כמה שאלות לאחר בדיקת סופה
בסופה שנבדקה היום, פתח מילוי שמן ופתח מדיד שמן עושה הצגה של קיטור (כשמנוע חם והפקק פתוח יוצאים אדים). עשיתי חיפוש, אני זוכר שקראתי על זה משהו אבל לא הצלחתי למצוא...
עוד משהו: הסופה מוגבההת עם קיט של המתלם, בכביש מהיר יש תחושת שיוט. המייצב מחובר.
האם יש צורך בשינוי זרוע פיטמן בזמן ההגבהה?
על מכסה השסתומים (או שזה בעצם לא מכסה השסתומים-אני לא ממש מכיר סופות...) יש מעין צינור, שמתי לב שהאזור מסביבו קצת משומן (נזילה..)
חשמל: נראה כאילו יש פה ושם אילתורים.
הגג כבר מתחיל לתפוס חלודה-לא רצינית מדיי. כנראה יזדקק להחלפה בקרוב...
קומפרסיה: איך אני יכול להאריך קומפרסיה תקינה? נאמר לי שכאשר אני פותח פתח מילוי שמן כשמנוע חם אני אמור לצפות לזרימה קלה של שמן החוצה, ואם הקומפרסיה אינה תקינה יהיה זרם חזק...בסופה הנבדקת פתחתי פתח מילוי ולא יצא כלום חוץ מאדים... :confused:
הטורים היו קובעים ולא רקדו (אז כנראה שהחיישנים תקינים...)
המים ברדיאטור היו מים פשוטים כחולים של תחנות דלק.
המנוע זה החלק שהכי מפחיד אותי כי אני לא באמת יודע איך ומה לבדוק בו
נזילת שמן קלה מהסרן האחורי דנה 60...ומהטרנספר...אני מניח שזה סתם מחז"ש
תודה, עמרי
חוזר: כמה שאלות לאחר בדיקת סופה
מה זה "אדים" ?
קנית סופה עם מנוע קיטור?
בקיצור ולענין זריקת לחץ ו/או שמן מצינור מדיד עשוי להעיד על בעית רינגים.
זריקת לחץ/שמן מפתח מילוי יכול להיות בעיה של גומיות שסתומים במקרה הטוב.
"הזעה" של שמן ע"ג מכסה שסתומים מקובלת אך לפי התאור של "אדים" זה יכול להיות סיפור בלאי של רינגים או גומיות שסתומים במקרה הטוב.
בדוק האם יש שריפת שמן - עשן לבן במפלט.
לידיעתך גם מנוע בלוי ואוכל שמן של סופה סוחב טוב ועשוי לחיות עם צריכת שמן של כ-1 ק"ג ל-500-1000 ק"מ אך יש להביא בחשבון החלפת מנוע (ישן) כ-7,000 ש"ח ו/או שיפוץ.
מים "כחולים" ברדיאטור ? - אולי במקום מיכל עודפים למי קרור שהם ירוקים בדקת את המיכל של המתיז בו מכניסים חומר ניקוי כחול.
לגבי חשמל - לדעתי כדאי לבטל ת כל האילתורים ולהחזיר את החיווט למצב 0.
הספקות נוספות של חשמל שתרצה להוסיף כדאי לחבר ל-2 מקורות אספקה מוגנים שתכין בעצמך האחד בהספקה ישירה והאחר דרך הסוויטש כך שהחשמל ייפסק בהדממה.
תחושת שיוט עם מיצב - כדאי לבדוק כווני פרונט (בהנחה שאין נעילה אחורית שעשויה גם כן לגרום הרגשה דומה בהאצה והפסקה).
מומלץ גם לפתוח פקקים בדיפרנציאלים ולראות אם יש שם שמן או בוץ.
כמו"כ כדאי לבדוק לפחות חיצונית אם אין נזילת שמן במחזירי שמן בציר אחורי.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאבי
מה זה "אדים" ?
