בגיפ"ה - יעוץ ברכישת אקדח
יודעים פה הכל אז אולי אמצא מענה ראוי גם לשאלה הבאה (אסייג מראש ואגיד שברור לי שהמבחן האמיתי הוא ביד ורצוי בירי, אבל אני רוצה להתפקס קודם לכן על הפן הטכני)
הגיע הזמן להחליף את האקדח שלי, בול צ'ירוקי בן 10, ואני מחפש אקדח קומפקט / סאב, עם 15 כדורים במחסנית, שיחליף את הנוכחי שמצוין מבחינתי.
יש 2 מטרות להחלפה:
1. משהו מעט יותר קטן וקל (האקדח עליי כל הזמן בעבודת שטח).
2. משהו פחות אקזוטי ויותר נפוץ, שיותר קל להתאים לו אביזרים וכדומה.
חשבתי על ה Sig 365 Xmacro שגם מאוד נוח לי ביד (עוד לא יריתי בו), אבל אני חושש מאוד מהחלודה.
עוד אופציות שראיתי הן ה CZ P10C, S&W mp2. 0 או Springfield Echelon / Hellcat pro.
1. מה אני מפספס? איזה עוד דגמים שווה להכניס להשוואה או להוציא ממנה?
2. האם עניין החלודה ב365 באמת כצעקתה? יש לאחד האקדחים שציינתי איזו מחלה כרונית שאני צריך לדעת עליה?
3. עד כמה האקדחים של ספרינגפילד נפוצים בארץ, מבחינת זמינות אביזרים וח"ח אם חלילה נדרש?
אשמח לכל אינפוט, עצה או הצעה. תודה
*גלוק לא רלוונטי מסיבות שונות ולכן לא עלה לדיון.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
תגובה: בגיפ"ה - יעוץ ברכישת אקדח
לי יש את ה365x macro עם מפצה.
אני עובד במים ובוץ והוא נרטב לא מעט, מנקה אותי בערך פעם בשבועיים 3 עם שימון עדין( לוקח לי 10 דק בערך).
אין סימני חלודה, מכיר כאלה שכן הופיע להם.
לדעתי השד לא כזה נורא כמו שעושים ממנו, קצת תחזוקה יותר קפדנית ויש לך אקדח צר וקל משקל
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
אפשר לשאול (ולהחכים) למה לא גלוק?
הוא לא נוח לי.
ניסיתי כמה פעמים לאחוז בהם, וגם לירות, זה לא יושב לי טוב ביד ולא פוגע טוב במטרה.
הוא גם מגיע עם מפרט הרבה פחות מרשים ביחס למקביליו לרמת המחיר, אבל נשים את זה בצד לרגע.
נדמה לי שלא מזמן ראיתי פליטת כדור של הזיג במטווח בארהב כשהאקדח היה בנרתיק. המדריך הכועס פרק לו את האקדח ואסר להכניס אותם.
אני לא ממש בעניינים ובטח לא מומחה אבל כדאי שתברר את עניין הבטיחות שלו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מוסיף לך
א. בול ul, ובכלל בול יכולים לסייע בהתאמה. המפעל בתל אביב. יש לכלי הזה לא מעט אופציות, בארץ ובחול. החל מנרתיקים, תמיכה בציינים ואופטיקה ופנסים ושאר ירקות.
ב. יש שאוהבים את מצדה. לא יודע לגבי 15 כדור. המחיר מאד אטרקטיבי.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נדמה לי שלא מזמן ראיתי פליטת כדור של הזיג במטווח בארהב כשהאקדח היה בנרתיק. המדריך הכועס פרק לו את האקדח ואסר להכניס אותם.
אני לא ממש בעניינים ובטח לא מומחה אבל כדאי שתברר את עניין הבטיחות שלו.
זה דגם אחר, p320. לא יודע בדיוק מה המנגנון שגורם לבעיה אבל הוא ה365 לא חולקים אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
הוא לא נוח לי.
ניסיתי כמה פעמים לאחוז בהם, וגם לירות, זה לא יושב לי טוב ביד ולא פוגע טוב במטרה.
הוא גם מגיע עם מפרט הרבה פחות מרשים ביחס למקביליו לרמת המחיר, אבל נשים את זה בצד לרגע.
מהניסון שלי, מחזיק באותה דעה.
