רכב ליום יום + חילוצי שטח (+ טיולים?)
שבוע טוב ושנה טובה
לפני שקניתי את הפורסטר לא הייתי בשטח בכלל עם רכב (רק עם הרגליים).
בדצמבר 2021 קניתי פורסטר 2016 X - מחוסר ידע קניתי במטרה להצטרף ליחידת ג'יפים של ידידים אבל לאחר מעשה הבנתי מהר מאוד שפחות רלוונטי/כדאי לחלץ איתו. בדצמבר 2023 קניתי טרופר 2003 (מוגבה/ממוגן/כננת), הצטרפתי ליחידת ג'יפים של ידידים והתחלתי ללמוד לנהוג בשטח, לחלץ ובשנה האחרונה גם לטייל. (טיילתי עם הפורסטר כמה פעמים בודדות אבל שונה מהטיולים עם הטרופר).
פורסטר = רכב יום יומי
טרופר = חילוצים + טיולים (משתדל פעם בחודש, לפעמים מצליח גם פעם בשבועיים)
החלטתי להחליף את הפורסטר לרכב יום יומי נח לא פחות (נסיעה ממודיעין לחולון וחזור כל יום, לא מעט עם פקקים) עם יכולות חילוץ "בסיסיים" ושנתון מ2016 והלאה עם עדיפות לק"מ נמוך.
1. תקציב -א. מה התקציב לרכישת הרכב? סביבות ה100 (אפשרי קצת יותר לעסקה טובה)
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? יש מימון נפרד לתחזוקה
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? משפחה של 5 נפשות. בשלב זה טיולים חד יומי
3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? כ17-18אלף ק"מ בשנה בכביש. מקווה לפחות פעם בחודש לצאת לטיול חד יומי - בד"כ בימי שישי או חוה"מ
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? יום יומי. אין בעיה עם השבתה של הרכב לכמה ימים
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? למרות שיש רצון ללמוד בשלב זה רק מוסכים/בעלי מקצוע
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? גר במודיעין, עובד בחולון
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? בשלב זה טיולים ברמת קלנוני - בינוני+ . אם יש טיול שמאוד מעניין והרכב לא יתאים, בינתיים יהיה לי את הטרופר כאפשרות.
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי/ידני רק גיר אוטומט
ב. מנוע דיזל/בנזין לא משנה
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) לא קצר
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? מ2016 והלאה עדיפות לק"מ נמוך
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? הומלץ לי לבדוק גרנד צ'רוקי, פג'רו ולנד קרוזר. על פניו נראה שהגרנד צ'רוקי נותן את התמורה הכי טובה. אני מבין שהוא כנראה עם יכולות שטח הכי פחותות מבין ה3 אבל בהתחשבות בצרכים האחרים ומגבלת התקציב, נראה לי שיספק אותי (וגם בינתיים יש את הטרופר לחילוצים יותר רציניים או טיולים יותר מאתגרים)
1)בגרנד צ'רוקי, האם יש הבדל משמעותי ביכולות שטח בין לימיטד ללרדו? ובין לימיטד לטריילהוק?
2)האם לכל גרנד צ'רוקי יש הילוך כח ?
3)המלצות על רכבים אחרים?
(כל רכב שאקנה, גם אם לא יגיע כך, מתכוון שיהיה ממוגן ועם כננת...כנראה גם מוגבה)
תגובה: רכב ליום יום + חילוצי שטח (+ טיולים?)
לגבי גראנד צירוקי
תשים לב, הוא יובא לארץ הרבה ביבוא מקביל ויבוא אישי
לא כולם עם הילוך כוח , חלקם אפילו 2X4
יש לא מעט שירשורים בנושא , מוזמן לחפש
הנה אחד לדוגמא
https://www.jeepolog.com/forums/show...oogle_vignette
היי
אענה לגבי הגראנד צ'ירוקי;
ההבדלים בין לרדו ללימיטד הם רק ברמת הגימור, ריפודים, סאונד, חלון גג, חימום מושבים וכיוצא באלה. הטריילהוק כבר מגיע מוכן יותר לשטח עם ELSD מאחור שזה למעשה דיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה אלקטרוני, שיחד עם מערכת הטראקשן הנהדרת והיעילה שמגיעה גם בשאר הדגמים, מהווה כמעט נעילה מלאה. שים לב שהטריילהוק (וגם חלק מדגמי הלימיטד) מגיע עם מערכת מתלי אוויר שהדעות עליה חלוקות מאוד- כולם יגידו שהיא נוחה מאוד לנסיעה, אבל בעייתית בתחזוקה ואמינות. רבים מחליפים אותה לקיט הגבהה רגיל (בד"כ אולדמן). ממליץ מאוד בכל מקרה על הגבהה ומיגון של הרכב לפני כניסה לשטח.
