קצת צ'יזבטים משפלת יהודה - נחש צמא ליד לטרון והצוללת ליד שורק
כמו בכותרת יש זוג נושאים שתמיד מעניינים אותי באיזור לטרון/ שורק כי אני מסתובב באיזור לא מעט וחשבתי לפתוח דיון לקשקש קצת בנושא.
הראשון הוא מנהרת נחש צמא של האיזור (לטרון). הפעם המוקדמת ביותר שיצא לי להגיע אליה היתה כשדלתות המבנה כבר רותכו אך עדין היתה גישה. מאז כאמור המבנה מגודר שלא לאמר מבוצר גם בדלתות המבנה וגם בשער הגדול שנבנה לפני המבנה ורותך יחד עם גדר מאסיבית בהיקף כל הקומפלקס. אז קודם כל השאלה שבעיקר אני תוהה בה היא למה בעצם כל הביצורים באתר לא פעיל כזה? ספק אם זה רק למנוע ממטיילים גישה, ואם כן אותה שאלה, מדוע.
מעבר לזה, בעבר היו תמונות מתוך המנהרה ברשת וככל שזכור לי מקורן היה בג'יפטריפ אבל מאז האתר נעלם ויחד איתו התמונות, אז אם יש למישהו תמונות של המקום מהעבר אשמח שתעלו.
הנושא השני הוא סוג של אגדה שעד היום אני מתחבט במקוריותה והיא סיפור על קומפלקס חבוי על גדות נחל שורק ובו צוללת קטנה מבצעית להברחת בכירים מאיזור הבירה אם היה עולה הצורך בזמנו. על פניו סיפור דמיוני אבל בעבר הרחוק (לפחות 15 שנה לאחור) בזמן הטלפונים המתקפלים (פליפרים) נחשפתי לתמונה פרטית שאפשר לאמר שהיא ממקור מהימן של אותה צוללת בתוך חדר/ מנהרה סגורה עם תאורה פנימית.
מאחר ועברו הרבה מים בנהר (או בנחל שורק) מאז אני משער/ מנחש שאפשר לקשקש על הנושא הזה מפאת גילו אז אם יש למישהו משהו להוסיף... למרות שהמעטים ביותר שידעו על מה אני מדבר סירבו לפרט.
2 קבצים מצורפים
תגובה: קצת צ'יזבטים משפלת יהודה - נחש צמא ליד לטרון והצוללת ליד שורק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בדאלק
מנהרת נחש צמא....... אז אם יש למישהו תמונות של המקום מהעבר.........
קובץ מצורף 149083קובץ מצורף 149084
הנה זנב של כמה פיקסלים
לגבי 'צוללות בוואדי' - נו.... מתקופה אחרת וסרט אחר..