סמית M&P קומפקט קנה 4" והדק משודרג של APEX = אקדח משובח.
דבר איתי בפרטי אם אתה צריך עוד מידע.
רענן
בגיפ"ה - יעוץ ברכישת אקדח
אני עם מוסברג MC2SC
קטן ונוח לי מאד.
זול משמעותית מזיג.
אני לא מומחה אז לא יכול להעיד מעבר.
אני עם הp10c.
איתי כבר כמה שנים טובות. החליף סמית שהחליף יריחו.
מעל שנתיים הוא עליי ללא נרתיק. צמוד לגוף.
לא מחליד ולא כלום.
מבחינת אחיזה, מרגיש טוב, יושב נטוע ביד.
בירי, אני נהנה ממנו. הדק קל יחסית. מהלך הדק קצר.
מבחינת מחיר בהחלט מפתיע לטובה.
לא נתקלתי בו עד כה באף מעצור. מדוייק וטוב.
אם יש בית מסחר שייתן לך לנסות בירי שווה לבדוק.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
ניסית את כל הגלוקים?
ניסית את ה p43x
מאוד קומפקטי וקל לנשיאה.
מחסנית 15 ועשוי פלסטיק כלומר לא מחליד.
הקט שלו מאוד דקה והרתע מאוד קטן.
מתאים מאוד ליד בינונית.
לי הוא היה מאוד נוח והקליעות היו בהתאם.
הגלוקים הארוכים, גם לי לא היו נוחים.
שווה בדיקה לדעתי.
גלוק 43X קטן דק ויש מחסנית של 15 כדורים.
מרוצה מאוד מהירי הדק לא מדהים ואבל חידוש קשר מעולה.
ואם יש ידיים גדולות גם מאוד נשלט
התכוונת G43X?
יש לי, כשקניתי לא היו מתחרים מבחינת יחס גודל-כמות כדורים, שניה אחר נכנסו לשוק כמה אופציות, שמגיעים עם יותר איבזור ופחות מחיר (כוונות זוהרות למשל).
ניסיתי במטווח את האופציות האחרות והן הרבה יותר נוחות לירי, גם הזיג, גם הספרינגפילד. (לצערי אין תקציב לעוד שדרוג, אבל זה יגיע)
מאימון רציני עם הגלוק אני יוצא עם פצע באמה משמורת ההדק.
ברור שזה מאוד אישי, אבל אני לגמרי מסכים עם פותח השירשור.
מה גם שבגלוק משלמים לא מעט על ההילה.
בסוף זה מגיע לדיון על גלוק, כמו שכל דיון מגיע למקרר או צידנית.
אני עם גלוק 43איקס, ככלי ראשון, עליי צמוד כבר 4 שנים וקצת, יריתי כ1000 כדורים אולי יותר , בשנה האחרונה הוספתי גריפ ששיפר אחיזה.
היו לי המון מחשבות לעבור לכלי גדול יותר, עם כוונת השלכה, כי קצת חסר לי דיוק בירי מהיר לאחר תנועה /מאמץ.
אציין שבדו קרב מהיר בהפלת ראשים, בטווח 15 מטר בערך, מול כיתת הכוננות המגוונת בקיבוץ (אנשים, כלים, גילאים) אני מגיע מקום ראשון ולכן כל פעם אני דוחה את ההחלפה, אבל אשמח לשמוע על חלופות בהנחה שאין מגבלת תקציב
אני עם הלקט פרו, באותו סדר גודל של מחיר, פחות משנה אצלי, הולך איתו ביום יום וגם יריתי די הרבה , להערכתי כ אלף כדור עד היום במטווחים ואימונים כאלה ואחרים.
גם התלבטתי בין זיג לגלוק המקבילים בזמנו
מקבלים חבילה מרשימה כפי שאתה בטח יודע.