גם אם לא תקנה טריילהוק, אני לא בטוח שטרופר מוגבה אך לא נעול עדיף על גראנד צ'ירוקי בשטח (נהגתי שנים על טרופר מוגבה לא נעול). הטרופר בוודאי "עמיד" יותר ובנוי טוב יותר, אבל בסך הכולל לא בטוח שעביר יותר, ובכל מקרה לתיאור הטיולים והשטח שכתבת אין כל בעיה.
כמו שכתבו מעלי- חלק מדגמי גרנד צירוקי הגיעו ביבוא אישי, חלק ללא LOW וחלק ללא 4*4 בכלל. אם הרכב מיבוא אישי אז חשוב לבדוק מה קונים. ככל שתקנה רכב שיובא סדיר לארץ- בכל הדגמים משנת 2011 יש הילוך כח.
קח בחשבון- צריכת דלק- והאפשרות לשים מערכת גז. לי אישית אין גז, אבל רבים עם הרכב הזה מסבים לגז די בהצלחה ועם מעט תקלות, וחוסכים המון בהוצאות. החיסרון- מיכל הגז יושב במקום הגלגל ספייר, ואז צריך לאלתר מקום לגלגל ספייר- על הגגון, זרוק בבגאז', או במתלה יעודי על הטמבון/וו גרירה אחורי.
גראנד צ'רוקי - פג'רו (אין מ2016) - לנדקרוזר (פראדו) - הם כלים שונים לחלוטין זה מזה.
אני גם חושב שכשאתה מגדיר 'חילוצים' בתור צורך עיקרי אנחנו לא מבינים מה אתה מתכוון. למה הכוונה?
אסף.
הרכב יהיה במקום או בנוסף לטרופר?
אם בנוסף, אז איני מבין ההגיון, והייתי קונה ליום יום רכב חסכוני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
גראנד צ'רוקי - פג'רו (אין מ2016) - לנדקרוזר (פראדו) - הם כלים שונים לחלוטין זה מזה.
אני גם חושב שכשאתה מגדיר 'חילוצים' בתור צורך עיקרי אנחנו לא מבינים מה אתה מתכוון. למה הכוונה?
אסף.
יחידת הג'יפים של ידידים מבצעת חילוצי שטח בכל הרמות.
אם נתקעת בשטח ותזמין אותם הם יגיעו, לכל מקום. רק לא בשבת.
בהתנדבות כמובן, אנשים מעולים עם רצון לעזור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
כוונה לחילוצים מהשטח. יש לא מעט חילוצים במשך האביב/קיץ באזור חולון/בת ים/ראשל"צ (כמעט ואין באזור מודיעין) של פרייבטים שנתקעים בחניון חול או שעלו על אבן ואת אלה אני מגדיר כחילוצים (בד"כ) קלים. רכבים יותר גדולים (ספרינטר/סילברדו/משאית/אוטובוס) הרבה פעמים החילוצים יותר מורכבים. ויש את אלה שנתקעים על החוף שזה חצי חצי ....כמובן שכל מקרה לגופו אבל זו הערכה שלי בגדול.
כשמתחיל הבוץ, בד"כ הרכב מתאמץ יותר בחילוצים - תלוי במקום, תלוי בבוץ ותלוי ברכב שנתקע יש קלים ויש מורכבים עד מטורפים.
(בסתיו/חורף יש יותר חילוצים במודיעין/בית שמש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
הרכב יהיה במקום או בנוסף לטרופר?
אם בנוסף, אז איני מבין ההגיון, והייתי קונה ליום יום רכב חסכוני
הסיבה שאני רוצה רכב עם יכולת חילוצים ליום יום זה מכיוון שכשאני נמצא בעבודה (בחולון עם הפורסטר) יש לא מעט חילוצים במשך היום וזה משגע אותי שהסיבה היחידה שאני לא יכול לקפוץ מרחק של 10-15 דק' לעזור למישהו זה בגלל שהרכב של החילוצים (טרופר) יושב בבית.
ולכן אני מנסה למצוא משהו שיתן מענה לחילוצים "בסיסיים/קלים" וגם יהיה נח לנסיעה יום יומית.
