סופ"ש גבים בבקעת צין וערבה תיכונה - האם מתכנס בזמנים?
היי לכולם,
אשמח לעזרה בתכנון טיול, בעיקר בהקשר של זמנים -
יורדים דרומה בסופ"ש הבא עם בת הזוג, סמוראי ארוך גיבור רכב בודד. המטרה היא להנות מהגבים והמאגרים שהתמלאו. בחמישי לינת שטח ובשישי באחד היישובים בערבה התיכונה.
יש לי חלום לשלב גם ביקור בגבים בבקעת צין וגם בערבה עצמה, מבלי לרדת את המרזבה ( רכב בודד... ) ובלי יותר מדי נהיגה בשעות החמות.
התכנון כרגע - יציאה בחמישי ב18:00 ( לא גמיש ), לינה בחניון לילה חווה שליד המסילה. בחושך להבנתי אפשרי רק דרך מפעל אורון. בשישי בבוקר גיחה קצרה לגבי שרף\טרף, לאחר מכן נסיעה דרך המפעלים לכביש מעלה עקרבים, והגעה לגב מסור בשאיפה לשהיה שם בשעות החמות ( 13-16 ).
בשבת הזמנים יותר מאפשרים להסתובבות.
השאלות -
1. זה סביר להגיע לחניון חווה סביב השעה 21-21:30 בערב? אם לא איזה חלופה יש לי (שדה הבולבוסים? עפרן? )
2. כמה זמן יקח לי בשטח ממפגש ירוק-אדום ( נחל שרף\ציר המרזבה ) עד לכביש מעלה עקרבים דרך הר צין והמפעלים ?
תגובה: סופ"ש גבים בבקעת צין וערבה תיכונה - האם מתכנס בזמנים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
david dodka
היי לכולם,
אשמח לעזרה בתכנון טיול, בעיקר בהקשר של זמנים -
יורדים דרומה בסופ"ש הבא עם בת הזוג, סמוראי ארוך גיבור רכב בודד. המטרה היא להנות מהגבים והמאגרים שהתמלאו. בחמישי לינת שטח ובשישי באחד היישובים בערבה התיכונה.
יש לי חלום לשלב גם ביקור בגבים בבקעת צין וגם בערבה עצמה, מבלי לרדת את המרזבה ( רכב בודד... ) ובלי יותר מדי נהיגה בשעות החמות.
התכנון כרגע - יציאה בחמישי ב18:00 ( לא גמיש ), לינה בחניון לילה חווה שליד המסילה. בחושך להבנתי אפשרי רק דרך מפעל אורון. בשישי בבוקר גיחה קצרה לגבי שרף\טרף, לאחר מכן נסיעה דרך המפעלים לכביש מעלה עקרבים, והגעה לגב מסור בשאיפה לשהיה שם בשעות החמות ( 13-16 ).
בשבת הזמנים יותר מאפשרים להסתובבות.
השאלות -
1. זה סביר להגיע לחניון חווה סביב השעה 21-21:30 בערב? אם לא איזה חלופה יש לי (שדה הבולבוסים? עפרן? )
2. כמה זמן יקח לי בשטח ממפגש ירוק-אדום ( נחל שרף\ציר המרזבה ) עד לכביש מעלה עקרבים דרך הר צין והמפעלים ?
1. לא כתבת מאיפה אתה יוצא אז אי אפשר לדעת... אבל בכל מקרה, לא שמורה ואפשר ליסוע בלילה, אז מקסימום תגיע יותר מאוחר. תביאו אוהל מאוורר כי יתושים. בסופ"ש הזה כנראה שהגבים הגדולים שממש סמוכים לחניון יהיו מלאים, הם נהדרים אבל מתייבשים מהר.
2. דרך קצרה ומהירה ואז ליסוע בשטח המפעלים לפי השילוט. מקסימום שעה ואתה בתחתית מעלה עקרבים.
ברכב בודד והשכמה מוקדמת לא צריכה להיות בעייה להספיק את המסלול שאתה מתאר. בסופ"ש דומה אחרי שטפונות לפני שנתיים, בשני ג'יפים, הגענו בחצות חמישי לאזור המפעלים ונזרקנו בשטח. הספקנו בבוקר לעבור באיזי בגב שרף תחתון, עליון, גבי צין הנ"ל שליד חניון חווה, צהריים בגב זרחן ואחר הצהריים בכלל לתאי שטח אחרים.
