-
רכישת רכב חשמלי, איזה כמה ולמה
אז קיבלתי את עצת חנן ואסף.
להלן התלבטות כבר תקופה, כן או לא לרכב חשמלי, ואיזה דגם... כי בקצב שהם נוחתים כאן חלקם כנראה גם נעלמים.
הנסועה השנתית בערך בין 10- לעד 15k .
"הבעיה" העיקרית שהיה צורך ברכב הנוכחי פיג'ו 5008 שנת 2018 מנוע 1600 בנזין 7 מקומות, ואולי תכף המתב מתהפך, למרות שראיתי byd tang 7 מקומות...
הבנות(תאומות) כבר בדרך לרישיון נהיגה B וגם צו ראשון ככה שתכף פורסות כנף, אז ככל הנראה שכבר לא יהיה צורך ב 7 מקומות, יהיה צורך בעוד רכב נוסף.
אני דווקא לא בכיוון של רכב חדש, אלא בן שנה או יותר(תלוי בנתונים) שספג כבר איזה ירידת ערך, ראיתי את הנתונים שנמרוד הביא על ההתרסקויות.
נתון הק"מ מאוד מטריד אותי, חושב שעדיף שיהיה קרוב ל 500, כי להבנתי זה הנטו זה 400.
תקציב בגדול- שיהיה עודף מ 200k. ועדיף פחות.
מבולבלים? גם אני.
מה עוד?
-
תגובה: רכישת רכב חשמלי, איזה כמה ולמה
מה הנסיעות האופיניות שלך. מה הנסיעה היומית? השבועית? חודשית? משפחה שמבקרים באופן קבוע איפה גרים? נוסעים גם לאילת?
-
אני לא מתקרב לרכב כזה בכל צורה שהיא !
איציק
-
תראה, הנסיעה השנתית שלך יחסית נמוכה כך שהחסכון על שימוש בחשמל מול דלק יהיה יחסית קטן ועדיין אם כבר מחליפים, הייתי עושה המעבר לחשמלי בהנחה שיש עמדה ביתית.
השאלה גם כמה חשובה לך איכות הנהיגה.
כללית הייתי שואף לסוללה גדולה , 84-87 קוו״ש.
אתה יכול לרכוש סקייוול et5 חדש עם סוללה 86 ב178000 לפני מיקוח, אמנם לא מהמובילים אך הצעה אטרקטיבית.
אם עדיין יש קיה ev6 אפס קמ עם סוללה 77 קווש זו. הצעה מעניינת, אמנם סוללה רק 77 אך הרכב אווירודינמי למדי שמפצה מעט על גודל הסוללה הבינוני.
כמשומשים מבין ים המותגים הייתי בודק:
Byd סיל יו
רק הדגם עם הסוללה 87 קווש (חשמלי מלא), חבילה טובה.
המוצלח ביותר יהיה איוניק5 עם הסוללה 84, אך זו גרסה מאוד חדשה, יהיה קשה למצוא משומש בתקציב.
כנ״ל פולסווגן id5, אם תמצא משומש, סוללה 82
-
לפי הנסועה שלך,
לא אמורה להיות לך בעיה להסתדר עם הטווח עם מטען ביתי (כמובן שנסיעות לאילת תצטרך לטעון בדרך)
בתנאי שאתה לא חובב להדביק דוושה ימנית לרצפה, וזה דיי קשה עם חשמלי (מ 120 קמ"ש וצפונה הסוללה מתרוקנת בקצב מהיר).
עוד נתונים שתקח בחשבון,
התנהגות כביש של רובם מזכירה וולו של שנות ה 70 (נהג ספורטיבי לא ימצא חשמלית כייפית בתקציב שציינת ).
סביבת נהג עם מלא ג'ימיקים והסחות (כל חברה והשגעונות שלה).
רצוי לקנות סינית מיצרן גדול ויציב (עד כמה שאפשר לצפות קדימה) , BYD , ג'ילי.
אין מה לשדרג, לשפר ולתחזק, כך שאם אין לך רכב שטח בחניה, תצטרך למצוא תחביב דחוף.
חוץ מזה, נותן שקט בגיזרה של הנשים (תדאג שמטלת הטעינה תהיה שלהן מהיום הראשון ואתה מסודר).
בהצלחה
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה הנסיעות האופיניות שלך. מה הנסיעה היומית? השבועית? חודשית? משפחה שמבקרים באופן קבוע איפה גרים? נוסעים גם לאילת?
פגשתי מי שמחזיק במקביל חשמלי ורגיל ליתרון היחסי של כל סוג.
לנסיעות ארוכות בנזין.
לכל היום-יום במעגל מרחקים בלי צורך בטעינה, בשיא חוסר היעילות של בנזין, רכב חשמלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
תראה, הנסיעה השנתית שלך יחסית נמוכה כך שהחסכון על שימוש בחשמל מול דלק יהיה יחסית קטן ועדיין אם כבר מחליפים, הייתי עושה המעבר לחשמלי בהנחה שיש עמדה ביתית.
השאלה גם כמה חשובה לך איכות הנהיגה.
כללית הייתי שואף לסוללה גדולה , 84-87 קוו״ש.
