-
בגי"ה - מכונת כביסה שמיוצרת בגרמניה, שווה את תוספת הכסף ( כ 30 עד 35% ) ?
בשיטוטים באינטרנט ובעיקר באתרי היבואן (בוש / סימנס) יש דגמים שבמפרט הם זהים אחד לאחד למעט הבדל עיקרי,
ארץ הייצור (או שזה ההרכבה).
על פניו מייבאים המכונות מגרמניה, ספרד, פולין.
האם לדעתכם שווה להשקיע עוד 30 עד 35% כדי שיופיע בחזית למעלה של המכונה "Made in Germany " ?
רענן
-
תגובה: בגי"ה - מכונת כביסה שמיוצרת בגרמניה, שווה את תוספת הכסף ( כ 30 עד 35% ) ?
יכול רק להגיד מהנסיון האישי שלי.
מכונה של מיילה עובדת ללא תקלות כבר (הרבה) מעל עשור. יקרה כמו 2 מכונות של סמסונג שיחזיקו יחד בערך את אותו פרק הזמן (אנחנו עם סמסונג, אמא שלי עם המיילה)
בנוגע לבוש/סימנס. מדיח כלים של סימנס עובד ללא לאות כבר 5 שנים (טפו טפו) בלי תקלות. תנור של סימנס לא מדייק בטמפ' כבר כמעט 5 שנים. גרמניה כבר לא ערובה לדיוק ככל הנראה...
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
-
תגובה: בגי"ה - מכונת כביסה שמיוצרת בגרמניה, שווה את תוספת הכסף ( כ 30 עד 35% ) ?
סיפור שלי מהשנה:
מכונת כביסה בוש (קודמת) החזיקה מעמד 14 שנים והוחלפה לאחר כבוד בבוש חדשה מתוצרת ״גרמניה״.
המכונה הגיעה dead on arrival (משאבת המים לא פעלה).
נזרקה חזרה ליבואן כולל שנמוך (והחזרת כסף) לתוצרת לא גרמנית.
מה זה אומר? כלום ושום דבר…
דעתי האישית, ארץ היצור לא מבטיחה אמינות נוספת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
קניתי שבוע שעבר, כי הקודמת ממזרח אירופה מתה אחרי 12 שנה.
המוכר מתחיל ככה:
זאת טורקיה, תעבוד שנתיים ולפח, עודף מ2000 שח
זאת מזרח אירופה, 4 שנים בלחץ, מחיר 2500 שח
זאת מילה גרמניה מעל 10 שנים, 5500 שח
לקחנו את זאת עם ה5 שנות אחריות ממזרח אירופה ומסתבר שזה רק שנה אחריות ואם אתה קונה כך וכך בנוסף מקבל עוד 4.
שימותו, תעבוד כמה שתעבוד ולפח.
-
אז גם הסנטים שלי:
אחרי שהתייאשתי מבוש במדיח כלים, כי לא החזיק 3 שנים, לקחתי ידיאה, עם (הבטחה) ל-3 שנות אחריות מלאות.
אחרי שנתיים הסלסלות החלידו, כך שהן מכתימות את הכלים.
נסיוןם להפעיל האחריות נענה ב-"לא מכסה סלסלות". עלו סלסלות יותר מחצי עלות מדיח.
קניתי דה לונגי, גם בלבל הנמוך, מתוך מחשבה שבעצם זמן החיים הוא זמן הסלסלות.
הולך ופוחת.
-
גם אצלי מדיח הוחלף בגלל סלסילות חלודות.
אגב... קניתי במחסני חשמל, למחרת המכונה הגיעה לחנות, אספתי בעצמי, תיאום התקנה בפורטל נוח בלי לחכות למענה, יכולתי לתאם לבוקר למחרת אבל דחיתי ביום כי לא התאים לי.
3 ימים (אבל יכולתי גם יומיים) מיום הקנייה נכנסה לעבודה, אני התרשמתי. היבואן מאלץ לחכות למתקין
-
מכונת כביסה מהום סנטר, 1000 ש"ח.. החזיקה 9 שנים.
המחליפה שלה נקנתה גם מהום סנטר, 800 שקלין... אני מבסוט.
לגבי מדיח דווקא יש לי ניסיון מעולה עם בוש, יש לנו שלושה, שניים קטנים (על השיש) אחד בן 10 ואחד בן עשרים (!) אפס תקלות.
עוד אחד אינטגרלי גדול, גם כבר קרוב ל-20 שנה ועובד נהדר. אין חלודות בסלסלות ושום בלאי אחר.
כנראה שהדור הולך ופוחת..
-
עם כל הצער שבדבר, Made in Germany זה כבר לא ערובה לאיכות ולאריכות ימים. לא בתחום המכשור הביתי ובוודאי לא בתחום הרכב.