אם יש רכב שעונה על הדרישות/מגבלות שהגדרתי לעצמי שיוכל להחליף את הפורסטר וטרופר - מה טוב (אז כנראה שאוכל לעלות קצת בתקציב)
לחילוצין באמת - רכב שזה הייעוד העיקרי שלו - יש שצי קטגוריות -
- רכב קל, גלגלים גדולים, הרבה הספק. כי הרעיון הוא להיות עם נתונים טובים יותר משל הרכב שאתה מחלץ. כדי שתוכל לנסוע איפה שהוא נתקע. ולמה קל? כדי להגיע למקום שמישהו אחר נתקע בו ואז את ההספק שלך אתה מחלק בין הרכב שלך לרכב המחולץ, וכי בחילוץ אמיתי אתה יורד מהשבילים ורוצה לשמור על ניידות. במקרה כזה אנחנו מדברים על גלגלים 33, רצוי 35 או 37, שתי נעילות וסדרי גודל של 250-300 כ"ס ומעלה. בקיצור אף לא אחד מכלי הרכב שכיוונת אליהם.
- רכב כבד יחסית למחולץ, גלגלים גדולים, יחסי העברה מאוד קצרים. זה יותר לחילוצים האיטיים והכבדים ושוב . אתה צריך להגיע להיכן שההוא נתקע ולכן צריך בהגדרה עבירות טובה מאוד וכשמדברים על פולסייז זה אומר גלגלים 37-40. גם זה לא מה שאתה שוקל.
ואם אני מבין נכון ובלי לזלזל אתה מתכוון ללא יותר ממה שהטרופר עושה- אתה מדבר על חילוצים של פרייבטים ששקעו בחול ליד הסופרלנד. בשביל זה כל רכב טיולים יהיה טוב - זה שיש לו כננת לא הופך אותו לרכב חילוץ.
אני לא כותב את התגובה הזו מתוך זילזול בםעילות המבורכת של ידידים אלא כדי לכייל קצת ציפיות ומושגים כמו 'חילוצים מסובכים'.
אסף.
בשורה התחתונה לדעתי תרכיב לסוברו צמיגי שטח וכננת ואתה מסודר לרוב הפרייבטים בחולות ראשון.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לחילוצין באמת - רכב שזה הייעוד העיקרי שלו - יש שצי קטגוריות -
- רכב קל, גלגלים גדולים, הרבה הספק. כי הרעיון הוא להיות עם נתונים טובים יותר משל הרכב שאתה מחלץ. כדי שתוכל לנסוע איפה שהוא נתקע. ולמה קל? כדי להגיע למקום שמישהו אחר נתקע בו ואז את ההספק שלך אתה מחלק בין הרכב שלך לרכב המחולץ, וכי בחילוץ אמיתי אתה יורד מהשבילים ורוצה לשמור על ניידות. במקרה כזה אנחנו מדברים על גלגלים 33, רצוי 35 או 37, שתי נעילות וסדרי גודל של 250-300 כ"ס ומעלה. בקיצור אף לא אחד מכלי הרכב שכיוונת אליהם.
- רכב כבד יחסית למחולץ, גלגלים גדולים, יחסי העברה מאוד קצרים. זה יותר לחילוצים האיטיים והכבדים ושוב . אתה צריך להגיע להיכן שההוא נתקע ולכן צריך בהגדרה עבירות טובה מאוד וכשמדברים על פולסייז זה אומר גלגלים 37-40. גם זה לא מה שאתה שוקל.
ואם אני מבין נכון ובלי לזלזל אתה מתכוון ללא יותר ממה שהטרופר עושה- אתה מדבר על חילוצים של פרייבטים ששקעו בחול ליד הסופרלנד. בשביל זה כל רכב טיולים יהיה טוב - זה שיש לו כננת לא הופך אותו לרכב חילוץ.
אני לא כותב את התגובה הזו מתוך זילזול בםעילות המבורכת של ידידים אלא כדי לכייל קצת ציפיות ומושגים כמו 'חילוצים מסובכים'.
אסף.
קודם כל תודה על המידע.
שנית, אנסה להבהיר קצת :
כמעט כל החילוצים שלי עם הטרופר היו באזור מודיעין/בית שמש בסתיו/חורף, לרוב חילוצי בוץ אבל לא רק, לרוב פרייבטים אבל גם כמה רכבי שטח וטנדרים, כמה ספרינטרים (ודומיהם) ראם אחד וסילברדו אחד (הסילברדו חולץ עם עוד כמה רכבים מכיוון שהוא נפל מהכביש).
כמעט כל החילוצים עם הטרופר הם אחרי העבודה או בימי שישי/מוצ"ש
באזור חולון/בת ים/ראשל"צ בתקופת האביב/קיץ יש לא מעט חילוצים שאני מגדיר אותם (לרוב) יותר קלים - אלו שציינתי לעיל.
המטרה זה שיהיה לי את האפשרות לצאת לחילוצים הקלים עם הרכב היום יומי בלי לוותר על החילוצים היותר מורכבים ולכן חשבתי לשמור על הטרופר בינתיים.
אמרו לי שלא כדאי לחלץ עם הפורסטר כי זה ידפוק את הגיר. האם זה לא נכון?