1 קבצים מצורפים
בעיית פיוזים שמנסה להבין אותה
כתבתי לא מזמן על בעייה שמתבררת כנפוצה בדאצ'יות ישנות.
הפיוזים שבתיבת הפיוזים בתא המנוע מקבלים "נקודות" שממש מכרסמות ברגליים של הפיוז.
הפיוזים עצמם לא נשרפים אבל זה כן יוצר בעיית מגעים לסירוגין.
בעייתי בעיקר בפיוז של ניהול המנוע שבשלב מסויים אם לא מוחלף הפיוז מגיעים לבעיית התנעה
שנפתרת (לחודשיים שלושה בערך) עם החלפת הפיוז.
נראה ככה:
קובץ מצורף 149320
אותי מעניין להבין מה הגורם לכך כי ברור לי שמתישהו גם יכולות להיווצר
בעיות חמורות מכך, בכל זאת פיוז ניהול המנוע.
בקיצור מה גורם לזה ואיך פותרים זאת אחת ותמיד?
נ.ב. הפיוז בתמונה הוא של 40 אמפר ואתמול הבנתי שצריך להיות שם 25 אמפר (הוחלף כמובן).
לא ניכנס כרגע לשאלה מי שם שם פיוז 40 (לא אני).
תודה!
תגובה: בעיית פיוזים שמנסה להבין אותה
סתם ניחוש, תכנון לא טוב של המגעים של בית הפיוז, שטח המגע קטן מאד עם רגלי הפיוז גורם לזרם גבוה דרך חתך מאד נמוך, התחממות וכו'..
אמר לי פעם בחור רומני, שעובד במפעל שמייצר את החלקים האלו בדיוק לדצ'יה - שבתור מי שמרכיב חלקי חשמל של דצ'יה הוא מעדיף אופל מלפני עשר שנים על פני דצ'יה חדשה.
נראה שהבעיה היא מגע לא טוב בגלל שהקפיציות לא מספיק טובה / תאימות חומרים/ ציפוי לא מתאים של המגעים בתיבת הפיוזים. הפיתרון הקל הוא ששימוש בגריז דיאלקטרי שהמטרה שלו היא - איפה שמתכת נוגעת במתכת - שם יהיה מגע חשמלי טוב. איפה שלא - לפחות לא תהיה תגובה יחד עם חמצן מהאוויר שתגרום לפגיעה בציפוי.
אסף.
אהוד ואסף זה אכן נראה כמו תכנון לקוי של כל תיבת הפיוזים כי זה
מופיע על רגלי כל הפיוזים. בחלק זה מוםיע מהר יותר וחלק צריך להחליף בתדירות
נמוכה יותר, אבל מופיע בכולם.
ההשערה שלי שתכנון לקוי של כל המגעים איפה שנכנסות רגלי
הפיוז גורם לפיוזים לרטוט (בעיקר בשטח) מה שיוצר קשת חשמלית
שמכרסמת ככה ברגלי הפיוז עד למצב שמתישהו המגע נדפק לגמרי.
אנסה את עניין הגריז הדיאלקטרי, נשמע כמו סוג של פיתרון
אסף סיקרנת אותי ובדקתי בקשר ליישומים של גריז דיאלקטרי ולהבנתי הוא אמור לעשות
בדיוק ההיפך, לבודד ממוליכות.
לא עדיף לשים קצת גריז עם מוליכות?
כמו גריז נחושת למשל?
יש פתרון די פשוט, אבל מצריך קצת עבודה:
פרק את הפלסטיקה של בית הפיוז (אחרי שניתקת את המצבר) והדק קלות את "נעלי הכבל" המתכתיות אליהן ננעצים הפיוזים. זה יתן לך שקט לתקופה ארוכה למדי.