לפות"ש: רכוש את המכונה עם יחס עלות/תועלת הטוב ביותר עבורך ועם תנאי האחריות הכי טובים ואל תתייחס לארץ הייצור. המשמעות של הנתון הזה שולית.
-
לפני איזה 15 שנה, חבר טוב עבד ביבואן רכבי יוקרה (יבוא אישי).
הוא לקח רכב "פשוט" יחסית לטיפול, ואסף אותי בדרך להראות את הפלא.
מרצדס SLS בין הראשונות בארץ, פאר הטכנולוגיה ויוקרה הגרמנית. (אם אני זוכר נכון עלתה כמו דירה לא בפריפריה)
ברכב הזה, על המנוע יש לוחית קטנה עם החתימה של מי שבנה אותו.
אני לא זוכר מה היה השם שהיה חתום שם אבל זה היה שם שעלול להתקשות להכנס למועדונים בארץ....
אז מה ההבדל בין טורקי שהרכיב מכונה בטורקיה לטורקי שהרכיב מכונה בגרמניה?
חברות גלובליות נוטות לייצר חלקים במקום אחד , גם אם ההרכבה מתבצעת במקומות שונים. (הרבה יותר זול להוביל משאבות מים מאשר מכונות מורכבות בגלל הנפח). הם מייצרים שם כדי למכור שם, ואנחנו קונים את הספיירים.
אני מאמין שדרישות השוק קצת שונות, וזה פער שמצטמצם, אז נשארה בעיקר בקרת איכות.
בעולם גלוגבלי כמו שלנו, חברה טובה יודעת לבקר איכות גם בטורקיה, ואפילו לפעמים בישראל.
השאלה היא מה דרישת האיכות במפעל בטורקיה ובמפעל בגרמניה.
אני מניח שההבדל לא מאוד גדול.
אם במחיר דומה אוכל לרכוש תוצרת גרמנית, אעדיף, בכל מקרה מסיבות פוליטיות אשתדל שלא לקנות תוצרת טורקית (עושה לי נעים באגו).
לא הייתי מוסיף 30-35 אחוז.
עוד אגב
את המכונה הישנה שלי ניסיתי לתקן בהדרכת טכנאי נחמד שהסכים לעזור לי. בפעם ראשונה זו הייתה משאבת מים, אחר כך מייסב ראשי ובסוף לוח פיקוד.
שני החלקים הראשונים היו גנריים והתאימו לאי אילו דגמים שונים של חברות שונות.
האחרון התאים לפחות דגמים והיה יקר והחלפנו מכונה.
-
המדגם שלנו מגרמניה:
מכונת כביסה מילה מ2006. רק בולמי זעזועים הוחלפו פעם אחת. עובדת כחדשה.
מדיח כלים וכיריים אינדוקציה של בוש מ2014 ללא תקלות (כמעט- עכבר בנה קן בדופן של המדיח ואכל בידוד של חוט. תוקן וחזר לעבודה תקינה) .
-
השנקל שלי, מבלי לפרט את שרשרת המכונות ושנות העבודה...
משנה לשנה איכות המכונות יורדת וכוונת הייצרן שתחליף, מוטב מוקדם מאשר מאוחר.
ולכן, החלטנו בבית:
1. קונים הכי זול שיש.
2. ובלבד שיעשה את העבודה/יראה סביר (במטבח, מכונת כביסה פחות)
3. יהיו לו את הפונקציות הרצויות.
4. ו... לא מתוצרת/הרכבה בטורקיה.
ד.א.
לגבי טורקיה - אנחנו בודקים הכל (כולל הכל), גם מוצרי ייבוא בסופר ועוד.
-
שאלה ראשונה - האם יש הבדל?
טכנאי שאני מכיר היטב וסטמל עליו טוען שיש הבדלים. הוא אמנם לא יודע לנקוב באורך חיים צפוי בביטחון כמו מוכרים בחנויות אבל הטענה להבדל מורגש.
השאלה השניה - האם שווה לשלם על ההבדל?
זה כבר עניין אישי של ניהול סיכונים לדעתי. ומוביל ל
השאלה השחישית - האם שווה לשלם פרמיה של 30-35 אחוז כמו שהוצג בפתיחה?
במחירים האלו..... לא יודע. שוב זה עניין אישי. אבל נטו עניין של קניית סיכונים. כמה עולה ביקור טכנאימלעומת ההפרש במחיר וכן הלאה.
אסף.
-
אנחנו לאחרונה החלפנו את מוצרי החשמל במטבח.
במדיח - השקענו ב"תוצרת גרמניה" כדי להפחית סיכויים לנזק לפרקט ובלה בלה בלה.
בשאר הדברים - לקחנו לפי פיצ'רים מסוימים ולא התעקשנו על התוצרת הגרמנית.
מבחינת מכונת כביסה ומייבש - אני כבר 5-6 שנים עם המוצרים הכי זולים שיכולתי לקנות והם עומדים במשימה.