קנית סופה עם מנוע קיטור?
בקיצור ולענין זריקת לחץ ו/או שמן מצינור מדיד עשוי להעיד על בעית רינגים.
זריקת לחץ/שמן מפתח מילוי יכול להיות בעיה של גומיות שסתומים במקרה הטוב.
"הזעה" של שמן ע"ג מכסה שסתומים מקובלת אך לפי התאור של "אדים" זה יכול להיות סיפור בלאי של רינגים או גומיות שסתומים במקרה הטוב.
בדוק האם יש שריפת שמן - עשן לבן במפלט.
לידיעתך גם מנוע בלוי ואוכל שמן של סופה סוחב טוב ועשוי לחיות עם צריכת שמן של כ-1 ק"ג ל-500-1000 ק"מ אך יש להביא בחשבון החלפת מנוע (ישן) כ-7,000 ש"ח ו/או שיפוץ.
מים "כחולים" ברדיאטור ? - אולי במקום מיכל עודפים למי קרור שהם ירוקים בדקת את המיכל של המתיז בו מכניסים חומר ניקוי כחול.
לגבי חשמל - לדעתי כדאי לבטל ת כל האילתורים ולהחזיר את החיווט למצב 0.
הספקות נוספות של חשמל שתרצה להוסיף כדאי לחבר ל-2 מקורות אספקה מוגנים שתכין בעצמך האחד בהספקה ישירה והאחר דרך הסוויטש כך שהחשמל ייפסק בהדממה.
תחושת שיוט עם מיצב - כדאי לבדוק כווני פרונט (בהנחה שאין נעילה אחורית שעשויה גם כן לגרום הרגשה דומה בהאצה והפסקה).
מומלץ גם לפתוח פקקים בדיפרנציאלים ולראות אם יש שם שמן או בוץ.
כמו"כ כדאי לבדוק לפחות חיצונית אם אין נזילת שמן במחזירי שמן בציר אחורי.
בהצלחה.
זאבי לא קניתי את הסופה. אני מחפש אחת...
האדים יצאו גם מפתח המדיד וגם מפתח המילוי כשמנוע היה חם. לעומת זאת לא יצא עשן לבן מהמפלט. אבל כן היה לו צליל קצת עמום.
כמה אמור לעלות סיפור של החלפת רינגים וגומיות? ואיך ניתן לדעת שזה רק זה, ולא נגרם איזשהו נזק למנוע או שהמנוע כבר גמור?
הרכב באופן כללי לא הכי מטופל. השאלה האם ניתן לשקם אותו ובהתאם לכך להוריד אותו במחיר...והרבה...
סחיבת מנוע אני לא מתייחס אליה אפילו-כל דבר סוחב ביחס לסמוראי...גם מנוע גמור של סופה.. (והמנוע שלי בסמוראי מצוין..)
בדקתי מים ברדיאוטור (אני לא עד כדי כך לא מבין כלום-יש גם נוזל קירור כחול מעאפן וזול שקונים בתחנות דלק...)
תודה, עמרי
עמרי, רוצה לשמוע טיפ של אלופים?
(או לייתר דיוק כאלו שלמדו על בשרם ומעוניינים למנוע ממך את התענוג הגדול שבלבזבז כסף)
תעזוב את הנבלה. תחפש את הרכב הכי טוב שאתה יכול למצוא עם כל השיפורים שאתה מעוניין בהם.
זה יהיה לך הרבה יותר זול מלקנות רכב שבמודע אתה תיהיה צריך לפרק לו מנוע.
אין לי הסבר מדעי למה, אבל משום מה זה תמיד אבל תמיד (סוג של חוק מרפי) יוצא הרבה יותר יקר לקנות נבלה.
תריץ חיפוש פה בפורום ותראה באופן כמעט שיטתי, שכל מי שקנה נבלה נחנס אח"כ לתהליך ארוך, מייגע וייקר של שיפוצה.