אפשרות יקרה יותר: נסה להזמין מחו"ל בית פיוזים חדש (לא "חדש מפירוק") והחלף אותו. לא רוצה לחשוב בכלל על מחיר החלק אצל קרסו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שעיר בגב"ב
אסף סיקרנת אותי ובדקתי בקשר ליישומים של גריז דיאלקטרי ולהבנתי הוא אמור לעשות
בדיוק ההיפך, לבודד ממוליכות.
לא עדיף לשים קצת גריז עם מוליכות?
כמו גריז נחושת למשל?
אני ארחיב. גריז דיאלקטרי - כאמור - איננו מוליך.
הבעיה שלך היא שבין הפיוז למגע בבית הפיוזים יש מעט אויר. כשהעסק רועד נוצרים ניתוקים קטנים שבעצמם יוצרים רשת חשמלית ממש כמו של רתכת. השקת החשמלית הזו הורסת את הציפוי ולאורך זמן גם את החומר המוליך שמתחת לציפוי.
המטרה אם כן היא למנוע את הקשת החשמלית. הגריז לא יפריע למוליכות היכן שיש מגע טוב של מתכת במתכת. בהנחה שיש כזה. אבל כשאין מגע טוב הוא מבודד ובכך מונע את היווצרות הקשת החשמלית.
משתמשים בגריז דיאלקטרי 'מיוחד' (כלומר באריזה של בוש ובמחיר פנטסטי) למשל על רוטור ומגעים של דיסטרבוטור כדי למנוע בדיוק את אותה התופעה.
ולגבי גריז מוליך...... אתה לא מתכוון ברצינות לשפוך מתכת נוזלית לבית פיוזים, נכון?
אסף.
תודה רבה על ההשקעה בהסבר!:)
עכשיו הבנתי והבנתי גם הטעות שלי.
חימושניק חשבתי גם על אופציית החלפת כל קופסת הפיוזים
והמחיר מרתיע אותי כרגע.
כרגע העניין עדיין בשליטה עם החלפת פיוז כל כמה זמן.
חוץ מענייני החשמל המעצבנים אני די מחבב את הדאסטר הזה.
הדאסטר כחבילה הוא רכב מוצלח למדי. כמו כל רכב אחר בן זמננו, מכל תוצרת שהיא, יש לו מספר (לא גדול) של כשלים תכנוניים שמתבטאים בבלאי מוקדם של כמה מכלולים. דוגמאות ידועות הן תיבת הנתיכים נשואת שרשור זה, אינטרקולר וצנרת גדישה.
אני מתכנן נסיעה לרומניה בספטמבר-אוקטובר. אם תרצה אוכל לברר מחיר של החלק שם. אם ישתלם, אוכל לבצע ייבוא מזוודה בשבילך.
רעיון.
למה להביא תיבת פיוזים מקורית אם יודעים שהיא בעייתית?
למה לא להביא משהו של חברה מוצלחת יותר, אולי אפילו אפטרמרקט, ולבנות אותה לבד?
המקורית ה"דפוקה" מחזיקה כמה שנים טובות (5?, 7?, 10?) וההחלפה שלה היא פלאג-אנד-פליי. לא צריך להיכנס להרפתקה של בניית תיבת פיוזים שלא באמת תדע כמה היא תחזיק לעומת המקורית ויעלה לך הרבה זמן וכסף לתכנן, לבנות ולדבג.
מחיפש מהיר באינטרנט, אפשר למצוא תיבות חדשות בכמה עשרות אירו באירופה.
רק צריך לוודא את המק"ט שיתאים לשלדה. בכל מקרה התיבות הללו מתאימות להרבה דגמי רנו אחרים.
עוד דבר שכדאי לדעת - לפחות לפני כמה שנים כשהבחור שהזכרתי דיבר איתי על נושא האיכות של חלקי החשמל בדצ'יה - שהחלקים שעומדים בדרישות האיכות (הנמוכות מראש) מסופקים למכוניות לייצוא (למשל מה שמגיע אלינו) ומה שלא - מסופק למכוניות לשוק הרומני.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
עוד דבר שכדאי לדעת - לפחות לפני כמה שנים כשהבחור שהזכרתי דיבר איתי על נושא האיכות של חלקי החשמל בדצ'יה - שהחלקים שעומדים בדרישות האיכות (הנמוכות מראש) מסופקים למכוניות לייצוא (למשל מה שמגיע אלינו) ומה שלא - מסופק למכוניות לשוק הרומני.
