ידוע שחלק מהשיקולים של רכישת סופה או גי'פ זללן הם עלות הדלק, המתייקר ללא הפסקה.
האם מישהו יודע על כדאיות ההסבה לגז (בעיקר בסופה)
והאם ההספק נפגע מכך או שההסבה גורמת לבעיות כל שהם?
Printable View
ידוע שחלק מהשיקולים של רכישת סופה או גי'פ זללן הם עלות הדלק, המתייקר ללא הפסקה.
האם מישהו יודע על כדאיות ההסבה לגז (בעיקר בסופה)
והאם ההספק נפגע מכך או שההסבה גורמת לבעיות כל שהם?
אני התיעצתי עם מתקין שהוא חבר של המשפחה. קח את מה שאני כותב כאן בערבון מוגבל-כיוון שמעולם לא ביצעתי התקנה כזאת.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ישי.פ
לפיו המערכת אינה פוגמת בביצועי המנוע, אינה משפיעה על תפקודו התקין של המנוע בטווח הארוך ואפילו משפרת את ביצועיו (כיוון שהגז יותר נקי-הוא גם יותר בריא למנוע...)
צריכת הגז-זהה לצריכת הבנזין. כלומר "ליטר" גז שווה ליטר דלק...
אם אתה מתקין-ספר לכולנו...
עמרי
גז לא נמדד בליטר . גז מודדים בק"ג .
כאשר אתה רוצה למדוד גז בליטר אז צריך להתחשב בטמפרטורה . ( וזה כבר לא פשוט )
הספקי המנוע העובד על גז יהיו נמוכים מאותו מנוע העובד על בנזין .
תצרוכת הגז בדרך כלל גבוה יותר מתצורכת הבנזין . ( זה לא בדיוק 1 ק"ג גז = ל 1 ליטר בנזין )
איציק
בגלל זה כתבתי "ליטר" גז...ולא ליטר גז...ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
איציק אתה מכיר סופות שעשו את זה ועברו בדיקת הספק וצריכה? (אני לא בא לחלוק עליך-אני באמת סקרן)
אם כן אשמח לתוצאות מספריות...
אני לא מכיר סופות שעברו שינוי כזה ארץ .
אני מכיר טוב מאד כלי רכב אחרים כולל משאיות קלות שעברו שינוי כזה ונוסעות על גז רוב ימות השנה
( לא בארץ ) .
תמיד יש ירידה בביצועי הרכב . ( אבל זה זניח כאשר המנוע חזק ) והיה ואתה באמת צריך עוד כח תמיד ניתן בלחיצת כפתור לעבור לבנזין ואתה מקבל את המנוע הרגיל ( עובד על בנזין בהספק מלא ) .
איציק
אני מכיר צ'ירוקי (מנוע כמו של סופה)
מאוד מרוצה מהשינוי
סער.
ישי יש לי גראנד צירוקי 4.0 ליטר מנוע זהה לסופה התקנתי את הערכה הרב נקודתית אין הבדל בכח המנוע או לפחות לא מורגש, וכן גז מודדים בליטר כאשר הוא במצב נוזלי בזמן הדחיסה למיכל הגז ברכב. לגבי צריכה במערכת חדשה רב נקודתית הצריכה דומה מאוד לבנזין למרות שאצל חבר שלי שיש לו את הערכה הישנה הצריכה בגז גבוהה בכ 7 אחוז. אני אישית מאוד מרוצה מלבד זמינות תחנות תדלוק ואם יש לך תחנה סמוך לבית או לעבודה לך על זה.