ניתן לצפות בעמוד זה ב-https://www.jeepolog.com/forums/cont...2%D7%9C%D7%A1?
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-https://www.jeepolog.com/forums/cont...2%D7%9C%D7%A1?
עם בעיות הקשב שלי, לפני שאני קורא, קודם כל אני בוחן את התמונות… הן מדהימות, אני מתאר לי שבמציאות זה הרבה יותר.
עכשיו אפשר להתחיל לנסות לקרוא. ברצף
תודה טל.
והאמת שעד עכשיו זה היה הקדמה. גם לפי התמונות אפשר להבין שפה הטיול באמת מתחיל.
אסף.
דקות ארוכות שאני מחפש את המרמיטה בתמונה של עזים ואת היאק בתמונה של חמור....
מבטיח שעד סוף הסידרה יהיו כל החיות...
אסף.
כבר רמזתי באחד הפרקים שבשיגרת הבוקר (ולפעמים הצהריים) מתאפשר לי זמן נינוחות יקר כשאסף מקפיד על תיעוד יסודי של המסע במחברת שבסוף הצלחנו למצוא בסופרמרקט בדושנבה.
יש משהו שמשרה רוגע בזה שאני יודע שיש מי שמתעד הכל בכתב ואני יכול פשוט להינות כמו ילד מהחוויה. מהכאן. מהעכשיו.
קובץ מצורף 149602
טל, את צודק.
התמונות של אסף הן באמת משהו מיוחד. ויש המון מהן.
הסיבה שאני מעלה כאן קצת מהתמונות שלי (הלא מקצועיות בעליל שצולמו בטלפון מהגרועים שיש) זה כדי לתת את הזווית שלי לחוויות שאסף מתאר בכשרון רב.
בהקשר הזה, אני מתקשה לתאר את העוצמה שיש בנופים האלו. את הקוטנרסט המטורף בין מדבר, למים, להרים מושלגים, לעמקים רחבי ידיים.
קובץ מצורף 149603
שני האחים האלו ליוו אותי זמן רב אחרי המפגש עצמו.
אולי זה הבקתת אבן המטורפת והדלה שהם גרים בה
אולי הנוף שמסביב
אולי אוויר ההרים הדליל
אבל משהו בפנים שלהם תפס אותי. אחד מהרגעים האלו שנצרבים במוח וכנראה ילוו אותך לכל החיים אח"כ.
קובץ מצורף 149604
קובץ מצורף 149605
קובץ מצורף 149606
הנה דוגמא לתחילתה של הרפתקה שבסופה קרחון ואגם.
שביל קטן על המפה שמוביל לאנשהו.
ואחרי זה הקלטה שמראה שזה הצליח. חדי העין יבחינו בהפרשי הגבהים והיחס שלהם לאורך השביל.
קובץ מצורף 149607
יונתן אני מבין טוב מאוד למה שאתה מתכוון.
קשה מאוד עד בלתי אפשרי להסביר במילים או בתמונות חוויה של מציאות והבנת אפסות האדם למול עוצמת וגודל הנופים הללו.
ממה שאני מכיר אמנם באזורים אחרים של בהימאליה, אבל גם מאד דומים,
הרועים באזורים הגבוהים נודדים לשם עם העדר בתחילת הקיץ, ויורדים חזרה לבית "האמיתי" שלהם בסתיו.
אני מניח שהעדרים שבהם נתקלתם בדרכים היו כולם במגמת ירידה - לקראת החורף.
הבקתות משמשות אותם תקופת המרעה, וננטשות בחורף.
אכן. אלו בקתות קיץ. בחורף תנאי המחיה ברמות של הפמיר - מהקשים ביותר בעולם. .
המשפחה הזו שאירחה אותנו לתה - הם פמירים שככל הנראה 'שייכים' לעמק רשטקלה הירוק.
עוד חשוב לדעת שבאזור אליצ'ור עד קרקול מדובר בנוודים קירגיזים שהיו נודדים בחורף לעמקים בקירגיזסטן והסובייטים הכריחו אותם להתיישב במגורי קבע בפמיר בגובה שקרוב לבקתות הקיץ שלהם. שם זו באמת בעיה כי גם ביישובי הקבע תנאי המחיה בחורף קשים ביותר.
אסף.
דרך אגב אחד היתרונות בעלייה לגובה עם העדרים היא איכות העשב. ככל שעולים יותר קר, וככל שיותר קר העשב מייצר חומרים שעוזרים לו להתמודד עם הקור - ומשפרים את הרכבו התזונתי.