עירא
אם פתח מילוי השמן עושה הצגה של קטר קיטור, ואתה לא קונה קטר קיטור אלא ג'יפ- המנוע בלוי מאוד.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אם פתח מילוי השמן עושה הצגה של קטר קיטור, ואתה לא קונה קטר קיטור אלא ג'יפ- המנוע בלוי מאוד.
אסף.
אסף-תודה! זה בדיוק מה שרציתי לשמוע. אם האדים אומרים מנוע גמור או לא...
עירא-אין לי ספק שאתה צודק. אני ממש לא הולך לקנות ג'יפ עם מנוע גמור. אבל לא הייתי בטוח שהאדים מהפתח מילוי אומרים מנוע גמור.
החיפוש ממשיך... :evil:
תראה, אם רק המנוע לא תקין, והשאר במצב טוב- יכול להיות שזה עדיף על אוטו רקוב עם מנוע טוב.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
תראה, אם רק המנוע לא תקין, והשאר במצב טוב- יכול להיות שזה עדיף על אוטו רקוב עם מנוע טוב.
אסף.
נכון-אבל יש כ"כ הרבה סופות למכירה...שאני לא רואה צורך להתפשר-גם אם זה יקח זמן...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אסף.
טיפ טוב, בתיאוריה. במציאות, יש משום מה נטייה למנועים (ומכלולים אחרים) טובים להיות מחוברים לג'יפים טובים ולהיפך.
השיוט נובע כתוצאה מההגבהה. אין מה לעשות שקלים ארוכים + קפצים רכים והגבהה יגרמו בהכרח לשיוט.זרוע מונמכת משפיעה על ה "bump steer" ולא על השיוט
אשר למנוע יש לבדוק האם צינור האוורור או החיבור למכסה השסתומים או החיבור לפילטר (של הצינור) לא סתומים. אם כן אזי המנוע לא יאוורר ותקבל לחץ גזים גבוה מתוך המנוע.
מים כחולים ואפילו זולים כבר אומרים שהבעלים השקיע משהו בתחזוקה.
נזילות מסרן אחורי - תלוי מאיפה. אםממכסה הדיפ - לא אסון. אטם מכסה דפוק. אם מהפניון - לא נעים כנראה צריך להחליף מחז"ש.
נזילה מהטרנספר - תלוי מאיפה וכמה נוזל.
בכלל כאשר אתה בה לבדוק רכב צריך לבדוק את כולו ולא רק את המנוע.
דווקא המנוע לא מאוד מדאיג אותי ברכב. מנוע קל מאוד להחליף - ויחסית גם זול (5K) אם אתה מסתדר עם המוכר על הענין זה לא נורא. כנל גיר וטרנספר וסרנים.
מה כן מדאיג אותי - לפי סדר חשיבות:
א. שילדה. שילדה עקומה או שבורה בעיתי לתקן ולא תמיד זה עולה יפה. די זול לקנות שילדה אבל לך תחליף אותה - המון עבודה וכסף.
ב. בודי קרוע חלוד ודפוק. שוב ניתן להחליף אבל עם המון עבודה.
ג. מכלולים משנים דפוקים - לוח שעונים, רדיטור, מערכת חשמל ועוד. כול זה ניתן להחלפה אך דורש המון זמן והשקעה.
לכן כאשר אתה בא לראות רכב הסתכל על שילדה בודי מכלולים משנים סרנים גיר טרנספר ורק בסוף מנוע.
סופה עם שילדה דפוקה אני אישית פוסל מראש.
לפי התאור שלך דווקא המנוע נשמע סביר. אבל אם אתה מפקפק כדי ללכת לבדיקת המנוע. אבל הגי חשוב בדוק מצב שילדה ובודי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני סופה
אשר למנוע יש לבדוק האם צינור האוורור או החיבור למכסה השסתומים או החיבור לפילטר (של הצינור) לא סתומים. אם כן אזי המנוע לא יאוורר ותקבל לחץ גזים גבוה מתוך המנוע.