אין שום חוסר באביזרים, יש הכל בארץ או מחול, יש קבוצת וואטסאפ עם כל מה שתרצה (וזה נכון כמעט לכל האקדחים הנפוצים, גם זיג)
דרך אגב, שקול לרכוש יד 2, אם הייתי רוכש היום אז זה היה הכיוון, אפשר למצוא כמעט חדשים בזול יותר
Sent from my CPH2583 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
יודעים פה הכל אז אולי אמצא מענה ראוי גם לשאלה הבאה (אסייג מראש ואגיד שברור לי שהמבחן האמיתי הוא ביד ורצוי בירי, אבל אני רוצה להתפקס קודם לכן על הפן הטכני)
הגיע הזמן להחליף את האקדח שלי, בול צ'ירוקי בן 10, ואני מחפש אקדח קומפקט / סאב, עם 15 כדורים במחסנית, שיחליף את הנוכחי שמצוין מבחינתי.
יש 2 מטרות להחלפה:
1. משהו מעט יותר קטן וקל (האקדח עליי כל הזמן בעבודת שטח).
2. משהו פחות אקזוטי ויותר נפוץ, שיותר קל להתאים לו אביזרים וכדומה.
חשבתי על ה Sig 365 Xmacro שגם מאוד נוח לי ביד (עוד לא יריתי בו), אבל אני חושש מאוד מהחלודה.
עוד אופציות שראיתי הן ה CZ P10C, S&W mp2. 0 או Springfield Echelon / Hellcat pro.
1. מה אני מפספס? איזה עוד דגמים שווה להכניס להשוואה או להוציא ממנה?
2. האם עניין החלודה ב365 באמת כצעקתה? יש לאחד האקדחים שציינתי איזו מחלה כרונית שאני צריך לדעת עליה?
3. עד כמה האקדחים של ספרינגפילד נפוצים בארץ, מבחינת זמינות אביזרים וח"ח אם חלילה נדרש?
אשמח לכל אינפוט, עצה או הצעה. תודה
*גלוק לא רלוונטי מסיבות שונות ולכן לא עלה לדיון.
אם אתה מרוצה מהאקדח והוא פשוט לא נוח, אתה יכול לנסות נרתיקים אחרים או מיקום נשיאה אחר, לפעמים זה עושה את כל ההבדל.
השד של החלודה לא נורא אבל כמו שנכתב פה, זה דורש תחזוקה שבמותג אוסטרי מסוים לא באמת חייבים.
לגבי ה 43x, אני לא ראיתי. מישהו שמצליח לירות בו טוב בלי הרבה מאוד אימונים, לדעתי זה לא שווה את זה, וכאמור, אם נשיאה זו הבעיה כאמור יש פתרונות אחרים.
לגבי אופציות נוספות, יש חברים שמאוד מרוצים מ cz p10c וגם מ shadow systems.
ועוד מילה אחרונה, באקדח שלא נעשו בו שינויים, לא הייתי קונה חדש, הייתי מחפש יד שניה, יש הרבה כלים בשוק וחוסכים כסף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל אדיב
גלוק 43X קטן דק ויש מחסנית של 15 כדורים.
מרוצה מאוד מהירי הדק לא מדהים ואבל חידוש קשר מעולה.
ואם יש ידיים גדולות גם מאוד נשלט
יש גם מחסנית 20 כדורים (יש לי) בלי להחליף תפס (פרו מאג) ויש גם יותר בתוף.
אני לא כל כך מנוסה ולא יורה הרבה בשביל להתלונן על ההדק אבל אני רואה פירסומים על החלפה להדק אחר בכמה מאות שקלים.
אני מראש עם ה MOS ואני חושב שזה נחמד.
ושווה את הכסף.
ההנחה שלי שהגלוק גם יהיה יותר סחיר כשיגיע יום ואולי ארצה להחליף או למכור.
אני אתן לך נקודת מבט אחרת.
אקדח זה לא רובה. בטירונות במשך ארבעה חודשים יריתי ברובה כמעט כל יום כמה עשרות כדורים בממוצע. כלומר בסוף האחרונות יריתי כבר אלפי כדורים ורק הייתי צריך לחשוב על המטרה והכדור היה פוגע.
עם אקדח עבור מי שלא יורה 5000 כדורים באימון יסוד כמו מעטים מאוד - עקומת הלימוד איטית יותר וגם קשה יותר להיות טוב כי צריך לשים לב להרבה יותר דברים. אבל אחרי שאתה 10 שנים עם אותו אקדח ובהנחה שירית בממוצע 100 כדורים בשנה לפחות בשנים הראשונות , אז אחרי 10 שנים סוף סוף יש לך מיומנות טובה באקדח שלך. עכשיו להחליף? להתרגל להדק אחר ולארגונומיה אחרת? אתה תצטרך לירות 1000 כדורים נגיד, כדי להגיע לאותה רמה, ובעיני אם אין לך סיבה ממש טובה, אתה לא רק שלא *צריך* להחליף אפילו עדיף שלא.
