התקנת גגון (אלומיניום) דרך גג פיבר (סופה)
הי,
הרבה בזכות השרשור הנהדר של נועם על בניית ה CJ (נועם, אולי פשוט תעשה גגון ותפתור לי את כל הבאלגן), לאחר הרבה מחשבות והתלבטויות בנושא החלטתי שלזמן הקרוב אני נשאר עם הסגירת פיבר, כפי שניתן לראות עדיין מפחד להתחייב לתמיד [emoji3].
אני רוצה להתקין גגון בסופה, בשאיפה שיהיה מאלומניום, זה פחות העניין בפוסט הזה
הרעיון הוא להיתמך על קשת ההתפכות ע"י תושבות שיחבקו את הקשת ויחדרו את גג הפיבר כך שבחוץ ישארו רגליים עם הברגות שאליהם יחובר הגגון.
הרעיון שניתן יהיה לפרק את הגגון מבחוץ ע"י פתיחה של מספר ברגים, ישארו קצוות הברגה חשופים...
הנקודות שאשמח להתייחסות
1. איך כדאי לפתור את עניין התזוזות בין הקשת הפיבר והגגון, ברור שבמצבים מסוימים בעיקר בשטח, יתכנו תנועות בכיוון שונים בעיקר בין הקשת אליה מחובר הגגון והפיבר, חשבתי לקדוח חורים בקוטר גדול מהרגליים שיחזיקו את הגגון בפיבר ולהכניס גומיות עם שפתיים בעובי הפיבר עם חורים שדרכם יעבור הרגליים של הגגון, מצרף תמונה להמחשה, העובי והחוזק בתמונה לא מייצגים, זה בדיוק הנתונים שאשמח לשמוע לגביהם, והיכן ניתן לרכוש כאלו
2. איך לאטום את כל נקודות החדירה
3. אשמח לפתרונות נוספים שמאפשרים ניתוק יחסית פשוט של הגגון, מכיר את הפתרון של גגון שיורד עד הטמבון האחורי ולחלונות, לא מעוניין בו
מצרף סיכמה מאוד כללית רק לצורך ההמחשה
מקווה שיצא ברור
תודה
אודי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c628319ced.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8cc52dddb0.jpg
Sent from my SM-S711B using Tapatalk
תגובה: התקנת גגון (אלומיניום) דרך גג פיבר (סופה)
אתה יכול/רוצה לרתך את התושבות על הקשת או שגם הן פריקות?
כמה ברגים לפירוק הגגון, כמה?
מה אתה רוצה שיהיה על הגג לאחר פירוק הגגון,
ברגים בולטים או חורי הברגה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
אתה יכול/רוצה לרתך את התושבות על הקשת או שגם הן פריקות?
מעדיף תושבות פריקות
כמה ברגים לפירוק הגגון, כמה? מניח ש 6 או 8 אמור להיות מספיק, צריך לתכנן את זה
מה אתה רוצה שיהיה על הגג לאחר פירוק הגגון,
ברגים בולטים או חורי הברגה?
גם פה פתוח לרעיונות לא מהותי לי
הכי פשוט אם אתה מרתך את התושבות לקשת עם אומים מוכנים.
תוכל לשחרר את הברגים מלמעלה.
להסיר את הגגון
ולהחזיר אותם בשביל האטימה
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אפשרות נכונה יותר זה לחבר גגון מינימלי על הפיברגלאס. להוסיף שכבה נוספת ובתוכה תושבות מתכת שטוחות שמרותכים עליהם אומים או אזניים בולטות.
1 קבצים מצורפים
אני הייתי עושה חור OVER SIZE בפיבר, סתם לדוגמה, בורג M8 וחור 14ממ למשל ואז חובק את הפיבר מלמטה ולמעלה עם פלטה שעליה אטם.
את ההברגה הייתי אוטם עם חומר ייעודי סטייל LOCTITE שמתאים ליישום.
כדי לאפשא לחומרים לזוז ולספוג ויברציות השכבת אטיפה צריה להיות מספיק רכה ועבה.
קובץ מצורף 148485
https://www.jeepolog.com/forums/imag...AAAElFTkSuQmCC
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אפשרות נכונה יותר זה לחבר גגון מינימלי על הפיברגלאס. להוסיף שכבה נוספת ובתוכה תושבות מתכת שטוחות שמרותכים עליהם אומים או אזניים בולטות.
יכול להרחיב על הפתרון הזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Udim
הי,
הרבה בזכות השרשור הנהדר של נועם על בניית ה CJ (נועם, אולי פשוט תעשה גגון ותפתור לי את כל הבאלגן),
האמת שזה בתכנון. לא ממש גגון כמו פשוט 2 מסילות אורך לעיגון ציוד. הגג פיבר אצלי דיי קשיח בשביל להניח עליו ציוד ולקשור אליו.