לפי התאור שלך דווקא המנוע נשמע סביר. אבל אם אתה מפקפק כדי ללכת לבדיקת המנוע. אבל הגי חשוב בדוק מצב שילדה ובודי.
מוני, הסופה שבדקתי הייתה דווקא עם בודי ושלדה שנראו ממש טוב (חור קטן ברצפה בצד הנהג...לא משהו רציני...אה-וכמובן הגג הידוע לשמצה קצת מתחיל להחליד)
בקשר למנוע? אני מניח שאתה מתכוון 5K למנוע בלבד...נראה לי שאתה שוכח שאין לי לא כלים ולא ידע לבצע החלפה כזאת לבד (לפחות בינתיים)-ולכן זה מסתכם ביותר (שוב-בהנחה שהתכוונת למחיר של המנוע בלבד לא כולל עבודה)-תקנו אותי אם אני טועה.
אני יכול להבין למה לך זה לא הכי חשוב...בשלב זה לדעתי עדיף לקנות רכב מטופל ומסודר (במידה ואני לא חולם וניתן לקנות סופה תקינה ומטופלת באהבה ב30K מינוס)
עמרי
ההחלפה במוסך לא עולה כסף רב.
אבל אני מסכים איתך, במקרה שלך לא היתי מיעץ לך להתחיל עם סופה שבה המנוע במצב גמור. אין לך מספיק ידע בשביל לגמור את הסיפור בזול וללא הרבה סיפורים. אפילו אם אתה עושה זאת במוסך אתה צריך לדעת למי ללכת על מי לסמוך ומה הנקודות החשובות לדאוג להם.
מה שכן אני מציע לך הוא להסתכל על כול הרכב כמכלול. לא רק המנוע והגיר אלא גם הבודי והשילדה. אם הבודי לא טוב או השילדה עקומה או דפוקה גם אם המנוע ורכבת ההנע מעולים לא היתי מציע לקחת.
סופה מטפלת במצב טוב מתחת ל 30K נדיר למצוא. רובם במחירים האלו יש להם משהו דפוק. אפילו בסופה שלי - מצב מכני שילדה ובודי (מבחינת חלודה) מעולים אבל הבודי דורש צבע והברזנט ראה ימים טובים יותר ולוח השעונים מלא חורים מכול מני התקנות. לי כול זה לא הזיז, אבל לרוב לקוחות הסופה זה מפריע.
אם לסופה שלי היה צבע חדש, ברזנט חדש, ולוח שעונים חדש + השיפורים שהוספתי, והכי חשוב סט ניקלים ועץ ריח - התימחור שלה היה לפחות 50K.
מהנסיון שלי סופות עם מצב קוסמטי טוב נחטפות (טוב באופן יחסי) ובמחירים גבוהים. דווקא השיפורים פחות נחשבים ולרוב לא מקבלים חצי ממחירם כחדשים (לכן אגב בעלי הסופות מפרקים אותם לפני מחירה).
יש מציאות. כמו שאמרתי לך פגשתי בעל סופה 92 סגורה במצב קוסמטי מעולה וגם מצב מכני טוב שקנה אותה ב 25K. אבל גם הוא מודה שזו היתה מציאה חד פעמית. הוא חיפש כשנתים ולא מצא עד שנפל על הסופה. הבעלים דרש כ 35K והוא ניסה למכור כשנה או שנתים. ואז הגיע הרגע שהוא היה חיב את הכסף (נסיעה לחול או משהו כזה) ובמקרה הוא נפל עליו באותו זמן.
אז תמשיך לחפש, אם יש לך סבלנות בסוף גם תמצא את המציאה שלך. לדעתי לא צריך יותר מדי להסתכל על הצד הקוסמטי, אבל אני במיעוט. סופה במצב קוסמטי טוב תעלה והרבה. סופה במצב מכני טוב תעלה פחות אבל לרוב גם אותה לא תמצא במחיר "מחירון".