אסף.
מה שאתה אומר בעצם שסיכוי לא מבוטל שמה שזמין לרכישה ברשת זה התוצרת המקומית שלא עמדה בסף לייצוא?
אני רק מעביר מה שהברנש סיפר לי. נכון ללפני כמה שנים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
אסף, זו אגדה (שיכול להיות לה בסיס של אמת) עוד מימי צ'אושסקו (גדלתי ברומניה וזכיתי לחוות קצת מהתקופה הזו). בעיקרון כל מה שהיה איכותי היה הולך לייצוא וכל הזבל היה נשאר ברומניה.
מכיוון שהחלקים האלו (והרבה אחרים) מיוצרים כחלק משרשרת אספקה גלובלית, למוצר גלובלי, קשה עד בלתי אפשרי לייצר בידול ממשי של איזה חלק הולך לאיזה רכב שיסופק לאיזה שוק ספציפי.
אותו החלק עם אותו מק"ט מורכב במספר גדול של דגמים שמיוצרים במספר גדול של מפעלים ברחבי העולם.
אם יש ספק, אפשר לרכוש את החלק מספק במערב אירופה, "עבור רנו מגאן III" ואז הוא בטוח יחזיק כפול זמן, לא?
באמת לא יודע אם זה נכון או לא ועד כמה. רק שיקפתי מה ששמעתי.
אסף.
תודה רבה חימושניק! לא מובן מאליו בכלל.
העלית פה רעיון מעניין.
אדבר איתך בפרטי.
ושוב תודה רבה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חימושניק
אסף, זו אגדה (שיכול להיות לה בסיס של אמת) עוד מימי צ'אושסקו (גדלתי ברומניה וזכיתי לחוות קצת מהתקופה הזו). בעיקרון כל מה שהיה איכותי היה הולך לייצוא וכל הזבל היה נשאר ברומניה.
מכיוון שהחלקים האלו (והרבה אחרים) מיוצרים כחלק משרשרת אספקה גלובלית, למוצר גלובלי, קשה עד בלתי אפשרי לייצר בידול ממשי של איזה חלק הולך לאיזה רכב שיסופק לאיזה שוק ספציפי.
אותו החלק עם אותו מק"ט מורכב במספר גדול של דגמים שמיוצרים במספר גדול של מפעלים ברחבי העולם.
אם יש ספק, אפשר לרכוש את החלק מספק במערב אירופה, "עבור רנו מגאן III" ואז הוא בטוח יחזיק כפול זמן, לא?
בהובלת טיולי ג'יפים בחו"ל- תקופה ארוכה נסענו בהרבה דאציות רומניות דור 1, ובשדרוג אחרי 2015 ברומניה. לעומת טיולים ביעדים אחרים (יוון, סלובקיה ועוד) וגם היה לנו כזה אוטו ת"ש בארץ - היה ברור שיש הבדל גדול ברמת האמינות והגימור לרעת רומניה לעומת מדינות "יצוא". רמת הגימור של תא הנוסעים- הגומי אטימה של הדלתות, חיבורי חשמל שמתנתקים, פלסטיקים מתפרקים, הבנד של הטורבו שעף מדי פעם... חלק מהתקלות היכרנו גם מחוץ לרומניה, אך באופן הרבה פחות תדיר ואחרי שימוש הרבה פחות סביר..
כשמכירים- אז הכל בקטנה, כמעט חינני וחלק מהאופי הרומני של הדצ'יה. הרי ברור שכשתגדל היא תהיה דיפנדר.