בהמשך לדיון בפורום XJ,
http://www.jeepolog.com/forums/showt...8&page=1&pp=20
אך בפורום הכללי, לטובת הכלל (עד כמה שבעלי רכב בנזין מעל 95 הוא הכלל כאן :wink: ):
ניגשתי בשבוע שעבר לטסט, ונכשלתי על רמת CO גבוהה (טוב, גם על מנורות מספר, אבל זה לא רלבנטי).
ניגשתי בכוונה לטסט כמה ימים לפני טיפול 180,000, מתוך הנחה שנלך בשיטת מצליח..., עם תחושה שאכשל על CO, כיוון שהממיר הקטליטי כבר בן 10, ועבר 180,000 ק"מ.
רמת ה-CO היתה בסרק 0.31% (מותר 0.5%), וב-2500 סל"ד 0.38% (מותר 0.3%).
לפני הטסט החוזר - פחית של K44 הוזרקה למנוע בזמן עבודה (יחד עם הבנזין) דרך פתח יניקה ליד הפרפר (יציאת ואקום), בזמן שהמנוע עובד בסרק, עם שתי מכות גז (סה"כ כ-10 דקות עד שהפחית נגמרה)
לאחר מכן, ביצעתי את הטיפול, במסגרתו הוחלפו פלאגים, טיימינג, מסנני שמן ואויר, ושמנים. במסגרת הטיפול פורקה סעפת היניקה, ונוקתה היטב (ה-ל44 אמור לנקות את הסעפת, אבל זו שלי היתה מ א ד , מ א ד, מלוכלכת).
והנה היום טסט חוזר (כן, גם המנורות מספר הוחלפו) - רמת CO בסרק - 0.05%, וב-2500 סל"ד - 0.03%.
ולמה אני מספר את זה?
להערכתי, וצר לי שאני מתבסס על הערכה בלבד, השמנים, פלאגים והפילטרים - לא הם אלו שהורידו את רמת ה-CO. הרכב היה מכוון קודם לכן, נסע יפה מאד, ואין שום שינוי בנסיעה. מה גם שכנראה שהרכב עבר טיפול כזה לפני 30,000.
אותה הערכה, היא שניקוי סעפת היניקה והתוסף (K44, כאמור), הם שניקוי את המנוע והורידו דרסטית את רמת ה-CO.
אחוז הנכשלים בטסטים הינו גבוה עקב הבדיקות החדשות הללו.
המלצתי - לפני שאתם רצים למוסכים, להחליף ממירים וכד' - נסו את התוסף הנ"ל - מחירו כ-85 ש"ח לפחית (בגודל של פחית קולה).
ולא, אין לי מניות או כל קשר ליבואן/יצרן/משווק, פשוט אחרי מספר בירורים עם חברים בעלי מוסכים ובוחני רישוי הבנתי שזה באמת תכשיר "קסמים", לפחות לגבי בדיקת ה-CO.
אגב - בדיקה פליטת מזהמים חוזרת עולה 24 ש"ח בסך הכל, כך שעדיף לנסות קודם ללא שימוש בחומר.