סיפור המעשה כך היה:
(מצטער על אורכו)
בבדיקת טסט איבחנו- אין ברקסים אחוריים (12%) וברקס ידני חלש
היה ידוע לי ולמוסכניק בודק הבלמים (שנתית) שיש נזילה ממחזיר שמן גלגל אחורי ימני
לפיכך: הוחלף מחזיר שמן + מיסב גלגל + לוקר, באותו הצד
מייד אחרי חזרתי למכון לבדיקה חוזרת
תופעה מוזרה ראשונה שקרתה בדרך למכון הטסטים... הברקסים לאט לאט "ננעלו" - הבנתי שזה קורה, ועליתי למדרכה באזור התעשייה - הרמתי טלפון למוסך, שם ביקשו ממני לשחרר קצת ולחזק מחדש פיית שחרור אוויר (מפתח 10) - מה שאכן עזר. עדיין תופעה מוזרה שפעם ראשונה בחיים נתקלתי בה
הטסטים - ובבדיקה חוזרת אובחן - שוב: אין ברקס אחורי ...ברקס ידני עובד טוב, לעומת זאת
חזרתי למוסך... בדקו ואמרו: כנראה שצריך להחליף משאבת פרופורציות - האלמנט שיושב בחלקו האחורי של הרכב על קורת השילדה לפני הגלגל האחורי - לאלו החדשים שאולי אינם יודעים על מה מדובר, בספר של סוזוקי היא נקראת
P & V
ניקזו אוויר - טענו שיצא "בוץ" (כנראה חלודה? ...או פשוט ליכלוך, כי אין עליה את הפקק שצריך להיות) מפיטמת הניקוז שלה...טענו מגיע לחץ קבוע אל יחידת הפרופורציות - אבל לא מגיע לחץ אחריה למשאבות ברקס אחוריות
קבענו שאני מביא את הרכב למחרת בבוקר לטיפול ביחידת הפרופורציות
שאני נוסע הבייתה אני נתקל על ההתחלה במצב שיש לחיצות ברקס שהדוושה יורדת עד הסוף בלי שיש השפעה על הברקס עצמו - יען כי "אין בלימה" - התופעה מאוד נקודתית: אני נותן לחיצה ואם היא "ספוגית" אני משחרר ולוחץ שוב - ואז הברקס ממש ממש חזקים
עושה 3 פעמים שמאלה חוזר למוסך... הם בודקים ואומרים תביא את האוטו ביום ראשון... נראה מה קורה
יום שישי אני מת'שר ל-"דרך השטח" ומספר להם את סיפור המעשה, וקובעים להפגש ביום ראשון על הבוקר
מוצ"ש לקחתי את הרכב לסיבוב במושב בכבישים ריקים - ואין שום בעייה בבלמים: הרכב בולם כמו שד! גם גלגלים קידמיים וגם אחוריים... יום א' בבוקר - כנ"ל. נסעתי ל-"דרך השטח" - הכל תקין - אצלהם לא היה מה לבדוק... אחד מהם לקח את הרכב לסיבוב שבסופו אמר "הבלמים בסדר גמור" בבחינת סיבוב הנסיעה
ואני שואל מה קורה כאן
?