אתה יכול לרכוש סקייוול et5 חדש עם סוללה 86 ב178000 לפני מיקוח, אמנם לא מהמובילים אך הצעה אטרקטיבית.
אם עדיין יש קיה ev6 אפס קמ עם סוללה 77 קווש זו. הצעה מעניינת, אמנם סוללה רק 77 אך הרכב אווירודינמי למדי שמפצה מעט על גודל הסוללה הבינוני.
כמשומשים מבין ים המותגים הייתי בודק:
Byd סיל יו
רק הדגם עם הסוללה 87 קווש (חשמלי מלא), חבילה טובה.
המוצלח ביותר יהיה איוניק5 עם הסוללה 84, אך זו גרסה מאוד חדשה, יהיה קשה למצוא משומש בתקציב.
כנ״ל פולסווגן id5, אם תמצא משומש, סוללה 82
מוסיף לרשימת המשומשות שכדאי לחפש את הזיקר 001
Sent from my iPad using Tapatalk
-
קצת מסיט את הדיון.
יש סיבה בגללה איוניק5 נמכרות כיד2 במחיר נמוך?
-
עוד נקודה למחשבה ברכישת חשמלית משומשת,
אני חושב שכדאי להתמקד ברכבים עם סוללות LFP שהן עם אורך חיים טוב יותר
למשטר טעינה ושימוש של טעינה מהירה וטעינה לא בטווח 40% ל 85%
בהצלחה
רענן
-
נמרוד- נסיעה של הגברת לעבודה וחזור בערך 10 ק"מ, ללימודים פעם פעמיים בשבוע עוד 40 ק"מ בערך, תיזוזים+קניות עוד 50 ק"מ בערך, ביקור באילת פעם בשנה למשפחה, חוץ מיזה עוד כל מיני הנפצות של הופעות של ילדים פה ושם וגם במרכז לפעמים. זה בגדול מאוד.
לאסף-א. - זה לא רק החיסכון בדלק, זה בנוסף גם תקלות, טיפול תקופתי וכו' וכו', לא כך?
לדעתי לא תהיה בעיה להתקנת עמדה ביתית, הבית פרטי. צריך לבדוק במה כרוך ואיך לבצע, השכנים כבר עשו.
אני גם הסתכלתי על סקייוול וסיקרן אותי, כתבת לא מהמובילים- למה הכוונה?
ופזלתי גם ל byd ודגם הטאנג, וטסלה מודל y משומשת...
דורון- חייב להיות גם וגם.
רענן- לא מבין מה זה Lfp , לגבי הטווח והטעינה, אמרנו שעדיף שיהיה גבוה, והטעינה ביתית אין בעיה.
לגבי חווית נהיגה וטיסה נמוכה, אין לנו כבישים כאלה בארץ...
-
אני מסכים אתך, גם בקילומטרז הנמוך שציינת ובהנחת עמדה פרטית הייתי בוחר חשמלית.
לגבי סקייווי, התכוונתי שזה אינו מהיצרנים הגדולים, עיצוב קצת אפור והנעה קידמית שמבדילה בין הטובים באמת (אחורית/כפולה) לבינוניים.
והיבואן אינו מהגדולים.
אבל לכן המחיר אטרקטיבי ויתכן שזו החבילה הטובה לך, תעשה סיבוב ברכב ותתרשם אם טוב לכם.
את הטאנג איני מכיר אך כבר קפצת במחיר לקטגוריה עם הרבה יותר אפשרויות בהנחה ש7 מושבים לא נדרשים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
והנעה קידמית שמבדילה בין הטובים באמת (אחורית/כפולה) לבינוניים.
מה טוב באמת ? , אחורית ? או קדמית ולמה ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
רענן- לא מבין מה זה Lfp , לגבי הטווח והטעינה, אמרנו שעדיף שיהיה גבוה, והטעינה ביתית אין בעיה.
בגדול יש שני סוגי סוללות ליתיום , LFP , NMC .
LFP - יכולות להיטען ל 100% מספר רב של מחזורי טעינה עם דעיכה קלה.
עמידות יותר להתלקחות בפגיעות מכניות.
חסרון - הקיבולת האנרגטית לאותו נפח קטנה ביחס לסוללות NMC
BYD מייצרת סולולות לרכבים שלה מסוג זה ולעוד חברות.
NMC - רצוי להטעינם בין 40% ל 85% כדיי לשמר את אורך חיי הסוללה שגם כך קטן יותר מ LFP .
יותר מועדות להתלקחות בפגיעה מכנית.
יתרון - לאותו נפח קיבולת אנרגטית גדולה יותר.
יחסית מרבית החברות משתמשות בסוג סוללה זה.
אני בגלל בטיחות סוללת ה LFP , בחרתי ב BYD .
נדב, מכיוון שאתה מכוון לרכב משומש, אין לך שליטה על איך הטעינו אותו שזה דיי רלוונטי
אם מדובר בסוללה NMC .
בוא נאמר, שאם זה רכב שעשה 40 אלף קמ' בשנה ואין מטען ביתי, לא הייתי מתקרב לרכב כזה.
