2023 Gladiator Rubicon - סיכום שנתיים וקצת יותר ממאה אלף קמ
אמנם לא בישראל, אבל בעברית...
הלכתי לקנות גלדיאטור משומש, בן שנתיים... מפה לשם, כשאתה קונה בהלוואה, ההפרש בריבית שמקבלים בין חדש למשומש, יצאתי מהסוכנות עם רוביקון כמעט fully loaded. החבילות היחידות שלא לקחתי - חימום הגה וכסאות, חשמל בארגז
שימוש מתוכנן ברכב היה רכב עבודה ליום יום, וטיולים בכל רמות העבירות, חוץ מהמסלולים שמיועדים לבאגי עם היגוי אחורי ודומיהן.
קיט הגבהה פשוט של rough country שכלל קפיצים בולמים מוטות קישור למייצב ובאמפ סטופים, פן הרד מתכוונן קדימה ואחורה וזהו.
בטיול הראשון הבנתי שיש צורך בעוד כמה דברים - ג'יפ חסכו במתכת. ממש חסכו. האוזן שאליו מתחבר המוט קישור למייצב, עשויה מנייר מצופה בצבע. נקרעה מייד. דבר נוסף, האטם של הסרן הקדמי עשוי כרב פעמי. זה נחמד בתיאוריה, אבל פגעתי בסלע בדיוק בין שני ברגים והתחילה לי נזילה. הוזמן מכסה קשוח ומגן ייעודי. דבר נוסף ששמתי לב אליו - הזנב שלו ארוך מידי, ורחוק מידי מהגלגל האחורי.
לגלדיאטור סרן דנה 44HD, רחב יותר משל הרנגלר, אבל הדבר היותר משמעותי הוא שהגדילו את המרחק בין הבול גוינטים (אחד הגורמים המשפיעים על חלוקת העומסים) ומשתמשים במיסבי גלגל זהים לדנה 60 של פעם. עדיין, אני מפחד מהדנה 44, אז הזמנתי והתקנתי בול גוינטים של metak cloak, נאבות מתכת (המקוריות אלומיניום משום מה) וריתכתי חיזוקים ל - C. דבר אחרון - ציריות RCV. היתרון הכי גדול שלהן, חוץ מהחוזק העדיף הוא שאין שינוי מהירות בסיבוב של הצירייה.
הזמנתי גם סט של ברקסים קדמיים מחוזקים, כי תכננתי להגדיל צמיגים אחרי שהילד יוציא רשיון, עדיין לא הותקנו. עוד הוזמן ולא הותקן קולר שמן אלומיניום במקום הפלסטיק המקורי - יש לו מוניטין רע.
כננת וורן 10 הותקנה בפגוש מתכת מקורי. שנורקל, החלה בנייה של הטנדר
בהתחלה שמתי מגירות וקמפר מתכת, אחר כך הבנתי שאני רוצה flat bed
הם מאוד יקרים פה, באזור ה30K, הזדמנות טובה על גבול הפסיכי ואני בדרך לבויסי איידהו לרכוש flat bed מייצור דרום אפריקאי. מדהים כמה הוא שינה את הזווית נטישה.
צמיגים עלו ל37X11.5R17 בסביבות 25K מייל. יחד איתם יחסי העברה של 4.88 בהזדמנות הזו הוחלפו מוטות הפן הרד במוטות של metal cloak, כי הם מאפשרים אחסון של הספייר במקום הנוכחי. מה שהתברר כמיותר אחרי ההרכבה של הפלאט בד והקנופי.
לאחרונה הותקנו גם מדרגות של rock slide engineering עם השריון שלהם, ופלטות מיגון של אספיר (מי היה מאמין)
תקלות - אפס
הייתה נזילונת מהתיבת הגה, שכנראה נבעה ממי שהתקין את החיזוק שלו (שכחתי את זה)
נזילונת מהמחזיר שמן הקדמי של תיבת ההילוכים - תוקן באחריות
מצבר גיבוי של הרכב דפק לי את המצבר המקורי, לא הספקתי לבטל אותו לפני, היום אין לי כזה.
מסלולי טיול - כל מסלול שרציתי עשיתי, לרבות כאלו שלא הייתי צריך לנסות. הטרייפקטה של ביג בר, אריזונה כל מסלולי ה - badge of honor חוץ מהחדש שנעשה עוד חודש, מסלולי אנזה בורגו, וגולת הכותרת הרוביקון.
אבל העיקר לדעתי - הדבר הזה, שביום שני, הוא מסיע אותי לפגישות כאילו כלום, מכין קפה, ומקרר את הבירות.
לא יכול לחכות ל100K ק"מ הבאים והחוויות שיביאו.
מתי נחליף ? כשייצא גלדיאטור שתי דלתות, מנוע המי קטן, דנה 60-80 וצמיגי 37-40. לא יוציאו? אולי נבנה כזה.
הנקודות לשיפור - אין בקליפורניה ארנון... הייתי צריך לעשות הכל לבד... מבאס. לגמרי מבאס
תגובה: 2023 Gladiator Rubicon - סיכום שנתיים וקצת יותר ממאה אלף קמ
התיאור מעורר תאבון.
אפשר בבקשה תמונות, במיוחד של החלק האחורי עם הפלאט בד להתרשמות מזוית הנטישה?
נשמע חלום אבל בלי תמונות זה לא קרה...
2 קבצים מצורפים
זה שתי תמונות של הלפני, אחת עם הסגירה (חיקוי סיני ל-alucab, עלה 1000$ ואין לי תלונה אחת לגביו) ואחת בלי.
בשתיהן משום מה לא רואים את ההתקן המקורי של הוו גרירה שמוריד המון את זווית הנטישה
אצלם היום את המצב הנוכחי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
LAREDO
הנקודות לשיפור - אין בקליפורניה ארנון... הייתי צריך לעשות הכל לבד... מבאס. לגמרי מבאס
הסיבה העיקרית שאני נשאר בארץ [emoji3]
מברוק יה לרדו.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הסיבה העיקרית שאני נשאר בארץ [emoji3]
מברוק יה לרדו.
אתה אפילו לא מבין כמה זה טוב, ולו רק לדעת שגם אם תדפוק משהו בצורה קיצונית, יש ארנון.... עם קפה ובפלות...
מצאתי תמונה של התחת החדש מהטיול לרוביקון לפני כמה שבועות...
איזה יופי
Sent from my iPhone using Tapatalk