-
לא הבנתי משהו,
הסלסלאות מחלידות ואף חברה לא מייצרת את הסלסלאות כלים שלה מנירוסטה?
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
-
אני מאמין שזה בכוונה, הרי אתה לא יכול לטעון שהמדיח התקלקל, אבל יש לך רצון להחליף אותו כי הסלסלה חלודה. (הרצון לאו דווקא מגיע ממך, אבל לגמרי יש לך אותו)
אגב, קנינו תנור בילד אין מחברה נחשבת, דגם לא בסיסי. אחרי שבועיים התחילה תקלה שהתבררה כטורבו שנמס.
טורבו, של תנור !
נמס!
כי הוא מפלסטיק מעפן!
החליפו באחריות, הטכנאי היה סופר מקצועי.
החלק שהגיע היה של תת דגם אחר, זה היה לגמרי בר הרכבה אבל הוא התעקש להזמין חלק מתאים.
חיכינו בסבלנות, אחרי שבוע הגיע שוב, התקין יפה, עבד יפה ומסודר, ובכלל החזיר לי את האמון בבעלי מקצוע ישראלים (שאבד מאז שוב עם עיניין וו הגרירה).
תנור של סאוטר, אבל לכו תדעו אם הטכנאי הזה יגיע אליכם :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שאלה ראשונה - האם יש הבדל?
טכנאי שאני מכיר היטב וסטמל עליו טוען שיש הבדלים. הוא אמנם לא יודע לנקוב באורך חיים צפוי בביטחון כמו מוכרים בחנויות אבל הטענה להבדל מורגש.
אז החלטתי להפסיק "לשוטט" באינטרנט ולהשוות מפרטים, אלא לראות במו עיניי, ואפילו טוב יותר, להרגיש באצבעות.
אז אין ספק שיש שוני !
זה מתחיל בטריקת דלת החזית ואז אפשר לראות בלי צורך בקליבר איך הצירים במכונה הגרמנית מסיביים ,
בספרדי רואים שחסר סגסוגת , ובפולני ממש רואים צירים שבריריים.
הגומי של התוף שונה ומרגיש עבה ואיכותי לעומת הפולני.
בקיצור, יש הבדלים ואמור להיות ק"טים שונים בחלקי החילוף.
באותו רגע, ביצעתי חישוב מסלול מחדש והחלטתי רק גרמני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
השאלה השניה - האם שווה לשלם על ההבדל?
זה כבר עניין אישי של ניהול סיכונים לדעתי. ומוביל ל
השאלה השחישית - האם שווה לשלם פרמיה של 30-35 אחוז כמו שהוצג בפתיחה?
במחירים האלו..... לא יודע. שוב זה עניין אישי. אבל נטו עניין של קניית סיכונים. כמה עולה ביקור טכנאימלעומת ההפרש במחיר וכן הלאה.
אסף.
לא יודע אם שווה, אבל מניח שיש החלטות יקרות יותר שלקחתי שלא תמיד נמצאות ברציונל של אחרים.
סוף דבר,
אז כרגיל נרכשה המשוכללת ביותר (יש לאישה טעם שתמיד מסתיים ביוקר) הכוללת שליטה מהסמארטפון
(וואלה לא מבין מה תעשה עם זה האישה, אבל גם בהתחלה לא הבנתי למה צריך אפליקציה בחשמלית והיום אחלה דבר שניתן להפעיל את המזגן מרחוק) עם כל האוטומציה האפשרית (משקל, כמות מים, סוג הבדים ורמת הלכלוך :rolleyes:) ואפילו יש שם איזה "דוס אינטלגנטי" I-DOS
ששולט על כמות נוזל הניקוי והמרכך.
החללית מתוצרת סימנס דגם WG56B2A0IL
מחר טיסת מבחן ע"י האישה (נראה לי שעדיף לי להיות לא זמין בעבודה ...)
רענן
-
המון (רוב?) מהמותגים "הגרמנים" האלו כבר איבדו את הDNA הרלוונטי, הם בינלאומיים לגמרי ולא בהכרח מנוהלים על ידי גרמנים.
הם רודפי בצע כמו כולם והאיכות לאט לאט יורדת.
וגם.....הם לא ממש מודיעים לעיתונות מתי שהם משנמכים איכות בשל ייצור במדינות/מפעלים פחות רציניים.
יכולת לקנות ב2022 מוצר גרמני טוב ולבוא השנה שוב, וזה חרא בתחפושת (גם בכלי עבודה).
מעניין מה החוק אומר על כך שניתן לכתוב על זה "מייד אין" ? כמה מהמוצר צריך להיות "גרמני" ?
במכונות כביסה ומייבשים לא מוצא כרגע הצדקה למותגים מיוחדים בעניין העלות/תועלת.
במדיח יש לי ניסיון מצטבר טוב עם בלומברג (אאל"ט זה מותג מדבקה של beko).