנתי מה כוונתך? מן בוידעם שזמין מלמטה?
תראה... שטח אכסון למעלה לשטויות כמו שמיכה גדולה שלא צריך בקיץ וכו זה יכול לעבוד, אין לי בעיה.
2 קבצים מצורפים
ונזכרתי שגם רצפה הבוידעם בנויה ככה בדיוק מעל המקלחת שבקומה השנייה, הבוידעם יועד לאכסון דוד השמש אבל בסוף הוא הותקן בחוץ על הרעפים,
קורות הקונסטרוקציה פה הן 7/13
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cd752730b3.jpg
2 קבצים מצורפים
טוב.... יורדים עוד שלב עמוק יותר,
או
5 קורות אורך 8/13 באורך של 4 מטר, רווחים כ28 סמ ביניהם , שנותנים לי 1.5 מטר רוחב :
קובץ מצורף 147509
או סולם, כזה?
קובץ מצורף 147510
קורות האורך נראות יותר קלות לביצוע, וגם יותר "נקי" .
דעתכם ?
בחדר השני קורות האורך יהיו קצרות יותר רק 3 מטר ולכן אני חושש פחות מכפיפה באמצע
המבנה של קורות אורך נכון יותר כי זה הכיוון של השקיעה. אבל
א. קורות נוטות להתפתל ולכן לפחות את הקיצוניות כדאי להכפיל.
ב. המרווחים יכולים להיות גדולים יותר.
אני את המרחקים לקחתי לפי ספר על נגרות עם הסברים ברורים.
אסף.
סבבה, מקבל לגבי האורך, תודה.
לגבי הפיתול: האם גם קורות מודבקות? לתחושתי, ואין לי שום מידע לבסס את זה, המודבקות מתנהגות אחרת לגמרי כי אופן ההדבקה של 2 חצאים ו/או גם מקטעים שונים מבטל את הפיתול הטבעי.
לגבי מרווחים, אם ההבדל הוא בין 5 קורות עם מרווח 27 ס"מ ביניהן או 4 קורות עם מרווח 39 ס"מ ביניהן אז אני מרגיש בנוח יותר עם 5 קורות