בהצלחה בבחירה
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
מה טוב באמת ? , אחורית ? או קדמית ולמה ?
לטעמי הנעה אחורית עדיפה על קדמית.
הרכבים היום חזקים, הורדת הכוח עדיפה באחורית, בקדמית קל מדי לפרפר גלגלים.
בדרכ הרכבים עם הנעה קדמית הם רכבי בנזין מוסבים לחשמליים.
מאידך הבקרות האלקטרוניות של היום מטפלות בחסרונות שהיו בעבר עם הנעה אחורית מבחינת זריקת זנב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
לטעמי הנעה אחורית עדיפה על קדמית.
הרכבים היום חזקים, הורדת הכוח עדיפה באחורית, בקדמית קל מדי לפרפר גלגלים.
בדרכ הרכבים עם הנעה קדמית הם רכבי בנזין מוסבים לחשמליים.
מאידך הבקרות האלקטרוניות של היום מטפלות בחסרונות שהיו בעבר עם הנעה אחורית מבחינת זריקת זנב
דיי מדויק ! למעט ש BYD מפתחת פלטפורמות מ-0 ובכל זאת לרוב הדגמים העממיים היא בוחרת בהינע קדמי.
ברשותך אוסיף,
בגדול ההנעה הקדמית "נולדה" כדיי לחסוך במנהרה של הדרייבשאפט לכל אורך הרכב ועל הדרך זה הוריד עלויות ייצור.
חסרונות הנעה קידמית ציינת, רק תוסיף מלחמה של ההגה בהאצה בפניה / עקומה. אבל,
יש יתרון להנעה קדמית,
בתת היגוי הרפלקס של נהג ממוצע (לא נהג מרוצים) הוא עזיבת מצערת שמאפשרת להעביר משקל
קדימה לגלגלים הקדמיים ולסייע ביציאה מתת ההיגוי.
במצב כזה עם הנעה אחורית, עזיבת מצערת גורמת "לצלחת" בלשון הערסים...
שורה סופית,
לנהג הממוצע לא כזה משנה איזה הינע יש לו בפרט שיש את כל מערכות בקרת האחיזה והיציבות.
נהג ספורטיבי יעדיף הנאה אחורית ומנוע בנזין עתיר הספק.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
במצב כזה עם הנעה אחורית, עזיבת מצערת גורמת "לצלחת" בלשון הערסים.
רענן
אבל בהנעה אחורית הנטייה היא להיגוי יתר, ולא לתת היגוי כמו ההנעה קדמית...
-
1. לא כל דגמי byd נולדו מחושמלים, למשל סיל יו
2. נושא תת הגוי והגוי יתר בהנעה קדמית ואחורית בהתאמה ידוע ומוכר, מאידך שיפור הבקרה הפחיתו משמעותית את הסיכון להיגוי יתר לא מתוכנן.
3. בכל שלושת הרכבים החשמלים הנעה קדמית שעברו תחתי ב2.5 השנים האחרונות (ג׳ילי, byd אוטו3, סיל יו) קל מדי לפרפר גלגלים קדמיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אבל בהנעה אחורית הנטייה היא להיגוי יתר, ולא לתת היגוי כמו ההנעה קדמית...
אין נטיה להיגוי יתר אלא אם אתה נוהג בפורש 911 טורבו משנות ה 70
הנעה אחורית - היגוי יתר ברכב "כוחני" בלחיצה לא מבוקרת על המצערת בסיבוב / עקומה.
תת היגוי דווקא בכניסה מהירה לסיבוב עקומה בהילוך גבוה וסל"ד נמוך (חוסר כוח).
-
אפילו בבוקס שלי, עם 95 כוחות סוס צנועים בהנעה קדמית אני צריך למתן את הלחיצה על דוושת ההאצה ביציאה מהמקום כדי לא לסחרר גלגלים. עם ה200כ"ס האופיינים לחשמליות אני לא מנוסה כשזה בהנעה קדמית אבל מניח שזה מאתגר הרבה יותר.
באיוניק 5 המצב הרבה יותר נוח. הנעה אחורית והכח עובר היטב. אם מגזימים בסיבוב אז הזנב יוצא הצידה 20-30ס"מ והבקרה מייצבת מייד.
לא שבגלל זה הייתי בוחר בדגם רכב כזה או אחר על שלל ההבדלים האחרים, אבל אם תיאורטית אותו רכב היה מוצע לי בהנעה אחורית או קדמית, הייתי מעדיף את זה עם האחורית, בנוקאאוט.
-
לגבי lfp מול nmc לא הייתי מתרגש מההבדלים יותר מדי. כן, הlfp מחזיק פי 3 מהnmc אבל גם nmc בהתייחסות סבירה יחזיק מעל חיי הרכב בלי דעיכה משמעותית.
בניגוד למעשיות שמופצות ברשת, שני הסוגים אוהבים את אותו משטר טעינה בערך. אותו יעד טעינה באחסנה והימנעות מטעינה מלאה. אצלי בבוקס עם lfp אפילו מוגדר בתנאי האחריות שהיא מוסרת אם הרכב הוטען קבוע ל98-100 אחוז.