לגבי תזוזות יחסיות, לא יודע איך הגג מחובר אצלך לרכב. אצלי הגג פיבר מחובר פיזית לכלוב עם לשוניות שריתכתי 2 בכל קשת (מקדימה ואחורה) ונקודות נוספות בהיקף למטה (גם לכלוב). אל אותם נקודות בגג אני יכול לעגן את המסילות. אבל זה לא חובה.... שוב בגלל שהגג קשיח בזכות עצמו אפשר לחבר מסילות בכל מקום עם ברגים עוברים, אומים ושייבות גדולות. את האטימה אפשר לפתור עם סיקה או סופר 7.
2 קבצים מצורפים
תמונות להמחשה:
קשה לראות אבל סימנתי 4 נקודות בהם יש לשוניות שטוחות שמרותכות לקשתות וצמודות לגג עם חור לבורג שעובר דוך בגג.
כמו ששחר ציין, אפשר לרתך אומים ללשוניות מבפנים ואז קל לפרק מחבחוץ אם בא לך.
קובץ מצורף 148486
אני חושב לעשות 2 כאלה מחוברים עם ברגים לגג. יכולים להיות אותם ברגים שהזכרתי מעלה
קובץ מצורף 148487
1 קבצים מצורפים
נ.ב
גם בתצורתו המקורית של הרכב כשהסגירה הייתה מחוברת דרדלה לבודי, היו 2 מסילות מחוברות לגג עם ברגים עוברים ואומים מבפנים. זה החזיק יופי ושימש אותי כנקודות קשירה לציוד על הגג. כאן בתמונה ללא ציוד אמנם אבל אלו מסילות הגגון.
קובץ מצורף 148488
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
תמונות להמחשה:
קשה לראות אבל סימנתי 4 נקודות בהם יש לשוניות שטוחות שמרותכות לקשתות וצמודות לגג עם חור לבורג שעובר דוך בגג.
כמו ששחר ציין, אפשר לרתך אומים ללשוניות מבפנים ואז קל לפרק מחבחוץ אם בא לך.
קובץ מצורף 148486
אני חושב לעשות 2 כאלה מחוברים עם ברגים לגג. יכולים להיות אותם ברגים שהזכרתי מעלה
קובץ מצורף 148487
האמת יש מצב שבכל מקרה כדאי לבצע חיזוקים כמו שאתה מראה כאן, כרגע הסגירה מחוברת אצלי רק בהיקף לבודי, ואז גם לנצל את זה בשביל לקבע מסילות/גגון
נקודה נוספת זה באת אולי לעשות רק מסילה לעיגון של ציוד
בפועל גם כיום בטיול עם המשפחה אני שם תיק גג, פשוט קושר אותו עם רצועות ארוכות עד קצה הבודי, וזה עיקר המקום על הגג
חשבתי בנוסף לשים עוד גריקן/ארגז עצים/וכדו
לא אמור להיות משקל גדול
תודה
היו לי הרבה מחשבות בנושא בתקופת הסופה, גם עם גג הפיבר וגם עם הפח.
הפיבר שלי היה פריך יחסית ולא סמכתי עליו לנשיאת משקל, נסיתי למדוד כמה הוא זז ביחס לקשת ולא שכנעתי את עצמי עם התוצאות, אבל בהחלט בהצלבה הייתה תזוזה יפה.
חשבתי לבנות מן מגלש/הגבהה מצד הקשת שיהיה צמוד לגג, ולחבר עם פלטות פיזור לחץ את הגגון לגג, ככה שבעצם יחליקו על ההגבהה.
ככה המשקל, במיוחד כשהוא משמעותי, עובר לקשתות ועדיין יש גמישות.
בסוף עד שסיימתי לחשוב אם זה מוגזם או מופרך , כבר שמתי כלוב וגג פח.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
האמת שזה בתכנון. לא ממש גגון כמו פשוט 2 מסילות אורך לעיגון ציוד. הגג פיבר אצלי דיי קשיח בשביל להניח עליו ציוד ולקשור אליו.
לגבי תזוזות יחסיות, לא יודע איך הגג מחובר אצלך לרכב. אצלי הגג פיבר מחובר פיזית לכלוב עם לשוניות שריתכתי 2 בכל קשת (מקדימה ואחורה) ונקודות נוספות בהיקף למטה (גם לכלוב). אל אותם נקודות בגג אני יכול לעגן את המסילות. אבל זה לא חובה.... שוב בגלל שהגג קשיח בזכות עצמו אפשר לחבר מסילות בכל מקום עם ברגים עוברים, אומים ושייבות גדולות. את האטימה אפשר לפתור עם סיקה או סופר 7.
קובץ מצורף 148791
קובץ מצורף 148792
מצאתי קרוב לבית חיתוך לייזר זמין, שירותי ונותן מחירים טובים אז לא התאפקתי.