תהנו!
כן, שכחתי לציין, יציאה מתל אביב.
תודה נמרוד, מרגיע שהשביל שם הוא מהיר ומקווה שבלי חסימות מיותרות
אם אתה נכנס מכיוון מפעלי אורון אני ישנתי לפני חודש בערך בערוץ נחל מתחת להר צין בקטע שאינו שמורה.
היה יופי
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
לאחר עיון נוסף במפה ורצון עז להמנע מהנסיעה באיזור המפעלים עלה הרעיון - מה אם לחתוך לעיר אובות דרך נחל חצבה(כניסה בסמ"ש ירוק באיזור גב שרף עליון ואז ירידה לנחל )
מי שנסע בנחל חצבה לאחרונה - עד כמה הציר קיים ולא נשטף? עד כמה מלא בנפלים\חתיכות מתכת? יחסוך לי זמן במקום לנסוע דרך המפעלים ?
שים לב לגבולות שמורת הטבע!
אתה יכול ליסוע על ציר המטווחים שעל הגדה המערבית של הנחל ומהווה את גבול השמורה. ציר צבאי מהיר ללא בעיות, מקביל פחות או יותר למפעלים. בהחלט עדיף.
נחל חצבה ברובו הגדול בתוך שמורת מכתשים עין יהב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
שים לב לגבולות שמורת הטבע!
אתה יכול ליסוע על ציר המטווחים שעל הגדה המערבית של הנחל ומהווה את גבול השמורה. ציר צבאי מהיר ללא בעיות, מקביל פחות או יותר למפעלים. בהחלט עדיף.
הציר הזה בר שימוש בשבת?
לזכרוני זה היה ש"א סגור תמידית עקב נפלים של חיל האויר.
בפעם האחת שנסעתי בו לפני המון שנים אכן היו לא מעט מכתשי פצצות על השביל ובקירבתו.
אם המצב השתנה זה אכן פותח אפשרויות מסלול חדשות.
לא מכיר משהו מיוחד. נסעתי בו הרבה פעמים כולל לאחרונה. זה סוג של עוקף מרזבה.
לאור השרב הכבד הצפוי בשבת יש הגיון מסוים להחליף את הסדר כדי להיות בשיא החום בגב מוצל -
לינה בנחל אביה\עידן\מרפסת צין, יום ו' בערבה - גבי מסור, צופר, מאגר עשת .
ואז בשבת בקעת צין - לצאת מוקדם מהערבה לעבר גבי שרף דרך המפעלים, ומשם לדלג לזרחן והביתה.
1. כמה זמן לוקח להגיע מהמפעלים לשרף עליון בשביל המהיר ? וכמה זמן משרף עד לגב זרחן ?
2. יש צל טוב בשעות החמות בגב שרף עליון ? איך הצל בגבי מסור וצופר ?
עשיתי את זה בכיוון ההפוך לפני חודש בערך.
אל תתפוס אותי במילה, אבל להערכתי, בלי למהר, הלג הראשון חצי שעה וקצת, והשני שעה וקצת.
במקרה שלנו המפעלים חסמו את דרך המלך והיה צריך לאלתר קצת כדי לצאת (להיכנס ללג הראשון במקרה שלך), לא יודע מה המצב עכשיו.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
david dodka
לאור השרב הכבד הצפוי בשבת יש הגיון מסוים להחליף את הסדר כדי להיות בשיא החום בגב מוצל -
לינה בנחל אביה\עידן\מרפסת צין, יום ו' בערבה - גבי מסור, צופר, מאגר עשת .
ואז בשבת בקעת צין - לצאת מוקדם מהערבה לעבר גבי שרף דרך המפעלים, ומשם לדלג לזרחן והביתה.
1. כמה זמן לוקח להגיע מהמפעלים לשרף עליון בשביל המהיר ? וכמה זמן משרף עד לגב זרחן ?
2. יש צל טוב בשעות החמות בגב שרף עליון ? איך הצל בגבי מסור וצופר ?
לאור הטמפ' הצפויות הייתי מנסה לישון באיזור מצפה/שדה בוקר. 4-5 מעלות פחות ביחס לערבה.