כמובן אם יש סיבה טובה להחלפה ונחיתות ממשית שכח ממה שכתבתי.
ואני יודע שאני מסתכן בדל"פ אבל בעיני האקדחים הקומפקטיים הם הפשרה הסבירה וכל התת-קומפקטיים הם כבר קטנים מדי בשביל משתמש לא סופר מיומן.
זו גם הסיבה שאני לא מחליף את האקדח אספנות שלי. קומפקטי ולא תת, עם ארגונומיה מושמצת והדק מושמץ - אבל וואלה, אני רגיל אליו. גם ביד אחת וגם באימון האחרון עם יד פצועה - יורה ופוגע לא רע והזיכרון שרירים של יותר מ25 שנה עם אותה חתיכת פלסטיק ביד - עובד.
אסף.
קודם כל, תודה לכל העונים. אני רושם וחוקר במטרה להיסגר על 2-4 דגמים שמתאימים לי מבחינת נתונים טכניים, ואז להתנסות בכל אחד מהם עם כמה כדורים כדי לבחור את האקדח הנכון.
כרגע המועמדים הם
Sig Sauer P365xmacro (ללא מפצה, בגלל היתרון באורך הקנה)
Cz P10C
S&W m&p-9 2.0
Springfield Hellcat pro 3.7 / Echelon 4.0c
אני עוד צריך לעמוד יותר מדויק על ההבדלים בין הספרינגפילדים, ולהבין אם אני מוריד את אחד האקדחים או יותר מסיבה כלשהי - מתכנן לקרוא ביקורות של רדנקים בקרוב...
אתייחס להודעה של אסף - אתה צודק, נדרש זמן רב יותר להגיע למיומנות באקדח, וזה הרבה פחות זמין לנו היום, אבל גם האילוצים והצרכים משתנים, ומה שהיה נכון לי לפני 10 שנים לא נכון לי היום.
אז חשבתי שזה אקדח שישב בכספת ויצא רק לטיולים וחיפשתי משהו זול ואמין יחסית. מ2018 בערך הוא עליי בכל עת מחוץ לבית, ואמנם אני לא מוותר על הנשיאה שלו - היא עול גם בגלל הממדים וגם בגלל זמינות האביזרים. הוצאתי כבר הרבה מאוד כסף על נרתיקים בהתאמה אישית וכל מיני שפצורים מאולתרים, ולאחרונה חלחלה בי ההבנה שאני מנסה להפוך פג'ארו למטחנת סלעים או לשדרג היילקס למרוצי דריפט. אני מבין היום הרבה יותר טוב מה אני צריך ומחפש, ואקנה אקדח שמתאים לזה יותר.
בגלל שאתה עובד בשטח, אני הייתי מתמקד מכל התכונות - בנוחות.
בסוף כל אקדח הוא עונש כשזה יומיומי.
לכן הייתי הולך על אקדח קטן ונוח, שיודע לגדול כשצריך, ואתה מווסת את זה לפי המצב רוח והמצב הבטחוני.
כלומר סאב קומפקט שמאפשר לך נשיאה נוחה ומוסלקת עם מחסנית קצרה, או 15/17 כדור עם מחסנית ארוכה יותר.
ומשם כל אחד עם הפיצ'רים שיותר חשובים לו.
ועם זאת, יש פיצ'רים שלא הייתי קונה אקדח חדש בלעדיהם בשוק של היום :
1. הכנה להשלכה.
2. כוונות לילה (ועדיף גם בצבע שונה קדמי/אחורי).
מציע לך לבדוק בירי את השילד פלוס, אתה תופתע לטובה.
מבחינת זיג, יש בעיית אחידות מסויימת בציפוי, ובכללי הוא פשוט פחות מוצלח - אבל הם מפצים על זה בכל שאר הפרמטרים.
האקדח המושלם למה שתיארתי למעלה הוא ה365XL, שלא מיובא יותר לארץ בגלל שרוצים למכור יותר מאקרו (יבואן מטומטם).