מבקש המלצה על טיסן למתחילה.
בתי (17) רוצה ללמוד להטיס טיסנים (בינתיים. כמקצוע לעתיד הכוונה שלה היא להטיס מטוסים מסחריים) .
חשמלי.
מבקש המלצה לטיסן מתחילים. אני מניח שרצוי כזה שבא עם סוג של סימולטור.
הכי קל להטסה שיש, כדי לה לאפשר לה קיקסטארט קל לתחום. אני לא עושה כרגע את החשבון של רכישת טיסן שיתאים לבינוני/מתקדמים. כשנגיע לשם, נרכוש עוד טיסן, מתאים יותר לרמה.
שיהיו לו חלקי חילוף.
שתהיה אפשרות לסוללות נוספות ומתחלפות, כדי לאפשר עבודה לא מוגבלת בזמן כשכבר מתארגנים ויוצאים לשטח. טעינה מהירה? מה צריך? יש ברכבים חשמל 220וולט.
מניח שחלק מהשאלות/דרישות שלי מטופשות/לא רלוונטיות. אין לי מושג. הטסתי ממש טיפה בעבר הרחוק.
רכישה בישראל, אלא אם כן על אותו דגם בדיוק יש פער של פי 4-5.
אין בינתיים מגבלת תקציב, או שעוד לא גיליתי לאיזה סכומים זה יכול להגיע ;)
מה עוד?
תודה.
תגובה: מבקש המלצה על טיסן למתחילה.
חנן,
לא יודע לענות לך ספציפית לשאלה. אבל,
רצוי להתמקד באיזה סוג של "מעופף" רוצים ומה הכוונה העתידית.
כנף קבועה - זה הטיסנים הקלאסיים
כנף סובבת - רוטור עליון וצידי
רחפנים - החל מ 4 רוטורים עיליים והלאה
תכנון לעתיד:
עבור הצבא (כנף קבועה), אז יש את מטיסי כטמ"מים למיניהם שזה בד"כ כאלה שלא סיימו קורס טיס.
ויש את אלה שממריאים ומנחיתים הכלים (קשר עין) הם מגיעים מכל מיני חובבים מקצועיים בהטסת טיסנים.
עבור השוק המסחרי (יישומי צילום, משלוחים ובטוח עוד), הרחפנים שולטים בגדול.
רענן
חשבתי שהמילה "טיסן" מגדירה שזה כנף קבועה. לא מסוק ולא רחפן. בכל מקרה זו היתה הכוונה.
צה"ל מחוץ לשאלה כאן, לפחות בשלב זה.
לא מבין בטיסנים.
המכוניות על שלט שלהם דיי טובות עם חלקי חילוף
והם בכלל התחילו כחברה של טיסנים.
אולי זה יתן לך כיוון התחלתי
https://www.fmshobby.com/pages/rc-airplanes
הי,
אני מטיס טיסנים מזה שנים רבות, ובנוסף בעל רשיון טיסה על מטוס אולטרלייט.
ראשית, חשוב לציין כי קיים קשר קלוש בלבד בין המיומניות הנדרשות להטסת טיסן לבין אלה הנדרשות להטסת מטוס, ואם הכיוון הוא קריירה, לא בטוח שטיסנים הוא הכיוון הכי יעיל מבחינת השקעת זמנכם/כספכם.
שנית,מנסיוני, לא באמת ניתן להכנס לתחום לבד, ללא ליווי ראשוני של מטיס מנוסה הן בבדיקות על הקרקע של הטיסן, הן בטיסת המבחן של הכלי שתרכשו והן בהדרכה ראשונית עד לטיסת הסולו.אחרת, כמעט תמיד העסק מסתיים בעוגמת נפש...
ישנם היום טיסנים שיש להם בצורה מובנית מערכת ייצוב המיועדת למתחילים- כאשר המערכת מופעל הטיסן לא יכול לבצע הטיה של מעל 10 מעלות במצב בטוח, או 25 מעלות במצב בינוני. כמובן שקיים גם מצב מתקדם בו אין מגבלה כלל. כך גם בציר העלרוד (מעלה/מטה).
אני באופן אישי ממליץ על "אפרנטיס" של חברת EFLIGHT בתור טיסן ראשון ללימוד. הוא מכיל את המערכת המדוברת, קל מאוד להרכבה/הטסה/תפעול שוטף.
https://www.shalat-rc.co.il/product/...sic-with-safe/
ניתן להטיעין על בסיס מצבר הרכב, ומומלץ להצטייד מראש בסוללה/שתיים נוספות (למיטב זכרוני בערכה מגיעות 2 סוללות).
במידה ויש לכם אפשרות להגיע לאיזור חצרים, אשמח לחנוך אתכם וכן לסייעע טלפונית אם אתם רחוקים.
מוזמן לפנות בפרטי.
בהצלחה!!
אני לא מבין בזה כלום, אבל יש מנחת טיסנים ליד נגבה לפעמים בימי שישי אני רואה אותם מטיסים שם.
מפגן די מרהיב ובטח אפשר להתרשם שם.
הטסתי לפני שנים ואני כנראה לא מעודכן,
שפן13 נתן סקירה יפה. אני רק אוסיף שכנף עילית זו הבחירה הנכונה למתחילים, היה בזמנו את הפלקון טריינר שהיה "ה"טיסן למתחילים, להבנתי יש אותו גם בגרסה חשמלית. טיסן באמת נפלא, גם סלחן מאד וגם בעל ביצועים לא רעים בכלל בידיים הנכונות ועם המנוע הנכון.
תודה.
קנינו בהתאם להמלצה של שפן וגם מכיוונים נוספים, E-flite Apprentice STS 1.5m ובנוסף גם סימולטור של RF.
יש לה שבוע להתאמן בסימולטור ובשבת יש טיסת אימון עם המוכר כחלק מהרכישה.
אם אין בעית תקציב, נשמע לי שקורס אזמים הרבה יותר מדליק ופוגע במטרה הסופית.
לפחות שווה טיסת היכרות לראות אם היא מתחברת...
Sent from my SM-S921B using Tapatalk