ראשית,את הסופה שלי קניתי לפני 5 שנים עם מנוע "מנפח" הוא החזיק עוד 100 אלף קילומטר
כביש שטח עד שהחלטתי לעשות אוברול, אז שלא יפחידו אותך
אם הבודי שילדה יפים הכסף הכי זול יהיה המנוע ולא להייפך!!!!!
ב 5000 ש"ח במוסך יחליפו לך מנוע!!
מנוע סופה שיוצא ממנו קיטור עדיין סוחב הרבה הרבה יותר טוב מרוב העגלות דיזל שיש פה
עפי בהתרשמות רוב הכותבים מציינים 3 נקודות חשובות.
1. מצב פחחות (רקבונות וכד') חשוב ממצב מנוע.
2. בעית מנוע עלולה לעלות 5-7K ובמידה והבעיה בגומיות שסתומים עד 1K (ניתן להחליף ללא הורדת ראש מנוע).
3. שיפורים קיימים כגון נעילות, הגבהות וכד' הופכת קניה לכדאית שכן עלותם לאחר מכן תהיה גבוהה.
בקיצור, אם המחיר לסיכון של מנוע דפוק הופחת ממחיר הרכישה - אין סיבה לפחד.
בנוסף, תמיד תזכור שעלות נזק שלא אותר בסופה עולה 1/3 ואולי פחות מכך בהשוואה לנזק זהה ברכב יאפי אחר.
בהצלחה,
אני מעלה שרשור ישן שלי מהעוב.
הסמוראי נמכר, והעליתי הילוך בחיפושים אחר סופה ארוכה וסגורה.
הספקתי לראות ולבדוק כמה וכמה סופות. הכוונה היא לקנות רכב שאינו דורש הוצאה כספית גדולה ביישור קו לאחר הקניה, ושטופל באהבה. נכון לעכשיו יש כמה כלים על הכוונת-אבל בכל אחד יש משהו שאני לא אוהב.
בהתאם להמלצות ולהערכת הנזקים אני מקווה ליישור קו מינימלי.
1. בסופה אחת שנבדקה (עד כמה שזה ישמע הזוי-היא מושלמת מבחינת פחחות, טיפה סימני חלודה בדפנות הגג). הטרנפר עבר מאוד קשה, לא הייתי צריך לנסוע אחורה קדימה בשביל שהוא יכנס, ולא נשמע שום רעש חריקה בזמן השילוב והיציאה, אבל תפעול הידית דרש המון כח.
עוד פרט שדורש תשומת לב-הקלאץ' הראה סימני עייפות.
כאשר הרכב היה קר, הטורים רקדו מעט. מבחינה קצרה של מנוע הצעדים-היה מפויח.
2. בסופה אחרת, שדרשה מעט פחחות (הבהרה קצרה: ממש לא חשוב לי שהרכב יהיה יפה ונוצץ-אלא רק למנוע התפתחות של רקבונות), מבדיקת חופשים, התגלה חופש של בערך 1 מ"מ ביציאה מהטרנספר לגל ההינע האחורי. איך ניתן לדעת אם זה הסליפ יוק, מיסבים או משהו אחר? ומה הזנק במקרה הגרוע?
ועוד שאלה כללית: בכמה כלים שנבדקו היו רקבונות מתחת לדלת נהג (אני אפילו לא מזכיר את הרצפה מאחור) , לרמה של חור לכל רוחב הקאנט (בקו ישר מתחת לצירים של הדלת). אני פסלתי כלים אלו באופן מיידי, גם אם מבחינה מכנית הרכב היה בסדר גמור, מתוך הנחה שייצא לי יותר זול לקנות רכב עם בודי טוב. האם באמת יש סיבה שלא להתקרב לכלים האלו, או שהפחחות שנראית לי כ"כ מסובכת-הינה עניין טריוויאלי בסופות?
