תגובה: 'ציוד היקפי' לריתוך
כפפות עבודה, מברשת פלדה, פטיש - מה שיש לך בבית או בטמבוריה הקרובה.
ההבדל הפונקציונלי בין מסיכה אלקטרונית לפסיבית הוא גדול, ולכן מומלץ אלקטרונית. המסיכה האלקטרונית של זיקה או כל מסיכה סינית מהטמבוריה הקרובה ישמשו אותך מצויין. ההבדל בין מסיכה אלקטרונית פשוטה למסיכות איכותיות ויקרות יותר זניח, לטעמי, עד שתתחיל לרתך הרבה.
בקיצור - תתחדש.
אני קצת מחמיר בנושא המסכה ולא כל סינית אקראית חסר עוברת אצלי. זה נטו בריאות העיניים שלך. אז אולי לא הספידגלס הכי יקרה אבל כן - מסכה לפחות בעלת שם ותקנים.
כפפות ריתוך חשוב. יותר מכפםות עבודה רגילות ובמיוחד למתחיל / חובב שעפים לו הרבה גיצים. כפפות ריתוך עולות מעט. הן מעור ומכסות יחסית הרבה. כפפות עבודה דקות יותר ובגב היד דקות ממש וגץ אקראי עלול לחרוך/ לשרוף דרכן (כן, גם צלקת כזו יש לי) והכפפות עבודה הדקות כבר ממש מסוכנות כי החרא הזה נמס לך לתוך העור.
בגדים - חולצת כותנה ארוכה עבה מהחנות במושב ומכנסי כותנה. אל תעבוד עם סינטטי אלא אם כן זה ביגוד חסין אש. כאמור - זה נמס לתוך העור וזה כוויות רעות.
המהדרין עובדים עם בגדי עור או לכל הפחות חלוק עור, לדעתי מיותר בשלב הזה.
כובע. אתה רוצה כובע.
נעליים מעור. תכין שרוכים ספייר.
העיקרון הוא שכל הגוף יהיה מכוסה בבד שלא נמס ולא נדלק. זה גם נגד גיצים וגם נגד הקרינה שעושה כוויות שאם אתה עובד בבגדים קצרים זה נראה כאילו היית שבוע שלם על החוף בתאילנד עם מסכת ריתוך ובגדים קצרים.
כל זה לא בתוקף אם אתה אוסטרלי, במקרה הזה כפכפים וחולצה יהיו שידרוג לעומת הרגיל של לעבוד יחף ובוקסר בלבד.
אסף.
לגבי מסיכה תקנית והאם חובה לרתך חובב, או לא, שווה להעיף מבט קצר (ארוך) בשרשור הזה:
https://www.jeepolog.com/forums/show...99%D7%95%D7%AA
וטיפ מניסיון (ולא חד פעמי ממושבניק מדופלם שנהיה קיבוצניק מקולקל)
אם מרתכים עם מכנסיים קצרים וסנדלים אז עדיף לעבוד על הרצפה ולא על שולחן.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מצד אחד, מי כמוני יודע שכן !
מצד שני, כשלב ביניים, סינית עם מוניטין טוב בארץ זה יותר טוב מכלום.
מציע לך בחום להתקדם אחרי זה למסיכה רצינית אם תתמיד בריתוך.
עוצמת הקרינה של מרכז הריתוך שאתה ממקד בו את העיניים היא משוגעת (תראה איזה מהר העיניים/ידיים נכוות מזה), לאורך זמן זאת בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
וטיפ מניסיון (ולא חד פעמי ממושבניק מדופלם שנהיה קיבוצניק מקולקל)
אם מרתכים עם מכנסיים קצרים וסנדלים אז עדיף לעבוד על הרצפה ולא על שולחן.
בטח. מחזק.
הכי טוב לשיזוף של הרגליים והביצים, ויש הטוענות שזה הכי טוב לחידוש העור שם.
וגם אצלי מנסיון.
כן, של מושבניק.
אה... כן גם.... אבל דווקא התכוונתי לנתזים שנופלים מהריתוך על האצבעות ברגליים, וכשעובדים על הרצפה זה לא קורה.
אבל הביצים.... ממממ גם... חחחח
תודה לכולם!
הטיפים בנוגע לביגוד חשובים, כי הייתי מתחיל עם כפכפים ומכנסיים קצרים (וגם חולצה) :)
בנוגע למסכות - מכיר את השרשור המדובר, ולכן פתחתי עוד שרשור פה, אני מבין שאפשר להתחיל עם סינית כלשהי, מה שבועז שלח מעניין ולו רק מהסיבה שזה מאמזון ונוח.