לגבי כל הסעיפים, ברור לי שכל סופה תידרש ליישור קו-הכוונה היא לקנות את הרכב שידרוש הכי מעט הוצאות ובזבוז של ימים, לכן אשמח אם תפרטו עלויות של תיקון הליקויים (לא של הפחחות-כי זה כל רכב לגופו).
תודה, עמרי (שברגע זה קולט שחיבר מגילה :???: )
בהצלחה.
אם אשמע או אראה משהו אומר לך.
יש לך העדפה לשנתונים/דגמים?
תשמע, גם עם כל הפח מתחת לדלת רקוב לחלוטין עד לא קיים ושאר הרכב במצב מצויין.
זה הזמן לחשוב על השיפור הראשון לרכב החדש, רוקר פאנל.
עומר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
בהצלחה.
אם אשמע או אראה משהו אומר לך.
יש לך העדפה לשנתונים/דגמים?
ההעדפה היא לסופה כמה שיותר חדשה, ארוכה וסגורה. אם זה יהיה 94 או 96 לא ממש משנה לי. להבנתי גם אין הרבה הבדל. אני מעדיף שכבר יהיה חיישן חמצן. אם תימצא סופה 92 שעוברת את כל הבדיקות- אז תיהיה 92...
המגבלה העיקרית היא תקציב. שהוא לא גבוה-ובהתחשב בכך שחלק מבעלי הסופות (אפילו הסטנדרטיות) שכחו שמדובר בסופה ולא בריינג'-זה יכול לקחת זמן עד שתימצא הכלה המתאימה במחיר המתאים.
תודה בכל אופן, עמרי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Bulldog
תשמע, גם עם כל הפח מתחת לדלת רקוב לחלוטין עד לא קיים ושאר הרכב במצב מצויין.
זה הזמן לחשוב על השיפור הראשון לרכב החדש, רוקר פאנל.
עומר
עומר, הקלדנו באותו הזמן.
קצת מטריד אותי לדעת שמתחת לרוקר קיים גועל נפש רקוב. רוקר אני מניח יגיע מתישהו בכל מקרה. אבל חשוב לי שהבסיס יהיה טוב.
מה לגבי שאר הסעיפים?
תודה, עמרי
סליחה שאני מצטרף לדיון מאוחר
אני מקווה שבכל תוכל להיעזר במה שיש לי להגיד
לגבי מה שאמרת מנוע עושה הצגה של קיטור - אם אתה חושב שהוא באמת גמור בצע בדיקת קומפרסיה.
יש מצב שלאחד החברה בפורום יש ואם לא אז במוסכים.
לגבי הצינור על המכסה שסתומים זה ציור נשם מנוע -סימני השמן שם הם רגילים תפתח תנקה ותחזיר חזרה רצוי לעשות את זה כל 5000 ק"מ
לגבי דיפרנציאל ותיבת העברה
מחזירי שמן נימצאים בחיבורי גלי ההינע (דריישפטים) אם הנזילה משם צריך להחליף מחזיר שמן אם לא אז אטם דיפרנציאל (לא צריך אפילו לקנות אפשר גם עם סיליקון טוב) ובתיבת העברה אם זה לא המחזיר שמן אל תיזע בזה תפתח את פקק המילוי לראות שיש מספיק שמן ולא יותר מדי ותסגור אותו.
בעיות החשמל הן אופיניות נסה לאפס את המצב ע"י חיפוש חיבורים רופפים/אילתורים ועוד וטפל בהתאם אם תסתבך תעלה שאלה בפורום נעזור לך.
לגבי מה שהחברה אמרו
אם תחפש מספיק טוב אז תמצא דברים טובים אם אתה לא בטוח לגבי הרכב תמצא מודעה עם סופה שאתה לא יכול להרשות לעצמך תעשה נסיעת מבחן תבין לבד איך אתה אמור להרגיש עם רכב במצב טוב ואז תדע כמה המצב לא טוב ברכב שאתה באמת רוצה לקנות